Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

A jesi li prilikom instalacije cekirao PS/2 drivere i za mis i za tastaturu?
Moras da ih cekiras oba da bi ti na laptopu radili i mis i tastatura.

Odma da kazem problem resen.....e sad nisam siguran ali mislim da je tu greska netreba oba vec samo tastatura....meni je bar tako proradilo...i radi usb mis...e sad mozda to nema ni veze posto sam ovu poslednju instalaciju radio bez externog misa....i plus sto sam petljao sa SMBios patchevima....tako da sve u svemu nemam pojma kako je tacno proradilo ali radi.....bitno je da radi!

Posto si poslednji instalaciju radio bez externog misa jesi li proverio da li ce on da funkcionise kako treba?
Ja sam morao da cekiram oba da bi mi oba i proradila, u suprotnom mi je radio samo onaj koji je cekiran.

Posto si poslednji instalaciju radio bez externog misa jesi li proverio da li ce on da funkcionise kako treba?
Ja sam morao da cekiram oba da bi mi oba i proradila, u suprotnom mi je radio samo onaj koji je cekiran.
Da radi mis bez problema mislim da svaka usb komponenta mora da sljaka out of box bar ja nisam nailazio da nece da radi....mislim da je problem ipak kod SMbios patcha tj. kako ti instalacija prepoznaje hardware

Leopard na PC-u

Na mojoj staroj mašini ovaj novi Safari 4 beta izgeda lijepo,i brz je prilično.Jedino što neradi kod mene su recimo video tutoriali ma Applovon sajtu.Nikako nemogu da ih pokrenem.Moguće da je to kvar kod mene jer mi ni VLC plyer ne radi, čuje se zvuk ali slke nigdje crni ekran.Grafičaka karta je prepoznata i instalirani su kextovi za nju ATI_9600_006.pkg .Quick Time radi bez problema pokreće sve video fajlove u .mov formatu.

3651902454ba8c1774bf5b24eea3c7f59c13852.jpg

3651900b6fcb749306efdebdd7a51b8b09a943e.jpg

Lap top MSI 710 ER
Leopard je podignut. Ovo se piše sa njega normalno iz safarija.
Ali ima mnogo problema pa se trži pomoć od iskusnih ljudi.
Jedan od prvih problema je NEMA (nije pronadjen DVD snimač PATA)
Problem br.2 Dual boot sa XPom mi neradi) jedino ovog puta nije izbrisan.
Atheros WiFi nije prepoznata a podržana?? od OSX
Rezolucija native 1024*768 ali to se da rešiti ili trpeti

nepodržano ili ja nisam našao drajvere
grafika Ati Radeon Xpress 1270 (čip X1200 Series, rezolucija 1440x900)
BsMnt digital kamera 1,3 Mega piksela

Podržano
procesor AMD Athlon 64 X2 Dual Core TK-55 1,8 GHz PREDSTAVLJA SE KAO INTEL??
zvuk ALC 888 (Realtec HDA) trenutno ??
mrežna Realtek RTL 8168/8111
Atherros AR 5007E6 NE RADI
1394 Fire Wire
Blutut
HDD 160Gb - SATA
DVD - PATA NE RADI
USB 2.0
Memorija 2 Gb na 333 MHz

Instaliran XP pro na prvoj particiji
druga predviđena za OS X INSTALIRAN iDaneb 10.5.6
treća podaci

prvi pokušaj KATASTROFA
Drugi takodje
TREĆA SREĆA i uspela delimično ali RADI kako tako.
sredio mi je i XP na prvoj particiji
SVI SAVETI dobro došli

Lepard na PC-u

Za Kuršlus.

Jesi li probao Acronis Disk Direktor v.10 on u sebi ima implementiran OS selektor.Ja ga koristim i radi veoma dobro.Koji distro si instalirao?

POZDRAV!

Za Kuršlus.

Jesi li probao Acronis Disk Direktor v.10 on u sebi ima implementiran OS selektor.Ja ga koristim i radi veoma dobro.Koji distro si instalirao?

POZDRAV!

Njega sam instalirao i podesio još pod windowsom, Ali iDeneb ga je kulturno sredio kao i boot loader. Doduše nije obrisan Windows kao u prvoj katastrofi.

jel zna neko kako da formatiram particiju u Mac extended jurnalist , kada udjem u disk utility i izaberem particiju, pa erase i on kao formatira i vrati opet na FAT32... i uopste ne mogu da izaberem particiju da instaliram, a kada hocu da mountujem particiju kaze da ne moze...? probao sam sa Kalyway 1.5.2 i iDeneb 1.5.6 isto se desava??

Tamo gdje ti piše FAT32 klikneš i iz menija izabereš Mac Extended Journaled... ;)

to sam i uradio, procitaj... selektujem i stisnem erase i on ponovo vrati na FAT32...
...nema veze, necu da instaliram, nervira me...

Masina iz potpisa 2 problema.....kalyway 10.5.6 instaliran... 1 problem... e sad skoro nabavio http://itsvet.com/proizvod/a4-tech-gk-520d/comp_comp_keyboard/40/614 , radi kao sat nego navikao sam da apple command key bude na alt-u na tastaturi, ako poredimo win i apple taste trebalo bi da je tako fizicki...e sad na obicnoj ps2 tastaturi i jeste tako, medjutim kada se kaci neka tastatura preko usb-a onda command key postaje windows dugme...nije problem promeniti to u sys pref. ali posle svakog gasenja, restarta se sve vraca na default...moje pitanje je kako da se nevrati tj. da zapamti za sva vremena!!!

2 pitanje... "treperenje" slike na odredjenim bojama taj problem je po svemu sudeci do grafike iz potpisa tj drivera za istu...posto problema na winu nema...pa nije neki mehanicki kvar...problem datira jos od 10.5.1. pa sve do 10.5.6 prvo se pojavljivalo treperenje na nijansama crne boje a sada je stiglo do neke sive a moze da se vidi i na benchforumu tamnija tema pa ova sekundarna boja pozadine jedva primetno treperi...probao sam skoro sve drivere ...isto...to je sve kada se kaci monitor na dvi...na analog-u nema tih problema...stim sto je refresh rate na analogu kao 59,9....a na dvi 60 Hz ....ne znam da li to ima ikakve veze ali cisto podatak...inace sem toga grafika radi normalno bez nekih bagova i sl. pa dajte neki savet za resavanje?!!

jedno pitanje,mogu li ja da instaliram mac os na jednoj particiji na mojoj masini iz potpisa?

Niko to ne može potvrditi 100% ali možeš da probaš ... i vredi probati :)

imas li ti iskustva sa instalacijom?znas li sta mi je sve potrebno da je instaliram?

Probaj sa iPC 10.5.6, ali se ne nadaj nešto previše...

evo skidam upravo to...a mozes li mi reci "ali se ne nadaj nesto previse" na sta si tacno mislio?

Na mojoj staroj mašini ovaj novi Safari 4 beta izgeda lijepo,i brz je prilično.Jedino što neradi kod mene su recimo video tutoriali ma Applovon sajtu.Nikako nemogu da ih pokrenem.Moguće da je to kvar kod mene jer mi ni VLC plyer ne radi, čuje se zvuk ali slke nigdje crni ekran.Grafičaka karta je prepoznata i instalirani su kextovi za nju ATI_9600_006.pkg .Quick Time radi bez problema pokreće sve video fajlove u .mov formatu.

Nece da radi zbog sto ti ne rade hardverski QE/CI, radi samo ponesto bezveze nezahtevno. Pojuri jos malo drajvere za 9600xt, posto ta grafika podrzava QE i CI, ko zna mozda je neko uspeo na leopardu da namesti.

Pozdrav.

evo skidam upravo to...a mozes li mi reci "ali se ne nadaj nesto previse" na sta si tacno mislio?

Ne nadaj se nešto previše u smislu da je lutrija hoće li da radi ili neće veća sa AMD-ovim nego sa Intel-ovim čipsetom. Za AMD čipset je mnooooogoooo manja podrška...

Ploca MSI p45 Neo2, hard disk zakacen na intel kontroler (ploca ima i jmicron), prvi ekran sa jabukom ima neki znak na sredini kao kvadrat sa dijagonalnom linijom. U Disk Utility se ne vidi hard. Probao sam AHCI i IDE mod za hard disk. iDeneb v1.4 10.5.6 distribucija.

Neki savet?

Elem, bio sam pisao iPC 10.5.6 mi je proradio bez greške ... sve fercera ko zmaj, čak sam našao i za dell usb wifi dongle drajver i fercera ko zmaj...

instalirao sam (pomoću dmg-a naravno) iWork 09 i iLife 09 i sve radi super ...

danas reko da skinem sa googla ima ono programče pomoću kojeg mogu iz iPhotoa da prebacujem slike na picasa web albume, skinem taj dmg, kaže "Verifying", pa onda "Mounting" i onda crn ekran i kaže nastala greška da resetujem ...

probam jedan drugi guglov (gmail notifier) i opet ista situacija ..

dobro reko možda google zasr.. stvar možda su neki stariji formati ...

skinem Safari 4 beta i opet se zakuca ?!?

u čemu je fora ? kako sam instalirao iLife i iWork, a ovo sad neće ??? :wall::wall:

Ajd sad nek mi neko napise tacnu verziju leoparda koju da stavljam u download posto ih ima milion i normalnih i nenormalnih i modovanih....bla, bla, bla....:D:D:d

Ajd sad nek mi neko napise tacnu verziju leoparda koju da stavljam u download posto ih ima milion i normalnih i nenormalnih i modovanih....bla, bla, bla....:D:D:d

Za konfiguraciju koju si postavio u potpisu to niko nemože ni predložiti a kamoli reći sa sigurnošću. Nisi naveo ni maderbord ni procesor, a inače situacije je opisana ranije. Instalacija OS Xa na neapleovom hardveru je lutrija.
Ono što kod mene na desktop mašini radi 100% :type:na tvojoj možda neće ni da se podigne. Na mojoj konfiguraciji radilo je skoro sve OSIM Leo4All V3, a imam ih dosta. a na laptopu (AMD procesor, Ati grafika, itt) jedino sam uspeo da dignem sistem sa Ideneba 10.5.6. i to je skoro katastrofa, jedino što sam sa USB i eternet vezom bio zadovoljan. grafika, zvuk, Wi Fi, kamera itt. ILI ne rade ili skoro kao da ne rade.:mad:Čista lutrija.

Moje ignorišete a ? ako ako ... :d

elem, skinuo sam dmg firefox sa neta iz windowsa, i pustio taj dmg u macu i prošlo sve OK ... skinem sada iz firefoxa npr safari 4 i opet pukne sistem ...

znači kad skinem taj dmg iz nekog drugog OS on radi bez problema, kada ga skidam unutar MACa on puca ...

degenerik ...

Problem sa instalacijom Mac-a

Pozdrav dobri ljudi,imam problem sto ne mogu da instaliram u dual bootu Mac OS X Leopard...imam sledecu konfiguraciju:
CPU: AM2+,AMD Phenom X4 Quad-Core 9650 2.20GHz/4MB BOX 64Bit
MoBo: ASUS M3A, AM2+/AM2, AMD 770/SB600
RAM: 2x 2 GB DDR2 800mhz
VGA: ATI Radeon 3850 HD PciExpress
MON: LG 23"
HDD: 860 GB SATA
OPT: LG DVD
Case: Thermal Take ST/400W ATX
SND: Realtek Sound/MS 3.1
INET: DSL

I cim botujem sa DVD-a(pricam i za iDeneb i IPC verziju) pojavi mi se http://www.dodaj.rs/f/2i/j4/2BhW4PZH/mail.jpg i tako ucitava i nema mu kraja...ne znam sto je problem....jednom sam probao da izaberem f8 i da kucam -v da vidim dal pojavljuje kakvu gresku i evo slika...
http://www.dodaj.rs/f/26/8z/1ESZAqu5/mail.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3t/e1/3J0HX0TT/mail-2.jpg

Očigledno neko treba da ti kaže da ponovo pročitaš spisak paketa za instaliranje, ne bi li pronašao jedan koji ti rješava taj problem. iPC ima jedan paket koji bi trebao da ti riješi problem skucavanja sa .dmg fajlovima...Čini mi se da je to CarbonLib Fix... Probaj...

Nazad
Vrh Dno