Nisu me uhvatili pundravci, pitam samo ima li smisla menjati CPU ?
Ne bih menjao celu platformu ni u ludilu. :wave:
Ej, videh ovo kod burazera na P5B-Deluxe, stvarno tako kako velisPa nemam senzor na ploci za NB,al onako na pipanjemoze prst da se drzi,nema preko 55c ...znaci ako hocu FSB 500 i preko toga moram da stavim 1.45v ,ako drzim recimo 471 stavim 1.25v(kazem ti nemam vrednost izmedju)
Vredi, menjaj bre tu starudiju!![]()
Kazem ti ja,mada sam hteo da menjam plocu,al nikako da nadjem neki valjani razlog ...nikog ne vidim da drzi FSB veci od 500 za svaki dan!!!..a to mogu i sa ovom 2 god staromEj, videh ovo kod burazera na P5B-Deluxe, stvarno tako kako velis
1.25V, pa odma' skok na 1.45V... i nema ocitavanja temperature NB-a. A bios je neki noviji, ako nije i poslednji - znam da sam flesovao jer nije podrzavao E8x00 seriju.
BTW, u biosu milina... tek 5-6 stavki za menjanje, za svaku tek po par koraka... nema mnogo da se mozga i podesava, relativno brzo da se usteluje i utvrde limiti ploce/NB-a/procesora
A ne ove novije ploce, sa 49 stavki u biosu, svaka sa po 25 opcija, koraci od po 0.00001V... da poludis!![]()
Veze si ti nemas, ta starudija dere i kumu i strinku i tetku a posebno kumu sto je ti klokujes za 300 MHz. Mene bi bilo sramota da uopste prijavim ovde da sam klokovao black edition CPU za 300 MHz. :d
Do sad sam bio kod druga klokovasmo E8200, jedva na Gigashitu P35 stigosmo do 3.6 ali voltaze prevelike. Moci ce da ga drzi na 3.4 za svaki dan i to je to.
Uporedjivao sam u odnosu na moj, nista brze isti kur.
Starudija, definitivno ostaje da zari i pali do Q9550 :smoke:
Nije mi trebalo puno vremena da prevazidjem ucitelja. :d
Digni i ti malo napon toj snajki, mozes slobodno, ne brini nece se zapali. :-devil-:
Dizo bi ti nego dzaba lenja ta kucka.![]()
@Yoti ja neznam sto se ti naljuti i neznam sto mislis da sam toliko neuk.
@Yoti naravno da sam mislio na p965 a ne na x38 jedino sto mogu tvrditi da je p35 losiji od p45 jer sam probo a za x38 i x48 nemogu da govorim dali su losiji od p45 jer ih nisam probo.
Ma nisam se naljutio, nego nisam povezao da mislis na P965!
Skontao sam da tvrdis da su P45 ploce bolje od X38/ X48, jer su toboz novijeg datuma![]()
Obican Perfomance/ Mainstream chipset koji me nikada nece zanimati, ako ima veci FSB, zapitaj se i zasto je to takoSve ovo kucam u slucaju da smatras gore navedeno tacnim
Imas istu pricu sa 975X vs P965 i koji je chipset bio bolji? Svi su se nadali nVIDIA chipset-u, kad ono 975X sve pregazi, ali posto su svi imali kompleks da budu WR odose na P965, a potom na P35 :vomit:
:wave:
@Yoti naravno da sam mislio na p965 a ne na x38 jedino sto mogu tvrditi da je p35 losiji od p45 jer sam probo a za x38 i x48 nemogu da govorim dali su losiji od p45 jer ih nisam probo.
Imao sam prilike da probam OC. na jeftinom P35 Gigashitu juce i mogu da kazem da je pain in the ass. Ima strasan pad napona kada se optereti, i to bar da je konstantan nego non stop varira.
@OCz neznam sta si ovime hteo da kazes mada ovi rezultati overkloka nisu neki jer ti je za NB trebalo 1.4v a za FSB VTT 1.43v a to za napon procesora ili nema voltdropa ili ja nevidim dobro posto na obadve slike je isti napon na CPUZ.
Pad napona pod opterećenjem nema veze sa chipset-om, već isključivo sa kvalitetom naponske sekcije na ploči.
Pad napona pod opterećenjem nema veze sa chipset-om, već isključivo sa kvalitetom naponske sekcije na ploči.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari