Šta je novo?

Symbian sertifikati - kako ih zaobići

Evo novog načina za istu stvar koja u potpunosti zaobilazi AppTRK. Poenta je ista, da se fajl instalserver.exe ubaci u sistemski direktorijum, ali samo na drugačiji način. Detaljno uputstvo u arhivi.

HVALA! :) Radi extra :) (Nokia 6120 Classic)

Predlog modovima: stavite ovu temu kao lepljivu, izdvojenu ili kako se već zove!

Poslednja izmena:
Drugi nacin sljaka na e51 sa updatovanim softverom... hvala...

NSysinfo kaze da je ver 220.34.3720 e sad znam da je izasao novi update danas mi je javio pc suite

ja proveravam sa *#0000# :)
Ja danas apdejtovao :(
I jos nije sredjen problem poruka (kad primis poruku pise vreme prispeca, a ne slanja). Ili ja nesto radim lose.

Pozdrav svima....imam problem sa instalacijon na N95 v 30.0.015
na prosloj verziji sam instalirao drugi nacin i radilo je...sad se naime desava da kad udjem u Y browser ne mogu da nadjem C:\sys\bin....znaci nema sanse....a formatiran je i fon i kartica i samo je garmin instaliran na kartici....nista drugooo

moze pomoc :D

Uspeo da instaliram...samo imam jedno pitanje....sta znaci kad mi pise nije podrzana instalacija...sis.
to ne bi trebalo da ima veze sa ovim sto sam sad instalirao???

Znaci da verovatno nisi skinuo dobar fajl, tj fajl koji podrzava Symbian koji se nalazi na N95...takodje moze biti da je i ostecena datoteka...

Imam Nokia 5320(Symbian OS 9.3, S60 rel. 3.2), opcija 1 mi ne radi jer mi prijavljuje da je vec deo sistema (a nije), a sto se tice opcije 2 u arhivi ima samo za "Symbian 9.1" i "Symbian 9.2" a na mom mobu je Symbian 9.3
da li mogu sa njima da resim problem ili moram nesto drugo.
Tel je uzet preko MTS-a

Pozz

Za sada sam nasao na netu samo ovo :
Kod:
How to Hack NOKIA 5320 XPM Firmware 04.13.C04.01

- Drakkarious v3.01 FP2 doesn't work with firmware
- BiNPDA.Security.Manager.v1.0.1 not work
- HelloCarbide doesn't work..
- cap on / cap off doesn't work too

ljudi samo kukaju a leka nema....
....nista od n-gage igrica.... :wall:

Od pre neki dan ponovo je moguće hakovati sve telefone po metodi g-dina Deltafox-a. Moja Nokia N82 fw v3.0.019 je uspešno "otključana". Metoda je malo zbunjujuća ali nema mnogo koraka. Jedino je potrebno imati sertifikat kako bi se potpisali i instalirali potrebni fajlovi za hackovanje.

Od pre neki dan ponovo je moguće hakovati sve telefone po metodi g-dina Deltafox-a. Moja Nokia N82 fw v3.0.019 je uspešno "otključana". Metoda je malo zbunjujuća ali nema mnogo koraka. Jedino je potrebno imati sertifikat kako bi se potpisali i instalirali potrebni fajlovi za hackovanje.

Daj nam neki link.
PS
Mislis na HelloOX metodu?

Ima na symbian freak nekoliko tutoriala.

Dragi ljudi trebalo bi mi malo pomoći:)
Imam n73 i hteo bi da instaliram najnoviji Firmware,e sad problem je što sam prošli put išao preko neta da instaliram direkt na fon i baterija mi nije bila skroz puna i sjbo mi se softver pa sam morao da colujem lovu u servisu da mi ga povrate:D
Dali ima neko rešenje da se softver prvo skine na komp pa onda naknadno instalira na mob.
Hvala unapred:):D

A šta misliš o tome da napuniš bateriju pre sledećeg flešovanja? I da ubaciš neku "fiktivnu" karticu, na koju te niko neće zvati dok radiš update ...

Pazi NSU ne radi instalaciju na telefon dok potpuno ne downloaduje software. *******o je sto instalacija nakon downloadovanja traje 10-15 minuta i tad ne smes ostati bez struje izgubiti konekciju sa kompom itd ;)

Pazi NSU ne radi instalaciju na telefon dok potpuno ne downloaduje software. *******o je sto instalacija nakon downloadovanja traje 10-15 minuta i tad ne smes ostati bez struje izgubiti konekciju sa kompom itd ;)

Jeno je sigurno:) dok nekupim UPS nema updeta fona:)

Stavio i ja v31 firmware i stvarno je primetno brzhi ali me ubishe ovi sertifikati mada nemam zhivaca da prolazim kroz istu stvar ponovo pa cu da isprobam deltafox hack ako radi, ako ne sachekacu nov neki tool i to je to.

Nokia N95-1.

^
Ima hack za v31, ostavio sam link na prethodnoj str. samo je veoma komplikovan za instalaciju, tj. neko mora da ti signuje jedan SIS ....

Za N79 od ovoga nema nista za sada... :(

Nije uopste tesko doci do sertifikata. Npr. sledeci nacin:

Odete na sl. link http://cer.s603rd.cn/,
1) ucukate IMEI u prvo polje (ispred kog u zagradi stoji *#06#);
2) u sl. polje ucukate captcha-u (4 broja) i
3) kliknete na "taster" odmah do/iza tog polja.
(slikovito :D objasnjenje -> http://img3.imageshack.us/img3/1233/certuh4.jpg)

Navratite posle recimo 8-24h *mada cesto bude i brze) na doticni site, ponovite postupak i trebalo bi da dobijete str. koja izgleda ovako http://img244.imageshack.us/img244/4813/recievene2xq6.jpg. Tu kliknete na simbol koji je na ovoj slici zaokruzen (to je download link cert file-a).
Skinete jos http://rapidshare.com/files/186591430/s60SignSis_V1.0.zip i to je to

Ukoliko nekome nesto nije jasno u vezi site-a, tu je http://translate.google.com/translate_t?hl=en#

Poslednja izmena:
^
Ima hack za v31, ostavio sam link na prethodnoj str. samo je veoma komplikovan za instalaciju, tj. neko mora da ti signuje jedan SIS ....

Nema potrebe za hackom, iskopao sam neki forum pun gomile vrlo korisnog softvera, tako da sam, barem za sada, relativno miran.
Tnx anyway.:wave:

pozdravljam

znaci ja sam se zabo vec kod prvog koraka ne mogu nikako da instaliram Ybrowser, probao sam sa 5, 6 verzija probao sam i X-plore i nece znaci ono standardno sertifikat istekao itako to ovo ostalo sve uspem da odradim i da povezem preko kabela sa PC suite
al ovo prvo nece pa nece
inace u pitanju je nokia E51, mislim da nije ubacivan novi softver kad ukucam *#0000# ispise mi 100.34.20
Sta da radim ljudi???

znaci strasno razbicu telefon
probao sam sa ovom varijantom prek ovog kineskog sajta i sve odradio li nece da mi instalira s60SingSis program na mob

Fleshuj poslednji FW ili, ako nema novijeg, uradi re-flash postojeceg.

Vrh Dno