Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

:trust:
Jedino ako radis pored glodalice ili cirkulara...
Meni cak ni ne stoji na najace "volume", vec 2 crte ispod....

Kod je *#7370# i uspelo je sa njim bez ponovnog instaliranja fw-a. Hvala za ideju koja re resila problem.:type:

praksa je da se posle svake reinstalacije software-a uradi opsti reset.
ako se reinstalacija radi preko nekog od ``BOX-eva`` opcija factory reseta se samo stiklira u tvom slucaju reset je jedino moguc na sifru.
sifra *#7370# vazi za sve simbian Nokia i cesto resava neke od problema...
pozz

pitanje

Imam problem, kada slusam muziku na slusalicama(u playeru kad pustam, radio nema problem) i stigne mi sms muzika se cuje na zvucniku(a ne na slusalicama) i kad zavrsi sa vibracijom vrati se na slusalice. da li neko zna u cemu je problem i kako mogu da ga resim?

HVALA!!!

praksa je da se posle svake reinstalacije software-a uradi opsti reset.
ako se reinstalacija radi preko nekog od ``BOX-eva`` opcija factory reseta se samo stiklira u tvom slucaju reset je jedino moguc na sifru.
sifra *#7370# vazi za sve simbian Nokia i cesto resava neke od problema...
pozz
Te dve stvari su kontradiktorne,update ubacuje novu verziju softvera,prepisuje staru,cemu onda odradjivanje formata kad ce opet isto da uradi,totalno nepotrebno nista ne postize time,nemojte da pravite bekapove i vracate posle update-a jer vracate i stare repove koji prave probleme posle i sve ce biti u redu!
Taj kod ne radi na svim Symbian Nokiama,radi na novijim dok na onim starim modelima nece (do otprilike 6630 ako se ne varam,nece recimo na N-Gage i slicnim starudijama) da ne bude zabune kad si vec napisao sve,nisam 101% siguran ali mislim da vazi za novije modele od recimo Symbian 8.0 navise.
Pozdrav ,)

Ni tačke, ni zareza ... ako sam te nešto razumeo ... eee ...

Ako ne radi *#7370#, uvek može i * + 3 + zelena slušalica + power dugme.

To ne pali bas kod svakog telefona (od ovih novijih), a i kako to uraditi na telefonu cija je ovo zvanicna tema...

Ako radi, šta misliš, šta bi trebalo da uradiš?

Kupio sam pre neki dan telefon, odusevio sam se kvalitetom video snimka i playera.
Telefon ima par mana, gps ne radi uopste, baterija mi je riknula posle par dana, a i software je jako lose odradjen.
Sem toga je ok, wifi radi perfektno, kao i 3g.
Koje probleme resava novi software??
poz

Poslednja izmena:

Ako se ovo na mene odnosilo samo mogu da kazem KUPI NAOCARE pa procitaj opet,ima dve recenice sa po 3 reda i u svakoj po nekoliko zareza a obe se nalaze u posebnim pasusima!
Pozdrav ,)

Kupio sam pre neki dan telefon, odusevio sam se kvalitetom video snimka i playera.
Telefon ima par mana, gps ne radi uopste, baterija mi je riknula posle par dana, a i software je jako lose odradjen.
Sem toga je ok, wifi radi perfektno, kao i 3g.
Koje probleme resava novi software??
poz

Baterija traje 3-4 dana, gps ce ti proraditi savrseno tek kad ubacis npr. Garmin, softver daleko kvalitetniji sa verzijom 2.0

Baterija traje 3-4 dana, gps ce ti proraditi savrseno tek kad ubacis npr. Garmin, softver daleko kvalitetniji sa verzijom 2.0

Za bateriju sam mislio bukvalno, crkla je jednostavno... Posto je pod garancijom dobicu novu u ponedeljak. Sto se tice softvera probacu novi pa sta bude.

Ll Toro, jel si ti video kako izgleda 5800? Objasni, molim te, kako na ugasenom telefonu sa touchscreen-om da pritisnes i drzis * i 3.

Video sam ga jednom, il' dvaput ... na slici, preko interneta ... evo, Kutija može da potvrdi ... :D

Nego ... AKO NE RADI *#7370#, onda koristiti navedenu opciju. Pošto na 5800 RADI *#7370#, onda nema potrebe koristiti navedenu opciju. Thus, nema ni potrebe za traženjem nepostojećih dugmića. A kad smo već kod toga -

http://www.google.com/search?q=nokia+5800+hardware+reset

već na prvoj stranici postoji odgovor ... Eto ... tako ... niko se naučen nije rodio ...

bart.gif

To ne pali bas kod svakog telefona (od ovih novijih), a i kako to uraditi na telefonu cija je ovo zvanicna tema...

Mislio sam na kombinaciju 3 tastera dok je telefon ugasen... To ne radi uvek.
Inace 7370 uvek pali (kod S60 2.8+)...

Inace interesantna tema :)

Poslednja izmena:
Ne smatram da sam postavio glupo pitanje zbog toga sto si ti rekao ovo:
Ok *#7370# radi ali zbunjujuc je drugi deo.Znam da se kombinacijom tastera *+3+zelena slusalica+power dugme formatira symbian telefon ali kad je telefon prethodno iskljucen pa treba da ga ukljucis sa navedenom kombinaciom tastera.Na ovom telefonu je to neizvodljivo.Zbog toga sam te pitao ,kako, ako si vec dao predlog.Ima ljudi koji posle instalacije nekih tema uopste nemaju virtualnu tastaturu, kako oni da ukucaju *#7370#?
Mozda je ovo resenje:
zeleno+crveno+kamera+power drzati pritisnuto dok ne osetite vibraciju.Lock code 12345.
Kazu da radi samo sa verzijom 20.0.012 ili vise.

Imam cudan problem. Dole desno, odmah iznad ikonice za tastaturu imam par zabagovanih piksela. Nekad ih nema, nekad se pojave, nekad svetle slabije a nekad jace. Cak i boju menjaju iz zelene u plavu. Brljao sam po telefonu cak i pritiskao ekran ali nista.. Pojave se sami od sebe, mislim da ih ima 2 ili 4 jedan do drugog.
jel ima neko pojma o cemu se ovde radi? :(

Sudeci po opisu, to znaci da imas mrtve piksele na ekranu. Reklamiraj.

Odradio sam hard reset telefona i sada nikako da podesim gprs/wap da mi radi kako treba. Jel moze mala pomoc oko parametara?

Probaj da izvadiš karticu, i da je ponovo vratiš, trebalo bi da opet dobiješ podešavanja od provajdera.

Mislim da moras da stavis neku drugu sim karticu da bi ti ponovo poslali podesavanja.

pa dobro, siguran sam da i drugi operateri imaju slicnu uslugu:D

Poslednja izmena:
Ni kartica nije pomogla, pa sam na kraju zvao korisnicki servis i oni su mi poslali podesavanja.
Nego imam jedan interesantan problem, ne radi mi mts.wap portal preko wifi rutera? Ima li neko ideju? Recimo wap portal b92 radi normalno.

Verovatno moraš da ideš preko njihovog proxy-ja da bi te pustili na WAP stranicu ...

Nazad
Vrh Dno