Šta je novo?

Symbian VS iPhone!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@kovach who gives a fudge about mms, ne verujem da ga iko stvarno koristi.
@miamia, irealsms je po mom mishljenju bolji

Poslednja izmena od urednika:
@miamia, irealsms je po mom mishljenju bolji

Imao i smorio me kol'ko je spor i bagovit ( bar meni bio ).

meni je sasvim korektno radio mada ima bagova. obavezno iskljuchiti pojavljivanje onih par lnija pouke na lock screenu jer zakuca springboard.

E... :)
Al' ovaj raspali :D symbian nikad nece imati igre kao iSoap... :D :D

p.s.
A, u pozadini ( intimno :D ) se vec danima kanim da uzNem :D 5800XM...

Poslednja izmena:
mene smara shto nema ili nisam nashao GBA emulator za iphone da fon priskochi u pomotj kad se psp isprazni

Poslednja izmena:
molim te nauchi me da chitam tutorijale.

ako uradis DFU - kompletan OS, dakle svi fajlovi, bi trebali da su 100%. posle brisanja dolaze novi fajlovi iz arhive koju skines sa neta (FirmWare 1.4, 2.0, 2.1...)

ne vidim kako je moguce da ti ostaje softwerski bug na iPhoneu posle DFU-a.?

Poslednja izmena:
ne brishe sve fajlove provereno, bash sam isprobavao neke stvari da vidim da li sve brishe. u sushtini ostavio sam neki bzveze fajl sa glupim imenom i uradio restore posle instalacije open ssh-a sam nashao fajl=ne brishe sve. to je samo jedan test, uradio sam josh dva tri i rezultati su bili identichni, tj. zakljuchio sam da definitivno ne brishe sve fajlove.

btw. izvinjavam se, pogreshno sam se izrazio. nisam nashao emulator zadovoljavajutje funkcionalnosti. ovaj ima generalno loshu kompatibilnost.

Poslednja izmena:
ne brishe sve fajlove provereno, bash sam isprobavao neke stvari da vidim da li sve brishe. u sushtini ostavio sam neki bzveze fajl sa glupim imenom i uradio restore posle instalacije open ssh-a sam nashao fajl=ne brishe sve.

restore i DFU nije isto. sta si tacno uradio (postupak)?

Poslednja izmena:
ono, drzhish home, pa power i home, pa opet samo home. mrzi me da proveravam shta sam tachno radio ali probao sam i obichan i dfu restore.

ako uradis DFU - kompletan OS, dakle svi fajlovi, bi trebali da su 100%. posle brisanja dolaze novi fajlovi iz arhive koju skines sa neta (FirmWare 1.4, 2.0, 2.1...)

ne vidim kako je moguce da ti ostaje softwerski bug na iPhoneu posle DFU-a.?

Ako problem nije do hwa, bilo koji restore MORA da povrati funkcionalnost iPhonea.
Znaci nema sanse da su svi ludi koji rade restore a samo njemu nece.
@ darkado

Konstruktivan predlog: Uradi restore na 2.2

P.S. Da patim da imam nasjkuplji fon uzeo bih HTC HD ili Vertu :).
P.P.S. Ako vec ne umes sams, DONESI iPhone BESPLATNO (nema potrebe za 3000e) cu ti ga napravim, ako je do softwarea. Ovo nije *******cija majke mi cu ti napravim for free :).

1. kako mislis nedostaje ti multitasking? jedino gde se vidi nedostatak multitaskinga je kod IM aplikacija.
Lepo, nedostaje mi multitasking, ili hoces da me ubedjujes da mi ne nedostaje?
Ja sam lepo rekao hocu da slusam muziku surfujem netom i da mi radi IM messenger.
Postoje i druge situacije kada ti treba multitasking ali ja smatram da je to jedna od najbitnijih stvari, ako ne i najbitnija kod nekog smartphe-a.

2. iPhone 3G ima GPS, 2G koristi triangulaciju da bi odredio priblizan polozaj
I kakve koristi mogu ja da imam od toga u Srbiji?

4. zbog cega bi koristio Operu Mini kad je Safari superiorniji u svakom pogledu?
Opera mini je nezamenljiva ako zivis u Srbiji i GPRS kosta kao zlato, i drugi OS za mobilne imaju mnogo naprednije pretrazivace ali oni se koriste uglavnom kada imas wifi dok preko GPRS-a koristih ih jedino kada bas moras pored Opere Mini.
Sta ti mislis zasto apple nece da pusti ove iz opere da izdaju verziju Opere Mini za iPhone ako je Safari toliko superiorniji pa je opera mini nepotrebna ljudima, cega se plase?

probani i 2.1 i 2.2 i 2.2.1.

Ja sam lepo rekao hocu da slusam muziku surfujem netom i da mi radi IM messenger.
:D :D :D
pa multitasking radi na nivou Apple-ovih aplikacija! znaci: MOZES DA SLUSAS MUZIKU i da SURFUJES istovremeno!
da Apple napravi iChat za iPhone i on bi radio u backgroundu normalno.
problem sa multitaskingom je sto nece da ga dozvole za 3th party programere, odnosno hoce, samo traze najbolje resenje da to urade (full multitasking bi ubio ARM i memoriju i sistem uopste ne bi radio kako treba, ipak je na iPhone-u desktop OS prilagodjen telefonu). dakle Multitasking ce biti, samo je pitanje vremena. (isto kao sto u pocetku nije bilo ni MMS-a (zato sam ga spomenuo u jednoj od prethodnih poruka, kao sto u pocetku nije bilo SDK, ni GPSa...))

I kakve koristi mogu ja da imam od toga u Srbiji?
Opera mini je nezamenljiva ako zivis u Srbiji i GPRS kosta kao zlato,

= preskoci iPhone ;)

Sta ti mislis zasto apple nece da pusti ove iz opere da izdaju verziju Opere Mini za iPhone ako je Safari toliko superiorniji pa je opera mini nepotrebna ljudima, cega se plase?

kad sam rekao da je superiorniji mislio sam na otvaranje stranica tipa http://docs.google.com ;)

Poslednja izmena:
Priest je u pravu sto se tice opere mini odnosno "troska" ako se ide preko safarija i gprsa...to jeste problem.

zabole me kad je kamera ionako djubre nevidjeno. josh neshto, ne setjam se kad sam pre iphone-a ovako chesto punio telefon.

Poslednja izmena:
Prethodni telefoni ocigledno nisu bili dovoljno zanimljivi da bi ih drndao citav dan. :d

@Miki, darkado:
nemojte vise da se prozivate i spamujete. sada sam ocistio za vama i nisam vam dao ni jedan poen, sledeci put cemo se drugacije igrati. shvatite ovo kao zuti karton.
pozdrav

bolje da si mi dao poene i ostavio postove, on je pocheo da shiri dezinformacije i pravi se pametan a ne primetjujem da si njegove neshto prochistio.
@945, istina nisu loshe one tower defense igre. sad ozbiljno, stvarno mislim da je chudno shto psp kojem nije glavna namena reprodukcija muzike mozhe gotovo duplo duzhe da pushta mjuzu sa jednim punjnjem.

Poslednja izmena:
bolje da si mi dao poene i ostavio postove, on je pocheo da shiri dezinformacije i pravi se pametan a ne primetjujem da si njegove neshto prochistio.
vidim sada uzimas za shodno da me ucis mom poslu.
zbog vas sam morao da citam vase postove u temi koja me apsolutno ne interesuje i da ih editujem kako bih izbacio vredjanje. nikome nisam dao ni 1 poen, a sto se tice editovanja, editovao sam postove obojice kako sam procenio da je ispravno.
sada se vrati na temu i nemoj mi vise trositi vreme na gluposti. poslednja opomena.

Taj spisak sam napravio na brzaka, ne zbog iPhone-a nego zbog obicnih java telefona, za koje je mustang rekao da mogu sve da rade.

Nemoj da mi podmeces molicu lepo, ja to nisam rekao.

A ono sto sam rekao je da surf, muzika i IM mesenger +bilo stajos, rade u isto vreme i na K800i telefonu. Cisto da se zna. Kao i vecinu stvari koje si naveo kao "neophodne".

Mozda jedino nema program za auto slanje poruka kad je nekome rodjendan, ili automatsko caskanje sa devojkom i sl...

:D :D :D
pa multitasking radi na nivou Apple-ovih aplikacija! znaci: MOZES DA SLUSAS MUZIKU i da SURFUJES istovremeno!
da Apple napravi iChat za iPhone i on bi radio u backgroundu normalno.
problem sa multitaskingom je sto nece da ga dozvole za 3th party programere, odnosno hoce, samo traze najbolje resenje da to urade (full multitasking bi ubio ARM i memoriju i sistem uopste ne bi radio kako treba, ipak je na iPhone-u desktop OS prilagodjen telefonu). dakle Multitasking ce biti, samo je pitanje vremena. (isto kao sto u pocetku nije bilo ni MMS-a (zato sam ga spomenuo u jednoj od prethodnih poruka, kao sto u pocetku nije bilo SDK, ni GPSa...))

Sad tu meni nesto nije jasno - kako to da moja Nokia E71 ne uspori i ne ubije ARM CPU iako imam 10 programa aktivnih? I verovao ili ne radi jednako brzo kao i sa 2 u pozadini.

Drugim recima, ili telefon hardverski nije u stanju to da izdrzi ili sam OS nije bas najsrecnije portovan pa su multitasking sveli na 5 Apple aplikacija.

Nisam u toku samo me zanima da li flash aplikacije rade na iPhone-u sada, ili josh uvek ne ?
Znam da nisam mogao da otvorim pola sajtova preko iPhone-a zato shto su radjeni u fleshu, ili odredjene koji imaju neku flash aplikaciju [ baner na primer ili shta god ;]
pozz

Rossi je napisao(la):
Na ovom klipu josh i kako deluje da ide brzo, mada s obzirom da si poceo da se bavish animacijom ne verujem ti nishta :D
CIJA snajka CIJA :)
A moze i ovako "U rukama Mandušića Vuka, svaka puška biće ubojita" ;)
:wave:

Nemoj da mi podmeces molicu lepo, ja to nisam rekao.

A ono sto sam rekao je da surf, muzika i IM mesenger +bilo stajos, rade u isto vreme i na K800i telefonu. Cisto da se zna. Kao i vecinu stvari koje si naveo kao "neophodne".

Mozda jedino nema program za auto slanje poruka kad je nekome rodjendan, ili automatsko caskanje sa devojkom i sl...

Kako nisi rekao, pa evo upravo opet ponavljas da moze vecinu stvari sa onog spiska, pa zamolicu te lepo da krenes da navedes jedan po jedan program za K800 koji zamenjuju one sa onog mog spiska. Znaci navigacija, editovanje office dokumenata, black liste....pa da vidimo o cemu se radi.

PS. Drago mi je da smo se bar uverili u istinitost tvojih prica o sporosti i nestabilnosti symbiana, sada jos o funkcionalnosti treba da nas ubedis :D

Poslednja izmena:
Sad tu meni nesto nije jasno - kako to da moja Nokia E71 ne uspori i ne ubije ARM CPU iako imam 10 programa aktivnih? I verovao ili ne radi jednako brzo kao i sa 2 u pozadini.

Drugim recima, ili telefon hardverski nije u stanju to da izdrzi ili sam OS nije bas najsrecnije portovan pa su multitasking sveli na 5 Apple aplikacija.

pise ti u mom postu koji si quotovao: "ipak je na iPhone-u desktop OS prilagodjen telefonu". Symbian je startovao na procesorima od par MHz pa mu sad sve na xxxMHz itakako godi* :), sa druge strane, iPhone OS je Mac OS X, - / + neke stvari. To kako je portovan, ne bih ulazio u to, u svakom slucaju je opravdano zahtevniji od Symbiana (po meni) ;)
...na stranu to da li su performanse stvarno razlog izostanak mutitaskinga. pre bih rekao da traze najpogodniji nacin da to dozvole 3th party developerima.

*iskreno, E71 je prvi symbian koji stvarno lepo i brzo radi ;) posle 5-6 godina da i to docekamo :D

Poslednja izmena:
Nisam u toku samo me zanima da li flash aplikacije rade na iPhone-u sada, ili josh uvek ne ?
Znam da nisam mogao da otvorim pola sajtova preko iPhone-a zato shto su radjeni u fleshu, ili odredjene koji imaju neku flash aplikaciju [ baner na primer ili shta god ;]
pozz

skoro je bilo u vestima da Adobe i Apple zajedno rade na Flashu, ne lite nego full, sta ce od toga biti videcemo :)

btw pojavile su se glasine da u junu stize iPhone 2.0 (2G, onaj prvi iPhone, ima oznaku 1.1 dok 3G ima oznaku 1.2) - 2.0 bi trebao hardwerski da bude razlicit od ova dva sadasnja iPhonea (drugi CPU, vise memorije, i najverovatnije drugi GPU)

skoro je bilo u vestima da Adobe i Apple zajedno rade na Flashu, ne lite nego full, sta ce od toga biti videcemo :)

btw pojavile su se glasine da u junu stize iPhone 2.0 (2G, onaj prvi iPhone, ima oznaku 1.1 dok 3G ima oznaku 1.2) - 2.0 bi trebao hardwerski da bude razlicit od ova dva sadasnja iPhonea (drugi CPU, vise memorije, i najverovatnije drugi GPU)

a ja da pitam - koji to drugi CPU, osim eventualno dual ARM11, umesto obichnog 11, kad ARM ne planira da nikome do kraja 2009te da na koriscenje ARM Cortex ? da nece Atom da metu u iPhone ? il josh bolje - AMD Bobcat, koji izlazi 2011 (po najavama AMD-ovaca, ovaj ce da ima sachuvaj boze mali TDP)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno