Šta je novo?

Graficka do 200 evra

Camsy

Čuven
Učlanjen(a)
11.10.2003
Poena
619
Da ne duzim previse, zeleo sam da pitam da li je stvarno sklonjena RANG lista grafickih kartica po snazi koja je nekad ovde postojala ili mi samo ne ide od ruke da je nadjem...
Treba da kupujem novi komp i hocu da potrosim do 200e za graficku i adut mi je trenutno 8800GTS 512 ddr3 na primer Leadteck-ov ali sam zeleo da vidim i rang listu jer sam malo ispao iz tokova pa reko mozda za te pare ima nesto i bolje...

Unapred hvala..

ja imam isto xp i 4870-ku i najnovije drivere i radi mi iz prvog riva tuner,a u medjuvremenu sam testirao jednu 4850-ku gainward i na njoj sve radi iz prvog...bas me nesto hoce ovaj ati :)

@Cika sa sesirom :)
Ti si zelen :p Tebe prozivam po defaultu :)
Hoce ATI u kombinaciji sa Kasperskym da te pocasti sa BSOD-om: "driver_irq_not_less_..." :d
Ima ljudi koji zbog ovog problema reklamiraju celu konfiguraciju :D
:wave:

Poslednja izmena:
A ono je bilo komicno, pa tako reci da pocnem i ja da se smejem :d.
A oko cega si se zezao, jel i oko flashovanja :) ?
The name is Holmes, Sherlock Holmes :smoke:, mada mozes me zvati i Dzeremaja ;).

Zelen jesam, al nerealan nisam. Muka mi je kad vidim CCC panel dole desno :D, mozda je trebalo ortaku samo drajver i Rivu da instaliram.

A ono je bilo komicno, pa tako reci da pocnem i ja da se smejem :d.
A oko cega si se zezao, jel i oko flashovanja :) ?
The name is Holmes, Sherlock Holmes :smoke:, mada mozes me zvati i Dzeremaja ;).

Zelen jesam, al nerealan nisam. Muka mi je kad vidim CCC panel dole desno :D, mozda je trebalo ortaku samo drajver i Rivu da instaliram.

Dzeremaja ko ti pokidao hmm... :smoke: :)

Ti BIOS ne diraj :D
Ma za ATI sam rekao, preferiram O/C iz BIOS-a, utvrdim max stable clock i izmodujem BIOS, za Vas zelene je riva mama :)
:wave:

A da, pricao si za mog ortaka :D sto ima 4870. Ma de cu da se zezam sa njegovom grafickom oko flashovanja biosa... Jedino ako moze i Windowsa da se odradi i ako nije opasno !?! Mere li se nesto zeznuti :) ?

Riva nekom majka, nekom maceha, a nekom otac pedofil :D.

Poslednja izmena:
meni je riva i ati majka i otac(mada nisam nikakav fan od ati-ja ali mi lepo uvek radi) ali mi je zla maceha windows ali sreca ghost programa pa ga cesto oporavljam sa njim...norton ghost=penicilin za windows :)

Poslednja izmena:
Realno, za Ati treba malo cimanja da se sve namesti kako treba, pogotovo kod overkloka. Ali nista strasno.
Ortak kupio Ati 4870 512MB. Instaliram najnovije drajvere, instaliram Rivu 2.22 (na XP-u), i nece da prepozna drajvere Riva. Znaci ne moze da se udje u Driver settings - Customize. Sigurno ima za to resenje, ali eto treba ga naci ;).
Ja kupio 8800GT i Riva bez problema prepozna najnovije drajvere.
Eto primera cimanja, ali nista posebno :).

Iskreno, ja bih izmedju 9800GTX+ i 4850 kupio Nvidia-u, izmedju 9800GT i 4830, kupio bih Ati (mada bi bila teska dilema), izmedju GTX 260 216SP i 4870 kupio bih Nvidia-u.

E na ovakav post sam i ja bas mislio kad sam prvu poruku napisao...

deckic je dobrim 30+ za pocetak....
i ne vidim sto treba "imati zivaca barem 10 europaleta" pa da MOZES imati ATI-ja ? :trust:
...i dalje ---> nisam ja imao ni manje ni vise srece nego ostali. te price s drajverima i sta ja znam su urbane legende. nista vise.
i nije ovo "takav komentar", nego iskreno misljenje na vase misljenje.
no hard feelings, samo je malo dosta vise urbanih legendi.

Inace..Neka onda to DECKIC bude kompliment.. ;)
Sto se tice urbanih legendi, stvarno ne znam i totalno me ne zanima da ih istrazujem..Meni se jednostavno ne bakce s' tim jer smatram da je Nvidia potpunija softwerski i jednostavno NE RAZMISLJAM kad je ubacim u komp..A ne ko sa nekom Ati grafickom sto sam se guzio po pola sata da podesim tv-out kad mi je gust da pogledam film a kamoli uopste setovanje neko drugo..presedne mi sve..
Tako da nema hard filings naravno i mimo urbanih legendi meni jednostavno to ne odgovara i zato je bio onakav prvi post mozda cak i malo naduvan VASIM (mislim Forumskim) urbanim legendama jer sam citao nocima i raspitivao se pre kupovine konfiguracije..
Pozdrav ;)

4850 nije u cenovnoj klasi 9800GTX+ -a. ovaj zadnji kosta 30+E vise. taman je mozda toliko i brzi (ako je - ne znam tacno nisam je probao). 4830 je cenovni pandan 9800GT-u zaista

Vrh Dno