Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja

Link je pod opterecenjem zato ovako cudan rezultat, inace je 2/2

speedtest mi , kada hocu da izmerim brzinu, nudi server u sofiji, i kada tako merim, ping mi je 243, a kada ja svojevoljno izaberem beograd, ping je 20, kako da znam sta je ispravno?

Pa i jedno i drugo je ispravno :D Sofija je dalje :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Uu fensi look, moram i ja, moram i ja.

Sezam 4096/256

Znam da sam dosadan, ali me strasno nervira cinjenica da odjednom ne mogu da izmerim brzinu neta, birajuci belgrade server. Znaci, kad izaberem bilo koji drugi server (Ljubljana, Sofia...) uredno mi izmeri, a ovaj beogradski nista?! Mislim da je to krenulo da se desava od kad sam dobio public IP (Ikom). Skinuo sam i nove browsere, i opet ne sljaka. Jel ima neko bilo kakvu ideju u cemu bi mogao biti problem?

S vremena na vreme, svakih par meseci izmerim brzinu neta preko ove akademske mreze u NS i svaki put me sve vise i vise iznenadjuju :p

S vremena na vreme, svakih par meseci izmerim brzinu neta preko ove akademske mreze u NS i svaki put me sve vise i vise iznenadjuju :p

To bas nije merodavan rezultat, jer su mozda direktno povezane te dve tacke. Da si izabrao neki server u Americi ili Indiji, recimo, dobio bi dosta nizi rezultat. velika je ta mreza :).

To bas nije merodavan rezultat, jer su mozda direktno povezane te dve tacke. Da si izabrao neki server u Americi ili Indiji, recimo, dobio bi dosta nizi rezultat. velika je ta mreza :).

Tacno tako. U lokalu brzina interneta je uvek velika. Ja imam 100/100 u lokalu, prema inostranstvu i drugim serverima 20/2 obicno..

Evo vam ga do druge strane planete (Secaucus, New Jersey - USA), i dalje bih rekao da je dosta dobro s obzirom kolko su preopterecene te prekookeanske veze :p

Evo vam ga do druge strane planete (Secaucus, New Jersey - USA), i dalje bih rekao da je dosta dobro s obzirom kolko su preopterecene te prekookeanske veze :p

Pa, jeste, strava je to protok, ali kada odem u onaj racunarski centar na FTN-u, gde svi administratori gledaju "neke" klipove po ceo dan :) , i jos jedno 100-tinjak racunara surfuje, net radi sporije nego na dial-up.

Hehehe, pa zato ja merim ujutru dok nikoga jos nema, i dok studenti nisu zapoceli svoj tretman neta zajedno sa administratorima ;) Mada, meni ide mozda malo sporije i kada je podne ili poslepodne, kontam da mi radno mesto ima posebnu liniju nezavisno od FTN-a :p

Hm...U zadnjih par dana recommended server mi je Sofia BG. Ping prema tom serveru je oko 150ms. Evo rezultata ka Budimpešti, koji je ujedno i najbolji što se pinga tiče.

Au, brate, uhvati me laka nesvestica, "kad izbrojah koliko ima ptica".
A ja delim sa komsijom 2Mbs.

Nazad
Vrh Dno