Šta je novo?

Graficka do 200 evra

Camsy

Čuven
Učlanjen(a)
11.10.2003
Poena
619
Da ne duzim previse, zeleo sam da pitam da li je stvarno sklonjena RANG lista grafickih kartica po snazi koja je nekad ovde postojala ili mi samo ne ide od ruke da je nadjem...
Treba da kupujem novi komp i hocu da potrosim do 200e za graficku i adut mi je trenutno 8800GTS 512 ddr3 na primer Leadteck-ov ali sam zeleo da vidim i rang listu jer sam malo ispao iz tokova pa reko mozda za te pare ima nesto i bolje...

Unapred hvala..

Ima rang lista ali je outdated... Mislim da za te pare ima 9800GTX+ mada me nemoj drzati za rech. To je ustvari 8800GTS 512MB samo u 55nm i sa vecim clockovima.

Da...Ima i 9800GTX+ ...to znaci da je ta i bolja od 8800GTS?
Jel ima neki posebni brend koji se preferira ili..?? posto znam da od modela do modela variraju sa hladjenjem i sl..
Gainward,Asus,Gigabyte,LedTeck..??

Mislim da definitivno stoji uzimanje 9800GTX+...jedina nedoumica mi je proizvodjac...Ovde nisma video da je iko pisao o nekim sem o XFX i to je bilo malo zaljenja oko temperature..
Ima li neko iskustva losa ili dobra sa odredjenim brendovima da vidim gde da se usmerim?

Evo kad vec ovde imam svoju temu za grifiku da je malo i prosirim..
Dosta sam citao ovih dana forum i od svoje konfiguracije odlucih da promenim misljenje o kupovini Q9300 procesora na npr E8400 jer sam procitao i tudje komentare i neke testove da Q procesori ne mogu jos uvek da izvuku maksimum za igre ili kako vec da se izrazim...

Samim tim tu razliku u parama za procesor mislio sam da usmerim na GRAFIKU i da sa 9800GTX+ -a ako izvedem skocim na neku GTX 260 ali me sad neko strecnuo sa komentarima kako ovako neki procesor nece biti dovoljan da tera takvu grafiku i da npr za novi GTA IV treba cetvorojezgras ili sl??..

Sta je sad ovde istina i na koju je varijantu bolje ici?? :trust:

GTA4 vidi sva 4 jezgra.

E8xxx, bilo koji, uz malo overkloka, ce biti dovoljan za Ati 4870 ili Nvidia GTX 260/280.

.Ovde nisma video da je iko pisao o nekim sem o XFX i to je bilo malo zaljenja oko temperature..
Ima li neko iskustva losa ili dobra sa odredjenim brendovima da vidim gde da se usmerim?
Note :

Temperature na XFX 9800gtx+ su odlichne pod uslovom da imash provetreno kucjishte. Ja sam bio taj koji je napisao thread o tome, ali ispostavilo se bash da mi je predhodno kucjishte bilo kanta, i sada klokovana [ pogledaj u moja mashina] ima impresivno niske temperature.

Ako je potrebno okachicju i neki screenshot mada ga ima tamo u temi. Ja zdushno podrzhavam kupovinu ove karte do 200e. Da ne shirim flame i shumove, ne prodje dan jedan da se neko ne zhali na nove radeon-e, shto se tiche 9800gtx+ nisam video niti jedan negativan komentar sem da su radeoni bolja kupovina. Pogledaj mizeri klok koji sam uradio pa uporedi.

:wave:

Mislim da definitivno stoji uzimanje 9800GTX+...jedina nedoumica mi je proizvodjac...Ovde nisma video da je iko pisao o nekim sem o XFX i to je bilo malo zaljenja oko temperature..

ja imam Gainward 9800GTX+ i temp u idle mi je 34 a posle 6-7 sati igranja gta4 (full) 51-52 ;)

Hector Ruiz-ov predlog mi se najvishe dopada, mislim da je 4870 trenutno najbolji izbor. Cak je u testovima bolja od gf260.Mada opet, sve je stvar ukusa...

Hvala svima na komentarima..
Definitivno ostajem pri gtx260 sp 216 i to najverovatnije Gigabyte-ova..Inace..vrlo ih je tesko naci u prodaji ali i mogu da se iskopaju..Sad se samo cekaju parice i od sutra bi trebalo da pocne akcija...
Sto se tice Ati-ja..Neka hvala..Dosta sam se nacitao i stvarno mi se ne davi sa svim tim sto Ati moze da pruzi u ovom trenutku i ako ne podcenjujem ati-ja globalno..pogotovo sto ce konfiguracija ici mom bratu koji i nije toliko vispreman sa odklanjanjem problema ako se nesto zaglavi,zabaguje,padne,pukne (Softverski) tako da..ostacu pri NvidiI sa kojom sam i do sad bio zadovoljan..Valjda onda necu morati toliko da dezuram pored istog.. :)

Hvala svima na komentarima..
Definitivno ostajem pri gtx260 sp 216 i to najverovatnije Gigabyte-ova..Inace..vrlo ih je tesko naci u prodaji ali i mogu da se iskopaju..Sad se samo cekaju parice i od sutra bi trebalo da pocne akcija...
Sto se tice Ati-ja..Neka hvala..Dosta sam se nacitao i stvarno mi se ne davi sa svim tim sto Ati moze da pruzi u ovom trenutku i ako ne podcenjujem ati-ja globalno..pogotovo sto ce konfiguracija ici mom bratu koji i nije toliko vispreman sa odklanjanjem problema ako se nesto zaglavi,zabaguje,padne,pukne (Softverski) tako da..ostacu pri NvidiI sa kojom sam i do sad bio zadovoljan..Valjda onda necu morati toliko da dezuram pored istog.. :)

Koliko kosta taj novi GTX 260 sp 216 ?

Pa kako onda neko prica da taj gtx novi kosta kao Ati 4870, kad se 4870 moze naci za manje od 250e, a taj kosta oko 300e.

Odkud znam...ali znam da se sad vec tesko nalazi...svi kukaju na atija a opet svi ga kupuju i to ide..zato svi i drze ati u najvecem broju..i vise sam nalazio gtx280 po radnjama nego gtx260...valjda je zbog toga i cena jaca jer ih ne prodaje bas svako..
I nije bas 300e ali ih ima ko prodaje i za 300e..vrte se oko 270-280e..
Ja sam nasao u jednoj firmi jednu jedinu za oko 265e, rezervisao je i idem danas da kupim..

4870 512MB se ponovo moze naci ispod 200e.
Best buy naravno :smoke:.

Evo me posle malo duzeg vremena..imao sam obaveze,naravno i probleme onomad oko kupovine a posle i malo vremena provedenog pored istog racunara...

U svakom slucaju...ona firma koja mi je rezervisala karticu me je i ispalila...znaci radnici su idiJoti nastrasniji,neodgovorni i pomalo bezobrazni ali kao ljubazni kad im pokazes zube...tako da zaboravio sam njih i jedva nasao grafiku u jednoj jedinoj radnji ja mislim koja je u tom trenutku imala istu grafiku..
tako da sam u ogromnoj jurnjavi uspeo da nadjem sve komponente za jedan dan i kuci sve to slozio i sklopio...
Iskreno...imao sam tegoba pri installaciji cele masine..nije sve to islo skroz glatko kako sam navikao i nisam odusevljen kompom kao brzinom nekom pri dizanju windowsa,radu ili slicnom u win-u, pogotovo problemi sa AHCI od starta sto mislim da su najveci razlozi celog smaranja i kocenja ali grafika kao grafika...PREZADOVOLJAN...Kida..
Bio sam skeptik sta god sam instalirao da li da pojacam na full jer me bilo strah da cu da se smorim sto sam dao 100.000din za komp a da nesto zasecka..haha..ali posle kratkog tripa samo sam furao na full detalje i definitivno sam zadovoljan..cak imam trip da to toliko opusteno radi da se graficka smara i kuka za vecim zadacima.. :) ;)
Kad nabavim GTA 4 videcemo sta ce da kaze ali za sad je sve stvarno perfektno..Po meni preporuka ko ima pare..
I obavezno servis pack 2 pre instalacije drajvera.. :) ..jedino sto me je zezalo u startu jer se nisam pridrzavao reda..
Probane igrice..u tom trenutku..Assassin Creed,Gears of War,Need for Speed-ovi,PES,Menager,COD i sl..Sve klizi..
Pozz

Evo me posle malo duzeg vremena..imao sam obaveze,naravno i probleme onomad oko kupovine a posle i malo vremena provedenog pored istog racunara...

U svakom slucaju...ona firma koja mi je rezervisala karticu me je i ispalila...znaci radnici su idiJoti nastrasniji,neodgovorni i pomalo bezobrazni ali kao ljubazni kad im pokazes zube...tako da zaboravio sam njih i jedva nasao grafiku u jednoj jedinoj radnji ja mislim koja je u tom trenutku imala istu grafiku..
tako da sam u ogromnoj jurnjavi uspeo da nadjem sve komponente za jedan dan i kuci sve to slozio i sklopio...
Iskreno...imao sam tegoba pri installaciji cele masine..nije sve to islo skroz glatko kako sam navikao i nisam odusevljen kompom kao brzinom nekom pri dizanju windowsa,radu ili slicnom u win-u, pogotovo problemi sa AHCI od starta sto mislim da su najveci razlozi celog smaranja i kocenja ali grafika kao grafika...PREZADOVOLJAN...Kida..
Bio sam skeptik sta god sam instalirao da li da pojacam na full jer me bilo strah da cu da se smorim sto sam dao 100.000din za komp a da nesto zasecka..haha..ali posle kratkog tripa samo sam furao na full detalje i definitivno sam zadovoljan..cak imam trip da to toliko opusteno radi da se graficka smara i kuka za vecim zadacima.. :) ;)
Kad nabavim GTA 4 videcemo sta ce da kaze ali za sad je sve stvarno perfektno..Po meni preporuka ko ima pare..
I obavezno servis pack 2 pre instalacije drajvera.. :) ..jedino sto me je zezalo u startu jer se nisam pridrzavao reda..
Probane igrice..u tom trenutku..Assassin Creed,Gears of War,Need for Speed-ovi,PES,Menager,COD i sl..Sve klizi..
Pozz

Ja sam presao na SP3, sistem se brze dize i u radu je brzi. Nego sta si na kraju uzeo od grafike i koliko para si dao za nju, posto i ja planiram da kupim graficku?:whip:

Ja sam presao na SP3, sistem se brze dize i u radu je brzi. Nego sta si na kraju uzeo od grafike i koliko para si dao za nju, posto i ja planiram da kupim graficku?:whip:

Pa i ja sam razmisljao o tome..Ali nemam pojma..niti sam cuo da je neko probao niti da sam video kako radi pa nisam vise ni imao vremena da se drndam ako padne masina..

Inace u pitanju je...Gygabite GV-N26OC-896H-B i placena je negde oko 15 decembra oko 24,500 dinara sto mu doslo negde oko cetvrtine para celog kompa.. j*b*g* :S:

sam se nacitao i stvarno mi se ne davi sa svim tim sto Ati moze da pruzi u ovom trenutku i ako ne podcenjujem ati-ja globalno..pogotovo sto ce konfiguracija ici mom bratu koji i nije toliko vispreman sa odklanjanjem problema ako se nesto zaglavi,zabaguje,padne,pukne (Softverski) tako da..ostacu pri NvidiI sa kojom sam i do sad bio zadovoljan..Valjda onda necu morati toliko da dezuram pored istog.. :)

kako obozavam ovakve komentare. ***, koji su KONKRETNO to problemi s aATI-jem. evo, unazad X godina menjam Radeone samo tako, pa nikako da mi se neki "zabaguje", "pukne", zaglavi"... strasno. Jel to ATI rogat? Gubav? Daj makar ovde se manite takih gluposti. PLS. :mad:

EDIT: I samo jos da mi neko objasni koja je to scena gde je taj 9800GTX+ bolji od 4870-ke? huh? eno gomile polovnjaka za 180-190E. kraj price.

Poslednja izmena:
kako obozavam ovakve komentare. ***, koji su KONKRETNO to problemi s aATI-jem. evo, unazad X godina menjam Radeone samo tako, pa nikako da mi se neki "zabaguje", "pukne", zaglavi"... strasno. Jel to ATI rogat? Gubav? Daj makar ovde se manite takih gluposti. PLS. :mad:

EDIT: I samo jos da mi neko objasni koja je to scena gde je taj 9800GTX+ bolji od 4870-ke? huh? eno gomile polovnjaka za 180-190E. kraj price.

E deckic nemoj da me mracis i mani i ti mene takvih komentara...
Stvarno nemam nameru da se natezem i prepucavam ovde sta je bolje i sta bolje radi...cak sto vise boli me pace za to...
Kad sam rekao pucanje i sve slicno mislio sam na ceo kompjuter i konfiguraciju globalno sa kojom na kraju i posle potrosenih 100.000 dinara nisam bio zadovoljan iskreno..Deluje mi da stabilnije radi ovaj moj komp od pre 6 godina koji mi je u profilu..
Inace..Graficka kao graficka tj ATI...znam da ima potencijala da bude mnogo bolji i da pod vecim opterecenjem bolje guta nego Nvidia..takav sam ja utisak stekao igrajuci se i sa ATI-jem..ali prijatelju iskren da budem uvek sam imao neku glavobolju kad sam imao Ati-ja u kompu..S' obzirom da sam sve kracih zivaca kako godine odmicu stvarno pokusavam da se i racunarom ne nerviram, samim tim moja odluka je Nvidia a to sto si ti imao vise srece od mene ili imas vise vremena,zivaca ili sta god bio tvoj razlog to je druga prica...samim tim ja nemam sta vise da pricam jer je sve toliko diskutabilno,a smatram da ni ti nemas potrebe da mi kacis ovakve komentare...
Pozdrav!

