- Učlanjen(a)
- 03.12.2007
- Poena
- 229
da proguglao sam malo. evo i slike odpozadi
http://pic.xfastest.com/fsaa3dfx/XFNews/GV-R489-1GH-B-01.jpg
http://pic.xfastest.com/fsaa3dfx/XFNews/GV-R489-1GH-B-01.jpg
Kad smo vec kod love ono sto mi mnogo smeta u poslednjim generacijama kartica je ,ajd da ga nazovemo bodovanje performanci a to znaci da karta od 200 eura nije duplo brza od one od 100,vec je jaka kao ove dve od 100 u cf ili sli .Sto je veliki minus za gamere.
pa jel to nije duplo(možda ako si mislio da CF i SLI i ne daju ono šta se traži - x2, a to bi baš bilo dobro)
samo nek oni izbacuju te podvrste, da možeš lepo da nađeš karticu za bilo kakve pare.
nije baš ni dobro da imaju samo npr. ultra jeftinu, srednju i ultra skupu.
bolje je kad se praznine popune.
...Sa druge strane, gtx280 nece otici mnogo dalje od 730mhz, sto nije nedostizno za odlican primerak gtx260, a tu ce razlike biti klok za klok mizerne (zbog memorije na grafickoj)...
...Sto se tice rv790 ne mora da donese neko veliko ubrzanje,najbitnije je da se posle njegove pojave znacajnije promene(padnu) cene....
a ako 4890 bude isao na 900mhz to je vec velika razlika u odnosu na 4970 posto gddr5 moze da isprati "ta desavanja". (i tu ce 4890 biti brzi i od gtx280 na 720mhz bez sumnje)
nema sanse da dobijes +20% u performansama kada ubrzas cip za 20%. da ubrzas i cip i memoriju za 20% pa bi dobio mozda 15% realni boost. ako nisu vrsene nikakve optimizacije na cipu, ja ocekujem da 4890 bude okruglo 10% brzi od 4870 i u rangu recimo Core 216 karte ili za pola nijanse brzi...E sad,4890 na 900Mhz(sto ne bi trebalo da bude problem obzirom da radi na 850Mhz,osim ako nije vec nategnuta) bi takodje bio nekih 20% brzi od 4870 na defaultu(jer je tolika i razlika u clocku). Sto znaci da bi 4890 na 900Mhz trebao da bude tu negde sa GTX 280 na defaultu.To je neko moje vidjenje.
Kad smo vec kod love ono sto mi mnogo smeta u poslednjim generacijama kartica je ,ajd da ga nazovemo bodovanje performanci a to znaci da karta od 200 eura nije duplo brza od one od 100,vec je jaka kao ove dve od 100 u cf ili sli .Sto je veliki minus za gamere.
jeste u prednosti, ali je tu "uska" magistrala. ne treba ocekivati cuda od 4890. bice 10% brza od 4870 1GB i tu je da drzi vodu do nove generacije :smash:moja poenta je bila da se performanse OC-om skaliraju do odredjene granice, posle toga postajes ogranicen tj sputan memorijom i njenim protokom. GDDR5 je tu u prednosti.
Fora je u tome što obično "malo naklokovane" karte prate i bolji kuleri, pa mogu da se klokuju više od referentnih, da ne govorim o kvalitetu hlađenja i kulturi rada
Naravno, uvek može da se desi da neko nasvira kartu na ko zna koliko MHz više, preko softvera utiša kuler, radi mu čip na 90 stepeni u leru ali ne riknjava, pa da pametuje drugima kako je prošao 20 evra jeftinije :d ali se ja sa njim ne bih menjao![]()
4890 je dizajniran tako da ostavi maksimalno odresene ruke partnerima da prave preklokovane kartice![]()
190WAl ovo ima da srce struju,nadam se da ovih 250 dolara nece direktno da se racuna u evrima kod nas.
mala je razlika u ceni u tom trzisnom segmentu. Kome treba 512MB ima 4870... a i toga ce biti sve manje... 1 GB je postao standarda hoce li moci neko od partnera da napravi kartu sa 512MB? to bi itekako imalo svoje qpce![]()
nisi mi odgovorio na pitanjemala je razlika u ceni u tom trzisnom segmentu. Kome treba 512MB ima 4870... a i toga ce biti sve manje... 1 GB je postao standard![]()
niko AIB-ovima ne moze da zabrani da prave 512MB kartice, ali to zavisi od kolicine GDDR5 cipova odgovarajuceg kapaciteta... a vecina trenutne produkcije ima kapacitet koji sa 8 cipova daje 1 GBnisi mi odgovorio na pitanjedakle, hoce li moci neko na svoju ruku da pravi karte sa 512MB? jer cenovna razlika izmedju 4870 512MB i 1GB je bilo i do 50e, sto nikako nije za bacanje...
heheh, kako svi znaju performanse, a nisu ni testirali karticuja lepo rekoh do 10%, od situacije do situacije. naravno, u odnosu na 4870 1GB. ne treba ocekivati nikakvo cudo. 4870 1GB na steroidima (eto ideje za naziv zvanicnog thread-a) i to je to
![]()
* HD 4890 is slated for launch on April 9th instead of 6th
* Cards have been shipped out to distributors and reviewers already
* 800 stream processors
* 1GB GDDR5 memory on 256-bit memory interface
* Clocks : 850MHz core and 975MHz memory
* Internal benchmarks claim 6% faster than RV770
* Expect to retail at USD$249
Ovo ako se ne odnosi na clock vs. clock, onda karta nema sta da trazi u ovom cenovnom rangu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari