Wizz je potpuno u pravu.
yooyo argumenti nisu argumenti, a oni koji jesu, dobar deo ih nije bitan, jer se svode na lična opažanja ili na nebitne stvari (iz ugla korisnika Windowsa, a bogami i mene na OS X-u).
1. Ne instaliraju se svi programi drag'n'drop metodom. Jeste lepa filozofija, ali ne rade to svi. Prvi mi pada na pamet Adobe, ali ih ima još.
2. Koja je poenta premeštanja programa gde god hoćeš?

Moj zdrav razum mi kaže da je najbolje da svi budu na jednom mestu. A ako je sama lokacija bitna, a ne čin premeštanja, i na Windowsu se većina programa može instalirati na tj nekoj drugoj lokaciji.
3. Program se tako briše, ali mi je to sofisticiran način "deinstalacije" koliko i brisanje foldera programa iz C:\Program Files\

Mene užasava činjenica da mi u ~/Library/Preferences ostaju .plist fajlovi programa koje sam ubio. Zato se koriste programi poput AppZappera ili AppDelete (kako se već zove taj freeware).
4. E ovo je pravi argument
5. Opet pogrešan argument, koji Mac entuzijasti često navode, ali koji nije u potpunosti tačan. 32MB memorije na grafičkoj imaju mašine iz recimo 2004, što nije praistorija. Štaviše, nije merodavno porediti da li možeš na mašini iste generacije poterati vistu sa svim šljokicama, nego da li Vistu uopšte možeš poterati, jer ti ni na tom Macu iz 2004. koji bi bio neki reper, ne možeš poterati Leoparda u svojoj punoj snazi. Ko se razume, da li je recimo Core Image jedna od prepreka? Ima nešto. Radi on, ali to nije to. Isto kao i sa Vistom. Pride, od sledeće veće inkarnacije OS X-a (Snow Leopard) Apple napušta PPC platformu, pa čak i mašine koje bi bile jake da ga koriste normalno u radu, neće to moći. A kad onda neko od Win korisnika potera Win 7 na mašini iz 2005. vadiće vam mast istim "argumentom"
6. Ok.
7. Kovač je lepo obrazložio
8. Subjektivno mišljenje. I sam Finder ima rupa velikih ko saksija. Ja sam se navikao da radim samo sa njim zato što nisam našao program koji bi mi dovoljno ličio na TC, a ne zato što je bolji od Explorera. I ja mislim da je bolji, ali to nije argument.
9. Ovo je odlična opcija. Uključujem tu i mogućnost lakog kloniranja particija i pravljenja nove particije na sistemskom disku naživo, dok sistem radi
10. I na Windowsu oni imaju imena..ide ime pa "slovo".
Elem, mislim da je priča kreula u pogrešnom pravcu. Opet će se početi pričati o tome čija je kobaya veća.
Ok, FantomX je rekao svoje mišljenje i iako je istakao gluposti ("dosta gluposti, puno dzidzabidza, dock-ova", kao da nije nikad upalio Vistu, jer OS X ima jedan dock i jedan status bar), ima čovek pravo na to

Nije on Almighty pa da je važno dokazati mu da greši