E deckic nemoj da me mracis i mani i ti mene takvih komentara...
Stvarno nemam nameru da se natezem ....ali prijatelju iskren da budem uvek sam imao neku glavobolju kad sam imao Ati-ja u kompu..S' obzirom da sam sve kracih zivaca kako godine odmicu stvarno pokusavam da se i racunarom ne nerviram, samim tim moja odluka je Nvidia a to sto si ti imao vise srece od mene ili imas vise vremena,zivaca ili sta god bio tvoj razlog to je druga prica...samim tim ja nemam sta vise da pricam jer je sve toliko diskutabilno,a smatram da ni ti nemas potrebe da mi kacis ovakve komentare...
Pozdrav!

deckic je dobrim 30+ za pocetak....
i ne vidim sto treba "imati zivaca barem 10 europaleta" pa da MOZES imati ATI-ja ? :trust:
...i dalje ---> nisam ja imao ni manje ni vise srece nego ostali. te price s drajverima i sta ja znam su urbane legende. nista vise.
i nije ovo "takav komentar", nego iskreno misljenje na vase misljenje.
no hard feelings, samo je malo dosta vise urbanih legendi.

iskreno i ja se cudim kako to da se ljudi zale na ati i da imaju problema sa njim ja nikada nisam imao nikakvih problema,a imao sam mnogo i kartica i computera...ne verujem da sam samo ja tako srecne ruke pa da mi uvek sve lepo radi

Realno, za Ati treba malo cimanja da se sve namesti kako treba, pogotovo kod overkloka. Ali nista strasno.
Ortak kupio Ati 4870 512MB. Instaliram najnovije drajvere, instaliram Rivu 2.22 (na XP-u), i nece da prepozna drajvere Riva. Znaci ne moze da se udje u Driver settings - Customize. Sigurno ima za to resenje, ali eto treba ga naci ;).
Ja kupio 8800GT i Riva bez problema prepozna najnovije drajvere.
Eto primera cimanja, ali nista posebno :).

Iskreno, ja bih izmedju 9800GTX+ i 4850 kupio Nvidia-u, izmedju 9800GT i 4830, kupio bih Ati (mada bi bila teska dilema), izmedju GTX 260 216SP i 4870 kupio bih Nvidia-u.

Realno, za Ati treba malo cimanja da se sve namesti kako treba, pogotovo kod overkloka. Ali nista strasno.
Ortak kupio Ati 4870 512MB. Instaliram najnovije drajvere, instaliram Rivu 2.22 (na XP-u), i nece da prepozna drajvere Riva. Znaci ne moze da se udje u Driver settings - Customize. Sigurno ima za to resenje, ali eto treba ga naci ;).
Ja kupio 8800GT i Riva bez problema prepozna najnovije drajvere.
Eto primera cimanja, ali nista posebno :).

Iskreno, ja bih izmedju 9800GTX+ i 4850 kupio Nvidia-u, izmedju 9800GT i 4830, kupio bih Ati (mada bi bila teska dilema), izmedju GTX 260 216SP i 4870 kupio bih Nvidia-u.

Vozaj taj tvoj 8800GT i uzivaj :)
Najdes max stable clock, flesujes BIOS sa tim vrednostima i uzivas, a da, i ne koristis kaspederski AV ;) :type:
:wave:

Jok bre, jesam lud ali nisam blesav :D. Zezam se.
Ne kapiram ovo za flashovanje biosa, sta bih time dobio ?
Max stabilni clockovi su mi 750/1825/1100.
I ovo za Kasperki ne kapiram :), koristim AVG Free Edition...

Memorija na 1150MHz blokira, shaderi na 1875MHz (sto bi trebalo da je vrednost linkovana sa 750MHz gpu-a) blokiraju, jedino gpu nisam probao preko 750MHz, no ne bih da se ciganishem sa 10-20-30MHz, ovi clockovi su rock stable, T ne prelazi 55C posle sat vremena igranja DIRT-a sa ultra podesavanjima (8XCSAA) na 1680x1050 sa odlicnim performansama, tako da me happy :banana:.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno