Šta je novo?

Samsung PS42A410 PC-HDMI?

Znaci ovako,ako hocete da vam sve funkcije u meniju rade:
Potrebno je da PC povezete na HDMI 1 a rezoluciju na 1280x720
Na svim ostalim rezama imam one crne okvire i ne radi opcija upscaling
Tako je barem kod mene i slika je ostrija nego na HDMI 2 na 1024x768
e sad da li je ova rezolucija 1280x720 prava tj dobra za gledanje,to neznam... ?

Hej cao...

Zvone, utakao sam u donji hdmi. Sve opcije su mi aktivne, osim "DNIe i HDMI Black Level". Sharpness i sve ostalo je otkljuchano. Slika mi je od ivice do ivice. Na gornjem hdmi mi je slika takodje od ivice do ivice, medjutim, dosta opcija je sivo.

Medjutim, meni je u catalyst control panel ukljuceno enable gpu scaling i scale image to full...Drugim recima, nije 1:1 pixel, tako da je opet slika oshtrija na gornjem :(

Inace, kad gledam film, rezu podesavam na 1024x768, u kmplayeru kliknem overscan i slika je kao native...

Poslednja izmena:
A inace na kojoj ti stoji rezolucija kad je ukljucen na prvom

Isto 1024x768.

Stavis 1024x768 sto je za PC 4:3 a za tv 16:9. Kako regulises aspect ratio?

Sad sam se i ja izgubio...
TV je 1024x768
Kako je najbolje podesiti a da se dobije normalan aspect ratio

Plazma ima pravougaone pixele tako da 1024 ima ekvivalent 1280. Ja stavim 1280x720ili 720p i to je to, plazma iskalira i text je citljiv i upotrebljiv za desktop. 1024x768 daje 4:3 razvucenu sliku, osim ako vi znate nesto sto ja ne znam :)

daje razvucenu sliku. Tv koristim za filmove, retko za surf. Medjutim, 1024x768 daje najostriju sliku zbog 1:1. U Kmplayer, ctrl+enter, i aspect ratio sredjen za filmove ;)

daje razvucenu sliku. Tv koristim za filmove, retko za surf. Medjutim, 1024x768 daje najostriju sliku zbog 1:1. U Kmplayer, ctrl+enter, i aspect ratio sredjen za filmove ;)

Tako je. Jedino sto ja koristim mplayer classic i u njemu opciju "Scale to 16:9 TV" kada prebacim na TV

Nazad
Vrh Dno