Šta je novo?

::GOOC 2009:: Gigabyte Overclock Event and contest! Regionalno takmičenje!

Stari pročitaj malo bolje post koji si qvotovao, reče da ćemo proveriti, tj. image nije više problem, hardovi kao rezerva će postojati, dobio sam potvrdu danas i mislim da je to lepa vest, zar ne? :) Isto tako zašto stari pišeš ovo, šta sad ja da radim hardvera ima koliko ima, ponoviću čemu pisanije oko toga, tipa "zašto nema više". Ima to što ima i kraj priče. Zasebna mašina imaće čoveka pored nje koji će da beleži rezultate. Svi tvikovi kao što je realtemp, skrivanje prozora i suvi oveklok preko BIOS-a su dozvoljeni, čemu sad polemisati o tome oko twikova koji iziskuju druge mašine, kad ih nema. Ponoviću to je što je i 99% ljudi je i više nego zadovoljno, jer ovako nešto nismo imali prilku da vidimo kod nas.

Dobro, eto vidis kako moze :) Ipak ovi moji postovi nisu bili dzabe.
Nego ruku na srce bili bilo imidza i drugih diskova da nismo poceli postavljati pitanja ?

Za spi1M nebi trebao drugi racunar kad bi se particija vratila putem imidza u prvobitno stanje Marko ali ajde ne zelim da se mesam vise mozda sam i previse perfektionista i zahtevan za Balkanske prilike.
Vracanje particije u default stanje te vremenski kosta sa Acronis True Image manje od dva minuta. A takmicari bi imali svu slobodu pri radu i nebi bili ograniceni na Vuna-OC :)

Puno uspjeha sjutra ......

Poslednja izmena:
Dobro, eto vidis kako moze :) Ipak ovi moji postovi nisu bili dzabe.
Nego ruku na srce bili bilo imidza i drugih diskova da nismo poceli postavljati pitanja ?

Za spi1M nebi trebao drugi racunar kad bi se particija vratila putem imidza u prvobitno stanje Marko ali ajde ne zelim da se mesam vise mozda sam i previse perfektionista i zahtevan za Balkanske prilike.
Vracanje particije u default stanje te vremenski kosta sa Acronis True Image manje od dva minuta. A takmicari bi imali svu slobodu pri radu i nebi bili ograniceni na Vuna-OC :)

Puno uspjeha sjutra ......

Image je postojao, sa njim je odrađena i instalacija ostalih hardova, samo što to useri ne bi radili, e sad hardovi su ono što me obradovalo, a opet nisam imao info da će biti back up za njih ( i rečeno mi je ako nešto krene po zlu, "kraj"), zato sam čeko priliku da proverim i eto bili su, što je po meni sjajna vest. Isto tako takmičari za utešnu nagradu (ima ih dosta) imaće ogranićeno vreme. Da bi išli perfekcioniznom :) koji svi toliko volimo, cela priča bi iziskivala više vremena, jer imao tri grupe koje treba isprati. SXT elita, tj. naši najtrofejniji overklokeri u Srbiji (Nidžoni i Perica) na bini sa LN2, pa onda takmičari (tri odabrana), pa onda takmičari sa utešnim nagradama itd, mnogo je to zanimljivih "tačaka" da bi sve bilo ispraćeno i da bi svi bili u prvom planu. Ma bre stari, sve će to biti ok ;). Verujem da će dosta ljudi da nauče neke stvari, verujem da će druženje biti opasno, ma ponoviću biće to nešto nezaboravno. Samo mi je žao što eto ne možeš da dođeš. Ja sam na ovo čekao od kad sam počeo da overklokujem, na žalost neću učestvovati, veruj i meni je teško :). Ali opet, da budem iskren i nije mi toliko žao, jer kad budem video toliko istomišljenika na jednom mestu verujem da će mi srce biti puno. Isto tako verujem da je i GIGABYTE sikoristio max iz onoga što su dobili, i da je ovo više nego odlično sve osmišljeno sa onim sa čim se raspolaže, jer ponoviću nismo imali priliku da ovoliko HW-a bude dodeljeno bilo kome na jendom Eventu ikad. :wave:

Eto predložiću ovo za image, tj. verujem da će neko iz GA ovo videti, ali opet na njima je da odluče, da li hoće da se upuštaju u te vode, jer to je dodatnih 40min za menjanje imagine, jer u ta dva minuta ide gašenje računara itd. Nek bude i tri i po "kompotnih" minuta koje pomnožiš sa recimo 12 takmičara to je okvirno preko 40 minuta dodatnog oduzimanja vremena. No slažem se da je prdlog na mestu i podržavam ga, pa nek odluče ljudi koji treba da odluče šta činiti oko njega. :wave:

Poslednja izmena:
Nema potrebe za ovakvim bezobrazlukom, ako nesto hoces da kazes reci otvoreno a ne u ovako uvijenoj formi. Ja ti ne branim da me podcenjujes i omalovazavas, tim nacinom govora o meni neces nista reci ali zato o sebi hoces. Samo ne razume da jedna OC velicina kao sto si ti ne vidi da to mene ne cini manjim ili vecim isti sam kao sto sam bio a nadam se da cu malo napredovati sve u skladu sa slobodnim vremenom i onim sto me interesuje na polju overkloka.
Nerazumem tebe kako mozes da imas osecaj da je ispravno uporedjenje ova tri takmicara
Ova 3 takmicara se ne mogu porediti zato sto ja ni priblizno nemam iskustva sa oveklokom kao Dekara i Misko, mozda umem da poteram Vantage kako valja i setujem sistem za tako nesto, ali M32 pa tu ne moze da mi pomogne ni LN2 cak i da umem da ga koristim:p
kad neko moze da donese vodeni sistem za CPU/grafulju a drugi isto nemaju ili nemaju materialnih sredstava za isto pa bencuju na vazduhu.
To je minimum 100-150 MHz na CPU i minimum 50MHz za GPU koje takmicar ima prednosti u odnosu na takmicara koji bencuje na vazduhu.
Ovo je bilo bezobrano i upuceno na moju adresu posto si video slike vodenog hladjenja i cenis da cu ga doneti da na njemu benchuem. Zato si i slozio ovakav komentar, mogu samo misliti sta ces pisati kada se zavrsi takmicenje i neko od njih dvojice pobedi na vazduhu, posto stvarno ne ocekujem da cu ja pobediti Miska i Dekaru. Jednostavno nemam dovoljno kvaliteta da se nosim sa njim niti iskustva u ovekloku kakvog oni imaju, mene zanim klkovanej za 24/7 i tu bi imao stosta da kazem, ali ovo gde se prelazi u malo ekstremnije vode jednostavno nije moja svera interesovanja, naravno dacu sve od sebe da postignem sto bolje rezultate kad sam vec u drustvu velikih Nikole, Marka, Miska, Dekare, Stanoja, Perice, bila bi mi cast i tebe da upoznam i ako si tvrdoglav kao magarac i sklon tome da vodis besmislene rasprave u kojim tvoje govornistvo dolazi do izrazaja. Posebno bi mi bilo drago da se na takmicenju pojavi MOSO, legenda ovekloka barem sto se nase zemlje tice, covek koji ima iza sebe i para svetkih rekorada kada to niko kod nas nije imao i prvu sesiju na necemu sto nije vazduh i voda.

Image je postojao, sa njim je odražena i instalacija ostalih hardova, samo što to useri ne bi radili, e sad hardovi su ono što me obradovalo, a opet nisam imapo info da će biti back up za njih ( irečeno mi je kao nešto krene po zlu, "kraj"), zato sam čeko priliku da proverim i eto bili su, što je po meni sjajna vest. Isto tako takmičari za utešnu nagradu (ima ih dosta) imaće ogranićeno vreme. Da bi išli perfekcioniznom :) koji svi toliko volimo, cela priča bi iziskivala više vremena, jer imao tri grupe koje treba isprati. SXT elita, tj. naši najtrofejniji overklokeri u Srbiji (Nidžoni i Perica) na bini sa LN2, pa onda takmičari (tri odabrana), pa onda takmičari sa utešnim nagradama itd, mnogo je to zanimljivih "tačaka" da bi sve bilo ispraćeno i da bi svi bili u prvom planu. Ma bre stari, sve će to biti ok ;). Verujem da će dosta ljudi da nauče neke stvari, verujem da će druženje biti opasno, ma ponoviću biće to nešto nezaboravno. Samo mi ej žao što eto ne možeš da dođeš. Ja sam na ovo čekao od kad sam počeo da overklokujem, na žalost neću učestvovati, veruj i meni je teško :). Ali da budem iskren i nije mi toliko žao, jer kad budem video toliko istomišljenika na jednom mestu verujem da će mi srce biti puno. Isto tako verujem da je i GIGABYTE sikoristio max iz onoga što su dobili, id a je ovo više nego odlično sve osmišljeno, jer ponoviću nismo imali priliku da ovliko HW-a bude dodeljeno bilo kome na jendom Eventu ikad. :wave:

dobro nadaj mo se najboljem kad sam rekao restore sistema nisam ni mislio da isti odradjuju takmicari nego u slucaju da za nedaj boze nekome ode particija. Fino se javi tebi ili nekom drugom odgovornom sa benchmarka koji mu putem sticka povrati particiju.

Evo posto tezis profesionalizmu da ti pokazem kako izgleda pocetna strana takozvana "Welcome to OC" strana ovde u (svabiji)

http://www.awardfabrik.de/forum/showthread.php?t=4300

- uvodni tekst sa svim banerima sponzora i snadbjevaca za LN2
- onda svi detalji od kejteringa do mogucnosti za spavanje do pravila takmicenja, vremenskog plana , podeljeni na 12 zasebnih linkova (strana).

aocm2uifb.gif

Rezervisano je bilo 1500litara tecnog azota a kad se ispostavilo da je malo u roku sat vremena smo dobili jos 1000 litara !

Mene je krivo samo zbog ljudi sto ih necu upoznati a sto se tice takmicenja ti znas da mene voda i vazduh odavno ne interesuje.
Imam oko priprema za sledecu sesiju ovde jos dosta posla a i Boris me zvao da mu pomognem kod obaranja WR'a u 3dmark2001 ...

Poslednja izmena:
Prosledjujemo jos jedno saopstenje Gigabyte kancelarije:

Pozdrav svima,

GIGABYTE kancelarija želi da se zahvali svima koji su učestvovali na online delu takmičenja. S' obzirom na sve poteškoće koje su pratile organizaciju ovog takmičenja izuzetno mi je drago, da smo uspeli da organizujemo sve ovo. Pošto smo primetili da je bilo nekih pitanja na forumima da li je obezbeđen replacement hardware na samom događaju ili ne.

Evo još jednom da se oglasimo.

S obzirom da je ovo prva godina i apsolutno prvi put da se ovako nešto organizuje u Srbiji, ali i to da kod nas nije bio ispunjen osnovni uslov o dovoljnom broju ekipa u profesionalnoj kategoriji. GIGABYTE HQ u saradnji sa lokalnom kancelarijom je odabrao pojedinca iz Srbije koji se najbolje rangira na HW BOT listi kao našeg predstavnika za Evropsko takmičenje. U želji da se ovo takmičenje održi I kod nas pa makar I u revijalnom obliku, kako bi se našoj OC zajednici napokon pružio ovakav događaj, lokalna GIGABYTE kancelarija je organizovala revijalni deo takmičenja u SKC'u 14.Marta od 10h.

Šta ovo tačno znači, to znači da mi iz GIGABYTE'a SRBIJA želimo da nagradimo lokalne takmičare koji su se trudili I radili na tome da naprave što bolji rezultat. Iako ovo nije bila praksa u ostalim zemljama gde je organizovano ovo takmičenje samo za nagradu put na evropsko prvenstvo, za jednog čoveka, smatrali smo da će jedan ovakav događaj gde će biti dodeljeno više nagrada ali i organizovano druženje I međusobno upoznavanje OC zajednice kod nas dobrineti boljem razvoju I popularizaciji OC'a kod nas.

Kao što možete da primetite broj nagrada je već nekoliko puta dopunjavan, tako da postoji osnovna baza nagrada koja se ponavlja za sva 3 mesta. Ovo ste već osvojili!Da bi ste mogli da osvojite dodatne nagrade potrebno je da sada već Vaš hardwer povežete I pokušate da napravite bolji rezultat od ostale dve ekipe pored Vas.Naravno pošto je sada to već Vaš hardware na Vama je da odredite do koje granice će te ići.
Zamenski hardware nije obezbeđen jer bi to značilo duple nagrade, izuzev harddiskova zbog instalacije OS'a I pratećeg software. Kao što smo već rekli sve ovo je zamišljeno kao jedno lepo okupljanje i druženje naše celokupne OC zajednice, a gde će GIGABYTE usput I pokloniti dosta vrednog hardwera.

Pošto smatramo da ovo sve nije dosta obezbedili smo još jednu mašinu dodatnu gde će svi Van ove 3 ekipe moći da se takmiče i pokušaju da osvoje nagrade na licu mesta. Naravno ovo će isto biti više revijalnog karaktera nego bila šta drugo.

Poenta celog događaja je da se lepo okupimo, družimo i radimo ono što najviše volimo.

I upravo iz ovih razloga pozivamo sve zainteresovane da dodju u Subotu u 10h,
da se lepo družimo.

Srdačan Pozdrav

Eto predložiću ovo za image, tj. verujem da će neko iz GA ovo videti, ali opet na njima je da odluče, da li hoće da se upuštaju u te vode, jer to je dodatnih 40min za menjanje imagine, jer u ta dva minuta ide gašenje računara itd. Nek bude i tri i po "kompotnih" minuta koje pomnožiš sa recimo 12 takmičara to je okvirno preko 40 minuta dodatnog oduzimanja vremena. No slažem se da je prdlog na mestu i podržavam ga, pa nek odluče ljudi koji treba da odluče šta činiti oko njega. :wave:

Tvoje je da predlozis a organizator neka odluci, da budem jasan ukoliko tweaking u punom domenu nije dozvoljen onda ova akcija nema smisla. Mislim ima samo smisla u slucaju ostecenja particije. Proveri da li ce biti dozvoljeno twikovati sistem za spi1m (utjesno) ako se to uskrati onda nema potrebe gubiti 40 minuta vremena.

Sama cinjenica da date takmicarima punu slobodu da pokazu entuziazam ce verovatno pokrenuti iste da ponovo obnove spi1m gradivo :)

Drago mi je da si izasao u susret nasim predlozima verujem da ce takmicenje biti tako ljepse.
Ajde sledece godine kad bude LN2 dolazim 100%

poz... :wave:

Poslednja izmena:
Auuuu, pa dobro bre ljudi :) Slazem se sa Monteom da je tweaking neophodan jer bez njih svaki takmicar ce imati skoro pa identicne rezultate sa slicnim klokovima.. I pogotovu treba obratiti paznju na taj segment jer su u pitanju voda i vazduh.
Btw animaN,BigJoe,CooLa,drfedja,Shiki svaka cast na rezultatima, niste me izneverili ;)

Stvarno cemo bez tvikova svi biti isti...Samo ce par stvari odlucivati razlike:
- ko bude bio prvi ima cist sitem, ali zato i iznenadjenje sta ga ceka
- jos uvek se ne zna, tj bar ja ne znam koja ce masina biti u pitanju za oc, pretpostavljam Core i7
- ko se kako snadje za to malo ogranicenog vremena koje cemo imati za oc
- licno se ja nikada nisam igrao sa i7 i nemam pojma sta me ceka i da li cu uspeti da bilo sta uradim, a garant nisam jedini sa ovim problemom

U svakom slucaju cela ova prica je odlicna i savrsena stvar koja treba da pokrene malo nas u Srbiji.
Samo sa nadam da je ovo prvi od mnogih ovakvih dogadjaja...

Ljudi idemo da se zezamo ;)
Ja sam se igrao dosta sa i7,ali rachunajte da sutra necu klokovati. Ja i moj tim zelimo da ostavimo svoje mesto nekom mladjem ;)
Sutra dolazimo da se druzimo sa vama!
:wave:

U svakom slucaju cela ova prica je odlicna i savrsena stvar koja treba da pokrene malo nas u Srbiji.
Samo sa nadam da je ovo prvi od mnogih ovakvih dogadjaja...
To je poenta cele price a ne koce pobediti, kad bude dovoljno nas koji cemo znanjem vestinom i uz pomalo srece;) praviti vrhunske rezultate, tada ce ovi dogadjaji biti podignuti na visi nivo.

U ovom obliku sve je ispalo savrsenu i u skladu sa uslovima koji vladajui kod nas. Sam organizator (Gigabyte) je to dobro shvatio i svaka im cast na tome i domisljatosti da sve orgnizuju na ovaj nacin tako da svi budu zadovoljni. Nekolicina njih koji mogu vise da se iskazu sacekace da bude vise takvih, slicnih njima po znanju i interesovanju, mada i oni nemaju razloga da budu ni malo nezdovolljni:)

U svakom slucaju treba ostaviti i na narednim dogadjajima mogucnost takmicenja sa ogranicenjem do vodenih hladjenja jer ce takvih takmicara uvek biti najvise, jednostavno veliki broj ljudi uopste ne zanima ekstremni overklok ali isto tako ih nista ne sprecava da se okusaju sa onim sto imaju i naprave koji rez i osete izazov overkloka, tako se upravo i stvaraju oni njaveci, covek dok ne proba ne moze znati sta ga zanim a takmicarski duh ce upravo iznedriti nove overkloker koji ce svoju vestinu podici vremenoma i stajati rame uz rame sa Spacemaster, Monteboy i ostalim extremistima:)

Pozdrav svima i puno srece sutra:wave:

P.S. Navijajte za mene, mozda mi to pomogne da pobedim one dve zverke Miska i Dekaru he he:D

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi idemo da se zezamo ;)
Ja sam se igrao dosta sa i7,ali rachunajte da sutra necu klokovati. Ja i moj tim zelimo da ostavimo svoje mesto nekom mladjem ;)
Sutra dolazimo da se druzimo sa vama!

Svaka cast dule:wave:

Bas sam se uzelo da vas vidim, sve vas osim sikija:D:p
Kad sam vec kod njega, nadam se da ste shvatili da je razlog zasto niste pobedili u grupi maler, pogadjas koji he he:p celav i ruzan:D

Moze li da se napishe raspored dogadjanja (po satima) sta ce kada biti?

Bilo bi lepo da dodje MOSO prvi koji radio sesiju na suvom ledu :) *******i zovi ga on je tvoj Jagodinac :p

Eto prilike da se sretnemo, ja dovodim podmladak :D

Bilo bi lepo da dodje MOSO prvi koji radio sesiju na suvom ledu :) *******i zovi ga on je tvoj Jagodinac :p

To je posao organizatora ja sam se setio coveka jer je zasluzio da ga se svi setimo. Otiso je sa foruma zbog necijeg cefa, znaci zaista strasno sta je oc zajednica izgubila zbog necijeg teranja inata.

Ovako, hvala svima koji su došli, druženje je bilo fantastično i drago mi je da sam sve upoznao. :) Još jednom čestitam dobitnicima, tj. jednostavno čestitam svima. U ponedeljak ide vest o celom događaju, a do tak oni kusi su bili nek kažu kako je bilo (ja ću okačiti neke slike) :d onima koji nisu došli :d

No da vidmo šta se desilo sa top tri koja su otišla u SKC.

1. Misko, Vukashin
a) FutureMark 3DMark Vanatege – 12859 markova
b) SuperPi 32M – 8.43.117 sec

2. Staxm_Dekara
a) FutureMark 3DMark Vanatege – 12788 markova
b) SuperPi 32M – 8.59.651 sec

3. *******i
a) FutureMark 3DMark Vanatege – 12737 markova
b) SuperPi 32M – Bez poena

Čestitam svima još jednom :)

Poslednja izmena:
Ljudi kako je bilo dobro nemozete ni da zamislite!!! Svi koji nisu dosli a mogli su ne znaju sta su propustili. Ja sam jednostavno odusevljen svim sto se desavalo na takmicenju, odo organizacije, nagrada, do onog najvaznijeg a to je druzenje i prijateljska atmosfera uz mnogo smeha i zezanja.

Meni je posebno pretstavljalo zadovoljstvo sto sam imao priliku da se takmicim sa tako elitnom OC ekipom. Upozano sam Pecu:) i izgladio odnose sa Maksom:), sve u svemu jedano kvalitetno popodne koje ce mi ostati u najlepsem secanju:)

Poslednja izmena:
spi32m ---- bez pojena , ha ha ha ha :D
Sta je jagodinac ni ladna reka Belica nije pomogla :)

morao sam jace je bilo od mene !

Poslednja izmena:
Stavarno lepo iskustvo :) sve je bilo u redu bar ja nemam zamerke osim onog indijanca shto upropasti sva ona cheiftec kucista :wall: znaci strasno :D :D
Jedva cekam sledeci put :):)

Stavarno lepo iskustvo :) sve je bilo u redu bar ja nemam zamerke osim onog indijanca shto upropasti sva ona cheiftec kucista :wall: znaci strasno :D :D
Jedva cekam sledeci put :)

takodje ;) sad sledi after party kod mene :) taman da vidim malo bolje onog chieftec-a :) pa da jurim kupca :)

uploadovocau nekoliko slika kada dodjem kuci ima par zanimljivih :)

Da vidimo i rezultate takmičenja :)

Misko, Vukashin

12859.jpg

spi4.jpg

Staxm_Dekara

12788.jpg

32m859.jpg

*******i

http://sx-team.com/tests/Vesti/GOOC%202009%20rezultati%20takmicenja/*******i/12737.jpg​

E sad da vidimo šta je to uradila i SXT ekipa :)

Trudili smo se i trudili i trud se isplatio i to opasno dobro :)

FutureMark 3DMark Vantage -15120 -WR ili ti svetski rekord!

WR%20260.jpg

Super Pi 32M - 07.59.466 sec - (bilo je teško bez dve particije, jer je bila smao jedna, množilac za mem samo na 8 itd :) ) - ipak sedmi rez i srpski rekord nije za podceniti :)
Još jednom čestitam celoj ekipi, bili ste sjajni :)

rrrrrrrrrrrrr333333333333.jpg

Poslednja izmena:
bravo momci lepi rezultati ......

Ocekivao sam iskreno malo vise mislio sam da ce te baciti neku 295ticu pod led.

@Space
Spi32m , ssrpski Rekord ! bravo, samo nije 7dmo mesto nije 6:59 nego 7:59 :)

Poslednja izmena:
bravo momci lepi rezultati ......

Ocekivao sam iskreno malo vise mislio sam da ce te baciti neku 295ticu pod led.

@Space
Spi32m , ssrpski Rekord ! bravo, samo nije 7dmo mesto nije 6:59 nego 7:59 :)

Vojo bechovali smo na identičnom hw-u kao i drugi, stoga ne vidim što ti to pade na pamet :) 295 dolazi za koji dan a sutra u kućnoj radinosti pokušaću da odem i sa 06, 05, 03, 01 na istom HW-u, inače sve je bilo na LN2. Pravim tread na SXT za POT za VGA sa kojim smo uradili WR. A za 32m to je 7 mesto u kategoriji 940 procesora itd :)

Poslednja izmena:
Vojo bechovali smo na identičnom hw-u kao i drugi, stoga ne vidim što ti to pade na pamet :) 295 dolazi za koji dan a sutra u kućnoj radinosti pokušaću da odem i sa 06, 05, 03, 01 na istom HW-u, inače sve je bilo na LN2. Pravim tread na SXT za POT za VGA sa kojim smo uradili WR. A za 32m to je 7 mesto u kategoriji 940 procesora itd :)

Ma ja sam cenio da posto se SXT ne takmici da je doneo svoj HW posto me Nidzo cimao 8 puta za ovaj kingston 2000.
Znaci i da sam dosao iz svabije nebi mogao bencovati na mojoj opremi ili kako ?
koliko ste imali LN2 na raspolaganju ?
Odakle da mi pane na pamet da ste bencovali samo na HW'u od gigabyte'a

Poslednja izmena:
Ljudi, hvala svima na podršci

Lepo je bilo upoznati sve vas
Nadam se da će biti više ovakvih dogadjaja
cheers

Imali smo 2 posude za LN2 cirka oko 35-40 litara,malo, ali za pocetak vise nego dovoljno.
Nego stize li ta memorija? :D

trebala je u petak , ja lepo otisao na Bus kad tamo Nis Express :D umesto Laste
Zeznuo me Dusan ! Mislim na vreme mi je u cetvrtak vece poslao pm na forum ali nisam bio online tako da nisam procitao :)

Saljem ti sutra .... veruj mi nemogu je visse gledat koliko se cimam oko nje

Saljem ti sva tri kita + za Pericu jedan Crucial Kit sa RMA

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno