Šta je novo?

Symbian sertifikati - kako ih zaobići

Evo ga jedan tutorial za kineski sertifikat, ovaj put za OPDA sert.

Napomena: Ne znam da do cega li je ali meni se taj kineski sajt o c a j n o sporo otvarao. I na poslu i kod kuce. SBB na oba mesta. Treba par dana do dobijanja sertifikata, koliko vidim, poseta im je ogromna. Mozda otud i sporost.

P.S. Danas sam tek narucio sertifikat, pa ne mogu nista vise da kazem.

Prilozi

• OPDA Certificate (Tutorial).rar
    364.4 KB · Pregleda: 6,511
znaci opet haos uradio sam update poslednjeg FW i sve je proslo ekstra dobio sam sertifikat sa onog kineskog sajta mislim da je proslo manje od dan posto sam sinoc poslao a tek sam veceras pogledao i dobio bez problema
ali ne lezi vraze opet nece da se instalira S60SingSis koi sam skinuo sa rapida iz gore navedenog lkinka
Dali postoji jos neki program sa kojim se moze sertifikovati sa onog kineskog sajta da proba to

a jao ljudi sto ne govorite da treba samo jedna glupost u telefonu da se otkaci
software instalation ALL

Ja sam hakovao N82 v31.0.016 pomoću HelloOX, tako da verovatno može i N95.

Ja sam hakovao N82 v31.0.016 pomoću HelloOX, tako da verovatno može i N95.

Aplaying patch mni stoji bas dugo i nista...
Kako si potpisao MapDrives?
Posto sam ja koristio neki potpisani, ali on izgleda ne radi kako je zamisljeno.

Meni je bio ostao delimični hack posle upadate-a da mogu da instaliram unsigned aplikacije, tako da nisam morao da sign-ujem. Odradio je sve za minutu.

Poslednja izmena:
Evo šta piše u uputstvu ***must sign with a 17 capability Dev Cert***, možda je do toga, mada se ja nisam zezao sa tim potpisivanjem tako da se ne razumem previše u to.

Naisao sam na neverovatan problem! Pokusao sam da se resim sertifikta drugom metodom i kada sam hteo da kopiram installserver.exe u C:\sys\bin foldera sys nije bilo! Nestao je! A minut pre toga sam normalno kopirao fajl CProfDriver_SISX.ldd! Nista mi nije jasno... pomagajte ljudi molim vas!

Koji fajl menadžer koristiš? Samo Modo može da vidi sistemske foldere.

Poslednja izmena:
C:\sys\bin foldera sys nije bilo! Nestao je! A minut pre toga sam normalno kopirao fajl CProfDriver_SISX.ldd!
Ako ne vidis c:\sys\bin ni jednim explorerom onda ne vidim drugo resenje osim resetovanja... pa polako sve od pocetka, mada mi nije jasno kako si to uspeo...

Koristim onaj koji je naveden u uputstvu - YBrowser. FExplorer ne mogu da instaliram, prijavljuje mi certificat error iako sam ga skinuo sa zvanicnog sajta i podesio da mogu da instraliram kao sve sertifikate...! Grrrr! Nemam pojma sta da radim!

Probaj da koristiš modo 0.5.

E, mucim se tu sa nekom N95, nemam setifikat, ne radi potpisivanje sa Leftup_Cert.cer, nijedan od hackova ne radi.. Zadnja vezija softvera, naravno, je u njemu i po*izdeo sam..
Pustio sam kinezima ili sta su IMEI pa cu sacekati taj famozni setifikat da odradim hack. Jos jedino mi je ostao HelloOX hack, sve ostale sam probao i ne rade..
WM je za ove stvari stvarno ladovina,,,

Hakovi uglavnom rade, samo treba potpisati potrebne aplikacije i malo razmisljati.

Ja sam dobio cert. na jednom forumu ali je tema privremeno zatvorena (http://www.mobilesmania.com/forum/index.php?showtopic=49964&st=4485) zajedno sa "alatom" za potpisivanje i nisam imao vise problema oko potpisivanja.

Kada se pojavio hack, http://www.symbian-freak.com/forum/viewtopic.php?t=28308&postdays=0&postorder=asc&highlight=coa123&start=0 pomocu Modo-a smo bili u mogucnosti da pristupimo c:\sys itd. ali ne i da "pisemo". Kombinacijom dve hack metode uspeo sam da napravim i novi folder u c:\sys i to pomocu xplore (zadrti stranci nisu verovali da moze pa sam okacio i ss na 22. strani sf teme).

voodoons ako i nakon potpisivanja potrebnih aplikacija "ne radi" hack, moraces resetovati tel. pa od pocetka, ali radi provereno.

Cekam sertifikat pa cu probati..
Uradio sam danas master reset, probao ponovo, ne ide, pa cu jos jedan pre sertifikata svakako..
Uglavnom, po*izdeo sam od glupavih sertifikata..

@voodoons
Javi ako ti uspe posle restarta da ne resetujem fon za DZ ;)

Eh, kad bi sve islo kako treba..
Dobio sam sertifikat, sign-ovao MapSigned i HelloOX 1.01.
Instalirao prvo MapSigned ali ikonicu nisam dobio kako bih ga pokrenuo. Sta cu? Instaliram HelloOX 1.01 i dobijem njegovu ikonicu i pokrenem. Krene redom proceduru i zaglavi se na "applying patches", stoji mi par minuta tako i nista..
Onda skontam da je izasla verzija 1.02 od HelloOX pa rekoh da probam.
Na ovom forumu ima vise o verziji 1.02.
Sign-ovao Mapdrives, instalirao i pokrenuo. Ovaj put sam dobio ikonicu Mapdrives-a, instalirao HelloOX 1.02, pokrenuo. Sve je odradio i uspesno sam posle toga instalirao jednu unsigned aplikaciju.
Znaci, na kraju krajeva upalilo je sa 1.02 verzijom HeloOX-a i bez Master Reseta.
Pitanje:
Sad mogu deinstalirati HelloOX i ROM Patcher koji mi se nalaze u alikacijama, tj.folderu sa aplikacijama?

Poslednja izmena:
^
Ja sam se takodje igrao sa HellOX-om 102 i nije mi prosao primenjivanje peceva :(

EDIT:
Proslo je i meni, treba koristiti tacno odredjenu verziju MapDrives-a :)
PS
Kad se vratim kuci danas obajsnicu postupak i okaciti sve potrebno.

Poslednja izmena:
Ne znam u cemu je uopste fora sa hackovima.
Imamo, npr. dve N95. Obe su isti modeli, obe su update-ovane na istu, zadnju verziju softvera, obe su sa istim LP. I sad kod jedne prodje bilo koji hack a kod druge se mora sign-ovati HelloOX i MapDrives i sad jos ostaje pitanje koja od verzija HelloOX-a ce raditi..

Poslednja izmena:
Aplaying patch mni stoji bas dugo i nista...
Kako si potpisao MapDrives?
Posto sam ja koristio neki potpisani, ali on izgleda ne radi kako je zamisljeno.

Ja sam ovaj problem resio tako sto sam prekinuo hack (isto dugo stajalo applying patch) pa onda ponovo pokrenuo i sve bilo gotovo za par sec

Jer probao neko HelloOX 1.03 na nekom FP2 telefonu ?

Ja cu probati,trenutno cekam da ga "upishem" :D

Jer probao neko HelloOX 1.03 na nekom FP2 telefonu ?

Ja cu probati,trenutno cekam da ga "upishem" :D

Probao sam ja na E51, firmware 300.34.56. Sertifikat sam nabavio preko pomenutog kineskog sajta, potom sam sign-ovao HeloOx 1.03 i instalirao na telefonu. Dugo je trajalo Applying patches pa sam ga prekinuo, ali kada sam ponovo pokrenuo odradio je sve bez problema tako da sada instaliram aplikacije koje nisu sign-ovane bez problema.

A ja zaboravio da raportiram :D

Sa HelloOX 1.03 sam sredio N79 delimicno...Procedura je prosla glatko ,s tim sto unsigned aplikacije moraju da se podpishu sa onim kljucem i cert. iz helloOx kompleta,sto mi u principu nije problem... Tako da sam dosao do zakljucka da je N79 "partially hacked" kao sto su i naveli na specijalizovanim forumima te namene ;)

Po meni ako vec moras da potpisujes nekim kljucem, zar onda nije lakse uzeti svoj sert, pa njime potpisivati svaku app?

Nazad
Vrh Dno