Šta je novo?

OC. E6750 @ 3.8 GHz pitanje oko V

Ulozicu i u grafiku ali trenutno mi se ne svidja ponuda i cene, pa se zato mislim za CPU. :)

Vise ces dobiti grafikom nego sa novim procesorom.
Doduse jos uvek su cene grafike visoke pogotovu 4870.

Sto se tice graficke naj verovatnije cu sacekati neku 40 nm. Ili tada kupiti neki GTX 260/285

Pike ako vec zelis upgrade idi i7 :)
Evo ti povoljno ploca
Prodaj MoBo, CPU i RAM, doplatices nesto vise nego sto si planirao i smirices pundravce :)
:wave:

Nisu me uhvatili pundravci, pitam samo ima li smisla menjati CPU ? :)

Ne bih menjao celu platformu ni u ludilu. :wave:

Pa nemam senzor na ploci za NB,al onako na pipanje:D moze prst da se drzi,nema preko 55c ...znaci ako hocu FSB 500 i preko toga moram da stavim 1.45v ,ako drzim recimo 471 stavim 1.25v(kazem ti nemam vrednost izmedju)
Ej, videh ovo kod burazera na P5B-Deluxe, stvarno tako kako velis :)
1.25V, pa odma' skok na 1.45V... i nema ocitavanja temperature NB-a. A bios je neki noviji, ako nije i poslednji - znam da sam flesovao jer nije podrzavao E8x00 seriju.

BTW, u biosu milina... tek 5-6 stavki za menjanje, za svaku tek po par koraka... nema mnogo da se mozga i podesava, relativno brzo da se usteluje i utvrde limiti ploce/NB-a/procesora :)
A ne ove novije ploce, sa 49 stavki u biosu, svaka sa po 25 opcija, koraci od po 0.00001V... da poludis! :mad:

Vredi, menjaj bre tu starudiju! :p

Veze si ti nemas, ta starudija dere i kumu i strinku i tetku a posebno kumu sto je ti klokujes za 300 MHz. Mene bi bilo sramota da uopste prijavim ovde da sam klokovao black edition CPU za 300 MHz. :d

Do sad sam bio kod druga klokovasmo E8200, jedva na Gigashitu P35 stigosmo do 3.6 ali voltaze prevelike. Moci ce da ga drzi na 3.4 za svaki dan i to je to.

Uporedjivao sam u odnosu na moj, nista brze isti kur.

Starudija, definitivno ostaje da zari i pali do Q9550 :smoke:

Ej, videh ovo kod burazera na P5B-Deluxe, stvarno tako kako velis :)
1.25V, pa odma' skok na 1.45V... i nema ocitavanja temperature NB-a. A bios je neki noviji, ako nije i poslednji - znam da sam flesovao jer nije podrzavao E8x00 seriju.

BTW, u biosu milina... tek 5-6 stavki za menjanje, za svaku tek po par koraka... nema mnogo da se mozga i podesava, relativno brzo da se usteluje i utvrde limiti ploce/NB-a/procesora :)
A ne ove novije ploce, sa 49 stavki u biosu, svaka sa po 25 opcija, koraci od po 0.00001V... da poludis! :mad:
Kazem ti ja,mada sam hteo da menjam plocu,al nikako da nadjem neki valjani razlog ...nikog ne vidim da drzi FSB veci od 500 za svaki dan!!!..a to mogu i sa ovom 2 god starom;) Samo da nadjem neki dobar E8x00 E0 :-devil-: pogledaj ovde kako radi sa E0 stepping-om http://www.ocforums.com/showthread.php?p=5811425

Veze si ti nemas, ta starudija dere i kumu i strinku i tetku a posebno kumu sto je ti klokujes za 300 MHz. Mene bi bilo sramota da uopste prijavim ovde da sam klokovao black edition CPU za 300 MHz. :d

Do sad sam bio kod druga klokovasmo E8200, jedva na Gigashitu P35 stigosmo do 3.6 ali voltaze prevelike. Moci ce da ga drzi na 3.4 za svaki dan i to je to.

Uporedjivao sam u odnosu na moj, nista brze isti kur.

Starudija, definitivno ostaje da zari i pali do Q9550 :smoke:

Neka, neka ce poliras ti opet neki antrak pa ce me zoves da pitas sta treba i kako se radi! :D

Pa evo ja to delim sa cenom Kuma kosta 66 evra, 300 mhz na fabrickom naponu, tvoj proc je kostao 150 evra puta tri taman 900-1000 mhz jos si morao da podizes napon, plocu necu ni da pominjem :d

Kada sam ja imao procesore overklokovane za 1100 mhz za svaki dan tebe stra' bilo da udjes u bios, pa ja vicem 'aj ga overklokujemo za 500 mhz tvoj procesor ti ne das stra' te ce se zapali! :-devil-: :whip:

Za mene si ti u overkloku druze Pike pionir! ;)

Poslednja izmena:
Nije mi trebalo puno vremena da prevazidjem ucitelja. :d

Digni i ti malo napon toj snajki, mozes slobodno, ne brini nece se zapali. :-devil-:

Dizo bi ti nego dzaba lenja ta kucka. :D

Tesko da ces na tom bajatom cipsetu moci klokovati preko 4GHz bilo koji e8x00 bolje skupljaj pare za neku bolju plocu.

Nije mi trebalo puno vremena da prevazidjem ucitelja. :d

Digni i ti malo napon toj snajki, mozes slobodno, ne brini nece se zapali. :-devil-:

Dizo bi ti nego dzaba lenja ta kucka. :D

To tako misle i u onim karate filmovima da su prevazisli ucitelja, ali nije tako u praksi! :d

Ja ako joj dignem napon ne treba mi grejanje u kucu! :D

Jel' vidis sta ti kaze covek bajat ti cipset, menjaj plocu!!! :d

Takodje!NHF!:wave:
P.S.Quote-ujte ljudi,da ne bi dolazilo do zabune:d Sry jos jednom!

Poslednja izmena:
Ljudi sta se odmah ljutite nisam direktno na nikog mislim samo sam hteo ljudima reci da nepolazu puno nade u stari cipset jer ovde gledaju pocinju misliti da netreba noviji cipset. E posle kad ubodu prosecan primerak ploce onda cupaju kosu sto FSB nece preko 480.

@Yoti ja neznam sto se ti naljuti i neznam sto mislis da toliko neuk.

Ps: cim uzmem bolju memaru pokazacu vam kolika je razlika izmedju starog i novog cipseta.

Mislio sam Kuma, Kucka, isto mi nekako to pa pogresim. ;)

Ja kupio plocu kod Gavre za 200 eura tek sto se pojavila, bila je medju prvima koje su stigle u Srbiju i ekstra sam zadovoljan, ponovo bih kupio istu jer vredi svaku paru.

Ko smatra X38 za star/bajat chipset pokazuje da nema pojma o hardware-u i svoje neznanje.

Ti ces promeniti 2-3 ploce dok ja zamenim ovu, tako da smo cenovno na istom, a ti si radjao mecku pri svakom OC. i uvek sam te drao u performansama i jos cu i to sa ovim starezima tvoje nove komponente. :smoke:

Poslednja izmena:
@Yoti ja neznam sto se ti naljuti i neznam sto mislis da sam toliko neuk.

Ma nisam se naljutio, nego nisam povezao da mislis na P965!
Skontao sam da tvrdis da su P45 ploce bolje od X38/ X48, jer su toboz novijeg datuma :)
Obican Perfomance/ Mainstream chipset koji me nikada nece zanimati, ako ima veci FSB, zapitaj se i zasto je to tako :) Sve ovo kucam u slucaju da smatras gore navedeno tacnim :)
Imas istu pricu sa 975X vs P965 i koji je chipset bio bolji? Svi su se nadali nVIDIA chipset-u, kad ono 975X sve pregazi, ali posto su svi imali kompleks da budu WR odose na P965, a potom na P35 :vomit:

@Yoti naravno da sam mislio na p965 a ne na x38 jedino sto mogu tvrditi da je p35 losiji od p45 jer sam probo a za x38 i x48 nemogu da govorim dali su losiji od p45 jer ih nisam probo.

@Yoti naravno da sam mislio na p965 a ne na x38 jedino sto mogu tvrditi da je p35 losiji od p45 jer sam probo a za x38 i x48 nemogu da govorim dali su losiji od p45 jer ih nisam probo.

Jos jednom, oprosti na prenagljenosti :)

Ma nisam se naljutio, nego nisam povezao da mislis na P965!
Skontao sam da tvrdis da su P45 ploce bolje od X38/ X48, jer su toboz novijeg datuma :)
Obican Perfomance/ Mainstream chipset koji me nikada nece zanimati, ako ima veci FSB, zapitaj se i zasto je to tako :) Sve ovo kucam u slucaju da smatras gore navedeno tacnim :)
Imas istu pricu sa 975X vs P965 i koji je chipset bio bolji? Svi su se nadali nVIDIA chipset-u, kad ono 975X sve pregazi, ali posto su svi imali kompleks da budu WR odose na P965, a potom na P35 :vomit:

Cek bre Yoti,sta fali 965 chipsetu,pa se toliko uzbudjujes:p Taman je kako treba :type::wave:

@OCz neznam sta si ovime hteo da kazes mada ovi rezultati overkloka nisu neki jer ti je za NB trebalo 1.4v a za FSB VTT 1.43v a to za napon procesora ili nema voltdropa ili ja nevidim dobro posto na obadve slike je isti napon na CPUZ.

Imao sam prilike da probam OC. na jeftinom P35 Gigashitu juce i mogu da kazem da je pain in the ass. Ima strasan pad napona kada se optereti, i to bar da je konstantan nego non stop varira.

Pad napona pod opterećenjem nema veze sa chipset-om, već isključivo sa kvalitetom naponske sekcije na ploči.

Poslednja izmena:
@OCz neznam sta si ovime hteo da kazes mada ovi rezultati overkloka nisu neki jer ti je za NB trebalo 1.4v a za FSB VTT 1.43v a to za napon procesora ili nema voltdropa ili ja nevidim dobro posto na obadve slike je isti napon na CPUZ.

Upravo tako, nema pada napona uopste sa Quad-om :)

Sto se tice samog OC-a. Gresis, nisi uopznat sa Q6600. Jedino ako ne mislis da ostali izvlace 4GHz i 1.35 NB sa 4 stapa..?

Pad napona pod opterećenjem nema veze sa chipset-om, već isključivo sa kvalitetom naponske sekcije na ploči.

Da, mada posto je ovo i mene malo uvuklo, zna se sa kojim chipset-ima ide i jaca naponska sekcija :)

Poslednja izmena:
@OCz kod mene oce da radi na manjem naponu NB naprimer ja sam digo FSB na 561 a napon NB-a je bio 1.37v a FSB VTT 1.36v dalje nece memorija zeza nije stabilna.
2x1GB TakeMS value.

Dobro to, nema sad to veze ovde i ne mogu se procesori porediti. Ja ti pokazujem da nema pada napona sa Q6600 na frekvenciji koju vidis i naponu. Jeste da je u pitanju naponska ali sve je to itekako vezano sa chipset-om. Imas li ti pad i koliki sa C2D na tom naponu ?

Ste se tice NB, meni toliko treba po najvise zbog 4 stapa memorije koje treba da izvucem, a i Quad je drugacija prica.

Inace, to sam postovo za P45 vs X38. Sto ajde da priznam i nije neko poredjenje jer ima drugih prednosti X38/X48 chipseta.

@OCz naravno da ima vdropa kod mene ali nije veliki varira izmedju 0.02 do 0.04v moje napajanje je 520w a i ono malo doprinosi vdropu.
A sto se tice cipseta p45 ima prednost u visokom FSB-u preko 650 e sad neznam prednosti x38/x48.

Nazad
Vrh Dno