Šta je novo?

MSI Wind - diskusija

what the hell is invisible shield? :D

@zost pogledacu case logic, hvala

Nisam aplicirao jer mi jos nije stigao :( Dolazi mi tek za mesec dana kad mi se bude vracao kolega iz USA.

Dzi, to je ova stvarcica:
http://www.zagg.com/invisibleshield/msi-wind-cases-covers-skins-shields.php

I koliko sam razumeo ne ide preko ekrana, nego samo preko plasticnih delova koji se habaju...

Ortak ima na poklopcu laptopa ovu foliju vec skoro godinu dana- kaze da nema nikakviog ostecenja, a laptop mu je konstantno "na terenu". Odlicna stvar - cudi me da kod se kod nas niko nije setio da pocne sa prodajom ...

Nisam aplicirao jer mi jos nije stigao :( Dolazi mi tek za mesec dana kad mi se bude vracao kolega iz USA.

I koliko sam razumeo ne ide preko ekrana, nego samo preko plasticnih delova koji se habaju...

Ortak ima na poklopcu laptopa ovu foliju vec skoro godinu dana- kaze da nema nikakviog ostecenja, a laptop mu je konstantno "na terenu". Odlicna stvar - cudi me da kod se kod nas niko nije setio da pocne sa prodajom ...

Ja Invisible shield držim na ekranu PDA već 2 godine. Odlična stvar kada je touchscreen, pa ga stalno grebuckas olovkom ili noktima.

Za laptop ipak preferiram neku torbu, osim ako treba zaštitia samo od ogrebotina.

Nije mi pri ruci link, ali mislim da je na www.msiwind.net bio thead o Invisible Shield - jedan tip je to naručio kao posebnu porudžbinu - što je uvek skuplje. Posle je Zagg, kada je "skinuo meru", uveo to za Wind u standardnu ponudu - sto je dosta jeftinije. Ako se dobro sećam, u paketu je i zaštita za ekran.

Inače Zagg to isporučuje u Srbiju vrlo brzo. Pre neki dan sam dobio 2 komada za PDA, za prijatelje kojima sam naručio nepunu nedelju dana pre toga. Poštarina je minimalna - 5 i kusur dolara za ta 2 komada, s tim da sam dobio popust od 4 i kusur dolara. Poštari i carinici nisu (ponovo) ništa naplatili.

ja sam u Comtrade-u u Uscu kupio Belikn torbicu. na njoj pise da je za 9inc ali wind od 10 bez problema staje, cak sta vise izgleda kao da je za njega pravljena. cena je 2000din

Зато што су 9" и 10" исте величине, ови од 9 имају мало шири оквир око екрана.

wow pa ovo je a must have za svaki lap i mobilni uredjaj vishe klase!

wow pa ovo je a must have za svaki lap i mobilni uredjaj vishe klase!

Ma da, pogledaj na YouTube - ima gomila snimaka testova da (na primer) ubace u kutiju sa srafovima i ekserima Ipod i onda tu kutiju tresu do besvesti. Kad izvade Ipod na njemu nema ogrebotina, jer je sa svih strana nalepljen Invisible shield.

Poslednja izmena:
offtopic:

U ovom video snimku Chuck Norris ima "apliciran" Invisible Shield :d

http://www.youtube.com/watch?v=DLOqwiGAPd4

ontopic:
Ne znam da li postoji resenje za jedan poprilicno iritantan problem (jos uvek nisam pokusao da ga resim), ali i po netu vidim da se dosta ljudi zali na problem koji je i kod mene prisutan, da WiFi konekcija posle budjenja is sleep moda, iako na prvi pogled deluje OK, ne radi uopste.
Ne pomaze ni Repair veze, vec samo reset celog racunara ... (dok ne pronadjem u cemu je fora)

Naravno da nisam - žalim se zato što mi "out of the box" ne radi kako treba ;)

Btw, danas sam posle kucanja poruke malo uzeo da srčujem po internetu, taj drajver na MSI sajtu v.1.2.10 je već bajat - s obzirom da sam našao na "izvoru" svežije rešenje v1.4.1.0 :d

http://web.ralinktech.com/ralink/Home/Support/Windows.html

Probam čim stignem kući, pa javim ako radi kako treba ...

Naravno da nisam - žalim se zato što mi "out of the box" ne radi kako treba ;)

Btw, danas sam posle kucanja poruke malo uzeo da srčujem po internetu, taj drajver na MSI sajtu v.1.2.10 je već bajat - s obzirom da sam našao na "izvoru" svežije rešenje v1.4.1.0 :d

http://web.ralinktech.com/ralink/Home/Support/Windows.html

Probam čim stignem kući, pa javim ako radi kako treba ...

Probaj prvo drajver sa MSI-jevog sajta, pa tek ako ne radi traži druga rešenja.

I ja sam imao problema sa WIFi, kada sam instalirao nove MSI drajvere sve radi "k'o švicarska ura"

Probaj prvo drajver sa MSI-jevog sajta, pa tek ako ne radi traži druga rešenja.

I ja sam imao problema sa WIFi, kada sam instalirao nove MSI drajvere sve radi "k'o švicarska ura"
Provereno tacno.
Imao sam isti problem sa vracanjem iz hibernacije i kada sam instalirao novi drajver sa MSI-jevog sajta, problema vise nema.

Hm, probao i jedan i drugi drajver, naravno ukljuceno CAM u Power Save opcijama ali nazalost bez uspeha.
Kad se vraca iz hibernacije, opet stativa :(
Za sada cu da iskuliram sa hibernacijom, prosla je zima, nema potrebe da 6cell debeljko toliko spava ;)

Poslednja izmena:
Hm, probao i jedan i drugi drajver, naravno ukljuceno CAM u Power Save opcijama ali nazalost bez uspeha.
Kad se vraca iz hibernacije, opet stativa :(
Za sada cu da iskuliram sa hibernacijom, prosla je zima, nema potrebe da 6cell debeljko toliko spava ;)

Ako baš hoćeš da rešiš hibernaciju, instaliraj i aktuelni SCM (System Control Manager) sa MSI-ja. Posle toga ostaje još samo drugi (novi) BIOS....

BTW, zašto je debeljko - ja bi' samo rek'o da ima ispupčenje na pravom mestu.

E vidis, moze biti do BIOSa problem, jer sam ladno zaboravio da ga stavim, iako sam skinuo onu poslednju modovanu verziju sa zamenjenim Fn i CTRL levim tasterom.
Nikad mi nije bilo jasno sto taj Fn taster ne nameste negde gore pored ESC recimo, kad se ionako koristi jednom u 100 godina ...

sto se tice punjenja winda u kolima, jedno od zadovoljavajucih resenja je invertor 2600din, 150w

Nikad mi nije bilo jasno sto taj Fn taster ne nameste negde gore pored ESC recimo, kad se ionako koristi jednom u 100 godina ...

Možda ti ne koristiš... većini ljudi treba stalno, tako da - the needs of many outweigh the needs of the few, itd.

Ma ne mislim da ga ne koristim - ali se ono u 90% slucajeva koristi sa dve ruke.
Dakle leva na Fn pa onda gadjas plave tastere... Tako da je prakticno svejedno gde ce dugme da stoji. (Nemoj samo da mi kazes da ne trebaju dve ruke - bas me zanima koliko je ergonomicno opaliti Fn+F11 sa recimo samo levom rukom :D )

A kod Wind-a se taj Fn taster jos bezobrazno smestio tamo gde bi trebao da bude levi CTRL - pa otuda i moj mini revolt sa njim ;)

A kod Wind-a se taj Fn taster jos bezobrazno smestio tamo gde bi trebao da bude levi CTRL - pa otuda i moj mini revolt sa njim ;)

Ko ima asus notebook, taj se odavno navikao na levi Fn taster, tako da meni na wind-u uopste ne smeta.Cesto se koristi page-up page-down zbog jeftinog touchpad-a koji nema scroll arghghgh :(.

Ali generalno su odlicno resili te tastere, pogotovo sa varijacijama velicine tako da nema sanse da se omasi, poput desnog ctrl tastera.

Kako vama stoji wind sa probijanjem pozadniskog osvetljenja.Stavio sam neki tamniji wallpaper pa mi bas nesto izbi oci.Da li nisam odmah obratio paznju pa sam se malo isparanoisao ili...?

Poz

Imas na touchpad-u skrolovanje - ali je ona varijanta "tap-to-srcoll", sto znaci da moras da pipkas gornji i donji desni ugao ne bi li skrolovao sadrzaj ...

Mislim da za tu opciju mora poseban "sinapticki" driver da se instalira, barem kod mene po default-u na xp-u ne radi, tj. u control panel-u ne moze da se aktivira...

Sestra mi ispusti wind danas onako otvoren pravo na pod :( Na svu srecu nista ozbiljno nije otislo,plastika nema ni jednu ogrebotinu ali ekran je izgleda sradao :( naime pojavile su mi se kao linije zaglavljenih pixela,npr jedna linija je plava,druga zelena,treca pa do 99. je siva itd.
Jel zna neko sta je otislo i koliko ce me kostati popravka?jos uvek je pod garancijom mada ne znam kako bi im objasnio sta se desilo a da ga prihavte?
bilo kakva ideja je dobro dosla :'(
ps.evo slikao sam monitor a predhodno sam upalio ceo ekran da bude zelen jer se tada najbolje vidi
http://img387.imageshack.us/img387/4512/05052009149.jpg
pss.ako nesto znaci uradio sam istu proceduru kao i za zaglavnjene pixele,tj da ih pritiskam preko krpice i gube intezitet,tj ne svetle jednom bojom vec bas onom kojom i teba samo tamnije malo tako da se linija i dalje primeti :S

Poslednja izmena:
Da li je neko dodavao jos ram memorije u wind?:)

Jel ovo trik pitanje? :)

Odvrnes srafove, otvoris poklopac donje strane, ubacis memoriju, zatvoris poklopac, zavrnes srafove :)

Ovo sa srafcigerom je trik pitanje,sigurno:)

Ma dodacu mu ja i touchscreen i ugraviracu msi logo sa lampicama ispod da svetli ako uzmem srafciger.:D

Da se vratim na pitanje koje podrazumeva da dodavanje memorije u wind ne znachi i ukidanje garancije kao i gde to moze da se uradi...

Poz

Poslednja izmena:
Heheh ma znam ;)

U USA je dozvoljeno unistavanje garancijske markice zbog nadogradnje memorije ali tamo je garancija i dalje 1 godina.

Ovde verovatno uvoznik moze u svom servisu to da odradi bez gubljenja garancije.
Uvoznici su ovako napamet Ewe i PIN ... Treba ih okrenuti i pitati ...

:)Znam,bilo bi lepo da moze i kod nas ali ajde..
Zovem ih danas ako stignem pa cu da vidim sta se desava po tom pitanju..
Ako ne postoji ta mogucnost treba mi neki dobar servis sa preporukom..(PP)

Poz

Ugradnja memorije da garancija vazi samo u MSI ovlascenom servisu --> 0700 108 108

Hvala na informaciji(u pravom trenutku kao i uvek:)),posto sam stavio win7 bas mi je hitno potrebno..

Poz

Poslednja izmena:
Vrh Dno