Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Kazu da ovi product codovi rade, ljudi rade update, ali niko ne pise da li je jos uvek omogucen hack...

0576387: 5800 RM-356 FI CV B 25 TRACKS V1_COLOR
0580456: 5800 RM-356 FI CV BK 25 TRACKS V1_COLOR
0576385: 5800 RM-356 FI CV R 25 TRACKS V1
0575387: 5800 Taiwan CV B
0575392: 5800 Taiwan CV R

3-4 dana bez znojenja. Jesi ubacivao Garmin mozda?

Kad god ga iskljucim na neko vreme i ponovo ukljucim trazi da ponovo podesim datum i vreme, sva ostala podesavanja ostaju.Jel se desava ovo jos nekom?

Jesam, mislis da je zbog toga?

Sigurno je zbog toga.
Verzije do 5.00.20 su imale automatski ukljucene background servise koji unistavaju bateriju. Raznim "budzenjem, rucnim brisanjem fajlova i servisa se to sredjivalo.

Od verzije 5.00.30 postoji opcija koja gasi te servise u u programu. Ima i novija verzija od 5.00.30, pa uzmi neku od njih u obzir.

Evo ti jos malo informacija na datu temu
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=175971
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=191228

P.S. Ukoliko imas neku od ovih novijih verzija, u programu si iskljucio background servise, uzmi ponovo ukljuci/iskljuci iste, trebalo bi da se vrati u normalu.

Poslednja izmena:
Evo da i ja potvrdim. Prešao sam na v5.00.40 i požderao punu bateriju za manje od 24h (a pričao 15min ukupno). Launch back ground service bio na OFF. Zatim uključio taj back ground, isključio uključio telefon, deaktivirao back ground... opet isključio uključio telefon, i evo, baterija radi normalnih 4-7 dana.

Ne znam da li to baš mora da se pali gasi telefon nakon uključenja/isključenja BGS, ali smor mi da isprobavam sve varijante. Ovako sam zadovoljan.

Da li se nekome desava da telefon jednostavno izgubi signal mreze, i da ne moze da ga pronadje dok se ne restartuje?

Meni ne. Ali sam pricao sa jednom devojkom kojoj se to desava. Savetovao sam joj servis. Mislim da to nije falinka telefona, vec falinka Telenora. To mi se desavalo na mojoj 6630, sa istom karticom koja je sad u 5800. Proveri sa servisom obavezno da li bi zamena SIM kartice resila problem. Posto mi je sad u "falicnoj" 6630 druga 063 kartica, sa kojom se to ne desava.

Pojavio se installserver za 5800XM. Omogucava instalaciju nepotpisanih aplikacija. Posle primenjivanja istog, nema vise cimanja sa sertifikatima.

Promeio sam product code na Finski i updatovao sam bez problema na nov firmware. Za sad sam na brzinu primetio da interni browser radi dosta brze ali garmin i dalje mrzne pri pomeranju mape. Eto toliko za pocetak.

Stevo, to onaj Garmin sa kojim si se hvalio kako je prednost 5800-tke što ga ima? Zamrzne se aplikacija kad "pomeriš mapu". Wow :). Eto zato Apple ne ubacuje funkcije za koje nije siguran ne da će raditi, nego da neće raditi na jednostavan i intuitivan način. ;)

Poslednja izmena:
^Upravo.Ispeglace oni to u sledecim verzijama,a veoma uskoro se ocekuje nova verzija Garmina;) Pored 5800 sa Garminom na sebi,posebna navigacija nije potrebna;)

Ali bitno da se hejtuje.

Meni se desavalo da se zakove mapa na 5.00 i 5.20. Sa 5.30 nije. Iako nisam sasvim zadovoljan sa navodjenjem Garmina. Moracu da probam SCGRoute2.0 ovih dana, da vidim jel ima napretka na problematicnim relacijama.

Poslednja izmena:
Stevo, to onaj Garmin sa kojim si se hvalio kako je prednost 5800-tke što ga ima? Zamrzne se aplikacija kad "pomeriš mapu". Wow :). Eto zato Apple ne ubacuje funkcije za koje nije siguran ne da će raditi, nego da neće raditi na jednostavan i intuitivan način. ;)

Sad ti vidi šta ti je bolje:

da li daš 500€ za telefon uz koji moraš da nosiš veliki geografski atlas sveta zalepljen za šofešajbnu ultra fensi BMW-a pri tome angažujući suvozača da te navodi gledajući u atlas i geografsku širinu i dužinu na telefonu koji je gle čuda stabilan i funkcionalan kao stena

ili

da daš 170€ i da povremeno kad sediš u sobi, kad ti je dosadno, kad jedeš pardon grisine i motaš po mapi tražeći bug u softweru ista ti se zamrzne. :D

Poslednja izmena:
Koristim Garmina u telefonu već više od godinu dana. Zamrzavanje mape pri skrolovanju iste se zaista događa. Ali to sam otkrio tek kada sam to pročitao na forumu pa onda i probao. Inače mi nije palo na pamet da to probam do sada.

Nije to jedini bug u Garmin softveru za telefone. Ali nema veze s' telefonom već s' Garminom. Primetio sam da se TO ne događa kada Garmin nije instalisan. Ni tada mapa ne može da se skroluje ali se ni telefon ne zaglavljuje. :p

Da kažem da je za švrljanje po mapi i pešačku navigaciju kod 5800 kud i kamo bolji ugrađeni Nokia Maps, Garmin je tu samo ako mi ustreba za vožnju.

E sad, da li ima mapa za Srbiju i da li vi to tamo možete da koristite, ne znam.

da li daš 500€ za telefon uz koji moraš da nosiš veliki geografski atlas sveta zalepljen za šofešajbnu ultra fensi BMW-a pri tome angažujući suvozača da te navodi gledajući u atlas i geografsku širinu i dužinu na telefonu koji je gle čuda stabilan i funkcionalan kao stena

ili

da daš 170€ i da povremeno kad sediš u sobi, kad ti je dosadno, kad jedeš pardon grisine i motaš po mapi tražeći bug u softweru ista ti se zamrzne. :D

Fensi Alfa, misliš? Stevs, pa koristim MIO. Nijedan telefon ne može da zameni car-GPS. Ne zato što su hardverski loši, nego zbog praktičnosti. Prvo, zamisli vozim se kroz grad i neophodan mi je turn-by-turn. I onda mi zvoni telefon, a ja moram da ga skinem sa nosača i javim se. Klasična situacija za mene. Idem u neku firmu u BG-u, nemam pojma gde je, a telefon mi inače u radno vreme zvoni non stop. Inače, iPhone ne košta toliko mnogo, a ni 5800 tako malo. Oduzmi od 500 jedno 100 evra i dodaj na onih 170 evra još 100 i dobio si realne cifre. :wave:

U autu ne smes da drzis telefon fizicki dok pricas ... jos malo pa dobijas poene za to.

Znaci HANDS FREE a na Nokiji i dalje gledas turn by turn ...

ili

Al' si napravio poredjenje :))) isto kao kad Kristijan Golubovic ( OTAC! ) kaze :" I onda se mladi odlucuju, bolje sve nego nista ;) "

Ja nemam navigaciju ali kad idem negde pogledam pre nego sto krenem gde je otprilike ili dokle znam da dodjem pa tamo pitam nekog ...

Ali atlas zalepljen za soferku od fensi BMW-a !?!? jel to kao aludiras da iPhone imaju samo likovi koji voze "fensi" BMW ? Prvo dokle bre vise sa tim ?
Drugo, nemoj da se uvredis, nije mi namera zaista, ali zvucis kao da si od onih koji bi dupe dali za taj BMW i sta god sto pljujes ali posto nemaju, hejtuju ! :)

Poslednja izmena:
Fensi Alfa, misliš? Stevs, pa koristim MIO. Nijedan telefon ne može da zameni car-GPS. Ne zato što su hardverski loši, nego zbog praktičnosti. Prvo, zamisli vozim se kroz grad i neophodan mi je turn-by-turn. I onda mi zvoni telefon, a ja moram da ga skinem sa nosača i javim se. Klasična situacija za mene. Idem u neku firmu u BG-u, nemam pojma gde je, a telefon mi inače u radno vreme zvoni non stop. Inače, iPhone ne košta toliko mnogo, a ni 5800 tako malo. Oduzmi od 500 jedno 100 evra i dodaj na onih 170 evra još 100 i dobio si realne cifre. :wave:

Mislio sam na BMW 330XD Coupe koji si pomenuo u drugoj temi :) Maxo problem je što se ja ne vezujem za stvari baš me briga koji telefon imam samo gledam da mi završi posao. To je ista priča između AMD i Intela. Dok sam imao AMDa ja ga nisam branio zato što volim AMD nego zato što je za mene u tom trenutku bio bolji AMD. Prosta stvar. Ako sutra za mene Iphone bude bolje rešenje imaću Iphone bez ikakvih problema. Isto kao što danas imam Intel mašinu koja je neuporedivo bolja nego bilo koje AMD rešenje opet kažem za moje afinitete :)

A Nokiju sam platio 170E ako ne i manje uz paket na Telenoru. Dakle za mene je razlika realno oko 330E Nokia 5800 - Iphone. Тu se završava svaka dalje priča.

Al' si napravio poredjenje :))) isto kao kad Kristijan Golubovic ( OTAC! ) kaze :" I onda se mladi odlucuju, bolje sve nego nista ;) "

Ja nemam navigaciju ali kad idem negde pogledam pre nego sto krenem gde je otprilike ili dokle znam da dodjem pa tamo pitam nekog ...

Ali atlas zalepljen za soferku od fensi BMW-a !?!? jel to kao aludiras da iPhone imaju samo likovi koji voze "fensi" BMW ? Prvo dokle bre vise sa tim ?
Drugo, nemoj da se uvredis, nije mi namera zaista, ali zvucis kao da si od onih koji bi dupe dali za taj BMW i sta god sto pljujes ali posto nemaju, hejtuju ! :)

Stvarno me vlasnici Iphona svaki dan sve više fasciniraju. Sve što nema Iphone to ti nije ni potrebno. Da kojim slučajem Iphone nema broj 3 rekli bi ste vlasnici telefonskih brojeva koji sadrže trojku imaju i fiksni telefon pa možemo da ih dobijemo u svakom slučaju sa iphona, ili neka slična fascinacija :d

A što se tiče BMWa da si pratio na času video bi da se radi o BMWu čije sam ime morao da pastujem iz druge teme koliko se razumem u automobile :p Da si rekao dao bi dupe za Atomic race skije ili npr. nov plastični zastava znak za Fiću onda bih javno objavio da je dupe na prodaju :d

Poslednja izmena:
Evo uradih update na V21 preko FOTA.Bez menjanja bilo cega uredno prijavio da ima novi update velicine oko 4mb, skinuo, i za nekoliko minuta uradio sve ostalo.

Nebitno je,radi na svim telefonima preko FOTA(FirmwareOverTheAir);) Probano na vise telefona,sljaka bez problema;)

Nazad
Vrh Dno