Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Da to sam i ja primetio... Druga stvar je sto DX10 nemoze na mom sistemu ni blizu da postigne bolje rezultate od DX9 sto je za ovu igru i ovu graficku cudno.

Kakvo je stanje kod tebe dx9 vs dx10 ?
Nisam testirao u DX10. Znam samo da u DX9 AI jako utice na FPS.

edit: Kad kazem HT 2xxx mislim na bus speed, ne moras biti cinican toliko, ispravi me, zaboravio sam vec kako je to tacno kod amd-a ;) Budi drug, a ne zloca ;)
Google it! ;) HT speed ne utice narocito na performanse. Utice brzina L3/IMC.

ne znam ciji je IQ nizi (kad vec oces da se vredjas) ako i dalje ne kontash da je starija platforma u istom cenovnom rangu rafiniranija, brza i bolja za iste pare.
Treba bas imati nizak IQ pa kupiti PII umesto neke 120e ploce sa p45 i nekog q9xxx ili e8xxx procesora.
Ne preteruj. Sam sam odradio test u kome se vidi ko je koliko brzi i za sta. Ako te ne mrzi pogledaj tabelu jos jednom i videces da razlike nisu bas drasticne ni na jednoj strani. Danas platforme nude onoliko performansi koliko platis i to je vrlo precizno definisano. Ranije nije bilo bas tako. To bi trebalo da bude jasno svakome sa prosecnim IQ-om! ;) :p

Naravno ti ces to videti kao moj nizak IQ.
Inace, kao sto rekoh, ovo si sam izazvao i mislim da je nepotrebno ali ***. ne mogu da se suzdrzim kod takvih prozivki. (ne ljutim se inace, bas me briga, vozi sta oces )

samo da znas - uvredjujes vecinu populacije koja nije vicna klokovanju.

Ja cu skontati za 2-3 sata, ali mali perica koji i dalje pored stiki tema pita to isto svaki dan nece. Njemu se izvini, mozda ce se ljutiti. Moj cale je gradjevinac i inteligentan covek i nema sanse da skonta klokovanje bilo cega ni za dve godine!
Koga zanima klokovanje skontace brzo. Tvog caleta gradjevinca sigurno nece to zanimati.

edit2: Ok je sve Fedja, ali mnogo si brate prsit i prepotentan. Suvise zdravog za gotovo ;) Razumem ja tacno sto si hteo da kazes ali nisi tako napisao (nisam ni j amnogo bolji ali priznajem svoje greske, a ti to ne verujem da ces uraditi, bacices neki spin kao i do sada sto si radio :p )
Hahahaha, :smoke: a koje sam ja to spinove bacao ? :p

ps. samo sam se smorio citajuci ove postove, a nisam jedini.

I dalje nema tabele sa uporednim rezultatima FarCry2 i7 vs PII, GTA4 verovatno nece ni postaviti. Bitno je da se iznose spekulacije na temu zasto FarCry2 lose radi sa PII, ne vidim da je neko tako nesto spominjao u poredjenju i7 i Crysis.
Ovde je izgledami objektivnost izgubila svaki smisao.

Iskreno, očekivao sam kvalitenu temu a dobio sam građanski rat:D
Jesam amd fan boy, ali ljudi uradite test valjano i uporedite sve, ja se gubim u vašem šumu:D
U jednom momentu sam se čak ponadao da stvari idu u dobrom smeru, ali avaj...:D

I dalje nema tabele sa uporednim rezultatima FarCry2 i7 vs PII, GTA4 verovatno nece ni postaviti. Bitno je da se iznose spekulacije na temu zasto FarCry2 lose radi sa PII, ne vidim da je neko tako nesto spominjao u poredjenju i7 i Crysis.
Ovde je izgledami objektivnost izgubila svaki smisao.

Ja ne znam sta tebi nije jasno u ovoj recenici?
postavit cu rezultate i ono sto sam obecao a tebe stavljam na ignore listu....
Covek vise ne cita ono sto ti pises i nemoj vise da ga prozivas. Diskusija je zavrsena jos pre dve strane.

ljudi a sta je s prosle godine u maju najavljivanim 6core Instanbul jezgrom???Ima li novijih info o njemu???

Poslednja izmena:
Ja ne znam sta tebi nije jasno u ovoj recenici?

Covek vise ne cita ono sto ti pises i nemoj vise da ga prozivas. Diskusija je zavrsena jos pre dve strane.

U toj recenici sve je jasno, nije jasno gdesu rezultati? Kao sto sam vec i naveo.
Na koji nacin ja to njega prozivam, bio je dogovor da odradimo testove i da se postave rezultati u pomenutim igrama. Postavili smo rezultate, samo sto je on nasao za shodno da postavi tabelu samu u Crysisu a ostali kao da nismo ni radili, otuda moj komentara vezan za neobjektivnost.
To je radio tokom cele teme, davao selektivne komentare izvlaceci samo ono sto se njemu svidja i sto ide u priog onome sto hoce da kaze, dok suprotnosti koje demntuju njegove reci nije zeleo da komentarise niti da ih pomene, tako je uradio i sa ovim nasim mini testom, ono sto mu se nije svidelo nije ni postavio ali posto ne moze da pobegne od rezultata poceo ja da nalazi razne razloge zasto je to tako cisto da opravda svoju pricu koju pokusava da proturi kako je PII superioran procesor.
Ma objektvan je do kraja jedanko kao sto je i poceo da bude objektivan:S:

Ma, "Laki je malo nervozan' ;)

Nakon sto je J&W u najnovijem zvanicnom Biosu uskratio podrsku za veci napon ..... :wall:
Nije bilo drugog izbora osim lemelice :)

Neznam kojim im je djavo u J&W'u rekao sam im jos pre tri nedelje da im Beta Bios ne podrzava visocije napone (inace u Beta Biosu su postavili opciju za VCore do 2V)

4.2 GHz , LinX test stabilnosti

Sto je interesantno je da Phenom II i pored tolikog napona nema ni blizu disipaciju koja je ocekivana.

Evo o cemu govorim :

-37°C kod punog opterecenja :)

Imajuci Load-Testove koje sam odradio onda kad sam zavrsio kompresiju u vidu , pri loadu od 245W temperatura na evaporaturu bi trebala da bude nekih -31°C sto ovdje nije slucaj.
Kad se ubace vrednosti u formulu koja je do sada koriscena za izracunavanje disipacije dolazimo na 245W

phenomvls2xi.gif

Ako umesto 125W koje AMD navodi kao default disipaciju ubacimo 95W onda finalna OC-disipacija iznosi 186W sto bi bilo daleko realnije i odgovaralo bi onome sto merim na evaporatoru....

Poslednja izmena:
Bas malo trosi na tolikom kloku ili si mozda lose izracuno.

Bas malo trosi na tolikom kloku ili si mozda lose izracuno.

Ma nisam lose izracunao postavio sam sliku proracuna.

Evo opet !

125W * 4200/3000 * (1.6 / 1.35)² = 245,82W :D

Verovatno je disipacija od strane AMD'a previse visoko postavljena ..... drugog objasnjenja nema

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ova slika pokazuje da je taj primerak trosio manje od 68W (posto u merenje upada i potrosnja naponske jedinice). Secam se kad sam gledao ovaj test, ide prica kako gigabajtova naponska jedinica iz nekog razloga ima dosta vecu potrosnju... Ni meni nije jasno zasto ga nisu stavili pod 95W TDP, mozda ima neka caka sa marketingom zbog buducih modela, otkud znam... Ili su hteli da budu sigurni da ljudi nece imati lose rezultate zbog ploca koje ne mogu da daju vecu snagu (koje su ogranicene na 95W), pa da ne bude prica meni nece da se overklokuje iznad xxxx frekvencije...

Ova informacija o potrošnji za nas koji nemamo hlađenje na naponskoj znači da PII x4 neće pri overkloku biti veliki problem tipa crkavanje naponskih na biostarima sa 790gx čipsetima .

Neverovatno svugde sam na netu naso da P2 trosi manje od 80w stvarno iznenadjujuci podatak.

945ES (zasto volim Phenom II)

covek ocigledno pocetnik gledajuco na setup , vreme u spi1m postize ipak lepe rezultate sa novom 945icom

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=3703877#post3703877

pogledajte mu dice hladjenje (-49°C) sa obicnim box-culerom i malkice suvog leda na istom aka Gheto !

Ipak 5GHZ :D

Wprime prolazi na 4420@1,375V ...... :)

Poslednja izmena:
covek ocigledno pocetnik gledajuco na setup , vreme u spi1m postize ipak lepe rezultate sa novom 945icom

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=3703877#post3703877

pogledajte mu dice hladjenje (-49°C) sa obicnim box-culerom i malkice suvog leda na istom aka Gheto !

Ipak 5GHZ :D

Wprime prolazi na 4420@1,375V ...... :)

SuperPI je ipak merodavniji od sve galanterije (DICE, Ice, ... i ostalih njesra). Jbs ti to kada treba da ga klokujem do besvesti nebi li malo brze odradio sPI i opet je to znacajno sporije od Intela. Znaci prosto i jednostavno matematicke kalkulacie (operacije) su mu mana i to ti je.
Znaci, AMDu su matematicke kalkulacije strahota i . Kada to promene/poboljsaju bice bolje (verovatno).

:smoke:

SuperPI je ipak merodavniji od sve galanterije (DICE, Ice, ... i ostalih njesra). Jbs ti to kada treba da ga klokujem do besvesti nebi li malo brze odradio sPI i opet je to znacajno sporije od Intela. Znaci prosto i jednostavno matematicke kalkulacie (operacije) su mu mana i to ti je.
Znaci, AMDu su matematicke kalkulacije strahota i . Kada to promene/poboljsaju bice bolje (verovatno).

Spi uopste nije merodavan , daleko vise je merodavno to sto procesoru treba samo 1,375V za wprime na 4420.

Da, matematicke kalkulacije koje koriste programi iz '95, ako se koriste nove instrukcije (novi i moderniji programi) nije ni sl rezultat. Uostalom pogledaj kako je wprime dobar ;)

Ccc ...

Mislim sta reeeeciiiiiii ...

Vrh Dno