Šta je novo?

Gothic 3?

Bez veze, ako je to tačno.
Mislio sam da će biti kao Night of the Raven.

Interesantna stvar na ovom traileru... Ork bezi... :D
To je kul, da ima i malo "mozga", a ne da srlja bzvz u smrt...

Oho, pa fala za info! Konacno!
Samo se nadam da na mojoj masini nece isto tako "malo stutterovati" kao i prethodni mu 1.60 patch :|

Poslednja izmena:
Koliko sam upoznat, mada bih voleo da gresim, nakon instalacije 1.7 patcha igra ce morati da se pocne iznova, sto ce reci da nece moci da se nastavi tamo gde ste stali (sa last save), tako da bi onaj ko je presao dobar deo igre trebao i to da ima na umu.

Au bre koliki changelog... Ovi izmenise celu igru.

Da, igra se počinje ispočetka.

Ovde imate mnogo više mirrora. U glavnom meniju ubačeno je dugme za uključivanje alternativnog AI-a.

Nisam još stigao da isprobam kako radi...

Ja sam uzbudjen oko ovoga, gledacu da ga igram kada zavrshim Witchera.

Ovi stvarno popravishe igru ... znachi ko je batalio igru zbog ochajnog izvodjenja, gomile bug-ova i josh goreg gameplay-a sad slobodno moze da je igra ... da se ne lazemo G3 nikad nece biti G2NotR ali ne fali mu mnogo ... evo igram vec drugo veche i ne mogu da verujem - stvarno drugi game ...
Neke od novina:
- Block (Shield Parry) sada stvarno ima funkciju - extra je uradjen
- AI je preporodjen -> sad moze vishe protivnika u isto vreme da vas napadne, a animals nisu onoliko nenormalni
- Prorachun Damage-a i Armor-a je promenjen
- Gomila bug-ova je ispravljeno - zvuk takodje, glitchevi NPC-ova su svedeni na minimum (nema ih)
- Performance je jedno 3x bolji, loading traje dugo samo prvi put kad se startuje igra ..
- nema vishe clickfest-a, a u fight-u bash morash da taktizirash
- Grafichki je igra josh doradjena (jedino sam u INI-ju povecao draw distance za NPC-ove, Creatures i Vegetation i odaljio malo onaj blur -> jaka mashina pa se moze :D )
I ovo je samo delic onoga shto je promenjeno ... koliko nisam preporuchivao prethodne verzije - toliko sad od srca svima preporuchujem ovaj G3 1.71 Enhanced Edition

korisni kinkovi: http://www.g3cpt.eu/download/2 (Manual - preporuchujem da se prochita pre igranja)
http://forum.jowood.com/showthread.php?t=126976 (INI Tweaks - povedite rachuna shta menjate, mada imate backup INI po default-u ini folderu)

takodje link iz prethodnog posta ... odoh da igram dok ne izadje Risen :wave:

A da te pitam neshto. Shta radish kada te napadne vishe likova?

Poslednja izmena:
Jel ti to mene ozbiljno pitash ??? Ne mozes da verujes kako je zaje**** kad naletish na grupicu neprijatelja narochito orkova ... onaj quest na pochetku sa dve ork patrole oko Redoka sam u vanila verziji zavrshio na hard bez problema (samo je trebalo da pochnem sa klikfestom pre nego li me napadnu i onda jednog po jednog - posto ostali cekaju) .. sad sam na mediumu morao da dignem strenght na 150, da nauchim strong swordsman i da kupim light rebel armor i opet sam se cimao sa njima ... morao sam prvo strelama pa da odvlachim jednog po jednog .. a tek shto je dobar zvuk za vreme fajta posto se chuje kad neko blokira mach shtitom ili oruzjem .. upravo sam prochitao da su developeri odabrali tim iz komjunitija i onda im dali suport i source code igre pa je tako i nastao 1.71 patch .. etc .. etc ... odoh da cepam dalje .. pozzzz

podvijes rep i bezis

a moze i tako ... :D

Poslednja izmena:
Dobar je ovaj patch.
Ko ceka Risen i Gothic 4 eto mu usputne zanimacije, ponovo G3 ali sa mnogo vise taktiziranja, i to ne samo u fajtu, vec i u budzenju skilova.
Eh da je G3 inicijalno bio ovakav...

radi ok sa ovim poslednjim patchom, jedino sto me zeza je voda koja nestane tokom plivanja pa je izbegavam :D i stone root koji nece da se ubere, ostalo radi sve za sad...

^
Ja bih rekao NABIVEN!
Nekako mi je lepse :) A svakako se slazem sa konstatacijom...

Ovih dana mi se zaigrao Gothic 3 pa bih hteo mi odgovorite na neka pitanja :)

Imam Gothic 3 Enhanced Edition, instalirao sam igru, verzija igre je bila 1.4xxx, patchovao na 1.72. Zanima me da li sad mogu da pokrenem 1.73 (poslednji nezvanicni patch, tako kazu na WoG) i da li ce on nesto da zezne ili ce pregazi sve prethodne fajlove koji nisu deo originala (pise na sajtu da ce biti ovako ali me zanimaju licna iskustva)?

Druga stvar koja me zanima, da li igra sa 1.73 izgleda priblizno Risenu posto sam primetio da su dodali HDR, Haze i jos par efekata (mada nisam video SSAO na spisku)?

Treca stvar se tice same igre, kako i da li uopste funkcionise onaj Alternative Balancing?

Hvala unapred na odgovorima :)

Uh zazalih sto sam instalirao G3 :S:

Svakakve igre sam igrao ali igru sa gorim sistemom borbe nisam video (apsolutno nemam nikakav osecaj prilikom borbe). Grafiku su sredili ali nedovoljno, problem je vise u dizajnu igre nego u samim efektima i kvalitetu modela/tekstura. Svet Gothica 3 me podseca kada sam u trecem razredu osnovne pravio nekakvu maketu reljefa. Bukvalno je kao da su deca pravila.

Risen je u odnosu na ovo superioran po svim parametrima osim kad velicina sveta u pitanju. Dzaba su pathovali, neke igra ne vredi patchovati.

Konacno ovih dana skinem sa GOG ceo gothic serijal, pa i Gothic3, misleci da ce raditi bez problema na sadasnjoj masini, ali sam se prevario, bez obzira sto leti pojavio se drugi problem, uzasne i iritirajuce brazde(talasi) na podlozi.Pogledajte slike pa sami procenite o cemu se radi da li je to posledica dx11 ili neceg drugog

Prilozi

• Gothic3 2012-01-18 21-43-58-73.jpg
    Gothic3 2012-01-18 21-43-58-73.jpg
    667 KB · Pregleda: 74
  • Gothic3 2012-01-18 21-44-16-43.jpg
    Gothic3 2012-01-18 21-44-16-43.jpg
    654.1 KB · Pregleda: 58
  • Gothic3 2012-01-18 21-44-33-13.jpg
    Gothic3 2012-01-18 21-44-33-13.jpg
    832.6 KB · Pregleda: 50
  • Gothic3 2012-01-18 21-44-43-12.jpg
    Gothic3 2012-01-18 21-44-43-12.jpg
    976.3 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Verovatno je učinio grafiku dosta lepšom, zar ne? ;)

mnogo vise detalja, zivopisnije je, konacno u je odigrati natanane sa svim njenim manama

Jos se ceka http://page.g3csp.bplaced.de/?lang=en mada tesko da ce biti jos 6 meseci :(
Inace za Forsaken Gods je izasao finalni patch za Enhaced Edition, tako da ko zeli moze da proba. Meni dosta solidno radi, jedino nisam imao vremena da prodjem po Myrtani malo.

Vrh Dno