Šta je novo?

TinyXP, Tiny Vista, MicroXP & Micro2003 - generalna diskusija

jel neko probao TinyXP.Christmas.2008.Edition.eXPerience
zadzi vise drajvera i updatove do kraja 2008 godine...
ja sam do sad koristio rev09 koja do sad nije pravila ikakvih problema, jedino mis e desilo da na jednom systemu je pucala instalacija kod detekcija HW-a

Evo malopre sam ga instalirao i desilo se neshto vrlo zanimljivo. Nakon onog stndardnog restarta posle prvog podizanja sistema sachekao me Genuine Advantage u sys tray-u. :zgran:

Evo malopre sam ga instalirao i desilo se neshto vrlo zanimljivo. Nakon onog stndardnog restarta posle prvog podizanja sistema sachekao me Genuine Advantage u sys tray-u. :zgran:

cudno ne bi smelo jer se koristi student key..
meni pod vmware radi OK i posle updata systema..

Ja najcesce instaliram TinyXP Rev08 - ponekad pravi probleme pri instalaciji,ali se i to da srediti....
Ako se u startu sve dobro ispodesava,retko kad kasnije pravi probleme.

MicroXP odlicno radi na Pentium 1 "masinama" :)

@activated1

"procesljaj" stare teme - language bar se lako namesti i u v09.

ROFL, to znaci da ce mozda i mene da doceka kod kuce? ;)
Svejedno, to se lako da srediti, znas i sam kako :)

htedoh da probam tu christmas ediciju, jer mi rev09 radi perfektno skoro godinu dana... medjutim vidim da u christmas ediciji nema opcije da instaliras sistem bez drajvera koji su u pakovanju... pa me to razocaralo, a isto tako vidim da nema ni windows firewalla... ko zna chega josh nema, ne znam zashto nisu stavili opcije za instalacije... bezveze...

Covek je generalno stavio SVE , pa sad opciono kako ko voli... ne smem da stavim link. Evo ga Attach pa procitajte

:smoke:

Prilozi

• WIN TinyXP Christmas 2008 Edition.txt
    8.1 KB · Pregleda: 239
Windows XP Performance Edition SP3 - March 2009

Ja od dec. 2001. koristim WinXP i dan danas mi je glavni OS. Dodavao sam SP i update ali do sada brzi i stabilniji nisam naisao od ove trenutne verzije sto je koristim. Naravno ne smem ni ja da postavljam linkove i torente ali evo bar teksta gde se bar moze videti sta je sve izbeceno(nepotrebno). Koristan je i za rad, servis, game i za OC! Koga zanima dogovoricemo se...kompletan ISO 251MB.

Prilozi

• Windows XP Performance Edition SP3 - March 2009.txt
    21.3 KB · Pregleda: 976
Poslednja izmena:
pojavljuje li se nekome ono odbrojavanje nakon instalacije TinyXP...izgleda da je ova moja verzija zarazena nechim :/

pozdrav,
da li se nekome dogodilo da kada komp. baci u sleep pa kad posle izadje iz njega jednostavno neki sajtovi nemogu da se otvore? Dok posle restarta sve radi normalno?
TinyXP rev09

Ja sad koristim TinyXP Rev09 sa SP3 na svim svojim masinama i radi zaista fantasticno :) i svakome ko pita sta da instalira preporucim. Do sada, nikakvih problema sa eXperience izdanjima.

Ako mozes molim te (tj , ko zna) da mi pojasnis nesto u vezi REV09 , prilikom instalaciji nudi mi cini mi se 8 verzija , ja sam probao po defaultu da uzmem prvu i prilikom instalacije izbacilo mi je BSOD , vidio sam ima mnogo verzija sa i bez nekih drivera , i neke cini mi se bart verzije , koju da izaberem i kakve su razlike ? hvala.

Takodje sam instalirao i performanse verziju XP, relativno brzo bez ikakvih problema, sistem se dize veoma brzo , ali nisam jos do krajaj je istestirao , javicu vam svoje utiske .

Može li neko da ponovi kako da se vrati srpska latinica i ćirilica. Probao sam WIN Lite i nema ćirilicu koja mi jako treba. HVALA!

Poslednja izmena:
Apsolutno ne vidim prednosti osakaćenih verzija Windowsa u 2009. godini. Čemu?

Regularna instalacija 100% ne može praviti probleme, dok neka osakaćena u ogromnoj meri može. Čim postoji ta mogućnost - nije racionalno koristiti ih.

Meni npr legalna instalacija Business N Viste i Dell OEM Ultimate (da ne pričamo o problemima oko registracije od skoro) prave probleme na jednom računaru, dok Vista Tiny Ultimate radi savršeno jedino što nema remote desktop što me užasno iritira.

Znam i ja sam se iznenadio. Evo josh uvek mi je WGA u tray-u. A nisam ni pokushavao update ili neshto slichno, odma posle restarta se pojavio :S:

Kao da je problem otarasiti se WGA...

Inače sve više i više mi se sviđaju portabilne i micro verzije sistema i programa kao što su ovi o kojima je diskusija a i npr nero micro i slični :)

Meni npr legalna instalacija Business N Viste i Dell OEM Ultimate (da ne pričamo o problemima oko registracije od skoro) prave probleme na jednom računaru, dok Vista Tiny Ultimate radi savršeno jedino što nema remote desktop što me užasno iritira.

Kao da je problem otarasiti se WGA...

Inače sve više i više mi se sviđaju portabilne i micro verzije sistema i programa kao što su ovi o kojima je diskusija a i npr nero micro i slični :)

Nije problem, al o5 iznenadilo me.

Aj da pitam jel ima neke verija XP koja je vec prilagodjenja za instalaciju na USB flash?
:wave:

Ako mozes molim te (tj , ko zna) da mi pojasnis nesto u vezi REV09 , prilikom instalaciji nudi mi cini mi se 8 verzija , ja sam probao po defaultu da uzmem prvu i prilikom instalacije izbacilo mi je BSOD , vidio sam ima mnogo verzija sa i bez nekih drivera , i neke cini mi se bart verzije , koju da izaberem i kakve su razlike ? hvala.

Takodje sam instalirao i performanse verziju XP, relativno brzo bez ikakvih problema, sistem se dize veoma brzo , ali nisam jos do krajaj je istestirao , javicu vam svoje utiske .

opet ja , jel vi imate neku verziju tiny koja ne nudi opcije prilikom instalacile ili ... ?

Ne :). A šta tebe muči?

Piše u propratnom dokumentu sve. Ako ga nisi našao, pogledaj ovde.

Poz

Prilozi

• TinyXP09.doc
    45.5 KB · Pregleda: 105
Koju od ovih verzija preporucujete za AMD konfiguraciju A64 3200+ , 2*512MB, HDD 500GB , GF 7600?
Komp sluzi za surf internetom,osnovni office rad,igrice i gledanje filmova...

Nervira me sta sve ima standardni Win,previshe procesa koji mi ni trebaju ima tu,ali me sa druge strane plasi da neka od ovih micro lite varijanti nema nesto sto ce mi trebati u buducnosti.

Znaci najradije sam za neku zlatnu sredinu,pa vas molim da mi predlozite neko reesenje...

Skini nLite i sam napravi Win kakav tebi treba ;) To je jedino univerzalno i dobro rešenje...

Nisam bash dovoljno strucan da znam koji proces nisu sve potrebni,a i chitajuci readme fajlove vidim da ova vec gotova resenja,imaju i sredjena podesavanja Windowsa ,npr 1000 konekcija p2p umesto default 10,da ne keshira thumbnaile i josh 100tine drugih za koje bi mi trebalo mnogo mnogo vremena...

Poslednja izmena:
skini tinyxp rev09... on ima izbacene servise koji ama bas nikom ne trebaju... micro i ostali su vec malo vise oguljeni....

Treba mi stampac naravno,to sam podrazumevao da je normalno koriscenje cim se radi u Officu.

Za sada sam uzi izbor napravio najnoviji TinyXP Christmas 2008 i Win XP Performance Edition Sp3 March 2009,sacekacu josh danas vase sugestija pa se odluciti za neki od njih da ga isprobam

Obavezno napisi sta si uradio, i ja sam trenutno pred menjanjem sistema na laptopu, pa se lomim sta da stavim.
Za sada mi je glavni TinyXP Rev09, ali nisam jos definitivno odlucio.

Obavezno napisi sta si uradio, i ja sam trenutno pred menjanjem sistema na laptopu, pa se lomim sta da stavim.
Za sada mi je glavni TinyXP Rev09, ali nisam jos definitivno odlucio.

Uzmi u razmatranje noviju verziju TinyXpa ,skoro godinu dana je svezija...

Nazad
Vrh Dno