Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

Evo jednog glupog pitanja: Kako pokupiti prostitku na ulici? Ocigledno ne funkcionise na isti nacin kao u prethodnim delovima... :p

Priđeš i svirneš sirenom.
Moraš prethodno da otključaš neku misiju.
Ako ne voliš debele crnkinje, dobre mršave hotty belkinje su locirane u okolini onog noćnog kluba :)

Poslednja izmena:
Jel može mala pomoć...

Sigurno je o ovome bilo reči na predhodnim stranama, ali ja sam trenutno na poslu, a kod kuće koristim dial-up pa ne mogu da listam sve prethodne strane.

Gde se nalaze Save file-ovi, treba da reinstaliram sistem kod kuće, a još uvek nisam presao igru, pa ne bih da ponovo radim sve iz početka:wave:

nisu onda đane već regular-on-the-street-girls :d

Definitivno sam startovao damu sumnjivog morala. Bila je obucena u crvene podvezice i tange. Ako je to regular-on-the-street-girl, onda je Liberty city stvarno otisao u p.m. :p

Kao što rekoh, prethodno moraš da završiš misiju vezanu za noćni klub za onog crnca. Naravno da ne može sve da bude otključano odmah na samom startu igre :)

dobio sam je bas to vece kad je izasla i jos ne mogu da se igram jer nema opcije gde mogu da namestim kontrole na joypadu kako hocu nego kako su oni namestili...Strasne stvari i sa fps-om! Nista od ovog GTA,jos uvek * u usta!Patch1,Patch2...zasta? Ne vidim nikakvu razliku,***. Pokusao sam par misija i smorio se.Vrtim se po forumima i niko nema sta da kaze sem da se navikavas na svakve gluposti sto nude kao resenja. Ne verujem da ce se nesto promeniti posle ovoliko vremena

Kao što rekoh, prethodno moraš da završiš misiju vezanu za noćni klub za onog crnca. Naravno da ne može sve da bude otključano odmah na samom startu igre :)

Mislim da gresis, odnosno da sam na samom pocetku igre "privodio" :) Pridji polako, nemoj u nekim razvaljenim kolima, i svirni jednom..

Sad sam skontao koliko GTAIV voli brz procesor. Kada procesor drzim na defaultu na 2.2ghz igra ocajno radi, ali kad ga OC na 2.9ghz igra prosto poleti

Neverujem da je do proc. Probao sam igru i na 3.4Ghz AMDx2 i na 2.4Ghz isti proc (BE pa mogu lako da menjam) i igra je radila na istih 20-25 fps.

imam li sansi za GTA IV?

samo kratko, moja konfiguracija je sledeca...

amd sempron 2800+ procesor
2 gb memorije
7300le graficka (bajato jako, znam)

u svakom slucaju, instalirao sam igru (posle puno muke), usao u nju, sve lepo, ali je sve uzasno kocilo i pola stvari nisam video (kao da ne moze da ucita pola stvari koliko koci).

ono sto mene interesuje je da li postoji neka sansa da podesim tj. optimizujem ovaj moj komp da bi mogao da igram ovu igru? mislim da sam u samoj igri sve podesio na minimum (mislim da je tako i bilo po defaultu), al' ono, mozda prodje pa igram ovu sjajnu igru :)

Ne, zbog toga shto ti proc nije Dual Core, a i grafichka je preslaba.

Možeš da probaš da:

1. Malo overklokuješ mašinu
2. Instaliraš TinyXp 09 koji bi ti oslobodio mašini nešto resursa i generalno je brži.
3. Instaliraš poslednji DX9.
4. Instaliraš poslednje drajvere za grafičku i u NV panelu staviš sve na performance.
5. Instaliraš gta4 sa poslednjim 1.03 patchom koji dosta unapređuje performanse.
6. Defragmentuješ hard.

Staviš sve na najmanju rezoluciju i minimum detalja i nadaš se najboljem :)

Poslednja izmena:
Nema cemu da se nada jer mu je potrebno minimum neki DC procesor i NV 7900.

Publishers Minimum System

Processor: Intel Core 2 Duo E4300 /
AMD Athlon64 X2 4600+
Display Card!: NVIDIA GeForce 7900 256MB /
ATI Radeon X1900 256MB
Memory: 1536MB
Free Disk Space: 16GB
Operating System: Windows Vista SP1 / Windows XP SP3

posle toga su izdata još tri patcha a svaki je nosio unapređenje performansi. ništa ga ne košta da proba.

Hehe i ja imam slicnu konfu i ne pada mi na pamet ni da probam da igram novije igre :) jednostavno ne mogu da se nerviram...

Nikakav patch mu nece dodati jos jedno jezgro na CPU ili ubrzati graficku. Covjek ima 7300le a ako se dobro sjecam to je osakacena 7300 i debelo je ispod minimuma 7900. Nema potrebe davati covjeku laznu nadu.

Mozes da pokrenes ali to bi bilo vise mucenje nego uzivanje

Definitivno moze se pokrenuti :)
stvar je sto nikako ne bi mogao da nabudzi vise od 5fps-a.

hahahaha, uspeo sam i ja da pokrenem i da igram al' sa 5fps :D

AMD Turion X2 Dual-Core RM-70 (2.0GHz, FSB 1800MHz, 1MB L2)
RAM 3GB DDR2
ATI Mobility Radeon HD 3650 (512M GDDR2 VRAM)

Acer Aspire 6530g je u pitanju. Ima Vistu HP a driveri za grafiku su oni modovani, ako je to bitno.
Kako bi trebala da radi na ovoj konfiguraciji? Ja je vec odavno igram, cak sam je dosta i presao(50+%) ali nisam bas zadovoljan kako sve to funkcionise, sva podesavanja su mi na najnizim vrednostima. U onoj temi o tweakovanju igrice sam napisao da mi bolje radi od kako sam stavio najnoviji patch, ali cini mi se da je dobro radila samo prvo pokretanje nakon instalacije pomenutog patcha. Svaki sledeci put mi se cini da koci, mada mozda ja i tripujem zbog stalne zelje da radi sto bolje, a ona radi sve gore... Da li uz Vistu ide najnoviji Direct X ili treba da se skida sa neta novi? Uopsteno, sta bih mogao da uradim da radi bolje?

Ili treba da budem srecan sto sam je uopste i pokrenuo?

pozz!

Poslednja izmena:
Imam problema sa periodičnim usporavanjem igre.
Mašina iz potpisa, najnoviji drajveri za sve, najnoviji DirectX i GfW Live, Vista64 SP1.

Kad sam igrao pre par meseci na Radeonu 3850 i istom OS-u, sve je radilo odlično. Sad probam na 3650 (teksture na medium, ostalo sve na low) i javlja se onaj užasan slugishness, dve sekunde ide glatko pa sekundu sve uspori i tako u krug. Nit mogu da vozim niti da hodam lepo.

Razumem da je grafička solidno slabija, ali kod brata na Athlonu 5200+ i 7600GS sve ide normalno (jeste slab frejmrejt ali je konstantan, dok ja ovde imam ta periodučna usporenja).

Patch i fix najnoviji, mada probao sam i sa 1.0.2.0 sa kojim sam prošli put obrnuo igru i ista stvar.

Da nije možda do najnovijih Catalysta?

Hm, posle restarta mašine koja nije gašena nedelju dana sve radi lepo. Glupi memory leakovi :S:

Pazite ovo,kod mene na c2d [email protected],Ati 4850,2gb ram,os Vista,a i na Xp-u = tesko s..nje. Ne igrivo ,nisam mogao sa verujem,Cry zvizdi u full-u na 1280*1024. GTA 4 Teska,neoptimizovana ripcina, gledao sam to na konzoli extra izgleda.

Nije to ništa čudno, konačno višejezgarni procesori imaju svoju svrhu.
XboX360 ima triple core, a Cell ima koliko... 7 upotrebljivih jezgara za igru?
GTA4 je prosto pravljen tako da to iskoristi.

Nazad
Vrh Dno