Šta je novo?

Problem sa upload putanjom

codejan

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i5-3470 quad core
Matična ploča
Gigabyte GA-P75-D3
RAM
Kingston 12GB DDR3 HYPER blu
GPU
EVGA GeForce GTX 260 896MB DDR3
Storage
Hitachi 1TB, EXRAM 512GB SSD
Zvuk
Creative Live! 5.1
PSU
Thermaltake SMART RGB 700W
Kućište
MS MidiATX
Monitor
BENQ FP91G+, HP W19
Miš & tastatura
Logitech MX400
Ostale periferije
neo SW-H55
Laptop
Lenovo ThinkPad T450s, ASUS eeePC 1001HA
Tablet
Lenovo TB-8505X
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi 10 2022, Samsung Galaxy A17 4/128
Pametni uređaji
Denver BFH-17, Xiaomi TV Stick 4K
Pristup internetu
  1. ADSL
Pokušavam da podesim upolad putanju za moju skriptu da postavlja fajlove na server, ali nisam siguran u ispravnost koda. Moja krajnja putanja je $uploadsDirectory.

Kada koristim ovaj kod dobijem gresku, ali takodje ne dobijam nikakav rezultat, jer se nikakav fajl, kada koristim celu skriptu, ne pojavljuje u tom direktorijumu.

Ovo je greška od ovog dela skripte za odredjivanje putanje na serveru:

Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/usr/local/apache/htdocs/images/knjige/1233402715-podjuznim.gif) is not within the allowed path(s): (/home/:/usr/lib/php:/tmp) in /home/a4209090/public_html/scripts/upload.php on line 60

Kod:
<?php

$directory_self = str_replace(basename($_SERVER['PHP_SELF']), '', $_SERVER['PHP_SELF']);
echo $directory_self, "<br>";

$uploadsDirectory = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . $directory_self . 'images/knjige/';
echo $uploadsDirectory;

?>

/scripts/
/usr/local/apache/htdocs/scripts/uploaded_files/

Poslednja izmena:
u stvari rezultat ovog koda je:

/scripts/
/usr/local/apache/htdocs/scripts/images/knjige/

a kada rucno podesim $uploadsDirectory='/home/a4209090/public_html/scripts/images/knjige/' ne dobijam gresku, al ne dobijam nikakav rezultat, tj. fajl se ne upisuje u direktorijum knjige.

Poslednja izmena:
A da probas relativnu putanju? Na primer ako ti je folder "images" na istom nivou kao i skripta koja se izvršava, putanja bi bila samo "images/knjige". Ako je pak jedan nivo iznad, ondak bi bilo "../images/knjige".

A možda ti i ostatak koda nevalja...

našao sam u čemu je problem.
problem je u tome što total commander nije uspeo da izčita fajlove upisane mojom skriptom. a skripta je upisivala fajlove.
uspeo sam da ih pronadjem uz pomoc web softvera za ftp, koji se nalazio na provajderovom sajtu. pise da je owner za te fajlove 99. (?)

ne razumem se baš najviše u apache specifikaciju, pa bih zamolio nekoga ko se razume u ovu pojavu da mi pojasni. pozzz

Moze da zavisi od dosta stvari. Sta si koristio: fopen() ili file_put_contents()? Ili nesto trece? 🙂

U svakom slucaju, mozes da probas da resis stvar sa chmod().

Total Commander je pravi alat za FTP isto koliko i viljuška kao olovka za tablet.

Koristi FlashFXP ili neki drugi program.

CHMOD fajlova je ustvari podešavanje dostupnosti fajlova na serveru, tako da se izrazim.

PHO Manual za CHMOD

hvala na sugestijama. u pocetku sam bio bas zbunjen, jer sam mislio da tc pravi alat za ovo, ali se ispostavilo da nije... 🙂

Ja ti savetujem da fajlove cuvas u bazi umesto na disku. Time se resavas nepotrebnog bezbednosnog problema.

Ja ti savetujem da fajlove cuvas u bazi umesto na disku. Time se resavas nepotrebnog bezbednosnog problema.

nisam ni jednom razmisljao na taj način, ali posle malo googlanja našao sam kako i veoma je interesantno.

http://www.php-mysql-tutorial.com/wikis/mysql-tutorials/uploading-files-to-mysql-database.aspx

e sad bih pitao nešto, ali se nadam da neću ispasti glup u društvu. 🙂
Da li se kvota za mysql računa u ukupnu disk kvotu ili je zasebna?

Zavisi od provajdera do provajdera. Ali opet svejedno ti je, ako se racuna ukupno, nebitno je da li ces pisati po disku ili u MYSQL.

ok, hvala na odgovoru.

Nazad
Vrh Dno