Šta je novo?

Assassin's Creed 2

Ne znam. Nadam se da ce razbiti AC2 monotoniju prvog dela.... Prvi deo sam presao, ali sam je presao cisto reda radi. :p Da se ne lazemo, sistem borbe je extra, i sve to, ali kad skontas malo kako da radis, odmah bude prelako. Ja samo drzim blok, i odmah counterattack kad zamahnu oruzjem oni templari sta li su, i padnu iz dva udarca...

I mene je igra kao i većinu ljudi ovde oduševila ali je to oduševljenje trajalo svega nekoliko sati.
Ako su pametni pa da odrade jedan poveći grad (sa sve okolnim selima) ali sa mnogo više interakcije, različitih quest-ova i freeroaming-a mislim da bi uboli jackpot.
Međutim veliki sam skeptik što se unapređivanja gameplay-a u odnosu na prvi deo tiče.

Nadam se da si razumeo sta sam hteo da kazem.

Naravno da sam razumeo. Proglasiš igru "uprošćenom" (uprošćenom u odnosu na ŠTA? Assassin's Creed nije nastao iz RPG igara već iz klasičnih akcionih avantura, prema kojima je 100x bogatiji i sadržajno i izazovno raznovrsniji), da bi zatim konstatovao da to ne zadovoljava tvoj intelekt, te time sebe intelektualno uzdigneš u odnosu na one koji to igraju.

Tako isto ja mogu da kažem da me intelektualno vređaju klikcalice u kojima se borim protiv jednih te istih trolova i orkova, budže me za po 0,5-1% sa svakim ajtemom i nivoom i stavljaju protiv 1-2% jačih neprijatelja nakon svakog nivoa. Priča kliše, izazov kliše, sve 1000x viđeno, ali vau, može da se budži Dragonfire Blade sa +3 na vatru pa je to zanimljivo. Action RPG vrlo zanimljiv za igranje, my ass, a gore su još samo one igre poput Dark Messiah of Might And Magic, odnosno koridorske akcione avanture - pri čemu još DMoMaM i nije toliko loš kakvih je sve bilo.

Naravno da AC nije savršena igra i da mu fali sadržaja. Problem je što ispada da nema sadržaja ili da ga ne vredi igrati zato što "nema dušu", "nema atmosferu", "provali se" i tako dalje. Sa čime bih se možda i složio, kada bi se te kvalifikacije davale naslovima koji to sto puta više zaslužuju. Što se mene tiče, ako ne bude unapređivanja po tom pitanju - kritikovaću žešće. Ali da zbog toga sahranim igru koja je najviše ambicije pokazala da napravi otklon u totalno klišeiziranom žanru, ne pada mi na pamet.

Ja ne mogu da igram kojekakve Creedove, Crysis-e, CoD-ove, HALO-e, Killzone i sl postho to ne prijaju mom intelektu. Nadam se da si razumeo sta sam hteo da kazem.

Pa ako ova igra ne prija tvom intelektu sta onda trazis u ovoj temi :trust:
Zasto se opterecujes necim sto ti ne prija i ne odgovara.

Poslednja izmena:
Ma koliko Assassin's Creed bio monoton na momente, pricha je veoma dobro smishljena. A onaj koji je odigrao jedan ili dva grada nije ni video neke stvari koje se pojavljuju kasnije, nije osetio tezinu poslednjih borbi. Da ne pricham da je dijalog u igri zaista odlichno odradjen.

Odustao sam od AC, kada nisam uspeo da . na tamo nekom nivou, pokupim one zastave za odredjeno vreme.

suma sumarum, AC-u se jedino i jedino moze zameriti repetitivnost misija. igra ima i dobru pricu i atmosferu i grafiku i zvuk (ambijentalni i voice acting), te je originalna. kada bi misije bile raznovrsnije to bi bio pun pogodak. sve i da je naprave da bude klon 1. delu opet cu je preci sa zadovoljstvom...sto ne znaci da ne bih voleo da naprave raznovrsnije misije.

Tacno. Meni igra, pored te neraznovrsnosti, ni u jednom trenutku nije dosadila. Presao sam je za tri dana :)

Pa ako ova igra ne prija tvom intelektu sta onda trazis u ovoj temi :trust:
Zasto se opterecujes necim sto ti ne prija i ne odgovara.

Pa ova tema nije o AC1 vec o AC2 ;)

@Filipenko:

Zar ne mislis da je sve to o cemu pricas prosto stvar ukusa? U smislu crvena je tako lepa boja, daje toplotu i dinamicnost, otvara apetit, pomaze pri motivaciji, dok je plava tako dosadna, vidjas je skoro svaki dan na nebu i svuda oko sebe, bas kao i dosadna zelena koju smo vec milion puta videli i tako to a? :) Meni se tako cini. Dark Mesija mi je bio odlican od pocetka do kraja, AC mi je bio odlican prvih 2 sata. Posle je poceo da smara. Al to je iskljucivo stvar ukusa.
sa druge strane, ima nesto zarazno u tom levelovanju i budzenju lika za po 0.3% jer nailazis na nove stvari, dok toga u AC1 nema. Sto vidis u prvih sat vremena - to je to. Dobijanje dodatne kockice HP-a me uopste nije lozilo, a iskreno, meni AC ostavlja utisak nabudzenog Tomb Raider-a, stim sto mi je TR ovaj poslednji (underworld valjda?!) bio interesantan skoro do kraja (i tu me je smorio i pao je uninstall ***. :) ) zato sto su se menjali ambijenti te si dobijao malo svezine svakih sat-dva.

:wave:

Poslednja izmena:
EXCLUSIVE Assassin’s Creed 2: Amazing New Gameplay Details

So where is the game taking place?

The setting is one thing about Assassin’s Creed 2 that gamers are very curious about. Well we can tell you that the game takes place during the Italian Renaissance in cities like Sicily and Venice. You will play in the game as a player named “Ezio”, and other multiple characters. It is not confirmed whether you will play as these new characters only in the animus, or also in the real world.

Now some of the major new gameplay features…

Many complained about the first game being repetitive, and the team at Ubisoft hopes to change that with some new gameplay features. One of these new features will be the ability for players to swim. This could provide some new interesting levels and missions in cities like Venice. There is also the ability for the assassin to stab and attack enemies from the roof or while they are lying in the hay.

Another new feature will be that when gamers attend events such as “balls”, players will be able to wear masks to fit in amongst the crowd. The demo that our source played said that he was able to disguise as a dancer in the ball and very smoothly take out his enemy without anybody knowing it.

Not only this, but there will no longer be cinematics in the game. Instead they will be moving towards more quick-time event cut scenes in the game. This is to keep the gamer engaged in the crucial gameplay/story moments. This is a great step to keep the gameplay more engaging than it was in the past game.

This game is shaping up to be a highly anticipated 2009 title…

While the first game was fun and had some good ideas going for it, it was far from perfect. There were some repetitive moments, and lack of exciting gameplay features. Hopefully with an exciting setting, improved battle mechanics, the ability to swim, and improved stealth mechanics this game will live up to the hype gamers put on the first one. Stay tuned to the HipHopGamer site for more details on this exciting new game.

Ne vidim da je tu bas nesto amazing.

AC ima onaj tipicno dosadni konzolaski gameplay. Ja sam stigao do onog kvesta gdje moras preskociti "20 krovova" u odredjenom vremenu, i to je to.

Nece biti cinematika, bravo za razlog.

Sta se zalite na igru,(pri kraju je zesci smor) jednostavno pravljena za sto siru populaciju tako da je klasican mediokritet,fina grafika platformski gameplay samo da je zabavno.I ne vidim zasto bi bilo kome vredjala intelekt kad nije pravljena za primenu istog,niko nece da otupi ako je odigra.

auu koliko njemu treba vremena da sve to nagrne na sebe :D

Zanimljivo...izgleda da su usavrsili teKnologiju pa vise nema seckanja prstiju? :p

Chekaj a Altair je trebao da nema prst? Ja sam uvek mislio da je rech o nekom cliping ili whateva erroru.

kakav error, aj ti leba ti drži čakiju u šaci između malog i srednjeg prsta pa stisni pesnicu, hoćeš al prepodne

Eh...pa to je jedno od obelezja Assassina u ovoj igri:) Kad stegne pesnicu da zada udarac, secivo ne bi moglo da iskoci zbog domalog prsta.
A i kad ti ona zenska u laboratoriji namigne da je na tvojoj strani, pokaze ti ruku sa savijenim prstom, kao fazon da je i ona iz istog "udruzenja" hehe...

Pa ne, samo sam jednom stvarno osmotrio, a ako je to vec obelezje Assassina, shto ovaj lik sa slika nema odsechen prst.

Da li ti citas postove ili samo sibas svoje da ih imas sto vise?

Unapredili su tehnologiju, pa nema vise seckanja prstiju :D :smoke:

Poslednja izmena:
Pa da ali ako su unapredili tehnologiju zashto onda
Eh...pa to je jedno od obelezja Assassina u ovoj igri:) Kad stegne pesnicu da zada udarac, secivo ne bi moglo da iskoci zbog domalog prsta.
A i kad ti ona zenska u laboratoriji namigne da je na tvojoj strani, pokaze ti ruku sa savijenim prstom, kao fazon da je i ona iz istog "udruzenja" hehe...

Ja licno mislim da im je taj detalj postao suvise "mature" i "gory" za video igru, pa ga na ovim slikama nema- iako secivo skriveno na podlaktici deluje identicno kao u prvom delu, sto ce reci, da je prst visak.

Ili- ta riba je znala da su u proslosti odsecali prste, tj. u vremenskom periodu u koji su poslali glavnog junaka, pa otuda i taj pozdrav.Tako da me bas zanima kako ovo secivo radi u doba renesanse:D

Detalji...

Ja sam dva puta presao igru a nisam vidio to da djevojka pokazuje ruku sa savijenim prstom.
Mislim da je bez veze sto ovaj lik ima sve prste na rukama.

Pa, odigraj i treci put...:D

260ppjn.jpg

Po meni je glupo shto ima sve prste i shto sada ima 2 noza - kada je imao jedan skriveni noz, to je bio poseban trik assassina, a ovako je nekako "over the top". Inache je stilizacija pod renesansu lepo odradjena.

Radnja će se dešavati u Toskani plus će se mnogo toga orijentisati na Veneciju i Firencu. Igra ćemo kao još jedan Desmondov predak (to je tip koji proživljava genska sećanja), a on će se zvati Ezio Auditore de Firenze i po "zanimanju" je plemić. Radnja igre biće smeštena u 1476. godini, ima ćemo priliku isprobati bar jedan izum legendarnog Leonarda Da Vincija - trenutno je poznato da će moći da se lebi na vetru zahvaljujući "krilima". Isto tako, Ezio će moći da pliva.

Od novog oružja vide ćemo dva nova mača, dve manje oštrice, čekić, sekiru i još mnogo toga - trebalo bi biti moguće razoružavati neprijatelje i koristiti njihova oružja! Isto tako, kažu da će svako oružje imati neki poseban potez pa će biti zanimljivo videti hoće li borba biti zanimljivija nego u originalu.
Doduše ovo su sve nepotvrđene informacije.

Izvor:
http://www.bug.hr/master/vijesti/novosti-o-assassins-creedu-2/96261.aspx

Ja sam se sa Altairom družio dosta dugo... Igrao sam je ne više od sat i po do dva dnevno i u tom ritmu nikada nisam pomislio da je igra monotona/dosadna. Mogu da kažem da mi je sve to baš prijalo i da jedva čekam nastavak.

Vrh Dno