Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Probao bih da imam FC2. Ali, nemoj da generalizujes pre vremena. Vidis da na PII nije tako.

ja kazem kako je do sada bilo, pogledaj recimo user reviews po ovom forumu (grafickih karti) i videces da i na starom fenomu i na intelu radi tacno tako kako sam ti rekao. *******i je nesto preklokovao ili ko zna sta je u pitanju :)
A novi fenom nije merilo posto je do sada radilo tako kako sam i napisao da jeste. Steta sto samo nas par aktivno prati ovu temu, a ako ima jos nekog ko zna nesto - suzdrazavaju se. Mrzim pasivce :)

@monte: to sto si ti meni napisao - na to sam ja i mislio u stvari, samo nisam dobro napisao. Intel odma daje vise, a phenom tek kasnije, ako je sada jasnije malo, mada sumnjam :S:

Poslednja izmena:
Mislim da cu imati prilike da iste ove testove sa istom grafikom i na istom kloku odradim sa E5400, procesorom cija cena je 70-80e, bas me zanima kakva ce razlika biti, cisto da upotpuni prico vezanu za matematiku cena performanse:) Tako da ostali ne moraju ni da ucestvuju, mogu samo da posmatraju i prikupljaju besplaten informacije:)
Kako je dobro kada se ima na raspolaganju brdo hardvera, sam razotkrijes sve misterije i pitanja koja se namecu analizom zvanicnih testova na sajtovima:)

far cry 2 je prva igra koja ima prednost u dx10 , razlog je DirectX 10.1 i neke funkcije koje su implementirane u novembarskom realeasu od strane MS inace 10.1 je sadrzan u SP1. Ukoliko i graficka podrzava 10.1 dobija se prosecno veci performanse od 25% kad se farcry 2 igra u dx10 modu. Sto znaci da je kod mene u operativnom nesto zeznuto :)

Kod mene pokazuje dxdiag jos uvek verziju 10 a ne 10.1 ......

*******i , lebati ukucaj dxdiag i enter i pogledaj verziju DirectX'a
I jos jedno pitanje , da li si instalirao i zadnji patch za far cry 2 mislim da je to verzija 1.02 ?

Ispitacemo to eventualno instalacija novog operativnog sa SP1 pa ce mo onda jovo nanovo .....

@*******i

Cerace mo se jos ! ..... :D

Poslednja izmena:
sto je zaista cudno je da se postize veci fps na 1680x1050 u DX10 u odnosu na 1280x1024 DX10

bice interesantno ako u 1900x1200 se poveca rez u odnosu na 1680x1050 , onda bih se tek odvalio od smeha !

Oprosti, ali Ti nikako ne bi trebao da iznosis ovakve zakljucke i ocekujemo malo objektivnije iznosenje cinjenica u javnost :) Nemoj da se pravis neupucen ;)
Ta karta koju guras nije pravljena/ zamisljena da se igra, niti da se benchuje u 1280x1024 :D Jednostavno ne ide :smash:
Tose odabijte, jer u startu niste u istini :D
Read a fuckn manual :)
U pitanju je CF-X
:wave:

Prilozi

• 1280x1024.jpg
    1280x1024.jpg
    318.9 KB · Pregleda: 62
  • 1400x1050.jpg
    1400x1050.jpg
    319.1 KB · Pregleda: 39
  • 1900x1200.jpg
    1900x1200.jpg
    320.7 KB · Pregleda: 46
  • 3d 06 2560x1600  8xAA 16xAF.jpg
    3d 06 2560x1600 8xAA 16xAF.jpg
    272.2 KB · Pregleda: 49
@monteboy
Nisam instalirao patch vec samo osnovnu igru, isto tako sam uradio i sa Crysis Warhead samo osnovan igra, tako bi trebao i ti da instaliras da bi se uporedili rezultati na pravi nacin. Mislim da imamo istu verziju Viste SP1. Jedino sam instalirao operativni sisitem drivere i igre koje smo testirali, tako da ne vidim ged moze da postoji razlika osim ako ti nisi instalirao patcheve za ove dve igre, ako jesi ponovi testove bez njih.
@Yoti
Pa niko i ne testira samo u 1280x1024, sve smo radili u svim rezolucijama, 3Dmarkovi nisu bitni, njih smo tek onako reda radi:)

3D mrak sam stavio za primer, jer je totalno nebulozno raditi bench na takvim kartama u 1280x1024 i cuditi se kako u vecim rezolucijama daje toboz bolji rez, mislim :S: Uopste rezultat nije bitan, shvatite smisao recenog u poslednjih par postova :)

@Yoti
Znaci sad treba da procitamo pazljivo par zadnjih postova i resimo zagonetku:) he he, malo je kasno, ako moze ja cu sutra pokusati;)

@Yoti
Znaci sad treba da procitamo pazljivo par zadnjih postova i resimo zagonetku:) he he, malo je kasno, ako moze ja cu sutra pokusati;)

Ae da ne mudrujem, glupav sam ja za ovo :) Stavite neke normalne klokove za 24/7, a ne natezite svaki na svoju vodenicu, smorili ste :trust:

Oprosti, ali Ti nikako ne bi trebao da iznosis ovakve zakljucke i ocekujemo malo objektivnije iznosenje cinjenica u javnost :) Nemoj da se pravis neupucen ;)
Ta karta koju guras nije pravljena/ zamisljena da se igra, niti da se benchuje u 1280x1024 :D Jednostavno ne ide :smash:
Tose odabijte, jer u startu niste u istini :D
Read a fuckn manual :)
U pitanju je CF-X

Imajuci u vidu kako se karta ponasala na Crysis War sam dao taj komentar a nikako zakljucak sobzirom kakvo je trenutno stanje i ponasanje sistema kad je far cry 2 u pitanju zakljucak se nemoze dati .....

@monteboy
Nisam instalirao patch vec samo osnovnu igru, isto tako sam uradio i sa Crysis Warhead samo osnovan igra, tako bi trebao i ti da instaliras da bi se uporedili rezultati na pravi nacin. Mislim da imamo istu verziju Viste SP1. Jedino sam instalirao operativni sisitem drivere i igre koje smo testirali, tako da ne vidim ged moze da postoji razlika osim ako ti nisi instalirao patcheve za ove dve igre, ako jesi ponovi testove bez njih.
@Yoti
Pa niko i ne testira samo u 1280x1024, sve smo radili u svim rezolucijama, 3Dmarkovi nisu bitni, njih smo tek onako reda radi:)

i kod mene su obadve igre osnovne bez patchova, interesovala me directx verzija jer ona ima uticaja na dodatne performanse u far cry 2 .....

*******i je napisao(la):
@animaN
Zasto se nebi ti priklucio ovom uporedjivanu, bese imas Q9xxx procesor djoka ima x2 pa provrtite ove iste testove kao ja i monteby tako cemo imati konpletnu sliku o tome kakav je PII sto se tice gaminga u odnosu na konkurenciju;)

Nemam sada vremena za to ;) Radim na jednom projektu...A i red je da mesto bar na kratko ostavim mladjima, a i ti si konstruktivan konachno tako da mi ne pada na pamet da bilo shta pipam :D

Nemam sada vremena za to ;) Radim na jednom projektu...A i red je da mesto bar na kratko ostavim mladjima, a i ti si konstruktivan konachno tako da mi ne pada na pamet da bilo shta pipam :D

Ja sam uvek konstruktivan, na svoj nacin:D
Ovo su vec konkretne stvari, nema lazi nema prevare i nagadjanja sta gde kako ovaj onaj test;)

Poslednja izmena:
Od sinoc samo 2 posta? Ma dajte, ja sam ocekivao bar dve strane. :d

Niko mi nije odgovorio, je li neko naisao na primer pii:)d) 920 - kako se klokuje?

Od sinoc samo 2 posta? Ma dajte, ja sam ocekivao bar dve strane. :d

Niko mi nije odgovorio, je li neko naisao na primer pii:)d) 920 - kako se klokuje?

Vidis da se nalazimo u fazi analize , zasto na mom sistemu u far cry 2 DX10 radi sporije od DX9 ..... strpi se malo cim budem postigao bolje skorove od *******og eto opet dve strane :)

4GHz na vodi sa Phenom II 920

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=3572013

Sobzirom da mu je zakljucan multiplikator na 14 a neki nemogu preko 260 htt cenim da ce prosecna granica za oc biti oko 3640 MHz
Mada tu je pitanje i ploce kao sto vidis gore i HTT od 300 je moguc

Poslednja izmena:
Hmm... Ne vidim testove stabilnosti, ovo je samo validacija? Znaci da se isplati tih 20ak evra za 940.

Hmm... Ne vidim testove stabilnosti, ovo je samo validacija? Znaci da se isplati tih 20ak evra za 940.

u svakom slucaju se isplati za odkljucani CPU dati samo razliku od 20€
U slucaju i7 bi za odkljucani CPU platio 1000€ :)

Sto se tice 940 on se na vazdusnom hladjenju u proseku stabilno vozi izmedju 3.6 - 3.8 GHz zavisno od prmerka na vodi su i 4GHz moguce a u proseku je nekih 200 MHz losiji od Q9550 E0 stepping.

Ako budes pazario 940 ili 920 gledaj da uhvatis noviju nedeljnu proizvodnju od 0850 na vise jer se northbridge bolje overclockuje a i generalno postizu veci taktovi.

Poslednja izmena:
Evo i testa na iXBT.
http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/amd-phenom-2-x4-940-p2.html
http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/amd-phenom-2-x4-940-p3.html

Dosta je realniji od AT, THw i slicnih.

Evo i dela zakljucka iz ovog testiranja

"We can congratulate AMD in the New Year. Just like in the previous year, when graphics cards from this company (Radeon HD4800) distinguished themselves. So the gaming platform from AMD needed a Mid-End processor, just like HD4850/HD4870, to provide performance on the level of more expensive competitors. In this case we speak of Phenom II as an entire series -- we have all reasons to believe that cheap quad-core, and may be triple- and dual-core processors will be attractive products for gaming (in combination with graphics cards of different levels, of course, because a balanced configuration is very important for a gaming computer). What concerns Phenom II X4 940, even extreme modifications of Core i7 will hardly outperform this processor. So those users, who want maximum performance in games, will also choose Phenom II (keeping overclocking in mind), and the money saved on a processor will go to a 3-Way SLI or Quad CrossFire"

Poslednja izmena:
kod mene: (FBWH Tool, ambush)
dx10 (1680x1050, enth. 2xAA) ~22fps
dx9 - - - - - II - - - -- - - - ~27fps

Ne znam ja kako vi to testirate. Moj test je pod vista x64, sve ostalo je u dlaku ko iz "moja masina". Ako treba mogu izvrteti ponovo i okaciti screenove. I onda pogledaj kolko kosta phenom 2 i 4870x2 vs e8200 i gtx260

ne isplati se racunati kad je od *******og konfiguracija duplo skuplja od moje to je pravo uporedjenje u odnosu na tvoj dual core i GTX260 :D

i7 + x58 + ddr3 + 4870x2 = 3 x (e8200 + gtx260 + DFI DK + 4GB Geil ) :D

Poslednja izmena:
Nije proslo mnogo dana i opet monty ispade u pravu.
Secate se prepirke uvezi cena gdje je *******i tvrdio zajedno sa alfauntsom da ne vaze zapadne cene za srbiju :)

Ja rekoh verovatno cpu nije trenutno toliko zastupljen pa zbog toga nerealna cena to je bilo cini mi se prije 4 dana

I vide gle cuda panule cene znatno i u srbiji :)

http://www.pcberza.rs/komponente/procesori-socket-am2-am2phenom-ii-x4-quad-core/1198/

940 za 208€ a 920 za 181€ :) :D

Q9550 jos uvek na 241€ sto je opet ispod proseka na zapadu...
http://www.pcberza.rs/komponente/procesori-socket-775-core-2-quad-q9550/622/

Ako uzmemo srpskog distributera koji ima obadva proizvoda u ponudi znaci i Q9550 i Phenom 940 onda je razlika u ceni slicna kao na zapadu
Naime Hellas Computers nudi Phenom II 940 za 217€ dok Q9550 nudi za 269€

Poslednja izmena:
@monteboy
Ponovo si poceo da pricas o cenama a znas da je ta prica besmislena, svako ce kupiti ono zasta ima para nemoramo ni ja ni ti da im sugerisemo sta je dobro pazariti gledano iz tog ugla. Ja mogu da navedem Q9550 i cenu platforme sa tim procesorom, pritom da garantujem za klok od 4000mhz na vazduhu i dam 1000 argumenata zasto ja to bolja kupovina nego PII, samo mene to ne zanima, mene zanimaju performanse.
Nebi AMD spustao cene tako brzo procesoru koji se tek pojavio da je interesovanje i potraznaj za njim dobra, jasno je da to rade da bi se ponvo borili ceno za svoje mesto pod suncem posto demonstaracija performansi ocigledno nije urodila plodom. Intel ima bolji marketing i bolje organizovanu prodajnu mrezu, sposobnije ljude na terenu, dok se neki trude na benchmarku i drugim forumima da pokazu sta znaju drugi to rade na terenu tamo gde im je i mesto, ali to gospoda u iz AMD ocigledno ne shvata.
Inace prepirke u vezi cene samo ti vodis, naj cesce sam sa sobom, posto to pitanje niko ne postavalja, vec ti sam iznosis u sklopu nek svoje argumentacije i pitanje i odgovor.
Imas neku potrebu da dokazujes kako si upravu za sve sto si rekao, koda je to bitno, pritom u trenutku kada si govorio to vezano konkretno za te cene nisi bio upravu, to sto se situacija nakon nekoliko dana pomeneli ne znaci da si tada bio upravu, mada je to skroz nebitno. Bilo bi dobro da prestanes da se ponasas ko neko dete:) i da nastavimo u pravcu kojim smo krenuli, niko ti ne trazi da se dokazujes ali ako imas neku veliku zelju da to radis ili te to ispunjava samo nastavi, svako od nas to moze da radi i da ono sto je rekao tumaci na nacin koji njemu odgovara da bi to islo u prilog nekim njegovim prethodnim tvrdnjama, ali to nikuda ne vodi, da ne pricam o tome da je daleko od bilo kakve realnosti takvo subjektivno tumacenje samog sebe.

Poslednja izmena:
Nije proslo mnogo dana i opet monty ispade u pravu.
Secate se prepirke uvezi cena gdje je *******i tvrdio zajedno sa alfauntsom da ne vaze zapadne cene za srbiju :)
Zasto me uzimas u usta, taman se thread smirio :(

Zasto me uzimas u usta, taman se thread smirio :(

Nema potrebe da se ljutis svako moze nesto pogresno da proceni.

Rekao sam samo da se cene u Srbiji prilagodjavaju evropskim nista vise i da konstatacija koju smo prvobitno imali da su na istom nivou nije tacna.

@*******i

U to koliko je sta isplativo za koga ne zelim da ulazim to svako treba pojedinacno da za sebe oceni. I sam si tvrdio jos prekjuce da ce tvoj i7 da promeni vlasnika :D Rekao sam samo da je i u Srbiji konacno realna slika u cenovnom odnosa izmedju ove dve platforme...
Vasa argumentacija je bila da ja moje prvobitno izjasnjavanje povodom cena nemogu da obrazlozim jer su u srbiji cene drugacije nego na zapadu , evo sada vise nisu razlicite nego gotovo iste.... :)

Prica sta je po oc mogucnostima bolje a sta losije je nesto trece i interesantno onima kojima se isplati dati nekih 70€ vise za cpu i plocu zbog 200MHz veceg overclocka. To je sve pitanje namene recimo ja nebih ni u snu pomislio na Q9550 u odnosu na Phenom II jer znam da ce pri prvih -100° da mi se smrzne i prekine rad :D Sve pitanje namene moj *******i :) sto nemora da znaci da jednom overclockeru na vodi ili dobrom vazdusnom Q9550 ne odradi posao bolje.

Ipak moras da imas u vidu da postoji veliki broj ljudi koje OC ne zanima a razlika u ceni itekako .... Ako mogu tih 70€ uloziti recimo u bolju graficku kartu

Bilo bi dobro da prestanes da se ponasas ko neko dete i da nastavimo u pravcu kojim smo krenuli, niko ti ne trazi da se dokazujes ali ako imas neku veliku zelju da to radis ili te to ispunjava samo nastavi, svako od nas to moze da radi i da ono sto je rekao tumaci na nacin koji njemu odgovara da bi to islo u prilog nekim njegovim prethodnim tvrdnjama, ali to nikuda ne vodi, da ne pricam o tome da je daleko od bilo kakve realnosti takvo subjektivno tumacenje samog sebe.

Imas pravo da me citiras sa svih ovih strana i da kazes gde sam pogresio ja to necu shvatiti kao zlo sa tvoje strane nego kao dobronamjernu diskusiju. Mislim da se nisam ni ja ljutio ni kad si rekao kakav sam ja to overclocker kad neznam ni jedan Framebuffer Benchmark da izvrtim :)
Niti to ima ikakve veze sa djetinjastim ponasanjem. Ljudi koji citaju ovaj thread su nakon vasih argumenata dobili utisak nakon sto sam ja povukao moju izjavu, da je Phenom II i Q9550 cenovno na istom nivou. Ja sam rekao da sacekamo da se proizvod i siroko plasira na srpsko trziste pa ponovo da uporedimo !
Sada je situacija gotovo ista kao na evropskom trzistu zbog cega i ja ponovo ulazim u ovu pricu.

Konstatovao sam da vise po tom pitanju niste upravu ni manje ni vise !

A da imam potrebu da se dokazujem to si 100% ispravno ocenio, ceo moj zivot je bio ispunjen takmicenju :)
Ako mentalno nisi spreman na dvoboj nemoj da ulazis u ring.... Ako fizicki nisi spreman, ring te moze zivota kostati :)

Poslednja izmena:
Ja imam samo jedno kratko pitanje. Da li 940 postoji i u Black Edition i u non-BE, ili postoji samo BE?

@monteboy
Sve tvoje opservacije na temu cena performanse su bile pogresne ili naklonjenje PII platformi, sto nikako nije slika realnosti, barem ne ovde kod nas. Sada mi je jasna i tvoja zelja za dokazivanjem, ti to tumacis kao nadmetanje, ok to je prihvatljivo, ali nemoras po svaku cenu braniti ono sto kazes, narocito ne kada nisi upravu, tebi je dovoljno 10% da budes upravu pa da to sto si rekao raznim sumnjivim argumentima pretvaras u nesto sto bi trebalo da bude 100% istina, to se ne radi tako i to je nesto sto ti zameram, meni licno ne smeta ali ima ljudi koji citaju ovo sto mi pisemo i sticu pogresan zakljucak na osnovu onoga sto si napisao a to je cesto tvoje tvrdoglavo branjenje tvdnji klimavim argumentiam uklopljeno u dobro osmiljen govor, samo zarad toga sto si takmicarskog duha, nije sve u zivotu nadmetanje i ne treba se tumaciti na taj nacina sve sto se izgovori i imati takav stav prema svemu.

Ring je mesto gde sam rodjen:) nekad manje a nekad vise ali uvek sam sprman za borbu;) to da nisam tvrdoglav i da nisam pristalica toga da branim sve sto kazem po svaku cenu smatram vrlinom, dok tebi to sluzi da bi se dokazivo i nabijao drugima na nos kako su nesto rekli sto se kasnije ispostavilo kao netacno ili delimicno tacno, mnogo puta do sad sam rekao i promenio misljenje ako nisam upravu i u zivotu volim iskljucivo da baratam cinjenicama, za razliku od tebe.

Moja komnetari na tvoje overklokersko umec su bili saljivi:) to si mogao i sam da primetis, sam si mi dao povoda za takve komentare rezultatom koji si prilozio i strastvenim komentarom koji je opet bio naklonjen PII procesoru:) nisma hteo da ga komentrisem odmah, hteo sam da vidim dali ce to jos neko primetiti i naravno da jeste, to samo potvrdjuje da ima jos uvek ljudi koji misle svojom glavom i ne veruju slepo u sve sto vide ili procitaju pa makra to napisao i najveci autoritet na bench forumu. To je samo jedan primer iznosenaj neistine sa tvoje strane koji bi prosao ne opazeno zato sto si "autoritet" a ima ih jos mnogo u ovoj temi, samo mi ne pada na pamet da se time bavim. Ja mislim da je vreme da se bavimo cinjenicama na pravi nacin i da ih upotrbljavamo korisno jer to im je i namena, barem je u svetu IT dosta stvari dokazivo i ma koliko se neko trudio da pretstvi sliku realnosti onakvom kakva nije (zbog svog takmicarskog duha) na kraju cemo ipak doci do istine;)

@monteboy
Sve tvoje opservacije na temu cena performanse su bile pogresne ili naklonjenje PII platformi, sto nikako nije slika realnosti, barem ne ovde kod nas. Sada mi je jasna i tvoja zelja za dokazivanjem, ti to tumacis kao nadmetanje, ok to je prihvatljivo, ali nemoras po svaku cenu braniti ono sto kazes, narocito ne kada nisi upravu, tebi je dovoljno 10% da budes upravu pa da to sto si rekao raznim sumnjivim argumentima pretvaras u nesto sto bi trebalo da bude 100% istina, to se ne radi tako i to je nesto sto ti zameram, meni licno ne smeta ali ima ljudi koji citaju ovo sto mi pisemo i sticu pogresan zakljucak na osnovu onoga sto si napisao a to je cesto tvoje tvrdoglavo branjenje tvdnji klimavim argumentiam uklopljeno u dobro osmiljen govor, samo zarad toga sto si takmicarskog duha, nije sve u zivotu nadmetanje i ne treba se tumaciti na taj nacina sve sto se izgovori i imati takav stav prema svemu.

Ring je mesto gde sam rodjen:) nekad manje a nekad vise ali uvek sam sprman za borbu;) to da nisam tvrdoglav i da nisam pristalica toga da branim sve sto kazem po svaku cenu smatram vrlinom, dok tebi to sluzi da bi se dokazivo i nabijao drugima na nos kako su nesto rekli sto se kasnije ispostavilo kao netacno ili delimicno tacno, mnogo puta do sad sam rekao i promenio misljenje ako nisam upravu i u zivotu volim iskljucivo da baratam cinjenicama, za razliku od tebe.

Moja komnetari na tvoje overklokersko umec su bili saljivi:) to si mogao i sam da primetis, sam si mi dao povoda za takve komentare rezultatom koji si prilozio i strastvenim komentarom koji je opet bio naklonjen PII procesoru:) nisma hteo da ga komentrisem odmah, hteo sam da vidim dali ce to jos neko primetiti i naravno da jeste, to samo potvrdjuje da ima jos uvek ljudi koji misle svojom glavom i ne veruju slepo u sve sto vide ili procitaju pa makra to napisao i najveci autoritet na bench forumu. To je samo jedan primer iznosenaj neistine sa tvoje strane koji bi prosao ne opazeno zato sto si "autoritet" a ima ih jos mnogo u ovoj temi, samo mi ne pada na pamet da se time bavim. Ja mislim da je vreme da se bavimo cinjenicama na pravi nacin i da ih upotrbljavamo korisno jer to im je i namena, barem je u svetu IT dosta stvari dokazivo i ma koliko se neko trudio da pretstvi sliku realnosti onakvom kakva nije (zbog svog takmicarskog duha) na kraju cemo ipak doci do istine;)

Evo napisao si 20 recenica u kojima nisi nijedanput naveo zasto je razlika u ceni u Srbiji sad od jedanput ista kao u celoj evropi osim sto si rekao da nisam u pravu :)
Ceo tvoj komentar se svodio na ocenjivanje moje licnosti i nacin izlaganja mojihb argumenata i sam navodis pricu o cinjenicama a u 20 recenica nijednu cinjenicu nisi naveo za svoj stav.Ja mislim da ovakav nacin diskusije nije primeran i da nema sa ovom temom ama bas nista zajednicko. Najbolje da otvoris poseban thread o monteboyu pa udri tamo do mile volje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno