Šta je novo?

OC. E6750 @ 3.8 GHz pitanje oko V

Ovako se bwe ladi NB :d
:wave:
E, to je cooler za NB! :smoke:
A ne ova trt-mrt sranjca, kilogrami bakra i sl... :)

2 Pike:
Neka, meni dobro zasad i ovako, bas sam nesto isprobavao, voltaza NB-a je 1.58V (isprobavam grejanje :)), FSB 453MHz (za ovih 4.3GHz)... ne ide preko 54 stepena u Blend-u, kada zalozi upravo NB... ja zadovoljan, nije los klok za svaki dan, sad mi jes samo preostaje da ga dignem na 4.4GHz i da tako drzim, kao i da jos malo sobalim mnozilac, pa da to postignem sa jacim taktom FSB-a.
Naravno, ovo se ne bih ni usudio da probam bez ovog ventisa sto puse iz sve snage po NorthBridge-u :d

Evo za CAR-a, push pull sa CM-om, drekavci nevidjeni :d, a ta voltaza za NB i Maximus mi nije neshto lepa bash, vidi ovu moju. :D

edit: tek sad videh da pushe neshto u NB :d, i nemo' se *****avash bre, vozi to na 500 pa mnozi sa chim ocesh, koji bre 453, jes' CAR il' nisi. :)

Prilozi

• shpricer.JPG
    shpricer.JPG
    329.8 KB · Pregleda: 81
voltaza NB-a je 1.58V (isprobavam grejanje :)), FSB 453MHz (za ovih 4.3GHz)

cek malo,meni napon na NB je 1.25v do 500,za 500 i preko stavljam na 1.45v (nemam izmedju nikakvu vrednost) Jedino jos kad moram 1.45v ispod 500 je kad stavim 4 stapa memorije ...imam 965 chipset i to jos revizija C1 ...jel se to noviji cipseti greju ko ludi?

Poslednja izmena:
Evo za CAR-a, push pull sa CM-om, drekavci nevidjeni :d, a ta voltaza za NB i Maximus mi nije neshto lepa bash, vidi ovu moju.
Bezi bre tamo, imas E0 stepping... i tako izlapovan TRUE da mo's da namestas frizuru na njemu :D

Ono mrcina sto stoji kod mene na procesoru MORA da se ismirgla, realno je sav grbav, a i temperature su lose... meni je vec po dizanju Win-a procesor na 40-ak stepeni.
edit: tek sad videh da pushe neshto u NB :d, i nemo' se *****avash bre, vozi to na 500 pa mnozi sa chim ocesh, koji bre 453, jes' CAR il' nisi. :)
Evo, evo, ide odma'... ono je cisto bilo za stabilnih 4.3 giga sa default mnoziocem i sto manjim FSB-om, cisto da me ne *****ava ploca, da to izbacim iz (ne)jednacine :)
Naci cu mu vec koji FSB mi lezi... :smoke:

Ti - begaj sa tim DFI-jem, sa tom svinjom FSB ide kao od sale, to moze i na ubogom BloodIron-u :)... samo to krme vise nece kod mene u kuciste (na patos :d), ne nakon fijaska sa onim nesrecnim P965-S Infinity-jevima... a vi's da je ovo thread o Maximus-u, i vi's da se polemise o mogucnosti dostizanja 500MHz FSB-a i za slikanje, i stabilnog rada na tek 470-480MHz... :)

I eto, pre svega za PC Beast-a, slika ulaska u Win sa 500MHz na Maximus-u :d

Prilozi

• 500.png
    500.png
    66.5 KB · Pregleda: 40
cek malo,meni napon na NB je 1.25v do 500,za 500 i preko stavljam na 1.45v (nemam izmedju nikakvu vrednost) Jedino jos kad moram 1.45v ispod 500 je kad stavim 4 stapa memorije ...imam 965 chipset i to jos revizija C1 ...jel se to noviji cipseti greju ko ludi?
Paaaa, nije bas "k'o ludi"... onako. 50-60 stepeni, sto je sasvim OK vrednost.
Doduse, to je sa hladjenjem, NB bi, po meni, uvek valjalo aktivno hladiti, dal' nekim posebnim ventom, dal' samom ventilacijom u kucistu.
Bez ventilatora ume da se prilicno ugreje situacija... sto Pike pak ne priznaje :d

Eto, kolike su tebi temperature NorthBridge-a? (voltaza, takt)

Hebem ti maximus, sve max osim naziva :d (shalim se :)), mora se lapuje svaki TR, hebem ih ko ih napravi 'nako ubogaljene. :D
Nego zanimljiv ti taj CS, 5-ice @ 600, mmmm, kako bi legle kod mene, ko shamar budali. :D

Poslednja izmena:
Hebem ti maximus, sve max osim naziva :d (shalim se :)), mora se lapuje svaki TR, hebem ih ko ih napravi 'nako ubogaljene. :D
Nego zanimljiv ti taj CS, 5-ice @ 600, mmmm, kako bi legle kod mene, ko shamar budali. :D
'Bem mu lebac, ja cu sa ovih 500 jos da ispadnem i crna ovca medj' Maximus-ima :D:D
TR stvarno bogalj, secam se da mi ni TRUE nije bio bas za pogledat' odozdo... a sto se tice samaranja, nije problem, dodji do BG-a, ce te isamaram zacas :d:d
I nije ovo nista, slabasno je to, to se samo tako poklopilo za FSB od 500... 'oce taj Cell i 650MHz za svaki dan ;)

@CAR@ Baci shoot sa Quad-om..Neces moci ni da bootujes..Evo ja cu prilozim 503 FSB sa Q9650 na Rampage Formuli :D

Nego koliko se meni chini ovde su pricali o stabilnom FSB-u na 500 na Maximusu!;)

Poslednja izmena:
Pa nemam senzor na ploci za NB,al onako na pipanje:D moze prst da se drzi,nema preko 55c...
Ihaj, na pipanje ni ovaj moj nema vise od ceteres' (jeeedva toplije od prsta), al' ako senzor, tj. PC Probe kaze da je preko 50... :)
I jel' ne mozes i ti da vidis iz Probe-ta?
...znaci ako hocu FSB 500 i preko toga moram da stavim 1.45v ,ako drzim recimo 471 stavim 1.25v(kazem ti nemam vrednost izmedju)
Evo,pogledaj ovde neke ranije slike http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1540623&postcount=15
Mnogo mi to veliki skokovi za napon... ali davno bese kada sam imao P5B seriju.
Bas cu da pogledam kod burazera sutra sta kaze u biosu...

@CAR@ Baci shoot sa Quad-om..Neces moci ni da bootujes..Evo ja cu prilozim 503 FSB sa Q9650 na Rampage Formuli :D
Nemam Quad... ne trebaju mi dva extra jezgra da mi landaraju u prazno :d
I pusti sad Rampage, to je sasvim druga ploca i cipset :), a i ti si sam pricao o 500MHz FSB kao misaonoj imenici, nebitno da li je C2D ili C2Q :)
Nego koliko se meni chini ovde su pricali o stabilnom FSB-u na 500 na Maximusu!;)
Ti si Piketu rekao da ti uslika ulazak u Win na tom FSB-u :d... ali ja te pak cekam da se javis i da potegnes tu pricu o stabilnosti... ;)

Evo, od jutros se krcka... 11 sati, 37 minuta i 48 sekundi Blend testa dovoljno dugo? ;)
Ce mi verujes na rec ili treba da prilazem i shotku? :)

EDIT. Evo, dok ja ovo iscukah, prodje bogami 11 sati, 41 minut iiiiii... evo bogami 34 sekunde :d

I pusti sad Rampage, to je sasvim druga ploca i cipset :), a i ti si sam pricao o 500MHz FSB kao misaonoj imenici, nebitno da li je C2D ili C2Q :)

Ti si Piketu rekao da ti uslika ulazak u Win na tom FSB-u :d... ali ja te pak cekam da se javis i da potegnes tu pricu o stabilnosti... ;)

Evo, od jutros se krcka... 11 sati, 37 minuta i 48 sekundi Blend testa dovoljno dugo? ;)

EDIT. Evo, dok ja ovo iscukah, prodje bogami 11 sati, 41 minut iiiiii... evo bogami 34 sekunde :d

Lepo,lepo..Ja bih ipak shoot iako ti verujem na rec:d

Poslednja izmena:

Pa za 220-250 evra sramota bi bilo da ta ploca ne moze na 500 da radi, ja ti verujem za razliku od PC Beasta :), za taj novac to mora da radi, ako ne radi, onda su vam uzeli pare i prodali sminku, s obzirom da se vratim na coveka koji se oglasio u ovoj temi da sa Gigabajt plocom od 80 evra fura 490 fsb.

Sem toga, cestitam na kloku za tu stariju seriju C2D 4300 Mhz je stvarno odlican rezultat.

Lepo,lepo..Ja bih ipak shoot iako ti verujem na rec:d
Evo ti ga, onda :d:d

I jel' ti treba i ostatak, da ti sve pise... ili ti je dovoljno da se na osnovu ocitane brzine procesora u Orthos-u uveris u takt FSB-a? ;)

Prilozi

• Orthos.PNG
    Orthos.PNG
    36.7 KB · Pregleda: 55
de bre ne moze Q na 500FSB, najvishe zavisi od primerka proc-a, ali i od ploche.

crysis1280gr2.jpg
[/URL] [/IMG]

Pa za 220-250 evra sramota bi bilo da ta ploca ne moze na 500 da radi, ja ti verujem za razliku od PC Beasta :), za taj novac to mora da radi, ako ne radi, onda su vam uzeli pare i prodali sminku, s obzirom da se vratim na coveka koji se oglasio u ovoj temi da sa Gigabajt plocom od 80 evra fura 490 fsb.

Sem toga, cestitam na kloku za tu stariju seriju C2D 4300 Mhz je stvarno odlican rezultat.

Evo trenutno imam screenshot na 475 FSB odradjen 3dmark,kazem na 490FSB nemam screen ali moze samo u win da udje,mislim da sam cak imao super Pi 1M odradjen na 490FSB,ali nemogu da ga nadjem.
U pitanju je Gigabyte P35-DS3R

1.4v za GPU :D i 850Mhz na 9600GT,ko moze vise? :) na Xp-u bi imao blizu 13k u 2006 marku :)

Prilozi

Poslednja izmena:
Nema to veze sa plocom... receno ti je vec to, i naveden primer Blood Iron ploce koja kosta smesno, a tera FSB u nebesa. Razne su tu stvari u pitanju, ne moze tek tako da se generalise po cenovnom rangu (iako bi to naizgled bilo ocigledno).
Stariju seriju... kako to mislis "stariju"? Mislis na stepping?

Moze to jos vise... i napon moze nizi za ovaj klok, moze se ici jos gore sa naponom za visi klok... samo ga treba ohladiti. A i toga ce biti, kada se ispolira cooler.

de bre ne moze Q na 500FSB, najvishe zavisi od primerka proc-a, ali i od ploche.
Ma moze bre, naravno, narocito sa novijim cipsetovima i plocama... mada, naravno, zavisi i od samog CPU i same ploce. Ali PC Beast je govorio o Maximus-u, X38.

Ma moze bre, naravno, narocito sa novijim cipsetovima i plocama... mada, naravno, zavisi i od samog CPU i same ploce. Ali PC Beast je govorio o Maximus-u, X38.

Upravo tako..
Na P45 je sasvim druga prica..Opusteno ces da radis 500+ FSB za testove..
Na Rampage Xtreme ide 500+ stabilno na Quadu jeste da je X48 ali je i DDR3 platforma..
Evo nesto cisto radi poredjenja za test Rampage Formula
U pitanju je Windows 7 + Vistini driver-i tako da je finalni score daleko losiji :

Poslednja izmena:
Evo trenutno imam screenshot na 475 FSB odradjen 3dmark,kazem na 490FSB nemam screen ali moze samo u win da udje,mislim da sam cak imao super Pi 1M odradjen na 490FSB,ali nemogu da ga nadjem.
U pitanju je Gigabyte P35-DS3R

1.4v za GPU :D i 850Mhz na 9600GT,ko moze vise? :) na Xp-u bi imao blizu 13k u 2006 marku :)

Ja navijam ovde za tebe! :d

@Car, izvini pomesao sam mislio sam da i ti imas neki ovaj starez tipa 6750 ili 6850, ti imas E8500, ok, ipak je dobar rezultat.

@pcbeast
asus p5q-e je plocha.
a zashto mislish da je slab overall? koliki bi trebao da bude skor?

@car dobar je to klok za e8500 nego puno lozis NB ja sam negde cito da preko 1.5v nema svrhe dizati NB. Ja sam licno dizao FSB na 553 napon za NB 1.4v moze i vise nego memorija nece vise. Mada ovaj cipset P45 A3 moze preko 600 mada.

@car dobar je to klok za e8500 nego puno lozis NB ja sam negde cito da preko 1.5v nema svrhe dizati NB. Ja sam licno dizao FSB na 553 napon za NB 1.4v moze i vise nego memorija nece vise. Mada ovaj cipset P45 A3 moze preko 600 mada.
Pa ti imas P45, kako si i sam rekao, to je sasvim druga prica... ;)
Ide to na 600-tinjak... a ovo je ipak matori X38.

A svrhe ima - kada nece da radi na nizem naponu! :D
Malo cu jos da procackam, da vidim koliko mu tacno treba... ali negde oko 1.55-1.6V mu otprilike treba za 500MHz. Mozda nize, kazem, ali uz podizanje FSBT-a. Videcu jos, ovo je ipak malo "mesarski" odradjeno, bez cackanja i sitnijih podesavanja :)

Sta mislite kolika je razlika u igrama izmedju E6750 sa 4MB kesa na 3.6 GHz i recimo E8400 sa 6MB na oko 4 GHz ? Koliko znaci taj dodatni MB kesa po jezgru i ima li svrhe menjati tj. prodati ovaj i kupovati E8400 ?

Sta mislite kolika je razlika u igrama izmedju E6750 sa 4MB kesa na 3.6 GHz i recimo E8400 sa 6MB na oko 4 GHz ? Koliko znaci taj dodatni MB kesa po jezgru i ima li svrhe menjati tj. prodati ovaj i kupovati E8400 ?

Ma jok... retko koja igra vidi kes i klok ;)

Nazad
Vrh Dno