uh sad se duboko razmisljam,koliko si platio tu karticu?
Takođe u Atomu (hvala ljudi na dobroj karti, nadam se da će i druga koju budem kupio za 10 dana bude barem slična ovoj) i platio sam je 10400 din. Ako mi posle ove reklame ne budu dali popust na sledeću.... :whip:
Evo i Far Cry2 bench sve na very high
Average Framerate: 37,80
Max. Framerate: 47,36
Min. Framerate: 32,80
*** ja sam jedva ubo 10500 06mark sa 3870 a ova kartica kida... a sa obzirom na cenu mogla bi da se sastavi odlicna crossfire platforma
A rezolucija?
Meni nesto tu nije jasno, jer meni na 740/2200 bije u 3Dmark06 preko 13000, a tebi tek na 800+ :trust:
A sto se FC2 tiche, ukoliko si radio na 1680@veryhigh, ja imam 1-2 frame-a vise opet pri 740/2200.
Jes mi je CPU clock veci za 160MHz-a (3.5GHz), al tvoj ima duplo vise cache-a, josh plus 60+ MHz-a za GPU vise a rezultat gotovo isti!!!
A rezolucija?
Meni nesto tu nije jasno, jer meni na 740/2200 bije u 3Dmark06 preko 13000, a tebi tek na 800+ :trust:
A sto se FC2 tiche, ukoliko si radio na 1680@veryhigh, ja imam 1-2 frame-a vise opet pri 740/2200.
Jes mi je CPU clock veci za 160MHz-a (3.5GHz), al tvoj ima duplo vise cache-a, josh plus 60+ MHz-a za GPU vise a rezultat gotovo isti!!!
pazi, yebo 3dmark, josh vise bi se verovatno razocharao kada bi uporedio rezultate u igrama, sto je ustvari i jedino bitno.
Takođe u Atomu (hvala ljudi na dobroj karti, nadam se da će i druga koju budem kupio za 10 dana bude barem slična ovoj) i platio sam je 10400 din. Ako mi posle ove reklame ne budu dali popust na sledeću.... :whip:
Evo i Far Cry2 bench sve na very high
Average Framerate: 37,80
Max. Framerate: 47,36
Min. Framerate: 32,80
ajde bas da vidimosamo mi reci koji benchmark da radimo,bas da proverim...
hoces na def verziji ili oc?
@djwibe:
FC2 je radjen u 12x10, u XP-u, dakle DX9.
btw. opicili smo malo Grid i karta je zabola na 810 i na 800 ali je na 790Mhz bila stabilna (ja odvozao jednu trku). ostaje da Sharpshooter nadje stabilni klok za cip i da jos malo digne memoriju i to je to...sve u svemu karta vredi svaki cent :smash:
verovatno je do karte.
A rezolucija?
pazi, yebo 3dmark, josh vise bi se verovatno razocharao kada bi uporedio rezultate u igrama, sto je ustvari i jedino bitno.
Što se skora u 3DMarku tiče provalio sam da dodatnih 150mhz za procesor donosi oko 200 poena, takođe memoriju nisam testirao do kraja. Dogurao sam je samo do 1060 tj 2120. To objašnjava razliku.
:type:
Šteta za tih 10mhz, bila bi lepa okrugla cifra od 800, avaj dobro ne treba preterivati. Ma biće na 750 za svaki dan, čisto da se ne preteruje.
Heh može i celih 800mhz za procesor, samo je potrebno da se održava temperatura ispod 65 stepeni. Ventilator na karti na max, kao i svih 6 dvanestica u kućištu i eto ga stabilno radi i na 800/1150. Sve testove prolazi, kao i igre. GRID, Crysis warhead, FC2.
:exploder:
nemoj da se salis da stavljas jos jednu kartu na to napajanje da ne bi bilo posle kmeeeeek![]()
![]()
vidi ovako:
za obe karte moras da imas cpu na najmanje 3.2Ghz da ih ne bi zagusio (mada je i tako pitanje koliko ih ne gusi). pri 1.4V na koliko ga ti cepas racunaj da trosi oko 130W samo on. dalje, jedna 4830 racunaj da trosi oko 90W, ali kada je do jaja klokovana (750+Mhz) racunaj da i ona trosi oko 130W recimo. puta 2 jednako 260W, plus cpu je vec oko 400W. e sada, to je full load koji se retko desava ali o5 ako se desi ti ne zelis da ti vrisne napajnje (za njega jos i najmanja steta) i povuce za sobom jos neku komponentu u vecna lovista. plus, HDD, optika, memorija (ok, ona ne trosi mnogo), kuleri, live, blabla. a po amperazi na 12V grani tvoje napajanje ima daj boze 400-450W, ako i toliko. pa ti sada vidi da li ti se isplati da se kockas.
moj ti je savet da se izigras na ovoj jednoj 4830 mesec-dva (Dead space, FEAR 2...), do tada ces ustekovati kintu za napajanje i jos jednu karticu i onda veslaj crossfire kada si se vec otvorio za fensi plocu :type:
Ma imam to napajanje jedno 2 godine i skroz je OK. Prilično teško, kvalitetno urađeno i gotovo nečujno.
Ako nekoga ko se baš razume u napajanja ne mrzi neka pogleda specifikacije na datom linku i neka da svoj sud da li dotično napajanje može da izgura 2 XFX 4830 u CF, [email protected] i ostale sitnice navedene u specifikaciji moje mašine.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari