Šta je novo?

4um racunari - ponovo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

grozda

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Jedna tema je bila zakljucana ali ja videh danas uzivo nesto slicno pa moram da se javim.

Prijatelj (koji se ne razume u racunare), naseo na reklamu, okrenuo telefon i posle trodnevnog telefoniranja, dogovorio se i kupio racunar veoma povoljno na 2 godine otplate :) kao da kupujes preko teleshopa.

Pitam ja koja je cena kad ono 92.000 i nesto sitno preko :)

Rekoh pa kakvu si to alu uzeo, ej 92.000 ???

Rekli mu da je odlican, ima Vistu, dual Core ... rekoh sto li si kupovao Vistu, mogao si XP ... kaze "NIJE MOGLO" tako su mi rekli ... Pogledam ja konfiguraciju ... prepisem, odem na neke sajtove pogledam cene ...

80a3f139d2836b93c4eba494f1fe07c6.jpg

Kod:
Maticna ploca: GIGABYTE GA-EP31DS3L = 58e
Procesor: INTEL E5200 CoreDuo 2.5GHz 800Mhz 2MB = 65e
HDD: SEAGATE ST3250410AS 250GB 7k 16MB SATA300 = 40e
Memorija: KINGSTON 2GB 800MHz DDR2 = 15e
Graficka: GIGABYTE N9500GT 1GB GDDR3 = 74e
DVD:  SAMSUNG SH-S202J = 18e
Tastatura: LOGITECH Classic Keyboard 200 = 9e
Kuciste: FRONTIER CA16A 450W = 28e
Mis:  LOGITECH Value Optical Mouse = 7e
Zvucnici:LOGITECH S-120 = 7e

RACUNAR: 321e * 96 din = 30.816 din. po cenama sa ITSvet sajta i danasnjem gornjem kursu

+

Monitor: SAMSUNG 2243NW = 142e * 96 = 13.632 din

UKUPNO: 463e * 96din = 44.448 din (po cenama sa ITSvet sajta i danasnjem gornjem kursu)

E ovo u Comtrade-u prodaju za nekih 27 990,00 Din a sa instaliranom Vistom mislim da je oko 37.000 din i daju na 3 godine, znaci ne slican nego isti, samo su prelepili nalepnicu !!!
http://www.comtradeshop.com/Pages/Products.aspx?c=MTU=&sc=DESKTOP&pid=SS1QMkRQSi9KNUVNLzAtMQ== i to je razlog zasto ne moze drugi operativni sistem, jer oni uzimaju od njih takvo kavo je.

E ova ugledna firma, na dve godine odlozenog placanja njemu je uzela nesto preko 92.000 din !!!

Ovo se zove kreditiranje :)
Nesto sto vredi 40-ak hiljada platite duplo :)

Firmin naziv jako je pametan ili ti cetvorouman :) a i vredi kad uspevaju da reklamom uspeju da zafrknu nekog da mu uvale racunar koji niti sklapaju niti instaliraju, jednostavno sklope ugovor sa Pakomom, Comtradeom i uzimaju gotovo od njih, dodaju debelu proviziju, puste jake reklame pa ko se upeca. Racunar za 2 dana stize kod vas na vrata brzom postom. Nemaju nikakve potrebe da se sekiraju oko garancije jer im istu daje firma od koje su nabavili sa klauzulom da isporuce nov ako je stari u kvaru i ne moze se popraviti za 1-2 dana, posto su jaki kupci :)

Zato otvorite prijateljima oci pre nego sto se zalete u ove 4um~~~ne firme :)

koja je to firma?

Pa kad su ljudi lenji, i ne raspitaju se barem malo pre nego kupe nesto :wall:
Te fore sa 24 rata su pis zivi . Bolje bre uzajmi pare od rodjaka, prijatelja
pa vracaj po malo od plate al dzaba kad su ljudi ovce .
Svaka cast 4um-u, nasli ljudi poslovni model i odradjuju neupucene .
Nikad mi nije zao ljudi koji se navuku na ovakve fazone, jer isti ne cene svoj novac
dovoljno da bi se bar malo potrudili i informisali o proizvodu koji kupuju .

Poslednja izmena:
koja je to firma?
Da bas ta 4um :)

Reklamiraju se po onim Grandovskim emisijama, onim jutarnjim za selo ... te dele besplatno ovo, pa popust, pa na kucnu adresu, pa garancija, veoma povoljno, ko pozove u narednih 10 minuta ... (*****ace se sigurno) :)

Ma reklama je cudo, jos kad kazu ono ako pozoves u narednih 10 minuta, dobices na poklon FLASH DISK od jednog gigabajta !!! ej 1 GB pa niko ne nudi takve povoljnosti jos dovozimo na kucni prag, a za samo 2500 din dobijate stampac u boji (za koji cete tonere platiti kasnije 3500) ...

Al kad ljudi ne znaju i nemaju google :) Ja bi google ugradio u svaki TV :) Google je cudo !!!

Poslednja izmena:
E, pa tako je to kad se ljudi ne raspitaju dovoljno pre kupovine.

Skupa lekcija - sad ce verovatno coveka da strefi slog...

Za te repa jos malo pa bi napravio komp sa dve 4870x2 u crossfire :)

JA ujutru pre posla vrtim kanale, i vidjao sam to, ali nisam znao da je tolika prevara .... ima li tu neke osnove za tužbu? Prevara potrošača i slično? Ako snimam razgovor, i pitam ima li to negde jeftinije, a oni kaž NEMA?

Daj ne lozi ..92k :S: Da vidimo racun! ( ako ga je dobio :d )

Pa bole njih, lepo su oni razvili biznis ..a jes' vala, redovni su u jutarnjem programu.
A sad ne bih ni ljude bas nazivao ovcama, nisu upuceni i to im se ucini kao brzo i lako resenje, ***.

Slično mogu reći za PC Centar. Nisu baš toliko prekardašili sa cenom, ali su zavrnuli poštenih 15000 na komšijskom računaru.

Čak i kad bi Google ugradio u TV, ne bi ga ljudi koristili. Nije dostupnost informacija problem, nego su kupci mulci.

Daj ne lozi ..92k :S: Da vidimo racun! ( ako ga je dobio :d )

Pa bole njih, lepo su oni razvili biznis ..a jes' vala, redovni su u jutarnjem programu.
A sad ne bih ni ljude bas nazivao ovcama, nisu upuceni i to im se ucini kao brzo i lako resenje, ***.

E ja bih!

Kada treba da se kupi novi deo za auto, prevrnu se sve moguce ovlascene radnje, pa se ide na otpade i sa cetvore oci se bira.
kad se kupuje ormar, nosi se metar u radnju. Za ves masinu se zna napamet broj obrtaja centrifuge i energetska klasa frizidera.
Za sve to moze da se raspita, a za ovo ne moze? Jer se reklamira na TVu?
Šišaj... I ne javljaj mi se kad nešto crkne.

P.S. Sorry na hejtu, prso mi kratak fitilj za 4um racunare.
P.P.S. Spojte ovo sa starom 4um temom

Jedna tema je bila zakljucana ali ja videh danas uzivo nesto slicno pa moram da se javim.

Prijatelj (koji se ne razume u racunare), naseo na reklamu, okrenuo telefon i posle trodnevnog telefoniranja, dogovorio se i kupio racunar veoma povoljno na 2 godine otplate :) kao da kupujes preko teleshopa.

Pitam ja koja je cena kad ono 92.000 i nesto sitno preko :)

Rekoh pa kakvu si to alu uzeo, ej 92.000 ???

Rekli mu da je odlican, ima Vistu, dual Core ... rekoh sto li si kupovao Vistu, mogao si XP ... kaze "NIJE MOGLO" tako su mi rekli ... Pogledam ja konfiguraciju ... prepisem, odem na neke sajtove pogledam cene ...

80a3f139d2836b93c4eba494f1fe07c6.jpg

Kod:
Maticna ploca: GIGABYTE GA-EP31DS3L = 58e
Procesor: INTEL E5200 CoreDuo 2.5GHz 800Mhz 2MB = 65e
HDD: SEAGATE ST3250410AS 250GB 7k 16MB SATA300 = 40e
Memorija: KINGSTON 2GB 800MHz DDR2 = 15e
Graficka: GIGABYTE N9500GT 1GB GDDR3 = 74e
DVD:  SAMSUNG SH-S202J = 18e
Tastatura: LOGITECH Classic Keyboard 200 = 9e
Kuciste: FRONTIER CA16A 450W = 28e
Mis:  LOGITECH Value Optical Mouse = 7e
Zvucnici:LOGITECH S-120 = 7e

RACUNAR: 321e * 96 din = 30.816 din. po cenama sa ITSvet sajta i danasnjem gornjem kursu

+

Monitor: SAMSUNG 2243NW = 142e * 96 = 13.632 din

UKUPNO: 463e * 96din = 44.448 din (po cenama sa ITSvet sajta i danasnjem gornjem kursu)

E ovo u Comtrade-u prodaju za nekih 27 990,00 Din a sa instaliranom Vistom mislim da je oko 37.000 din i daju na 3 godine, znaci ne slican nego isti, samo su prelepili nalepnicu !!!
http://www.comtradeshop.com/Pages/Products.aspx?c=MTU=&sc=DESKTOP&pid=SS1QMkRQSi9KNUVNLzAtMQ== i to je razlog zasto ne moze drugi operativni sistem, jer oni uzimaju od njih takvo kavo je.

E ova ugledna firma, na dve godine odlozenog placanja njemu je uzela nesto preko 92.000 din !!!

Ovo se zove kreditiranje :)
Nesto sto vredi 40-ak hiljada platite duplo :)

Firmin naziv jako je pametan ili ti cetvorouman :) a i vredi kad uspevaju da reklamom uspeju da zafrknu nekog da mu uvale racunar koji niti sklapaju niti instaliraju, jednostavno sklope ugovor sa Pakomom, Comtradeom i uzimaju gotovo od njih, dodaju debelu proviziju, puste jake reklame pa ko se upeca. Racunar za 2 dana stize kod vas na vrata brzom postom. Nemaju nikakve potrebe da se sekiraju oko garancije jer im istu daje firma od koje su nabavili sa klauzulom da isporuce nov ako je stari u kvaru i ne moze se popraviti za 1-2 dana, posto su jaki kupci :)

Zato otvorite prijateljima oci pre nego sto se zalete u ove 4um~~~ne firme :)
Ako sam ja dobro razumeo ti si sracunao da je danasnja vrednost kompa ~ 45.000 din + Vista koja kosta nekih 9.000 dinara (koje ti nisi dodao na konacnu cifru???). Sad to ispadne ~54.000 din ukupno. E sad oni su njemu uzeli 92.000 na dve godine, sto znaci 92/54 = 1.7 odnosno uzeli su mu 70% kamate jer covek otplacuje na rate.
Ja sad kontam ako je dinar u odnosu na evro samo u zadnja 2 meseca depresirao preko 20% moze lako da se ispostavi da ce 4um za 2 godine kad prikupi sve pare (tj. dinare) da bude i u minusu, ukoliko dinar nastavi da slabi. Dakle postoji veliki devizni rizik.
Plus treba uracunati i njihovu zaradu koja treba da je bar 20-25% godisnje (odokativno).
Meni ovo ne izgleda tako nepovoljno ili sam ja nesto obnevideo ipak je 5 ujutro. :wave:

Ipak je ovo drugo a topik opushteno mozhe da zavrshi u kanti jer se toliko puta prichalo o njima da ne znam da li je vredno troshenja zhivaca i energije i svega. Ljudi koji posecjuju ovaj forum znaju za njih i sve vezano za njih samo ne znaju kada cje sajt da proradi :d

verovatno nikada, kao shto niko odavde necje apsolutno nikada kupiti kod njih nishta.

nekim ljudima je bitnije da je na rate, nego sta dobiju za te pare... a mozda ih i zaborave za ostale rate posle 10-te :D :wall:

nekim ljudima je bitnije da je na rate, nego sta dobiju za te pare...

Ali ovo vazi za sve i neverovatno je koliko ljudi kupuju na rate. Nema pare (ima neku bednu platu od 20 000) a hoce da kupi. Ne moze da ceka. Umesto da sam sebi odvaja pare koliko bi dao za ratu (ili manje) i za tih par meseci bi kupio sta god mu treba, PC, ves masina, TV. Ne, on posle xy rata em placa skuplje em odlaze kupovinu sledece stvari. Znaci, on i dalje nema para (kako bi i imao kad otplacuje glupe kredite) i naravno kuka, krivi mu politicari, i ko zna ko. Pa ne znam koja bi Vlada ili banka mene ubedila/naterala da uzmem kredit za bilo sta (kola, stan). Sam osecaj robovanja ratama je nezdrav.

Ali ovo vazi za sve i neverovatno je koliko ljudi kupuju na rate. Nema pare (ima neku bednu platu od 20 000) a hoce da kupi. Ne moze da ceka. Umesto da sam sebi odvaja pare koliko bi dao za ratu (ili manje) i za tih par meseci bi kupio sta god mu treba, PC, ves masina, TV. Ne, on posle xy rata em placa skuplje em odlaze kupovinu sledece stvari. Znaci, on i dalje nema para (kako bi i imao kad otplacuje glupe kredite) i naravno kuka, krivi mu politicari, i ko zna ko. Pa ne znam koja bi Vlada ili banka mene ubedila/naterala da uzmem kredit za bilo sta (kola, stan). Sam osecaj robovanja ratama je nezdrav.

Blago tebi, ali dosta ljudi mora tako, uzme kredit i zna da mora da plati tu ratu svakog meseca, ako ne kupi tako,nece nikako - otici ce pare za nesto drugo...:smash:

Daj, procitaj sta sam napisao. Da li ces da sam sebi dajes rate, primer 12x100=1200 ili ces da dajes banci 12x100x1.3=1560. 1560=1200=360 evra, znaci ako si sam sebi odvajao mogao si za narednu stvar vec da imas 3 spremne rate.

Daj, procitaj sta sam napisao. Da li ces da sam sebi dajes rate, primer 12x100=1200 ili ces da dajes banci 12x100x1.3=1560. 1560=1200=360 evra, znaci ako si sam sebi odvajao mogao si za narednu stvar vec da imas 3 spremne rate.

A ako ti je to potrebno odmah? Isto ces tako da odvajas? A to sam sebi mesecno odvajas xyz jura - kod vecine raje u Srbiji krenes da odvajas , sedmi mesec rikne anlaser i kvacilo, ves masina ili bojler, deca krecu u skolu , treba za knjige, pribor,etc. - ode to odvajanje... Jeste taj kredit rak rana, pogotovu ako je tranzicija, ali narod ide tom linijom - trebaju mi pare, uzecu kredit, placacu debeli procenat...

Poslednja izmena:
Ja sam napisao da vecina ne moze da ceka. E sad, da li su razlozi za (ne)cekanje opravdani, nemanje icega i preka potreba, ili samo zelja da se kupi novo, nestrljenje.

da, ali problem je u tome sto se makar ne raspitaju kod nekog ko se razume u ta sokotjala: komipijutere

Evo jednog klasicnog primera, kupovina racunara za klinca. Polazi u skolu i treba otac da mu kupi. Zar taj otac nije mogao da se seti pre 12 meseci da ce dete za godinu dana da mu krene u skolu i da ce da mu treba racunar? Ili mu je dete doslo iz skole prvi dan i reklo da sva deca imaju kompjuter (ili mu je nastavnica rekla da mu treba) i da i on treba svom detetu da obezbedi?

Sto se tice 4um racunara, zove mene drugar i kaze: 'E matori evo me u prodavnici, kupujem racunar, pa mi treba mala pomoc'! Ja pitam gde je, kada mi rece u forumu ja odlepio! I kaze on sklopili mu neku konfu e2200,2Gb rama, 8600GT i neki 19'' monitor, cena oko 37 hiljada.

Reko ja dobro ajd, ali vidi umesto 8600GT stavi 9600GT... Zove on mene posle par minuta i kaze mi da nisam normalan,sta ce njemu toliko jaka graficka, i toliko skuplja, cena bi sa 9600 umesto 8600 bila ne 37000, nego 49000 i bez monitora!

Ja mu rek'o radi sta hoces, samo nemoj kupovati tamo, medjutim tvrdoglav covek, kupio je to odma na keca... I jos je na sred monitora dobio mrtav pixel...

Forum, smesno, najveci lopovi kod nas...

Zbog ovakvih stvari sam cvrsto resio da se ne upustam vise u tehnicke konsultacije i da ne dajem savete. Takve situacije uvek pocnu sa mojim predlogom "uzmi to to to i to", na sta sledi, "a ja sam video kod nekog..., cuo sam..., rekli su mi u radnji..." I em ja ispadam budala, em se nesto nerviram oko necega sto i nije za mene. Zbog toga mi i nije zao takvih sto placaju 1000 evra masine od 500, sto uzimaju kredite i rate gde za vrednost od 1000 isplacuju 1400 na kraju itd. Tako da bih ja umesto pljuvanja po 4umovcima rekao jedno - bravo majstori ! Ako mozete, uzimajte i vise. Pa po principu prirodne selekcije dok se ne istrebe maloumni...

dzonika ti ga baš pretera. Kartica koja košta 80 evra i kartica koja košta 190 evra?! Razumeo bih da si mu rekao 8800GT ili GTS... A ti ga baš zapuca.

I kakve veze ima mrtav pixel sa cenom? Svakom prodavcu/prodavnici može da se zadesi da mu je monitor faličan.

U 4um-u ne bih kupovao samo zbog njihove saradnje sa Grandom... Sad kad sam jos ovo procitao, ne pada mi napamet da im ni pridjem.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno