Šta je novo?

::GOOC 2009:: Gigabyte Overclock Event and contest! Regionalno takmičenje!

Predugo sam gledao u vent... ocarao me svojim koloritom :d

Dule dok sam gledao klip(ciga vent) podsetio me na tebe i na ono tvoje "cigu ligu ligu li" :d
ili na shikija svejedno:p

edit zaboravio da chestitam "momcovima:p" momci svaka vam chast i puno srece 14og :wave:

Poslednja izmena:
I imam predlog za glavni event, posto su vec kompletno iste masine i ne sme se koristiti nista od software-a sa strane mislim da je posteno da i hladjenje bude isto, ma koje bilo.

Ajd da ovaj predllog preformulisem u pitanje. Dakle, sta je na kraju ostalo za hladjenje, da li ce biti vodeno/vazdusno na svim masinama ili svako donosi svoje hladjenje i sta je sve dozvoljeno da se koristi za hladjenje proca i grafike.

Ajd da ovaj predllog preformulisem u pitanje. Dakle, sta je na kraju ostalo za hladjenje, da li ce biti vodeno/vazdusno na svim masinama ili svako donosi svoje hladjenje i sta je sve dozvoljeno da se koristi za hladjenje proca i grafike.

Sve lepo piše u prvom postu, ne znam šta nije jasno :)
:wave:

Sve lepo piše u prvom postu, ne znam šta nije jasno :)
Jes vala sve lepo pishe :D

Spacemaster je napisao(la):
Takmičenje će se održati u SKC-u 14.marta i trajaće od 10h do 19h. Takmičenje će trajati od 10h do 16h.

Najbolja tri takmičara imaće mogućnost da sa svojim hlađenjem ili hlađenjem koje ih čeka tamo, u traju od 6 časova da postignu najbolji mogući rezultat.

Poslednja izmena:
Ufff sad vidim da nije ispravljeno. no dobro ispravićemo. Ceo događaj trajaće od 10 do 19h, doč će takmičari imati na raspolaganju period od 10 do 16h. Hlađenje (voda ili vazduh) može da se ponese od kuće, a ako niste u mogućnosti čekaće vas OCZ Vendeta II.

P.S
Ima na SXT-u ispravljeno saćemo kopirati i na bech...
http://www.sx-team.com/forum/index.php?showtopic=2875&st=0#entry15882

Ma ne zamaraj se time...samo prati topic do vecheras i odgovaraj ljudima, verujem da nemaju josh mnogo pitanja...

Ma ne zamaraj se time...samo prati topic do vecheras i odgovaraj ljudima, verujem da nemaju josh mnogo pitanja...

Što se tiče takmičenja, sva pitanja oko istog moći će da se postave tamo direktno. Ponoviću modovanje nije dozvoljeno, Windows i sve što je potrebno biće već instalirano. Ubacivanje dodatnog SW-a neće biti dozvoljeno, korišćene USB diskova ili nečeg sličnog neće biti dozvoljeno. Takmičaru je dozvoljeno njegovo hlađenje, a sve ostalo ga tamo čeka i sva ostala pitanja idu tamo. Pravila takmičenja trebala da budu obelodanjena tamo, ponoviću, ali eto ovo je ono glavno što smo planirali da saopštimo takmičarima kad dođu i sad imate info i pre takmičenja. :)

Poslednja izmena:
Pa ne pise da je zabranjeno a to znaci da je dozvoljeno, logicno.

Pročitaj moj post iznad, logično je da organizator postavi pravila kad se dođe na takmičenje (tako je bilo na svim drugim takmičenjima), stoga info koji ti je trebao eto dobio si pre takmičenja.

Poslednja izmena:
Što se tiče takmičenja, sva pitanja oko istog moći će da se postave tamo direktno. Ponoviću modovanje nije dozvoljeno, Windows i sve što je potrebno biće već instalirano. Ubacivanje dodatnog SW-a neće biti dozvoljeno, korišćene USB diskova ili nečeg sličnog neće biti biti dozvoljeno. Takmičaru je dozvoljeno njegovo hlađenje, a sve ostalo ga tamo čeka i sva ostala pitanja idu tamo. Pravila takmičenja trebala su da budu obelodanjena tamo, ponoviću, ali eto ovo je ono glavno što smo planirali da saopštimo takmičarima kad dođu i sad imate info i pre takmičenja. :)

Chak ni screenshot programchici?

Takmičaru je dozvoljeno njegovo hlađenje, a sve ostalo ga tamo čeka i sva ostala pitanja idu tamo. Pravila takmičenja trebala da budu obelodanjena tamo, ponoviću, ali eto ovo je ono glavno što smo planirali da saopštimo takmičarima kad dođu i sad imate info i pre takmičenja. :)

Dakle dozvoljeno je sopstveno hladjenje ali ogranicheno na vodu i vadzuh, dakle bez DI i LN2?

Dakle dozvoljeno je sopstveno hladjenje ali ogranicheno na vodu i vadzuh, dakle bez DI i LN2?

da ;)

Oce li biti prijave rezultata na "podizanje ruke", ili screenshot kroz paint?

Drugari, pravila oko ovoga što sam naveo idu direktno od GA, stoga da li se nekome sviđaju ili ne njegova je stvar. Znači pravila će da važe za sve, neće biti ustupaka, kako bude bilo jednome biće svima itd :)
Pa dobro niko nije pitao "jel mogu ja, ali da on ne :D". Samo se pita shta moze, a shta ne, i kako :)

Poslednja izmena:
da ;)
Oce li biti prijave rezultata na "podizanje ruke", ili screenshot kroz paint?

Ček, a šta tamo da kažem ako ovde sve obelodnim :d
Za tri najbolja, znači na njihovom desktopu postojaće folder koji će user kad sedne za mašinu preimenovati u ime tima koji se registrovao na online takmičenju (tipa folder će se zvati *******i ako on sedi za mašinom itd.) Nakon tri sata benchovanja pokupiće se rezovi (koji će se sačuvati uz pomoć painta) od svih takmičara i biće objavljeni. Isto tako na kraju takmičenja pokupiće se novi rezovi ( ako budu bolji) i onda će se objaviti pobednik. Za takmičare (kao što si ti i ostali sa liste) koji će se takmičiti za utešne nagrade moraćete da sačekate subotu, jer ne znam koja su pravila, sem da se će se koristiti spi 1m, jedna mašina, ograničeno vreme za benčovanje (za tu mašinu ne nosite hlađenje jer će biti sklopljena unapred, samo finalisti mogu ako hoće da nose svoje hlađenje).

Poslednja izmena:
Ček, a šta tamo da kažem ako ovde sve obelodnim :d
Za tri najbolja, znači na njihovom desktopu postojaće folder koji će user kad sedne za mašinu preimenovati u ime tima koji se registrovao na online takmičenju (tipa folder će se zvati *******i ako on sedi za mašinom itd.) Nakon tri sata benchovanja pokupiće se rezovi (koji će se sačuvati uz pomoć painta) od svih takmičara i biće objavljeni. Isto tako na kraju takmičenja pokupiće se novi rezovi ( ako budu bolji) i onda će se objaviti pobednik. Za takmičare (kao što si ti i ostali sa liste) koji će se takmičiti za utešne nagrade moraćete da sačekate subotu, jer ne znam koja su pravila, sem da se će se koristiti spi 1m, jedna mašina, ogranićčeno vreme za benčovanje (za tu mašinu ne nosite hlađenje jer će biti sklopljena unapred, samo finalisti mogu ako hoće da nose svoje hlađenje).

Ok ja prvi benchujem :) Jer ako budem poslednji sjebace se windows :D
Josh jedna stvar :)
Po kom sistemu ce se "sedati" za konfiguracije? Slamka?

Hvala svima na čestitkama

Usput imam dva pitanja:

- Da li sme da se menja i montira drugo hladjenje na grafičku kartu?

- Da li ste rešili pitanje imidža? Ako niste, da li je moguće doneti neku mašinu na kojoj ću napraviti imidž od tog HDD, za slučaj da mi pukne win, a mogu ga koristiti i ostali takmičari. Naravno da bih taj imidž obrisao posle takmičenja.

Poslednja izmena:
Usput imam dva pitanja:

- Da li sme da se menja i montira drugo hladjenje na grafičku kartu?

- Da li ste rešili pitanje imidža? Ako niste, da li je moguće doneti neku mašinu na kojoj ću napraviti imidž od tog HDD, za slučaj da mi pukne win, a mogu ga koristiti i ostali takmičari. Naravno da bih taj imidž obrisao posle takmičenja.

Hlađenje može da se montira i na cpu i na grafiku...
Međutim tužna je činjenica da nema rezervnog HW-a, i ako pukne win takmičenje za tog takmičara prestaje. Znači nema imidž-a (isto tako please ostavi mi malo vrenea da proverim). I meni je bio bedak kad sam dobio taj info, ali šta da se radi (mi smo u još većem problemu jer se radi sa LN2). Znači moj vam je savet da uradite rezultate oprezno za prvo skupljanje istih, a posle prvih 3 sata udarite ažurnije. Na vama je da odlučite kako ćete. :wave:

Poslednja izmena:
Cestitke svim takmicarima, a pogotovu pobednicima... Posebna cestitka za *******og, koji je napravio 11ti rez na svetu za 3DMark Vantage, i to na vodi! Stvarno si najjaci!

@Dekara

Lazovcino, meni si rekao da se povlacis iz OC-a ono vece.... :p Svaka cast matori!

Cestitke svim takmicarima, a pogotovu pobednicima... Posebna cestitka za *******og, koji je napravio 11ti rez na svetu za 3DMark Vantage, i to na vodi! Stvarno si najjaci!

@Dekara

Lazovcino, meni si rekao da se povlacis iz OC-a ono vece.... :p Svaka cast matori!

Hvala:)
Malo sam osinuo napone ne zaleci za hardver, ali da vidis cuda sve radi kao dan pre toga, masina stabilna na istim naponima za 4ghz, mrcina je ovaj nehalem:D

Mene su daleko vise odusevili rezovi koje su napravili pobednici u preve dve grupe, ljudi su se bas potrudili i temljno odradili posao. Ja preferiram 3Dmarkove, M32 sam izvuko na sirovu snagu i to pod Vistom bez ikakvih "trikova" samo kloko sa dobrom memorijom i nije ispalo tako lose:)
DSC00144.jpgDSC00145.jpg
Da i ja postavim neku slicicu, da vidite da sam i ja bio vredan:p

Poslednja izmena:
@Space
Imao si koga da pitas uvezi organizacije.

I ti iz Gigabyte'a su ljudi a cenim da je i njima u interesu da sve prodje bez problema.

P.S Marketing menadzeri bilo koje kompanije nemaju ni iskustva ni znanja da postavljaju pravila sto se tice overclockinga.
Na svim takmicenjima koje sam video ili prisustvovao sami overclockeri (iskusni poput tebe , nidza , dusana) su odlucivali o pravilima naravno uz dogovor sa sponzorima.

Razumem kad Sponzor odredi iskljucivo svoj licni HW za bench iz marketisnkih razloga ali zasto bi se mesao u sama pravila i ocenjivanje rezultata kad samo glavni akteri znaju sta je dozvoljeno a sta nije sta bi moglo biti
problematicno a sta ne.

Ja sam svoje rekao kako bi ja postavio pravila u postu gore a vi radite kako zelite ..... Mnoge navedene tacke baziraju na negativnim iskustvima sa nekih takmicenja.

------------------------

Nerazumem tebe kako mozes da imas osecaj da je ispravno uporedjenje ova tri takmicara
kad neko moze da donese vodeni sistem za CPU/grafulju a drugi isto nemaju ili nemaju materialnih sredstava za isto pa bencuju na vazduhu.
To je minimum 100-150 MHz na CPU i minimum 50MHz za GPU koje takmicar ima prednosti u odnosu na takmicara koji bencuje na vazduhu.

Ako je vec tako da organizator postavlja HW zasto je onda hladjenje izostavljeno ? Ili zasto nije iskljucivo ograniceno na vec instalirano hladjenje u sistemima ?

Lepo bi bilo da se Peca ovde javi i kaze nekoliko reci o ovome jer koliko vidim i benchmark stoji iza ovog iventa

--------------------------

Ja bi predlozio bar da dozvolite ljudima na svom usb-sticku da naprave backup sistema vec ako vi niste u stanju isto da realizujete.
Ja stvarno to ne razumem i nemam razumevanja da neko ko sklapa i instalira tri identicna racunara nemoze da napravi jedan backup koji ga kosta 10 minuta vremena i 300MB mesta na USB - sticku
a obezbedio bi sa time da mu se niko kasnije ne moze zaliti na koruptnu particiju ili ostecen operativni.

Poslednja izmena:
I jos nesto !

Kako ste mislili bez backup'a samo na jednoj masini da organizujete Spi1M takmicenje (utjesno) ?

Evo primera :

Prvi takmicar ide na masinu za spi1m , gasi servise , odradjuje tweakove , postavlja rezultat. Ako se taj sistem ne vrati u prvobitno (default) stanje. Drugi takmicar koji dolazi na njegovo mesto vec ima sve odradjeno (u negativnom kao i u pozitivnom ) smislu ?

Da li me kapirate koliko je to prakticki nerealno ako se tako bude odigralo ?

Vojo nisi me razumeo, back up postoji u vidu imidža, to su uradili ljudi u GA, ali je back up-a hardvera nema, i rečeno je ako nešto krene po zlu za tog takmičara nema dalje. Samo prenosim ono što sam dobio kao info.. Međutim sad sam dobio jednu veoma lepu vest, tj. konačnu potvdru da će se obezbediti dodatni hardovi za tri takmičara sa winom u slučaju da win na prvom hardu podbaci, kao bi što pre sve bilo na nogama. Isto tako što se tiče hlađenja već je rečeno da će mašine imati hlađenje koje tamo čeka takmičare, znači sve će biti tamo spremno da radi sa hlađenjem, sve ih čeka, znači samo da sedu i da krenu da rade. Ako ponesu svoje hlađenje i to i im je dozvoljeno. Isto tako nigde ne piše da će tvikovi biti dozvoljeni na "utešnoj mašini" gde to piše? Koristiće se isključivo overklok znanje, bez tvikova, upravo zbog toga što si naveo. Biće tu čovek koji će sve da nadzire... Problem sa HW-om je takav da je GA ovde obezbedio toliko HW-a koliko se moglo obezbediti, znači nema više :( i zašto diskutovati dalje o tome kad nema više. :wave:

Poslednja izmena:
Da nemaju HW u rezervi mislim da je daleko manje bolno od cinjenice da nema backup particije

Hlađenje može da se montira i na cpu i na grafiku...
Međutim tužna je činjenica da nema rezervnog HW-a, i ako pukne win takmičenje za tog takmičara prestaje. Znači nema imidž-a (isto tako please ostavi mi malo vrenea da proverim). I meni je bio bedak kad sam dobio taj info, ali šta da se radi (mi smo u još većem problemu jer se radi sa LN2). Znači moj vam je savet da uradite rezultate oprezno za prvo skupljanje istih, a posle prvih 3 sata udarite ažurnije. Na vama je da odlučite kako ćete. :wave:

Tu si napisao da nema imidza !

Bez ljutnje Marko ja ne krivim Gigabyte sto ne znaju pojedine detalje koji su bitni pri overclocku ali mi je cudno da ti i ostali oko tebe nisu unapred naznacili gigabyte'u sta je bitno ako ne zbog drugih takmicara bar zbog licnog uspeha jer bencovati na LN2 bez backup'a je neprofesionalno.

A kakvo je to overclock znanje za spi1m bez twikova ?
Hocete da stojite takmicarima iza ledja i kontrolisete da slucajno nije odradio neki reg-tweak ili ugasio neki servis. Pa daleko cela mudrost kod SPI1M je u tome da se operativni optimalno podesi , pomeranje slider'a u setfsb moze i moja kcera :) :D

Pa to onda moze i moja cerkica Lena (21 meseci) da stisne levo dukme na misu. Garantujem da ce sa 6 godina vise o overclocku znati nego pojedinac koji je zavrsio u finalu :)
Rekoh HW je druga prica lepo bi bilo imati po komponentu u rezervi ako nema sta ce mo ali za softwerski backup ne vidim da trebaju mnogo velike investicije.

Sto se hladjenja tice mi nisi odgovorio o fair uporedjenju znas kakve su okolnosti bolje od mene u Srbiji kad su materialne stvari u pitanju.

Prije cini mi se mesec dana si mi pisao PM i najavio da ce ti trebati eventualno podrska i savet oko organizacije.
Celo vreme sam ti stojao na raspolaganju ..... Nijedan moj odgovor ili savet te nebi kostao centa.

dobronamjerna kritika od tvog druga,

Monteboy'a

Poslednja izmena:
Da nemaju HW u rezervi mislim da je daleko manje bolno od cinjenice da nema backup particije

Tu si napisao da nema imidza !

Bez ljutnje Marko ja ne krivim Gigabyte sto ne znaju pojedine detalje koji su bitni pri overclocku ali mi je cudno da ti i ostali oko tebe nisu unapred naznacili gigabyte'u sta je bitno ako ne zbog drugih takmicara bar zbog licnog uspeha jer bencovati na LN2 bez backup'a je neprofesionalno.

A kakvo je to overclock znanje za spi1m bez twikova ?
Hocete da stojite takmicarima iza ledja i kontrolisete da slucajno nije odradio neki reg-tweak ili ugasio neki servis. Pa daleko cela mudrost kod SPI1M je u tome da se operativni optimalno podesi , pomeranje slider'a u setfsb moze i moja kcera :) :D

Pa to onda moze i moja cerkica Lena (21 meseci) da stisne levo dukme na misu. Garantujem da ce sa 6 godina vise o overclocku znati nego pojedinac koji je zavrsio u finalu :)
Rekoh HW je druga prica lepo bi bilo imati po komponentu u rezervi ako nema sta ce mo ali za softwerski backup ne vidim da trebaju mnogo velike investicije.

Sto se hladjenja tice mi nisi odgovorio o fair uporedjenju znas kakve su okolnosti bolje od mene u Srbiji kad su materialne stvari u pitanju.

Stari pročitaj malo bolje post koji si qvotovao, reče da ćemo proveriti, tj. image nije više problem, hardovi kao rezerva će postojati, dobio sam potvrdu danas i mislim da je to lepa vest, zar ne? :) Isto tako zašto stari pišeš ovo, šta sad ja da radim hardvera ima koliko ima, ponoviću čemu pisanije oko toga, tipa "zašto nema više". Ima to što ima i kraj priče. Zasebna mašina imaće čoveka pored nje koji će da beleži rezultate. Svi tvikovi kao što je realtemp, skrivanje prozora i suvi oveklok preko BIOS-a su dozvoljeni (ma sve je dozvoljeno, sem stvari koje direktno utiču na windows posle restarta), čemu sad polemisati o tome oko twikova koji iziskuju druge mašine, kad ih nema. Ponoviću 99% ljudi je i više nego zadovoljno, jer ovako nešto nismo imali prilku da vidimo kod nas.

P.S
Stari znaš da te ja mnogo cenim i da te uvažavam veoma mnogo, ali ono sa čime se radi je svedeno na ono što se ima. Mislim da je to poenta koju treba shvatiti. :wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno