Šta je novo?

Kurirske službe

ok je to. a sta ako imam snimak razgovora kada je kurir priznao da sam mu rekao d aje otkup 2000 dinara i da je rekao da je zaboravio napisati???:wave::banana:

Pa zar nije pisao pred tobom i dao ti kopiju naloga za utovar - istovar?

Ja sam slao skoro vrednosnu posiljku preko AKS-a i znam da ju je covek dobio, ali ne znam da li stigla odmah sledeci dan i da li su je kuriri otvarali ili pravili novi nalog kako bi uzeli onaj 1% na ime vrednosne posiljke.

U svakom slucaju, odradili su mi posao, a glava me ne boli :banana:

Pa zar nije pisao pred tobom i dao ti kopiju naloga za utovar - istovar?

Ja sam slao skoro vrednosnu posiljku preko AKS-a i znam da ju je covek dobio, ali ne znam da li stigla odmah sledeci dan i da li su je kuriri otvarali ili pravili novi nalog kako bi uzeli onaj 1% na ime vrednosne posiljke.

U svakom slucaju, odradili su mi posao, a glava me ne boli :banana:
pisao je, nije zavrsio a posle izasao kao da treba da donesi vrecicu ond aje zurio i zaboravio...
al neka..poslao sma jos nesto sa aksom..covek je utorak primio paket..ja jso nsiam dobio novac..ako u ponedeljak ne dobijem, slajem cek finansijskom...

Poslednja izmena:
Sam si kriv ako na priznanici nije napisan otkup. Stalno šaljem nešto AKS-om,bilo privatno ili u firmi i nikad problema dok paziš šta pišu.

da prenesem svoje iskustvo. Sve zavisi od kurira u sluzbama.
npr. kurir AKS koji vozi moj reon je neozbiljan i ****** i zato nikad neradim sa AKSom.
Kolega radi samo sa njima i nikad nije imao problema.
Momci iz City Expressa su uglavnom korektni. Problemi koje sam imao sa City jem su jedino kad
standardne kurire zaduzene za moj reon menjaju privremeno neki pocetnici.
Jedan je zaboravio list sa naznakama ( bar kodovima paketa ) i rezultat toga je otkupnina od 19 000 din koju treba City da mi nadoknadi.
a kolegi su izgubili dva uredjaja za dijagnostiku ( fabricka PSA ) ,vrednost ~ 2000 Eura

Jel će biti problema ako mi je kurir ostavio samo blanko priznanicu sa nekim bar kodom?

Problema ce biti ako dodje do problema, a ti priznanicom trba da dokazes sta je slato i gde. :p

Inace, jel city nosi pare fizickim licima ili ne? Znam da je pisano da to ne rade vise ali me nedavno jedan prijatelj zbunio, kao, nose pare opusteno :S:

Nosi i fižičkim licima ali pare uplaćuju samo na račun.

Aha, pa i to je ok. Imam racun (tekuci). to je valjda to.
Hvala!

Daniele, kurir bi trebalo da ti da popunjen tovarni list da ga ti potpises. Ako si ga potpisao a nisi gledao da li je napisao vrednost otkupnine, shvati to kao jeftinu skolu i ubuduce gledaj na sta stavljas svoj potpis. Nece ti tu ni 23 inspekcije pomoci da dobijes svoje pare.
Ako ti nije dao tovarni list na potpis, trazi kopiju njihovog primerka (moraju da ti daju kopiju i original na uvid) i ako je taj potpisan (a potpis nije tvoj) mozes da im pretis tuzbom za falsifikovanje dokumenata. Realno, mozes i da ih tuzis ali se bojim da ce to potrajati. Obzirom da je mali iznos mislim da ce i pretnja biti dovoljna da nadjete resenje.

I sad posle onog tvog kukanja, klevetanja itd. vidimo da ni ti u celoj ujdurmi nisi bas nevin. I to nije bas korektno i fer sa tvoje strane. Da pokusas svoj deo krivice bukom i teskim recima da uvalis nekom drugom a pri tom i ja ispadoh pristrasan sto sam pokusavao da ti objasnim da to sto pricas ne moze da bude tako.

I u pravu je Spaske. Prilicno zavisi od kurira. Ovaj covek iz AKS-a je extra a recimo City je imao nekog ******a kog sam licno isterao iz firme kad je poceo koleginici da ***** i prigovara sto mu nije popunila tovarne listove.

Daniele, kurir bi trebalo da ti da popunjen tovarni list da ga ti potpises. Ako si ga potpisao a nisi gledao da li je napisao vrednost otkupnine, shvati to kao jeftinu skolu i ubuduce gledaj na sta stavljas svoj potpis. Nece ti tu ni 23 inspekcije pomoci da dobijes svoje pare.
Ako ti nije dao tovarni list na potpis, trazi kopiju njihovog primerka (moraju da ti daju kopiju i original na uvid) i ako je taj potpisan (a potpis nije tvoj) mozes da im pretis tuzbom za falsifikovanje dokumenata. Realno, mozes i da ih tuzis ali se bojim da ce to potrajati. Obzirom da je mali iznos mislim da ce i pretnja biti dovoljna da nadjete resenje.

I sad posle onog tvog kukanja, klevetanja itd. vidimo da ni ti u celoj ujdurmi nisi bas nevin. I to nije bas korektno i fer sa tvoje strane. Da pokusas svoj deo krivice bukom i teskim recima da uvalis nekom drugom a pri tom i ja ispadoh pristrasan sto sam pokusavao da ti objasnim da to sto pricas ne moze da bude tako.

I u pravu je Spaske. Prilicno zavisi od kurira. Ovaj covek iz AKS-a je extra a recimo City je imao nekog ******a kog sam licno isterao iz firme kad je poceo koleginici da ***** i prigovara sto mu nije popunila tovarne listove.

kao sto sam rekao PRIZNAJEM DA ZA OTKUP NISAM OBRATIO PAZNJU. jer sam sa n jim psoalo diamond u vrednosti od 350eu...i vec drugi dan sam dobio. Paz ato sma ja glup mislio da ce kurir licno odenti na datu adresu...

Ali nema potpisa...***, ja sam rekao, i nemam razloga da lazem, a uz to IMAM SNIMAK ZVUKA KADA JE KURIR PRIZNAO DA SAM MU REKAO DA JE OTKUP 2000DINARA. eto tolike. Posalcu im mail da sam razgovarao sa svojom advokatom i nema potpisa pa ni ne zbog tih 2000dinara, nego cisto samo malo, da ih optuzim..bas su s*ronjaci.
A o tome ko ej neozbiljan govori sve da i sef sluzbe u kurir su me lagali u vezi plakate koje sam trebao hitno dobiti a oni su rekli: "igrali su za srecu..." sta jos da kazem...

Eo, ja imam srece pa imam ok AKS kurira :) Hteo sam nesto da posaljem u utorak ali nije moglo (nije mogao da stigne :S:), uzeta roba u sredu, stigla u cetvrtak, meni jutros stigle pare. Sve ok. Bilo bi bolje da su stigle u subotu ili petak al sta je tu je. :smash:

Eo, ja imam srece pa imam ok AKS kurira :) Hteo sam nesto da posaljem u utorak ali nije moglo (nije mogao da stigne :S:), uzeta roba u sredu, stigla u cetvrtak, meni jutros stigle pare. Sve ok. Bilo bi bolje da su stigle u subotu ili petak al sta je tu je. :smash:

pazi, posle ni ja nisam imao nikakve probleme, sem sto npr covek dobio paket utorkom a meni su stigle pare u petak.
*** sada vec znaju da samnom nema zajbncije, evo spustio sam mail pa videcu sta ce biti...

kao sto sam rekao PRIZNAJEM DA ZA OTKUP NISAM OBRATIO PAZNJU. jer sam sa n jim psoalo diamond u vrednosti od 350eu...i vec drugi dan sam dobio. Paz ato sma ja glup mislio da ce kurir licno odenti na datu adresu...

Ali nema potpisa...***, ja sam rekao, i nemam razloga da lazem, a uz to IMAM SNIMAK ZVUKA KADA JE KURIR PRIZNAO DA SAM MU REKAO DA JE OTKUP 2000DINARA. eto tolike. Posalcu im mail da sam razgovarao sa svojom advokatom i nema potpisa pa ni ne zbog tih 2000dinara, nego cisto samo malo, da ih optuzim..bas su s*ronjaci.
A o tome ko ej neozbiljan govori sve da i sef sluzbe u kurir su me lagali u vezi plakate koje sam trebao hitno dobiti a oni su rekli: "igrali su za srecu..." sta jos da kazem...
Snimak ti ne vredi ako mislis da isterujes pravdu sa inspekcijama i sudom. Po zakonu, nemas prava da vrsis tajno snimanje. To mogu samo ovlascene sluzbe uz sudski nalog. Znaci, na sudu ti taj snimak ne vredi, cak mozes i da popijes kaznu sto si "vrsio nezakonito snimanje".

Potpuno te razumem. Ni meni ne bi bilo svejedno da tek tako izgubim 2000 din ali, vec sam ti rekao da to shvatis kao jeftinu skolu i da ubuduce pazis sta potpisujes.

Daniele, kurir bi trebalo da ti da popunjen tovarni list da ga ti potpises.

Meni je dao samo kopiju sa zalepjenim bar code-om, ali je kod njega izgleda ostalo tri primerka.
Nije trazio moj potpis :smash:

Snimak ti ne vredi ako mislis da isterujes pravdu sa inspekcijama i sudom. Po zakonu, nemas prava da vrsis tajno snimanje. To mogu samo ovlascene sluzbe uz sudski nalog. Znaci, na sudu ti taj snimak ne vredi, cak mozes i da popijes kaznu sto si "vrsio nezakonito snimanje".

OT
Mislim da nije zabranjeno da snimas svoj razgovor sa nekim :type:

Poslednja izmena:
a ***j a sam im pisao mail, niko se nejavi. Bas su cigani....

Koja kurirska sluzba danas donosi kintu na vrata fizickim licima, ako uopste ima takvih?

Mislis odmah istog dana ili?

Ako si mislio uopsteno, AKS, Express uzelac (mislim da se tako zove) te ja znam da provereno donose.

Ok, hvala momci! :wave:

Donosi i post express. Pre nedelju-dve sam jednom članu bencha prodao nešto i platio je pouzećem. Sledeći dan mi je poštar doneo pare.

Da pohvalim Daily Express, slao sam mobilni telefon.

Zvao sam pred sam kraj radnog vremena, oko 18h, covek dosao brzo posle poziva, nisu insistirali na nekom posebnom pakovanju - samo da bude u nekoj kutiji, dobio od njih iz onog mobilnog terminala papiric na kome je pisalo sve sto treba (posiljalac, primalac, sta se transportuje, koliki je otkup, vrsta usluge, cena, iznos za pdv itd.). Sutradan dostavili kupcu telefon, prekosutra meni doneli pare na vrata (uredno zapakovano sa potvrdom ko salje novac, za sta salje novac). Molio sam da novac dostave posle 15h i to su ispostovali. Na sajtu imaju konfigurator cena, samo na te cene treba dodati i PDV. Jedino ogranicenje, ako tako moze da se nazove, je da ukoliko je u pitanju otkupna posiljka, troskove mora da plati posiljalac.

Eto toliko.

Poslednja izmena:
Da se i ja oglasim povodom AKS sluzbe. Do sad sam koristila njihove usluge, s vremena na vreme i nisam imala zamerke, sve do danas, kada mi je stigla posiljka tezine 500gr za koju je odredjena cena od 150 dinara u skladu sa cenovnikom koji je istaknut na sajtu. Ocekivala sam da ce toliko naplatiti, ali kurir je trazio da platim 250 din., naravno platila sam i pozvala njihov servis u Beogradu. Zamolila sam njihovog dispecara ili musku sekretaricu da mi objasni koji je razlog naplate paketa od 0,50kg za postarinu 250 din. On je vrlo nezainteresovano i pored svega prilicno neobavesteno poceo da nagadja razlog naplate u visini pomenute cene. Od moguce greske kurira prilikom prijema paketa, u odnosu na tezinu i cenu, sve do tvrdnje da postarina za pismo iznosi 200 din. Na sta mu ja odgovorim da se njegove tvrdnje sa cenama ne podudaraju sa cenama koje su istanute na njihovom sajtu. Njegov odgovor je bio: gospodjo, vi mozete da odbijete da primite paket i ne morate da ga platite. Ja mu kazem da mi nije cilj da vracam paket, jedva sam cekala da stigne, platila sam cenu koju ste trazili, ali sad od vas kao osobe odgovorne za administraciju trazim objasnjenje gde sam izgubila 100 din. Znate li sta je on uradio? Spustio slusalicu, prekinuo vezu bez odgovora. Vrlo nekulturno, a i nacin njegovog izrazavanja tokom naseg razgovora vrlo nemust i siromasan. Ovaj "gest" kurirske sluzbe AKS bice prelomni momenat i odluka da vise nikada necu koristiti njihove usluge. Neprofesionalnost, bahatost, neodgovornost su osobine koje sam zapamtila u zadnjoj saradnji sa ovom sluzbom. Za mene vise ne postoje. Nisam odusevljena Post expressom zbog naplate nekkih usluga koje nisu naznacene na sajtu prilikom kalkulacije postarine, vremenom sam ih spoznala, i ostaju jedini kojima mogu da poverim saradnju.

Jutros su mi stigle pare od prodaje telefona koji je poslat prekljuce AKS-om i stvarno su super.Dosao covek po paket (kutijicu) upakovao odneo...jos su pare stigle u evrima i to mi doneo kuci :) Dok prosli put kada sam kupovao telefon Post Expres mi je naplatio proviziju na vrednosnu posiljku nesto vise od 900din dok aks uzima samo 1% na vise od 15k din.

Jutros su mi stigle pare od prodaje telefona koji je poslat prekljuce AKS-om i stvarno su super.Dosao covek po paket (kutijicu) upakovao odneo...jos su pare stigle u evrima i to mi doneo kuci :) Dok prosli put kada sam kupovao telefon Post Expres mi je naplatio proviziju na vrednosnu posiljku nesto vise od 900din dok aks uzima samo 1% na vise od 15k din.

...i ja sam sa AKS om do sad imala dobru saradnju, medjutim primaju medju svoje zaposlene svakakve profile osoba i desava se da ljudski faktor, nemarnost, bezobrazluk, neinformisanost, nezainteresovanost dovedu do situacija koje nisu za pohvalu, kao ova moja jutrasnja. Iskreno, njihove usluge sam koristila zbog mogucnosti ispata i uplata u evrima i sto nisu naplacivali uslugu otkupnine. Ali, vise necu, sigurniji je Post express, bar imam kome da se pozalim, primaju reklamacije i imaju dozu ozbiljnosti kao drzavna firma.

A ti hocesh da najjeftinija usluga bude i najbolja ? To nikako ne ide zajedno. Probaj da koristish post express pa cesh da vidish da za 3x vece pare mozesh da dobijesh i loshiju uslugu od AKSa.

Imam jedno pitanje, do sad kad sam bilo koji paket slao sve sam ja pakovao jer ovi kad dolaze po pakete nikad ne nose koverte.

Znaci, jel se te koverte naplacuju dodatno ili ?

A ti hocesh da najjeftinija usluga bude i najbolja ? To nikako ne ide zajedno. Probaj da koristish post express pa cesh da vidish da za 3x vece pare mozesh da dobijesh i loshiju uslugu od AKSa.

Koristila sam usluge i jednih i drugih, ali situacija koja se jutros desila, dovela me je do odluke da odbacim AKS, a sto se Post expressa tice, ako nekad dodje do greske, nastaje samo zbog losig kurira.(ista je stvar i sa AKS) Inace, najveca i jedina zamerka Post expresa do sad je da ih malo duze cekam da preuzmu posiljku. Naravno ne uvek, nekad se posle moje narudzbine pojave za 5 min., a ponekad ih cekam 3-4 sata. Ali zato su im dispecar krajnje kulturni i usluzni, primaju reklamacije i mogu se na njih vise osloniti nego na bilo kog privatnika.

Imam jedno pitanje, do sad kad sam bilo koji paket slao sve sam ja pakovao jer ovi kad dolaze po pakete nikad ne nose koverte.

Znaci, jel se te koverte naplacuju dodatno ili ?

Aks ocekuje od posiljaoca da paket obezbedi, meni su stizale lomljive stvari uvijene u papir, delimicno, sto se ne moze nazvati pakovanjem, jer nije obezbedjeno. To zavisi od posiljaoca, jer AKS cesto nije zainteresovan za sadrzaj paketa. Post express ima svoje kesice u koje ubacujeje manje pakete(ne naplacuju), dok veci paket moras sam da upakujes, kurir kad dodje sa sobom nosi blok naloga i kese. E sad, postoji mogucnost da paket odneses u Postu(vece Poste vrse uslugu prijema posiljki do 18h), tamo postoji mogucnost da ti oni upakuju posiljku. Ali isto tako mogu da tvrdim, da apsolutne bezbednosti nema ako je u pitanju lomljiva roba. Ima, ako se ta usluga posebno plati. Tada je kurirska sluzba odgovorna za stetu, ako se desi.

Poslednja izmena:
Slao sam 2x preko post expresa, uglavnom odem u poštu (na par metara mi je) dam paket i sve sredim za 5 minuta. Pare stižu sledećeg dana na kućnu adresu. Bez problema.

Vrh Dno