Šta je novo?

(Pre)visoki IT ljudi, ima li vas ovde?

U ovoj anketi ispade da dobar deo posetilaca ima problem sa kilogramima :)

pa bila je vec slicna tema o tome... da KG ne znaci uvek Kragujevac ;)
mada, to je problem koji ja imam, i nikako da se odlucim da ga resim. makar sam ostavio cigarete.

U ovoj anketi ispade da dobar deo posetilaca ima problem sa kilogramima :)

Evo ja otkad imam kola cak i u prodavnicu idem autom a radnja je na par koraka, ***. ladno me svaki put ne mrzi da otvorim garazu, pa ulicna vrata, isteram kola napolje, zatvorim kapiju, okrenem auto, cim stisnem gas stanem na kocnicu i evo me, i onda posle toga opet se dovezem kuci (10 sec aproximativno), otvaram kapiju, uteravam kola, zatvaram kapiju i garazu i ulazim u kucu....17 kg u plusu za 5 meseci.

Evo ja otkad imam kola cak i u prodavnicu idem autom a radnja je na par koraka, ***. ladno me svaki put ne mrzi da otvorim garazu, pa ulicna vrata, isteram kola napolje, zatvorim kapiju, okrenem auto, cim stisnem gas stanem na kocnicu i evo me, i onda posle toga opet se dovezem kuci (10 sec aproximativno), otvaram kapiju, uteravam kola, zatvaram kapiju i garazu i ulazim u kucu....17 kg u plusu za 5 meseci.

Kapiram da ti ni sam ne znas razlog zbog cega to radis ali shvatas da je pogresno...sinoc, lepo vreme, prosetao se par stanica do piramide, obisao par radnji sa ortakom u potrazi za zastitnom folijom za touch screen (nema je nigde, ako neko zna gde ima nek javi), iscaskali se, nemoj pogresno da me shvatis, ispada da ja svaki dan izlazim u setnju sto nikako nije slucaj, ali to sto ti radis je bas :smash:

Meni kilaza stabilna otkako sam nabavio auto :D 110 i ne mrda :) pre dok sam se vozio GSp-om svaki dan, setala je izmedju 100 i 120 :)

Ala se oduzila tema :d .

Inace, i ja imam problem sa velicinom :). Oko 204 sam, nosim 47 prosecno, i mogu da potvrdim da je ovde opsti uzas... Moglo je da se kupi nesto kvalitetno dok je bilo Reflex-a, i imali su brojeve i solidan izbor, da nije power-ranger style. Od tada, mrak. Nije cak samo problem u sportskoj odeci/opremi (koja me najvise pogadja, jer se u takvim prodavnicama najvise oblacim), nego i u farmericama/pantalonama. Ne kapiram ko moze bre da napravi farmerice onoliko dugacke, a da su u dubinu i sirinu kao za anoreksicne osobe. Zar zaista misle da postoje ljudi visoki preko dva metra sa onako tankim nogama (a da nije Etipoija :d ). A ako su ok po dubini i sirini (da dozvoljavaju cirkulaciju) onda mogu da smestim jos jednu osobu do mene...

Obuca se probere, mada sam nailazio na nebuloze. Tipa Nike broj 48.5 nisam mogao preko prstiju da ih navucem. Primetno je da Reebok (ako je Reebok :p) ima veliki kalup, i moze bez problema cak i 46 da se navuce.

Srecom na mojoj liniji idu neki ruski autobusi tako da ima sanse za smestanje. Ali u Beogradu ste bas nahebali sa tim prevozom. Bas mi je to palo na pamet za vikend dok sam bio, promenio sam nekoliko linija autobusi su zaista maleni po visini. Kada bolje razmislim, uvek kada sam dolazio nisam nalazio normalan bus.

A duksevi/jakne itd. su bas uzasni. Ja ne mogu da zamislim coveka sa razmerama kakve se prodaju. Tipa uspem da obucem jaknu u prodavnici, ali mi treba pomoc da izadjem jer bi je najmanji pokret ruku rasparao na dva dela preko ledja :d . Ako je ok u ramenima, onda izgleda kao haljina.

Poslednja izmena:
Ma to je sve zavera 'oce da vas nateraju da smrsate :D

Mh... da bih mogao da smrsam, mogao bih, ima mesta popravci, ali kako da se skratim? :d

Kapiram da ti ni sam ne znas razlog zbog cega to radis ali shvatas da je pogresno...sinoc, lepo vreme, prosetao se par stanica do piramide, obisao par radnji sa ortakom u potrazi za zastitnom folijom za touch screen (nema je nigde, ako neko zna gde ima nek javi), iscaskali se, nemoj pogresno da me shvatis, ispada da ja svaki dan izlazim u setnju sto nikako nije slucaj, ali to sto ti radis je bas :smash:

Kapiram da si u pravu, evo da me neko pita zasto mi je lakse da posle 30 godina pesacenja odjednom idem svugde kolima ne bi znao sta da mu kazem, nadam se samo da ce me to uskoro proci jer sam poslednjih godina dnevno isao peske po 20-30 km a leti kombinovano peske/bajs 50-80 km dnevno, ne pamtim kada sam bio ovolika marva, izgleda da mi je devojka u pravu kada kaze da sam mator :-(, evo danas sam pesacio dobrih 14-15 km i nazuljao obadva mala prsta, boli me u pm, mislio sam da sam kupio dovoljno velike patike dok prvi put nisam redovno prosetao u njima juce, problem je ako nosis i mojih 47 i 2/3 a mogu misliti kako je ovim srecnicima sa brojem 50+, pa ti nikad ne znaju da li su kupili odgovarajuci broj.

@Kuditahex

Pa 110 na tvoju visinu i nije nesto posebno, ja sam za vreme studija jedno vreme imao 120+ na 185cm pa ti vidi...

Poslednja izmena:
Ja sam letos imao preko 120 kg. Losa ishrana (McDonalds), previse sedenja (i po 14 sati dnevno), slabe aktivnosti - i eto preko 120 kg se nabaci za tili cas. E onda sam sredio ishranu (izbacio junk food), ubacio fizicke aktivnosti i smrsao skoro 30 kg za mesec dana :D
Sad svaki drugi dan idem u teretanu i kilaza je stabilna. U principu jkako puno sedim i fizicke aktivnosti su neophodne ako hoces da prezivis :)

BMI nije dobar pokazatelj debljine jer ne pravi razliku izmedju slanine i misica.

pozd.

Odlicna tema :)
Nisam znao da ima toliko ljudi sa istim problemima, stvarno bismo mogli da osnujemo organizaciju :D

Visok sam oko 203 cm.
Najveci problemi: odeca, obuca, voznja autobusom, sedenje na faxu, bioskopu, itd, preniska vrata u stanu (veoma frustrirajuce). Hteo sam prosle godine da kupim bajs i nisam mogao da nadjem pravu velicinu, na ovim standardnim ramovima se iskrivim, a za velike su me ucenjivali sa cenom :(

A sada da podelim korisne savete sa sapatnicima: farmerke sam nasao u Legendu, cipele u Office shoes - Skecers, patike (48) - reebok ima nesto veci kalup, mada i ostale marke uspevam da nadjem skoro uvek. Sto se tice dukseva tu prolaze Springfield i Time out, ali mora dosta da se bira (ili da se nose sa zavrnutim rukavima).

Pitanje za ove sto voze kola - koji auto imate. Ja kada sam polagao vozacki namucio sam se u Golfu 2 i Jugu, a ni moja Zastava 128 nije nista bolja, sedim ko zaba kad vozim.

I jos jedno pitanje, zna li neko gde moze da se kupi donji deo trenerke sa dovoljno dugackim nogavicama, a da to nije Delta sport jer tamo kosta nekih 5000 ?

Poslednja izmena:
auta: audi 80 B4, zhenin Reno Clio II i sada Skoda Octavia (u Cliju niko ne sedi iza mene)
donji deo trenerke: na akciji u InterSportu u Merkatoru za 1k dinara.

Danas uzeo 4 majice u terranovi, za oko 3000 dinara, sve XL i XXL, i sve za smeshne cene. Dakle, ko je dzigljav mozhe da ide dole u mushki deo u knezu i naci ce se stvari, dodushe uz malo truda ali opet, meni je vredelo.

Veliki brojevi cipela u CITY PASSAGE prodavnica "GULIVER". Imaju svoju proizvodnju.

A sada da podelim korisne savete sa sapatnicima: farmerke sam nasao u Legendu, cipele u Office shoes - Skecers, patike (48) - reebok ima nesto veci kalup, mada i ostale marke uspevam da nadjem skoro uvek. Sto se tice dukseva tu prolaze Springfield i Time out, ali mora dosta da se bira (ili da se nose sa zavrnutim rukavima).?

Skecers ne bih preporucio ni neprijatelju, em su ocajnog dizajna em su neudobne do zla boga.

Sto se automobila tice, nova Fabia, Ford Fiesta (ponosni vlasnik), Hyundai I30, Kia Ceed, Mini Cooper :)

Skecers ne bih preporucio ni neprijatelju, em su ocajnog dizajna em su neudobne do zla boga.
Ali zato imaju velike brojeve :d
Skoro uvek nosim patike pa imam veoma slabo iskustvo sa cipelama. Od njih imam jedan par dubokih zimskih prilicno dugo i bile su mi ok. Moguce da sam imao srece ili imam niske kriterijume :D

Drago mi je sto cujem da ima automobila koje mozemo normalno da vozimo, vec sam se uplasio da ce moji problemi postati jos veci kada budem hteo da kupim auto.

Poslednja izmena:
Ispravka, normalni automobila ima na pretek. Ali bilo shta sa primesom sportskog, izuzetan izazov za upakovati se.

VW Lupo :d . Ne bez zezanja, nije problem smestiti se u njega na vozacko mesto, cak i sa 2+ metra...

Ili Renault Twingo, i to jos verzija sa otvorenim krovom :). I da covjek ne povjeruje, cak ni noge mi ne zapinju za volan, inace zapinju u 90% auto gde sjednem... Neki dan sjeo u novu Oktaviju, pa jedva me izvukose :D

Probaj da stanesh u Lotus Elise. :D

Ili Renault Twingo, i to jos verzija sa otvorenim krovom :). I da covjek ne povjeruje, cak ni noge mi ne zapinju za volan, inace zapinju u 90% auto gde sjednem... Neki dan sjeo u novu Oktaviju, pa jedva me izvukose :D

ma ne zezaj :p
iskreno, poenta je da samo "napumpash" sedishte da bude shto vishe i sto napred, a da kolena ne udaraju - i bez problema se izlazi iz auta.

najvece cimanje ako je sediste skroz nazad i nisko, e tu je muka izadji bez rada ruku (i podupiranja dupeta)

200 cm, ~140kg (ne smem vise da se merim pok varicu vagu).

Odecu i obucu kupujem tako sto udjem u radnju i prvo pitam jel imate broj za mene. Bio sam prekjuce u Bati, postavio ovo pitanje, lik me gleda, umro od smeha. Visok 190, kaze nema nista za mene prijatelju, kamoli za tebe.

Obicne kratke majice, donji ves i tako neke stvarcice sve u Bulevaru u radnji za "debele". Patike kako gde naletim na moj broj tako kupim, sandale sam srecom nasao prosle godine, cipele retko nosim, ali u Labradoru sam nalazio ok.

Za kola, Mercedes 124-ka matora - najprostranija kola na svetu. VW Jetta i Passat. Ni jedan peugeot. U novog mercedesa bi rado da stanem pa makar mi sekli malo al niko nece da mi ga pokloni.

Vrh Dno