Šta je novo?

MSI Wind - diskusija

Uzeo sam U123 pa me zanima, ispod baterija pise sim slot ali ne vidim gde da stavim sim karticu, da li je to samo mesto predvidjeno za taj modul ali da on nije ugradjen u ovu verziju winda??

Šta ti piše u nastavku imena modela? Mislim da ne postoje modeli sa ulazom za sim.

Pogledao sam sada kod mene i nemam oznaku za sim

U123H je oznaka za model sa HSDPA modemom.
Ima li negde kod nas da se kupi ovaj model?

Poslednja izmena:
U123-012EU a ispod baterije ima oznaka za sim karticu, ali izgleda da je to mesto samo predvidjeno za modem i karticu ali modema nema :(
Da li modem moze dodatno da se ugradi?

Pa da, imamo isti model, ali mi nije jasno, gledao sam i stvarno nigde ne pise to za sim? Za modem najbolje da se obratis MSI centru direktno, npr mejlom. Ja nisam siguran za modem, iskren da budem pre kupovine sam bio ubedjen da se modem podrazumeva, ali eto nije...

Imam jedno pitanje za ostale korisnike modela wind: Da li da skinem office 2007 i instaliram open office? Sto zbog licence, sto zbog procesa, mislim da programi iz paketa Open Office zauzimaju manje procesa?

Poslednja izmena:
pozdrav, da li zna neko da li ima i gde u Srbiji da se uzme 9cell baterija za Wind U100

hvala

Nema, najjaca baterija koja se moze naci kod nas je 6-cell...

1) Jel neko zna gde mogu da kupim punjac za U100, originalni je crkao pre par meseci a u ovlascenom servisu nemaju istih :( Ili ako nema originalni da li neko ima iskustva sa univerzalnim punjacima i koji biste mi preporucili.

2) Kako se krecu sada cene 6cell baterija i gde mogu da se nabave?

Na windu U100-415 instalirao sam win7. Kad aktiviram wifi i/ili BT, računar se smrzne. BT je MS-6837D a wifi je RT2700E (MS-6890). Jel' imao neko nešto slično?

Imam U100 i Win7 32bit, a sve radi bez problema. Jedino je sa MS apdejta skinuo novu verziju drajvera za VGA.

Poslednja izmena:
Ostavio Win7 drajvere i sve radi. Možda razliku pravi to što sam kod instalacije ostavio uključen i BT i Wir?

I ja sam sad uradio system restore i ostavio samo na win7 drajverima i BT radi OK, a wifi nijesam probao, ali vjerovatno i on radi pošto se aktivira i traži mreže dok se sa drajverima sa sajta računar zaglupljivao par sekundi po aktiviranju BT i/ili wifi.

Posle instalacije Win7, poceo je HD da mi klikce u toku rada, kao da hoce da parkira glave. Isto se ponasa i u XPu, a to nije radio do instalacije Win7! Sve radi normalno, nikakvih problema nema, samo klikce! Kao da je 7 ukljucila neki stedni feature diska. Jel zna neko nacinn kako to da iskljucim?

Kupih Wind U123-017EU i sve radi kako sam ocekivao, osim jedne stvari.
Podesavanje bilo kog vremena za gasenje displeja ne daje rezultate?Sleep radi OK.Kada treba da ugasi displej zacrni na 2 sekunde i ponovo sa ukljuci,i tako u krug.Nebitno da li je na bateriji ili mrezi.Da li neko ima ovakav "problem"?OS je Win 7.Pokusavao sam sa iskljucivanjem svih perifernih uredjaja(u nadi da ga oni "bude"),ali bez rezultata.

Imao sam slicnih problema, samo sto meni nije hteo da ode u standby. Po nekoj mojoj logici redosled bi trebao da bude: zatamni displej, ugasi displej, ode u standby, ali uvek se desavalo kao i tebi, upali monitor i ponisti ciklus.
Na kraju sam pogasio sve u power opcijama i resio problem. Nisam ti pomogao ali cisto da potvrdim.
Naletao sam na razne predloge kako slicni problemi da se rese ali meni nista nije pomoglo: podesiti uredjaje koji mogu da upale racunar iz standby-a, podesavanje opcija za hdd, promena biosa, itd.

Poz

Novi bios resio problem!
p.s. trebalo mi malo vremena da stvar koju imam 2-3 dana krstim:D
:wave:

Od skoro sam vlasnik wind u200 netbooka. Zadovoljan sam radom, ali me zanima jedna stvar. Kad je racunar u mirovanju, odnosno kad zatvorim sve aplikacije u windows task manageru mi pokazuje da je cpu opterecen sa 8-9%, pa onda skoci na 17-18 pa cak i do 80%, pa se zatim vrati na 4-5%. Aktivni si samo osnovni procesi. Nije da mi to smeta, nisam ni primetio da usporava u radu, ali me zanima jel to normalno.
Unapred hvala.

Od skoro sam vlasnik wind u200 netbooka. Zadovoljan sam radom, ali me zanima jedna stvar. Kad je racunar u mirovanju, odnosno kad zatvorim sve aplikacije u windows task manageru mi pokazuje da je cpu opterecen sa 8-9%, pa onda skoci na 17-18 pa cak i do 80%, pa se zatim vrati na 4-5%. Aktivni si samo osnovni procesi. Nije da mi to smeta, nisam ni primetio da usporava u radu, ali me zanima jel to normalno.
Unapred hvala.
Мене занима овај netbook па ми је свака информација "злата вредна" :D

Ако си већ стигао да искусиш колико му држи батерија и са каквим оптерећењем?
Јеси ли пробао да пустиш HD филмове, 4500MHD би требало да може да преко DXVA меље барем 720р, а можда и неке "лакше" 1080р.
Колико је бучан?

Јеси ли пробао да пустиш HD филмове, 4500MHD би требало да може да преко DXVA меље барем 720р, а можда и неке "лакше" 1080р.
Колико је бучан?
Ja imam sestcelijsku bateriju i autonomija je od 4,5 do 5,5 sati, zavisno koliko su jake aplikacije koje su aktivne. Mislim da ce da gura celo popodne bez problema.
Pustao sam DVD i DiVX filmove bez problema i prikaz na ekranu je fenomenalan, a sa youtube nisam mogao 720p video klipove da gledam, secka ih.
Medjutim, nasao sam na InsanelyWind post u kome je lik okacio nove drajvere i pleyer za koji tvrdi da moze da gura 720p i skoro sve 1080p. Probacu kad uhvatim vremena.
Sve u svemu, vise sam nego zadovoljan mojim wind-om. Toplo preporucujem svima kojima treba mobilnost i solidne karakteristike!

Колико је бучан?

Ako hocesh da gledash Full HD, razmisli o U230, Congo platforma, tj AMD Athlon X2 i ATI HD3200 grafika, nema netbooka koji je jachi od ove kombinacije.

Poslednja izmena:
Ako hocesh da gledash Full HD, razmisli o U230, Congo platforma, tj AMD Athlon X2 i ATI HD3200 grafika, nema netbooka koji je jachi od ove kombinacije.
Mogućnost puštanja FullHD ripova me zanima samo zbog kačenja na monitor i LCDTV, al' ne bi to bilo tako često, realno je dosta da može da tera 720p pogotovo što za HD ready ekran više i ne treba.
Zbog AMD, plus dual core :D procesora kao i "prave" grafike U230 troši više pa mu i baterija traje prekratko za moje potrebe.
Što je najbitnije nema ga kod nas, a i da ga ima koštao bi minum 40 000 :p

Najbolje rešenje je ono primenjeno kod Asus UL30vt, Intel 4500 integruša plus nVidia GT220 pa se jača uključuje samo prema potrebi. Ali on košta duplo više nego u200 tako da mi za sad u200 deluje kao best buy :)

Колико је бучан?
AKo dxva radi nece biti problema ni sa najzahtevnijim 1080p
ali sa 4500 nece raditi dxva sa svakim x264 filmom ...

Pozdrav, hteo bih da kupim Wind-a U135, pa me interesuje da li postoje neke velike smetnje u radu kada se prikljuci na 22incni monitor prilikom surfovanja (tipa max 10 tabova), youtube-iranja i slicnog. Da li graficki cip to moze da podnese?

P.S. Pretpostavljam da je sposoban da iznese rezoluciju 1680*1050 ili mozda gresim?

Hvala svima.

Nazad
Vrh Dno