Šta je novo?

Samsung PS42A410 PC-HDMI?

Zvone

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2005
Poena
620
Interesuje me koji ulaz se koristi za povezivanje sa pc tj da li HDMI 1 ili 2
Kod mene kad povezem na hdmi1 ostaju mi crne linije po ivicama tj gore dole i sa strane a na hdmi 2 slika je normalna tj ide na celom ekranu
Pa zar ne bi trebalo da oba imaju istu funkciju ili treba nesto drugo podesiti :trust:

ja sam prikachio na gornji, i nemam te crne crte...

Pa i ja sam sada ali dok je bio u prvom nisam nikako mogo da podesim da ide do kraja dok se nisam setio da probam i drugi ulaz.
Mislim pa zasta sluzi taj prvi hdmi1

Ako imas uputstvo, na str. 28 u odjeljku "Input mode (PC)" imaš napomenu "When using an HDMI/DVI cable connection, you must use the HDMI IN 2 jack". E sad zašto, bem li ga.

Pa i ja sam sada ali dok je bio u prvom nisam nikako mogo da podesim da ide do kraja dok se nisam setio da probam i drugi ulaz.
Mislim pa zasta sluzi taj prvi hdmi1

Pa za nize rezolucije od 720 p kao i neke camcodere.

HDMI 2 se koristi kao PC input zato što ima i odvojeni audio ulaz (za slučaj da PC ne može da
spakuje i audio i video u HDMI).
Može i HDMI 1 da se se koristi kao PC input, ali treba podesiti overscan u driverima.
(Doduše, nisam probao 1024x768 na HDMI1, već samo 720p)

Ovako,kad je ukljucen pc preko hdmi gube se neke funkcije u MENU i to npr preko:

HDMI 1 - sve su aktivne osim DNIe (u standard modu) ali nemogu da razvucem sliku...

HDMI 2 - Shapness,Colour,Tint,DNIe DIgital NR,HDMI black level... (standard mode) ali slika ide do kraja

Component - isto kao u hdmi 1

Mislim da je jos neko postavio pitanje za ove neaktivne funkcije pa eto mozda nekom zatreba samo neznam da li tako treba ili je ovo samo kod mene ?

pa nerade sve opcije uvek, u zavisnosti od " MODE "-a slike ulaza i rezolucije,
sve je lepo objasnjeno u manuelu, pa malo prostudiraj

Na atiju u catalyst control center imas opciju "overscan". Po default kacenju, slika mi je bila uokvirena u 5-10 cm debeo crn okvir....overscan je to sredio ;)

Da ne otvaram novu temu: meni u specifikaciji za LE40S81B stoji da je display 720p a video input 720p i 1080i.Sad nemam pojma da li on prikazuje kako treba ove filmove,koji preko mog kompa idu u 1080P rezoluciji na tv.Meni je slika ok.Ali da li je to 720 ili 1080p?
Evo spec:
Display Diagonal Size 40" - widescreen
Technology TFT active matrix
Resolution 1366 x 768
Display Format 720p
Input Video Formats : 480p, 720p, 1080i, 480i, 576i, 576p
Buni me ovo zadnje.Da li je ovaj tv 1080p(full hd ) ili 720p kada u njega ulazi signal kvaliteta 1080p sa kompa?

Poslednja izmena:
Kako misliš da imaš 1080p na 1366x768 rezoluciji?

Ne razumem se u to pa zato pitam...Buni me ovo 1080I ali posto niko nije znao da mi objasni ja se nekako snadjoh.Ono "i" kod 1080i(umesto P) znachi Interlace.
1080i is a high-definition television (HDTV) video mode. The term usually assumes a widescreen aspect ratio of 16:9, implying a horizontal resolution of 1920 pixels and a frame resolution of 1920 × 1080 or about 2.07 million pixels.
Takodje,meni je rezolucija podesena na 1920 × 1080 pixela na kompu.I pusta filmove preko ovog TV-a.Bez greske.Samo me je zanimalo da li moze da pusta 1080p ili TV sam smanjuje na 720p.

Poslednja izmena:
Pazi kad nemam ili nemogu da nadjem opciju overscan,gde se to tacno nalazi ?

Driveri su mi 8.12

Prilozi

• ATI Overscan.JPG
    ATI Overscan.JPG
    63 KB · Pregleda: 115
zvone pa pokusaj da ga rucno odaberes nakon sto na kompu zadas rezu od 1920x1080

Hteo sam da kazem da mi nije aktivna ta funkcija ali da stoji skala na "overscan" .
Slika je i dalje ista,mislim na hdmi 1

pa bocni u hdmi2 pa javi...

pa bocni u hdmi2 pa javi...

Na hdmi 2 je aktivna i sve je tu u redu mislim na sliku samo nece u hdmi 1 a zalosno je to sto nece zbog ovih funkcija koje sam gore naveo a koje mogu da iskoristim za dodatno podesavanje slika
Neznam kako je kod tebe gde ti je prikljucen PC tj jesi li one aktivne na HDMI 2... ?

Matori ostavi sve lepo na hdmi 2, jer je to predvidjen ulaz za povezivanje sa racunarom. Neke opcije moraju da budu zatamnjene. Kod mene nisu aktivne sharpness, color, colour space itd ali mora da bude tako.

Ma cudno mi je to ali me i dalje kopka ono, ma mozda moze nekako i to da se sredi mislim kako bre sve to radi zamisli i na componentni ulaz..

Matori ostavi sve lepo na hdmi 2, jer je to predvidjen ulaz za povezivanje sa racunarom. Neke opcije moraju da budu zatamnjene. Kod mene nisu aktivne sharpness, color, colour space itd ali mora da bude tako.

Hej...kod mene je aktivan sharpness kad mi je povezan komp sa tv...Sutra dolazim u bg, pa cu vam javiti i slikati meni...

Mene druga jedna stvar nervira. Gigabyte sa amd780g (znači integrisan hd3200) + philips plasma 42", povezani hdmi-jem u hdmi2 ulaz.

Napravio sam preko ati drajvera 2 profila, primarni (asus 22") i sekundarni monitor (philips tv), ne na clone mode nego extended desktop.

Kada prebacim tv na hdmi2 grafička se odmah aktivira i šalje sliku i zvuk na tv, ali uvek startuje u clone modu pri čemu mi tv radi u 1080i modeu.

A on najlepšu sliku daje na 720p, i za desktop i filmove.

E ja onda promenim profil gde mu striktno kažem da tvu šalje 720p.

Pitanja:
1. Da li mogu da izvedem da mi pri prvom prebacivanju plasme na hdmi2 source grafička daje 720p?
2. Kada je aktiviran hdmi na pc-u nikako ne mogu da dobijem zvuk i na ostale outpute, recimo na line out koji mi preko činčeva ide u pojačalo. Da li postoji način da to dobijem da ne bih morao da kupujem avr pa da koristim njegov hdmi pass-through?

Meni je povezan tv na hdmi ali zvuk sa pc saljem line out i digitalnim putem do pojacala a mozes i line out direktno u tv.
Potrebno je da samo iskljucis hdmi audio neznam sad gde je to kod tebe i proveri da li je iskljucen u biosu

Nisi razumeo, meni je povezano line out (kao kod tebe) + hdmi.
Ali u svakom trenutku je samo jedan izlaz aktivan, ili digitalni (hdmi) ili analogni (line out).
A pitanje je bilo da li mogu oba i kako?
Znači da gledam film preko hdmi a da čujem zvuk preko i preko line out (na pojačalo) i preko hdmi (na tv), pošto nemam AVR pa da mi hdmi završava sve (mada i tu izgleda nije stvar čista, samo neki AVR to imaju).

Ne razumem te bas dobro ali mislim da neces bas da dobijes time neki kvalitet ali mislim da nemoze tako.
Jedino mozda da probas preko zvucne da namestis da ti centralni zvucnik bude na TV a frontalni L,R posaljes u pojacalo

I dalje sam zainteresovan za ovo pitanje....

Nazad
Vrh Dno