Šta je novo?

TRUE lapping...

kako klasicne? Na sta mislis tacno? :)

Ja sam stavio parce mousepada iza backplate-a da ne otpadne kad skidam telo kulera :p Sad moze da se skida telo bez da se skida cela ploca da bi se sve vracalo (nemamo svi rupe na limu iza backplate-a :p )

Ja nisam nishta stavio, i dohvate sharafi tako mogu da skidam i vracam kuler bez vadjenja ploche. Meni je veci problem prostor za manevar u kucishtu :d

Naručio sam Bolt-Thru-Kit za Vendettu 2 pa ću probati malo da je ispoliram kad već je već skidam i vadim ploču. Problem jesu heat pipe dole, ali ću probati što više sa pastom da je gladim...nekih 5-6 sati:D

Poslednja izmena:
Evo Orthos small FFTs 3h..stavio sam i real temp zbog history,tu ima jedan peak od 68c! al' opet to je bilo samo jednom...2h posle toga se nije ponovilo :trust:
Peak kaze 68, nema sad vadjenja :d:d:d
Rekoh ja da SmalFFTs baci malo vise... ;)

Nego, gde nadje ovaj Real Temp, ovaj pak daje iste temperature kao Core Temp (opet su cackali Tjunction point)... poslednja aktuelna na sajtu je stara v2.70?
EDIT. Nadjoh, na XS-u... to neka beta :)
Moracu da smirglam,ko zna mozda bude i 5c manje:p
Ne znam za tvoj, ali moj :d:d definitivno mora da se smirgla :)

Poslednja izmena:
Ne slazem se. Izbaci mi error prije orhosa i prime-a. Ustedi nekih sat vremena po testiranju u nekim situacijama. Na primer, prime95 puca nakon sat vremena, orthos nakon sat i 10min a linx nakon 15min.
Sto se tice temperature, ljudi testiraju po nekoliko sati sa prime-om, ja sam se samo osvrnuo na to da se sa linxom moze testirati za par minuta. Nekome je ipak potrebno da je malo stablinije nego sto to igre traze, jer ces lako da prebolis ako pukne igra, ali sta ako se radi o necem ozbiljnijem. Ako te samo igre zanimaju, neko lepo rece, 3x3dmark loop+3xcrysisloop i to je to, znas da nece da pukne. Ako si citao nedavno sto je spaljivac napojnih postavljao, na 500fsb mu prolaze prime, orthos i slicni a svaka 3d aplikacija puca.
OK, svakom po volji... i to sto kazes, meni ako pukne igra, samo cu da restartujem i to je to. Malo i popizdim, ali uglavnom je to to :)
Nekom ako pukne neki visesatni rendering... brrrr.

P.S. "Spaljivac napojnih"... :d:d:d
I to akumulatorom! :D:D

P.P.S. Mislim da njega zeza NB ;)

Elem, evo ga mali mod, imao sam neki dokon mousepad koji ne bi dao ni najgorem neprijatelju. :D
Na mom chieftecu je upadao backplate, pa sam morao intervenisati, jedan (tup) skalpel, kutija od TV karte, lenjir i idemo. :D

DSCF0765.jpg

DSCF0766.jpg

DSCF0768.jpg

DSCF0770.jpg

DSCF0772.jpg

I malo, nevezano za sve, neki shot. :d

DSCF0774.jpg

DSCF0776.jpg

I nakon sve slatke muke :), mali shoot nakon lapovanja, montiranja i pushtanja u pogon. :)

stable.jpg

Cuti, ne smem da ga stavim kako treba, ima da se prehladi proc, vidis da mu i ovako nije dobro. :D

Poslednja izmena:
@FantomX Jel' su ovo temperature sa zatvorenim ili otvorenim kucistem ?
imamo isto kuciste,stariji matrix chief ;)

Bljak, kakva je to frekvencija, 4249.5 Mhz, jel može ružnije :d

Šalim se naravno, sjajan skor :)

I tu fali 1Mhz :D

Nego, Fantom, lepo bi ti legla neka Noctua (ili dve), oćeš da kupiš ovu moju? :D

Uvek fali neki mhz, majke im ga... :d

@Vule, legla bi Noctua samo tako, kupio sam TRUE i caganjske qlere, prava srpska posla. :D
Dogovoricemo se neshto, planirao sam jednu. ;)

@Alister

Shot je sa zatvorenom stranicom, ne bi TRUE imao smisla da otvorim stranicu, ja sam napravio maximalni moguci protok sa ovim, skinut je donji kavez za hdd-ove, sttavljen je jedan od 80mm zajedno sa onim plastichnim drzacem, i onda ispod jedan od 120mm, znachi uklapa se da ne verujesh. :) Pozadi duvaju 2x80mm @ 7V, bolje ne moze. Nije prevelika razlika, kad otvorim stranicu izgubim oko 4C. :)

@fantomx
moze to i bolje, nisi ga lapovao kako treba, verovatno ti je drhtala ruka :D
shaalim se. grejt dzob, a josh grejtiji mod da ti ne bega bekplejt

Prilozi

• Lapping a HDT cooler is bad.jpg
    Lapping a HDT cooler is bad.jpg
    75.4 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Ja bih dodao jedan komentar da me ne shvatite pogreshno.

Zashto u ovom sluchaju nije isto ravna plocha gde bi se ta tri heatpipe-ova sastali ? Ispada da "znaju oni" da svako ko se iole razume u to shta kupuje, da cje uzeti da lapuje i da cje pre zeznuti tu stvar nego da je osnova ravna...

Ja nikada ne bih uzimao kuler sa takvim reshenjem ali to je moj trip/problem.

I mene bi ovo interesovalo... :d:d:d

Ja planiram za nekih nedelju dana da poliram moj TRUE Black i CPU, ne pada mi na pamet da nikome poliram (bole ruke...:D), ali svakom mogu da pokazem kako pa mozemo da napravimo jedan "grupnjak" poshto vidim da NS gang voli grupno :D :D :p

Kakav bre msn, mozda im je fetish 'vako javno. :D

Ma to je on mislio 12h, kao kreneš oko 9h i gotov si do 12 :D

12h !!!:trust::S: jel nema neka masina to da radi :p

IFX14 je veliki i tezak za drzanje, tako da se brusi bez ikakvog pritiska. Zapravo samo njegova tezina, posto bi ga pritiskom ruke odozgo veoma lako izskrivio... A to znaci da treba osetno vise vremena nego za sredjivanje TRUE-a :(

pa drzis ga onda za bazu, al onda ce boleti ruke. Treba samo paziti al kontam da ispande posle ok.

Inace, treba vam stakleni sto ili parce stakla koje stavite na sto, treba vam one zute samolepljive trake sto se koristi za zastitu coskova zidova pri krecenju, time lepite smirglu za staklo/sto, pre toga je pokvasite, fajtalica jedna da je dokvasite kad treba i to je to. Nikakva mudrost, samo strpljenje :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno