Šta je novo?

Stigli novi mekovi :)

Može kod ovlašćenog servisera, ne gubi se garancija.
Usluga je bila prošle godine par hiljadarki.
A možeš i sam sa špaklom, nije mnogo komplikovano, postoji ceo postupak na net-u, objašnjeno do detalja. Ja sam to odradio prateći uputstvo bez problema. Promenio sam bio i hard disk, ali šta vredi kada je mini crkao od strujnog udara preko antenskog izlaza i usb hub-a.
Čekam da dođe nov mini pa ću najverovatnije da se ponovim, ne mogu da radim na ovom poslovnom laptopu, navikao sam na OS X.

...Problem je što se VRAM dijeli sa sistemskim RAM-om, a dodatak je što očigledno GMA950 (ili drajver, pardon kext za istu) ne radi oslobađanje memorije, pa dolazi do swap-ovanja i tog dijela memorije. Nije mi jasno da li je to moguće ili nije, te da li se baš to dešava ili ne, ali to mi je najpribližnije objašnjenje.

pa pogledaj u Activity Monitoru koliko ti memorije zauzima WindowsServer... meni stoji uglavnom oko 180MB za 2x24" i odokativno 20 tak prozora...

btw nisam ni znao za neke od onih detalja oko prodavnica koje si napisao... :)

Oki moja greska to nigde nisu naveli, A šta dakle možes da kupis sam ram i da kažes evo ugradite mi. Pošto akcija otvaranja mac mini-ja nije bas najjednostavnija.

ma nije frka otvarati ni MacMini, ni 24" beli iMac, ni MacBook, ni 17" MacBookPro - sve sam ih otvara (i zatvarao :D) prateci uputstva sa ifixit.com ...

Poslednja izmena:
Cene novih Mac minija:

mb463zh/a Mac mini Core 2 Duo 2.0GHz/1GB/120GB/GeForce 9400M/SD 60,690 RSD (~650 evra)

mb464zh/a Mac mini Core 2 Duo 2.0GHz/2GB/320GB/GeForce 9400M/SD 80,790 RSD (~850 evra)

Rok za isporuku je 3 nedelje, uz avansnu uplatu minimum 20%

BTO konfiguracija:

Mac mini Core 2 Duo 2.0GHz/2GB/120GB/GeForce 9400M/SD 64,190 RSD

Rok isporuke je 45 dana +/- koji dan.

Info: PowerCom Imaging doo
Apple VAD Serbia

Poslednja izmena:
Šta je BTO konfiguracija?

BTW nadao sam se manjoj ceni :( mada ne kažem da sam nešto pogođen ili razočaran i ovom.

Rok isporuke je 45 dana +/- koji dan.

Info: PowerCom Imaging doo
Apple VAD Serbia

Nisam skontao najbolje, jel ja to treba da platim robu, pa tek posle +/-45 dana dobijem robu?!?!?!?
Mnogo mi je bolja varijanta (koju sam upravo juce odradio) da narucim od drugara da mi donese iz USA. Samo sto sam se smorio juce kada sam mu rekao da ga donese, posto rece da nece doci do kraja marta. Eto, pre ce da stigne iz Amrerike, c c c c.

A sto bre otvaraju u TC usce... bolje bi bilo da lepo ulete ceo sprat u Beogradjanki...

Poslednja izmena:
Nisam skontao najbolje, jel ja to treba da platim robu, pa tek posle +/-45 dana dobijem robu?!?!?!?
Mnogo mi je bolja varijanta (koju sam upravo juce odradio) da narucim od drugara da mi donese iz USA. Samo sto sam se smorio juce kada sam mu rekao da ga donese, posto rece da nece doci do kraja marta. Eto, pre ce da stigne iz Amrerike, c c c c.
Za build to order (BTO) iliti po srpski "po narudžbini" se standardno plaća unapred avansno, s obzirom da nije u pitanju klasična konfa, već nešto izmenjena koja se naručuje specijalno za kupca. Moja greška što sam ovo stavio ispod standardnih konfiguracija, a ne samo ispod BTO.
Obične konfe se ne plaćaju avansno, već kada stignu, po preuzimanju.
A što se tiče naručivanja iz USA to je uvek bila (a i biće) najjeftinija varijanta (osim ako te ne nahvataju na aerodromskoj carini pa te odrape), s obzirom na to da su Apple proizvodi iz više razloga najjeftiniji u USA (veliko tržište, nema PDV-a, slab dolar,...).

Poslednja izmena:
Vrh Dno