Šta je novo?

MSI Wind - diskusija

ja sam svojim windom prilično zadovoljan (mada je moj U-90, ekran 8.9 inča i bez BT-a)
XP je radio ok (čak sam i SPORE terao bez seckanja)
Ubuntu 8.10 je radio odlično, 9.04 Netbook Remix je bagovao strašno, nije hteo da pokrene GUI
osakaćena Vista Basic je umirala
Windows 7 Build 7100 sada radi odlično (al na igre mogu da zaboravim :( )

zanima me "turbo mod" koji se dobija upgradeom BIOS-a (mada mi je malo frka, treba mi za školu)... jel neko radio ovo (koliko sam shvatio, turbo mod digne Atoma na 2GHz)
koristim ga svakodnevno za surf i download i nakačen mi je na monitor od desktopa i prilično sam zadovoljan, GMA950 ga najviše kolje...

zanima me "turbo mod" koji se dobija upgradeom BIOS-a (mada mi je malo frka, treba mi za školu)... jel neko radio ovo (koliko sam shvatio, turbo mod digne Atoma na 2GHz)
koristim ga svakodnevno za surf i download i nakačen mi je na monitor od desktopa i prilično sam zadovoljan, GMA950 ga najviše kolje...

Pa sta ce ti onda turbo mod? Surf i download nece raditi nista brze, ceo uredjaj ce dosta vise da se greje i to je to.

^
Kakve su vam uopste temperature sada kada je pocelo leto(ako moze i koji je os u pitanju)?

Poz

Bas vas mrzi da upalite everest ili nesto slicno i da pogledate temperature:)
A pitao sam ranije da li vam mnogo probija svetlost na crnoj pozadini ali i to je tesko pitanje,a?:)

Poz

@Omnik

Kazi mi molim te,da li moze da se odnese wind u servis na ugradnju rama ili mora preko 72h pickup and return-a?

Hvala i poz

Poslednja izmena:
Temperature: 44 72 (47-49), stari bios u pitanju, normalan mod, browser i office ukljuceni + wireless....

^
Meni je trenutno temperatura procesora oko 63,kada ga tek upalim oko 47 a hard disk 43..
Ranije nisam imao utisak da se toliko greje ali sada kada su krenule temperature dosta je primetnije.

Koja ti je temperatura 72?Procesor pod optrerecenjem?Nisam bas najbolje skapirao..

Poz

Mislim da na tom senzoru pise CPU Diode 72 (kad ga ukljucim je 58), hard je slicne temperature kao kod tebe, jedino procesor ne prelazi 50-52.

Cudi me ova temperatura od 63, mada ja uvek drzim neku cvrstu podlogu ispod racunara (citaj knjigu) kako bi imao protok vazduha, a radi bez overclock-a sa nekim srednjim opterecenjem procesora

Poslednja izmena:
Mislim da na tom senzoru pise CPU Diode 72 (kad ga ukljucim je 58), hard je slicne temperature kao kod tebe, jedino procesor ne prelazi 50-52.

Cudi me ova temperatura od 63, mada ja uvek drzim neku cvrstu podlogu ispod racunara (citaj knjigu) kako bi imao protok vazduha, a radi bez overclock-a sa nekim srednjim opterecenjem procesora

A kazi mi sta si koristio za merenje,everst ili nesto drugo?I koji os imas instaliran..

Poz

^
E sada mi je vec malo jasnije.Uzeo sam verziju 5.0 i kaze sledece :

CPU 52
CPU Diode 73
HDD 42

..tako da je sada ok.Hvala..

Poz

Da li je neko probao usb tv tjunere na ovom cudu, i jel se isplati uopste investirati u tako nesto s obzirom da vecina njih trazi pozamasnu procesorsku snagu...

Ja nisam,iako ne znam koliko jak procesor zahtevaju usb tv karte, mislim da je sa te strane procesor sasvim dovoljno jak...

Poz

Da li je neko probao usb tv tjunere na ovom cudu, i jel se isplati uopste investirati u tako nesto s obzirom da vecina njih trazi pozamasnu procesorsku snagu...

Probao sam sa TV tjunerom KWorld USB Stick posle dobrih prikaza koje sam video u nekim domacim casopisima.

Sam tjuner, drajveri i softver koji uz njega idu nemaju nikakvih problema sa MSI Windom (U100), to je SVE OK i sve radi kako treba.

Problem je kvalitet TV signala koji je dosta inferiorniji od onog koji imam u kucnom desktopu preko Leadtek Expert TV karte. Ovde imam u vidu kablovski signal koji dobijam od TV provajdera, a ne od spoljne antene. Sa spoljnom antenom je cela stvar, u mojim uslovima, neupotrebljiva - okolo je dosta viskokih zgrada sa dosta betona i gvozdja. Tu ni Leadtek karta, gde je slika opet bolja, ne daje upotrebljive rezultate.

Naravno, probao sam taj KWorld USB tjuner i na desktop racunaru i problemi koje sam opisao nemaju veze sa MSI Windom - vec samo sa sa USB tjunerom.

Izgleda da bez sobne antene ili kablovskog prikljucka te stvarcice ionako slabo funkcionisu, tako da moja prvobitna zamisao gledanja tv-a u parku i sl. otpada...:smash:

Novi BIOS 1.0D

MSI od danas ima novi BIOS za Wind U100. Oznaka je 1.0D.

Izgleda da bez sobne antene ili kablovskog prikljucka te stvarcice ionako slabo funkcionisu, tako da moja prvobitna zamisao gledanja tv-a u parku i sl. otpada...:smash:

Juče sam imao prilike da isprobam i Leadtek-ov USB dongle H (hybrid) TV tjuner. Priključio sam ga na Wind i na moju analognu kablovsku TV i slika je jako dobra.

Naravno, ni to nije za gledanje u parku mada uz taj tjuner ide i neka antena.

Nov sam na ovom forumu, a zanima me wind...

Da li neko moze da mi kaze razliku izmedju U100 27EU i U100 49EU ?

Cini mi se da imaju iste karakteristike, stim da na jednom nasem prodajnom sajtu kaze da U100 49 nema Bluetooth?
Nadam se da nije samo boja u pitanju:) (prvi je bele boje, drugi crne)

Video sam takodje da se pojavio U123 sa Atom 280, ali sa 1GB RAM-a, te me kod njega interesuje da li je moguce nadograditi RAM za jos 1GB, i koliko to kosta?

Pozdrav svima

Mislim da su isti ne racunajuci boju, i 49eu ima bluetooth( bar je moj imao )
Ja sam kupio U123 i prezadovoljan sam... Moguce je nadograditi memoriju, ali nisam siguran koliko to zadovoljstvo kosta

Uspeo sam da pokrenem HD na windu :banana: za sve one koji i dalje zele evo kako:
Instalirate CoreAVC bez splitera,upalite Media player clasic,udjete u opcije pa "external filters",tu dodate coreavc u listu i stiklirajte kodek kao i opciju "prefer".. to je sve,filmovi mi sada normalno rade sa 1GB rama i sa ukljucenim turbom(15%).

Poslednja izmena:
123 posle tri nedelje

Želeo bih da sa svima podelim moje iskustvo nakon tri nedelje rada na 123-i, ali pre svega da naglasim da sam laik po pitanju hardwear-a... Pa da krenemo redom:

1. Prvo što je na mene ostavilo stvarno veliki utisak jeste jačina boje ekrana, mnogo lepo izgleda, ali sam samo jednom držao jačinu na maksimumu. Dok pišem ove redove, jačina mi stoji na min, i opet se jako lepo vidi.

2. Primetio sam da se tastatura ugiba kada kucam, najviše na sredini, ali pretpostavljam da je to normalno kod netbukova.

3. Wireles kartica radi dobro, možda je za nijansu slabija od kartica na laptopovima, u smislu prijema signala, ali i tako posao obavlja besprekorno. Prm, wireles modem se nalazi na drugom spratu kuće, ja sam bio u prizemlju - na laptopu mi je pokazivao signal "very good", a na netbuku "low" pa i "very low", mada i tako bez problema mogu da šetam po google maps recimo.

4. Miš nije toliko loš koliko su neki pominjali kao nedostatak Wind-ovih modela. Posle malo privikavanja, može jako lepo da se radi na njemu. Jesam u početku imao problem sa levim i desnim tasterima u smislu da ne reaguju kada kliknem na njih, ali to je bilo zato što sam nedovoljno jako pritiskao tastere. Bežičnog miša sam dodatno kupio samo zbog lakšeg skrolovanja i to je to.

5. Instalirao sam gomilu nekih programa:
- AVG free
- Spybot
- klasične programe za medije (winamp, kodeke i sl.)
- jedan program za mp3 aparat
- program za bežičnog miša
- Google Chrome
(Već je postojao instaliran Office, ali mislim da je ograničenog trajanja, tipa 60 dana)

Ono što me malo brine, jesu procesi. AVG mi je nonstop uključen kada sam na netu, što znači nonstop :), ali sam spybot počeo da isključujem zbog učešća u procesima od skoro 100! Npr kada idem na net, a rade mi i AVG i Spybot (sa TeaTimer-om), procesi porastu i do 600! Nisam siguran da li i koliko loše to može da se odrazi po rad samog netbuka, osim na potrošnju baterije...

Ovde mi je potreban savet: da li postoji neki anti virus, anti bot, ili firewall koji su free, a koji dobro rade posao i pritom zauzimaju malo procesa?

Još jedna stvar: Nakon dva sata rada, pri spoljnim temperaturama do 30 stepeni, počinje da se oseća toplota iznad tastature.

Skini AVG, stavi Aviru, ostavi uključen Win firewall na mrežnim karticama, ako ti nije potrebno deljenje fajlova, isključi sve osim tcp/ip.

Avira(free presonal), comodo firewall(samo firewall, namesten na custom policy mode) i malwarebytes antimalware. Magicna kombinacija:)

Temperature su takve i meni se najvise osete na touchpad-u, imas koju stranicu ranije nesto malo price o temperaturama pa vidi sta se tamo desavalo.

Poz

Nazad
Vrh Dno