ne znachi mi nishta ono sto citam na netu, hteo sam da vidim i cujem iskustva drugih ljudi, tj. vas. Kovachu se desilo da zabode mac, ne znachi to automatski Mac sucks, jednostavno desava se kao i na svakoj drugoj mashini...
ne, ne, ne... FantomX ne fantaziraj. za 3 godine koriscenja Mac-a mogu da kazem da je iMac zabo jednom prilikom startovanja Parallelsa, MacBookPro takođe jednom.
Vidim da bi hteo da pokažeš da je nestabilan isto koliko i svaki drugi PC ali to jednostavno nije tačno. Da može da blokira, istina, ali da je u rangu sa svakim drugim PC-jem je jednostavno besmislica!
eno ti, pitaj nove kupce MS, MSI, Sony, Dell... i ostalih da testiraju iMac klonove
😉 - kod mene može lako biti da je SMCfan control upisao neke vrednosti tako da se ventilatori nikada ne ubrzavaju tako da se nešto pregreje, konkretno GPU. u svakom slučaju drago mi je da sam napravio ovaj test, resetovaću SMC i opet ću ga ponoviti da vidim da li će opet da zabote tj. da li će ubrzati ventilatore kad počne da se greje.
pre ovog mprime-a stress testa sam radio rendering u Cinema-i ~ceo dan (24h) koji je radio bez ikakvih problema
🙂 (CPU takođe zakucan na 100% svo vreme). btw prilikom mprime-a sam odabrao sve one stavke: most demanding CPU, most heat...
dakle: u realnom radu, i pri renderingu, NEMA apsolutno nikakvih problema u korišćenu iMac-a (buraz ima sličan iMac, takođe koristi Cinema 4D, i nikada mu se nije skucao Mac prilikom renderinga. ovo kod mene mora biti neki problem sa ne ubrzavanjem ventilatora).