Šta je novo?

[VGA] XFX Radeon HD 4830 512MB

sudeci po Rusima, dobitak je skoro svuda puta dva :smoke: raspitaj se ti jos malo po forumu kako skalira CF u 12x10, mada ne znam da li je neko pravio CF masinu sa 19". a sto se potrosnje tice, nemam pojma, kapiram da ono nije peak vec su probali malo u Stalkeru CS. mada je i komp bezobrzano klokovan...

sudeci po Rusima, dobitak je skoro svuda puta dva :smoke: raspitaj se ti jos malo po forumu kako skalira CF u 12x10, mada ne znam da li je neko pravio CF masinu sa 19". a sto se potrosnje tice, nemam pojma, kapiram da ono nije peak vec su probali malo u Stalkeru CS. mada je i komp bezobrzano klokovan...

To ti kažem, moj C2D u odnosu na njihov Quad je mala beba.
:D

Dobro skalira, Spaad ima dve MSi i dobitak je u vecini igara dva puta covek je stavljao i benchmarke iz igara u rezoluciji 1440x900.

vidi ovako:
za obe karte moras da imas cpu na najmanje 3.2Ghz da ih ne bi zagusio (mada je i tako pitanje koliko ih ne gusi). pri 1.4V na koliko ga ti cepas racunaj da trosi oko 130W samo on. dalje, jedna 4830 racunaj da trosi oko 90W, ali kada je do jaja klokovana (750+Mhz) racunaj da i ona trosi oko 130W recimo. puta 2 jednako 260W, plus cpu je vec oko 400W. e sada, to je full load koji se retko desava ali o5 ako se desi ti ne zelis da ti vrisne napajnje (za njega jos i najmanja steta) i povuce za sobom jos neku komponentu u vecna lovista. plus, HDD, optika, memorija (ok, ona ne trosi mnogo), kuleri, live, blabla. a po amperazi na 12V grani tvoje napajanje ima daj boze 400-450W, ako i toliko. pa ti sada vidi da li ti se isplati da se kockas.
moj ti je savet da se izigras na ovoj jednoj 4830 mesec-dva (Dead space, FEAR 2...), do tada ces ustekovati kintu za napajanje i jos jednu karticu i onda veslaj crossfire kada si se vec otvorio za fensi plocu :type:

edit: ako hoces vec da gradis CF setup, proveri jos jednom koliki je boost u 12x10 jer CF mnogo bolje skalira u visim rezolucijama nego u nizim. da ne bude da si dao duplo para a dobio 30-40% performance boost :S:
:wave:

Vidim da si pobrojao sve potrosace, ovo ostalo mu je plafon 50w sto znaci da mu je u najgorem slucaju portosnja 450w, e sad ako napajanje od 650w deklarisane snage ne moze da izdrzi 450w onda je za u djubre i treba da ga menja. Ja razumem da pravi probleme na ~550w ali na 450w ne bi smelo da mrdne. Inace, u slucaju da ne izdrzi u 99% slucajeva ce dobiti BSOD. Sto se tice crkavanja mislim da je veca verovatnoca da napajanje crkne zbog nase elektro-energetske mreze nego zbog preopterecena (ovo vazi za njegov slucaj). Ne znam kakvog je kvaliteta to njegovo napajanje ali ja bih probao pa onda menjao, tako sam ja uradio i dosao do zakljucka da moja komfa radi bez problema na Sefu od 350w.

Radi lepo CF sa 4830 ,da imam neki CPU 8xxx i bolji DDR bilo bi i bolje .

CPU @ 3.35, DDR 890,karte na 700/1000

Posto svi rade sa COD4 evo i to.Kompletno prva mapa i polovina druge(1440x900, sve na max u igri)
Masina iz potpisa napajanje samo podiglo malo brzinu venta(hladno),u kucistu 3x CM120 Blue Led)

XFX 4830 izuzetna karta,ako neko moze nek kaze na kojim naponima radi(RBE)
Hvala!:wave:

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    19.5 KB · Pregleda: 75
  • Untitled1.jpg
    Untitled1.jpg
    19.2 KB · Pregleda: 70
  • iw3sp 2009-02-12 11-53-19-63.jpg
    iw3sp 2009-02-12 11-53-19-63.jpg
    238.1 KB · Pregleda: 104
  • Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    261.4 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
Radi lepo CF sa 4830 ,da imam neki CPU 8xxx i bolji DDR bilo bi i bolje .

CPU @ 3.35, DDR 890,karte na 700/1000

Posto svi rade sa COD4 evo i to.Kompletno prva mapa i polovina druge(1440x900, sve na max u igri)
Masina iz potpisa napajanje samo podiglo malo brzinu venta(hladno),u kucistu 3x CM120 Blue Led)

XFX 4830 izuzetna karta,ako neko moze nek kaze na kojim naponima radi(RBA)
Hvala!:wave:

Reci samo kako da uradim to i dobićeš odgovor danas kada se vratim sa posla.

Isti je napon kao i kod MSI-a,moze se reci da su iste kartice samo XFX ima malo bolje reseno hladjenje.

Proverio sam sinoć, potvrđujem ima isti napon kao i MSI 1.258 tako da nije zbog napona razlika u OC.

Jbem ti SBB ne radi mi net kući već 2 dana tako da forum mogu da posećujem samo od 08-16 dok sam na poslu.

Proverio sam sinoć, potvrđujem ima isti napon kao i MSI 1.258 tako da nije zbog napona razlika u OC.

Jbem ti SBB ne radi mi net kući već 2 dana tako da forum mogu da posećujem samo od 08-16 dok sam na poslu.

Mali offtopic, a sada da odes i to da kazes u temi o internetu napalo bi te 10 njih da ti objasni kako je SBB najbolji! ;)

Nije napon u pitanju, nesto su malo bolje osradeli ovi iz XFX-a, PCB mozda, jer kao sto vec vise puta pomenuh meni MSI radi nez problema na 760, samo sto ima neke zelene tufne! :d A na XFX-u nema tih tufni i to mnogo znaci. :)

Mali offtopic, a sada da odes i to da kazes u temi o internetu napalo bi te 10 njih da ti objasni kako je SBB najbolji! ;)

Nije napon u pitanju, nesto su malo bolje osradeli ovi iz XFX-a, PCB mozda, jer kao sto vec vise puta pomenuh meni MSI radi nez problema na 760, samo sto ima neke zelene tufne! :d A na XFX-u nema tih tufni i to mnogo znaci. :)

Ima i kod mene tih zelenih tufni. Ali na 820mhz.
A net još uvek nemam. Već 4 dana. :mad:

Ima i kod mene tih zelenih tufni. Ali na 820mhz.
A net još uvek nemam. Već 4 dana. :mad:

Ma batali tog Sorosha olosha, i predji na ADSL.

Covece, pogledaj ti koja je to razlika u overkloku, garant kvalitetniji pcb kod ovog XFX, verovatno jos nesto pride.

Sto se hladjenja tice MSI je hladnija kartica za GPU cak i kad joj se za 10% uspori ventilator, ali XFX ima direktno hladjenu memoriju, a MSI nema.

Ljudi, nameravam da kupim ovu kartu i njome zamenim hd3650 ddr2. Interesuje me dali ce napajanje koje trenutno imam biti dovoljno da je istrpi. Inace napajanje je 400w MS Industrial.
Trenutna konf. je: Athlon x2 4000, wd 320, 2x1gb, 1 dvd/rw i sve je to smesteno na neku mini asusovu plocu M2NPV-VM ali mislim da ce grafa upasti tu lezerno, samo je pitanje napajanja.
Hvala unapred.

Ljudi, nameravam da kupim ovu kartu i njome zamenim hd3650 ddr2. Interesuje me dali ce napajanje koje trenutno imam biti dovoljno da je istrpi. Inace napajanje je 400w MS Industrial.
Trenutna konf. je: Athlon x2 4000, wd 320, 2x1gb, 1 dvd/rw i sve je to smesteno na neku mini asusovu plocu M2NPV-VM ali mislim da ce grafa upasti tu lezerno, samo je pitanje napajanja.
Hvala unapred.

99% da nece izdrzati ali mozes i da probas samo pazi jer ta napajanja nemaju nikakve zastite tako da to radis na svoju odgovornost. Inace sa tim napajanjem sam se sretao par puta i prava je krsina (Kim Tec ih forsira kod nas), zalecu se ljudi kad vide dva venta na njima.
Kod mene recimo konfiguracija iz potpisa radi na Chiefu od 350w ali Chief je nesto drugo u odnosu na taj MSI <<--:d.

:) ja sa mojom 8800gt imam 13475 poena u 3DMark06 a 4830 koliko god je klokovali nemoze dostici taj rezultat :-devil-:

Poslednja izmena od urednika:
:) ja sa mojom 8800gt imam 13475 poena u 3DMark06 a 4830 koliko god je klokovali nemoze dostici taj rezultat :-devil-:

Dečko, ja sam sa 8800GT prešao na 4830 i mogu ti reći iz prve ruke da je prednost u većini igara na strani ATI-a i to negde i po 20%.
Do sada šta sam igrao na obe karte:

Fallout 3, 10 fps više na 4830 na def taktovima, kada je krknem do max razlika je i preko 20 fps

GRID, Ista situacija kao i sa Fallout-om samo što je razlika još i veća. :smackbum:

Crysis warhead, preko 5-10 fps prednosti za ATI. :smack:

Jedino Far Cry 2 da malo bolje ide na 8800GT nego na 4830.

A što se tiče 3DMark-a istina 8800GT daje veći score. Kod mene čini mi se oko 500 poena. Naći ću ovih dana stare testove koje sam vrteo na 8800GT kada sam je kupio pa ću okačiti.

Naravno sve to kada dobijem net. Mamu im #"!%)(/#"##=?**"%, :mad: već 7 dana nemam net. Barem su priznali posle 5 dana da od snega ne mogu da lociraju kvar. :wall:

Poslednja izmena:
Napokon dosla je i graficka na red. I ja sam se ponovio sa XFX 4830 (moj prvi ATI). Sve u svemu odlicna kartica, odlicno reseno hladjenje i odlican OC potencijal. Moja jedina zamerka je buka koju pravi ventilator, na 70 % je kao usisivac. Znaci ako imate izuzetno tih sistem, kao ja, itekako ce vam smetati. Ali na svu srecu radi kontrola obrtaja ventilatora preko Riva tuner-a, tako da moze da se podesi na nekih 40 % (naravno za 2D) gde kartica postaje izuzetno tiha. Sve u svemu odlica kartica, XFX je odlicno odradio posao. :smash:

P.S. 3D Mark je po meni samo test za dijagnostiku kartice. Proteras 3D Mark i FurMark da proveris kako kartica radi i da li je ispravna, a igre su pravo merilo (FPS je najvazniji). ;)

Poslednja izmena:
pih i ja se razmisljam da kupim ovo malo crno cudo :) jedino da pitam ima li neka slicna 4830 da se dobro klokuje a da je malo jeftinija na ustrb hladjenja? :) posto svakako kupujem accelero s1 pa cu kuler menjati...

pih i ja se razmisljam da kupim ovo malo crno cudo :) jedino da pitam ima li neka slicna 4830 da se dobro klokuje a da je malo jeftinija na ustrb hladjenja? :) posto svakako kupujem accelero s1 pa cu kuler menjati...

A zasto na ustrb hladjenja kad moze i hladno i brzo i necujno:D
1.044v, 38C, 26% obt.
Ventilator stoji u rivi na Auto i nikad ne ubrzava jer cip nikad ne dostize 60C, plafon 55C. To moze samo Gainward:d
A uvek se moze malo povecati napon za extra klok.
Mada nije najjeftinija

Prilozi

• 2009-02-18_172655.jpg
    2009-02-18_172655.jpg
    383.4 KB · Pregleda: 86

Ne znam samo sta ce ti za ovu kartu taj cooler, kad je ovaj fabrichi vise nego dobar.
Nijedna 4830 karta nema slican, i tako masivan hladnjak, tako da vent. ni ne dostize velike brzine, samim tim i tih je. Ja josh nisam chuo ventilator da urla. Poveca broj obrtaja na nekih 1000-1100rpm-a i to je sve!

;)

Dečko, ja sam sa 8800GT prešao na 4830 i mogu ti reći iz prve ruke da je prednost u većini igara na strani ATI-a i to negde i po 20%.
Do sada šta sam igrao na obe karte:

Fallout 3, 10 fps više na 4830 na def taktovima, kada je krknem do max razlika je i preko 20 fps

GRID, Ista situacija kao i sa Fallout-om samo što je razlika još i veća. :smackbum:

Crysis warhead, preko 5-10 fps prednosti za ATI. :smack:

Jedino Far Cry 2 da malo bolje ide na 8800GT nego na 4830.

A što se tiče 3DMark-a istina 8800GT daje veći score. Kod mene čini mi se oko 500 poena. Naći ću ovih dana stare testove koje sam vrteo na 8800GT kada sam je kupio pa ću okačiti.

Naravno sve to kada dobijem net. Mamu im #"!%)(/#"##=?**"%, :mad: već 7 dana nemam net. Barem su priznali posle 5 dana da od snega ne mogu da lociraju kvar. :wall:

dzaba ovi zaludjenici za Nvidiju ce da ti kazu da lazes, isto sam imao 8800GT u kompu i posle nje 4830 razlika prilicna u korist ATIja.

pa ovde sam bas procitao da se grafa posteno cuje (nije tiha)... zato sam i pitao dal se jos neka od 4830 ovako fino klokuje :) a accelero vec stize :)

mada sad kontam ako kupim i uspem da fino namestim graficku da u windowsu lagano radi na malom naponu sa malim brojem obrataja, da bude prakticno necujna, ode accelero u oglase :D

mada sad kontam ako kupim i uspem da fino namestim graficku da u windowsu lagano radi na malom naponu sa malim brojem obrataja, da bude prakticno necujna, ode accelero u oglase :D

To ti je najpametnije. Kod ortaka se cuje 4830 na auto. Jednostavno, kuciste mu je na stolu, ostatak kompa vrlo tih i primeti se kada se u Rivi malo obori broj obrtaja. Verujem da ces moci da podesis po svom ukusu ventilator za 2D tako da ti nece smetati...

pa ovde sam bas procitao da se grafa posteno cuje (nije tiha)... zato sam i pitao dal se jos neka od 4830 ovako fino klokuje :) a accelero vec stize :)

Pa pazi što se tiče buke, sve dok je ne preteram preko 760mhz, ventilator na auto je prilično nečujan. Na 800mhz se već čuje i to prilično, mada ti mnogo toga zavisi od kućišta. Ma XFX-ova 4830 ti ima sve brzinu, izgled, i ako je ne pržiš previše i tišinu. Mislim da je stavljanje bilo kakvog after market coolera na nju čisto bacanje para. Isto tako stavljanje novog coolera na referentnu 8800GT nije bacanje para :d

Pa pazi što se tiče buke, sve dok je ne preteram preko 760mhz, ventilator na auto je prilično nečujan. Na 800mhz se već čuje i to prilično, mada ti mnogo toga zavisi od kućišta. Ma XFX-ova 4830 ti ima sve brzinu, izgled, i ako je ne pržiš previše i tišinu. Mislim da je stavljanje bilo kakvog after market coolera na nju čisto bacanje para. Isto tako stavljanje novog coolera na referentnu 8800GT nije bacanje para :d

potvrdjujem, jer hladjenje obog xfx-a odradjuje posao jako dobro, i tiho!
ven je na 50-60% i ja ga pri tim brzinama bukvalno ne chujem, a kuciste mi je odmah ispred mene na stolu!

kupio danas atija, mislio sam uzetineku od 4850, 8800gt, 9800, 9600... i uzeh ovo i nadam se da nisam pogresio.
GTA4 radi odlicno, sad cu probam jos koju igru.

sto se tiche buke: chuje se malo ali posle riva tunera i regulacije sa auto 64% na 49%, nivo buke se smanjio.
nisam probao u igrama, za sada nek stoji.

Poslednja izmena:
Evo ja večeras ugradio jednu 4830 XFX, ne sebi naravno, i mogu vam reći da jedno 10x bolje izgleda i deluje nego na onim prvim slikama, stvarno vrhunski napravljeno :) O performansama je već sve rečeno, ne vredi pisati :)

Pa momci neka vam je sa srećom. Hajde malo ih poterajte tj overclokujte čisto da vidimo da li se sve XFX 4830-ke dobro vrte kao moja.

Vrh Dno