monteboy
Slavan
- Učlanjen(a)
- 26.07.2004
- Poena
- 410
Meni nije jasno kako je on uspeo 6.0Ghz na 1.52v??
Monte jel mozes ti svoj preko 5ghz?
bice daleko i preko 5GHz uskoro .....
Meni nije jasno kako je on uspeo 6.0Ghz na 1.52v??
Monte jel mozes ti svoj preko 5ghz?
Ajde dosta laganja, idi nazad nekoliko strana, postavio sam ti linkove koji nisu ni sa Anandtech-a ni sa HWBot.gr (koje oba prozivas) u kojima i7 brise pod sa PII u 3DSMax-u, kompresiji, eknodingu i po 2x.Koji si ti plagijat pa to je smesno. Ti se uplices druze u thread sa predpostavkama a realno nisi nista pokazao nijedan score tvog procesora a ni i7 nisam do sada video.
Postavio sam ti rezultat za compile Ogre3D paketa koji je po tebi "korektnoj ruskoj braci" Jorki kompajlovao ~110 sekundi a PII bio brzi. Kod mene na 2.4GHz Yorkie (underclocked je) se kompajlovao ~60 sec.Valjda si mogao bar kompilat objaviti do sada ...... U cemu je problem ?![]()
Kakav bre skor??? Pokazao si mi ("jako koristan") WPrime, 3DMark i igricu... ja imam ATI 2600XT, da necu mozda sa njom da ti pokazujem 3DMark score?U cemu je onda problem koliko vidim imas QX9650 sta te druze sprecava da pokazes nesto imas moje do sada objavljene shotove na Phenom II ajde nemoj da se optuzujemo bezpotrebno praznim recnikom , dokazi mi na delu pokazi neki skore koji magu da vidim i da ti cestitam.
Samo lazes, samo pominjes sintetiku a ja sam brdo konkretnih nesintetickih testova ti linkovao. Ako su tebi kompresija, enkoding, rendering (ne Cinebench nego 3DSMax) sintetika, uzmi recnik da ne gubimo vreme!U suprotnom upravo ti ispadas alapaca sto puca iz prazne puske. Niko te ovde sa tvojim optuzbama nece ozbiljno shvatiti postajes smesan jer se stalno osvrces na sistetiku i ponavljas.
Ne interesuju me igrice, to sam ti uvek rekao. Jesam li ti ikad rekao suprotno? Dokazi! Daj link ka postu gde sam rekao da PII nije bolji za igrice od bilo koje Intel alternative!Pokazi mi na delu u wprime'u u igricama da je tvoj tri puta skuplji QX9650 bolji cpu kao sto si tvrdio![]()
Ako hoces OC comparison (stablian koji moze za svaki dan), ne moraju ni da budu jednake OC. Neka PII i bude na vecem taktu... samo da su oba na njihovim max. 24/7 taktovima, da ima logike porediti (4GHz nije ta freq. jer je ne moze postici dovoljan deo populacije).Evo ako nemozes 4GHz predlozi frikvenciju na kojoj mozes da se meris. Koristi i DDR3 memoriju nije nikakav problem samo kreni konacno druze ....![]()
Da si imao jedan konstruktivan rezultat ja bih mozda vec cutaoVas dvojica mi delujeto toliko smotani da niste ni sa najsklupljom platformom u stanju ugroziti rezultate iz mainstream segmenta![]()
Ajde dosta laganja, idi nazad nekoliko strana, postavio sam ti linkove koji nisu ni sa Anandtech-a ni sa HWBot.gr (koje oba prozivas) u kojima i7 brise pod sa PII u 3DSMax-u, kompresiji, eknodingu i po 2x.
A sta si ti dao? WPrime, 3DMark, OC? Ko je ovde konkretan?
Jesi li igde postavio dokaz da TechReport, legitReviews i Xbit nisu u pravu za ove testove sto sam naveo? (a slazu se sa Anandom, cak su negde i veci skor imali na Intelu!)
Znam kako zvucim, nazalostI ne kazem da je PII los, uzasan, propast, bla truc.. naprotiv, sasvim je solidan proizvod, kao rodjen za igrace, jos po ovim cenama se mislim da uzmem jedan za HTPC jer se manje greje u Idle nego bilo koji drugi...
Ali ne moze za poslovno isplative stvari da pridje i7-ci po performansama a to je bitno ako se vec ne uzima kancelarijska mashina.
AMD nije smanjio cene jer "voli narod, ne zeli da im uzima vishe nego sto narod zeli da da", nego jer moraA ovi jadnici koji su kupili pre nedelju dana CPU i dali 70e vishe - zao mi vas je.
Postavio sam ti rezultat za compile Ogre3D paketa koji je po tebi "korektnoj ruskoj braci" Jorki kompajlovao ~110 sekundi a PII bio brzi. Kod mene na 2.4GHz Yorkie (underclocked je) se kompajlovao ~60 sec.
Za WDK compile, mogu da ti postavim time, ali bez icega da se uporedi, nece vredeti, uz to cekam da mi kazes koji WDK skidas, da imam isti build. (nema ih mnogo ali mogu 2-4 da se skinu a razlikuju se pozamasno)
Kakav bre skor??? Pokazao si mi ("jako koristan") WPrime, 3DMark i igricu... ja imam ATI 2600XT, da necu mozda sa njom da ti pokazujem 3DMark score?
Samo lazes, samo pominjes sintetiku a ja sam brdo konkretnih nesintetickih testova ti linkovao. Ako su tebi kompresija, enkoding, rendering (ne Cinebench nego 3DSMax) sintetika, uzmi recnik da ne gubimo vreme!
Ne interesuju me igrice, to sam ti uvek rekao. Jesam li ti ikad rekao suprotno? Dokazi! Daj link ka postu gde sam rekao da PII nije bolji za igrice od bilo koje Intel alternative!
Ti ocigledno mesas stalno mene, zahebanog, i ostale, ili ti verovatno ne ide u prilog da direktno odgovoris na linkove koje sam postavio pa stalno lazes kako pominjem sintetiku!
Ako hoces OC comparison (stablian koji moze za svaki dan), ne moraju ni da budu jednake OC. Neka PII i bude na vecem taktu... samo da su oba na njihovim max. 24/7 taktovima, da ima logike porediti (4GHz nije ta freq. jer je ne moze postici dovoljan deo populacije).
Uradi onda tu test 3DSMaxa, kompresije (obavezno defragmentovani diskovi, i navedi sa kog/koji disk si kompresovao i sta), enkoding (ne zanima me ako kazes da Intel ima prednost u DivX-u zbog SSE-a, to je tvoj problem), skini Ogre3D kompajluj OgreMain javi koliko je trajalo... pokreni vec jednom taj WDK compile i meni sam dosadio
I onda mozemo da poredimo nesto. Kad utvrdimo tacno sta da testiramo, pusticemo ja ti i *******i rezultate pa da vidimo...
Ti jos uvek nijedan rezultat nisi stavio, samo si sintetiku za koju me stalno lazno prozivas stavio.
Da si imao jedan konstruktivan rezultat ja bih mozda vec cutao
Evo, ako mi pokazes da je PII bolji u svemu gore (ili bar u necemo primetno bolji) od i7, ustedeo si mi novac za upgrade, ako nista drugo dobijas pivo kad sletim u Dizeldorf![]()
@monteboy
Kada sam ja tebe omalovazavao ili bilo koga na forumu? To da u zadnje vreme jako cesto lupas za medaju vec je svima jasmo, stvar je u tome sto tebi takvo lupanje ne prilici. Do skoro si samo linkovao testove i forume koji nemaju veze sa mozgom i bez greske pretstavljaju PII daleko boljim nego sto zaista jeste.
Ja nisam bio bezobrazan ali sad cu biti bezobrzno sarkastica i to sa punim pravom, to je ono sto ti cesto radis ali bez ikakve osnove. Trazio si Wprime32, nema problema izvoli Pogledajte prilog 45549 Pogledajte prilog 45550 mada je bezveze porediti, ali kad si bas navali, nemam Q9550 znas jako dobro sta imam u masini. Znaci meni je potreban klok od 2850mhz da bi imao isti rezultat kao ti sa PII na 4150mhz. Dok je PII procesoru potreban klok od 5400mhz da bi dao isti rezultat u Wprime32 kao i i7 na 4000mhz kako ti se svidja ovo poredjenje, bas realno zar ne:d
Sad cemo malo pricati o cenam i preformansam![]()
Da bi PII postigo iste performanse kao i7 na 4000mhz u aplikacijama koje se ponasaju slicno kao Wprime32 potrebno je nesto bolje od faznog hladjenja, znaci tecni azot ili helijum da bi se takav sistem ohladio pri kloku od 5400mhz za 24/7 sto nas dovodi do sledece racunice:-devil-:
PII 250e + Ploca 120e + Memorija 1200mhz 50e Pot 100e + Prosta radna snaga za sipanje azota 1000e , 1mesec rada = 1520e
I7 940 450e + Ploca 300e + Memorija 1800mhz 170e + Vodeno 300e = 1220e za 3god rada koliko je ceo sistem u garanciji.
Kako ti se svidja ova matematika? ne mozes da kazes da nije realna ako hoces da dostignes i7 pri optimalnom kloku za 24/7, stim da PII sistem kosta +36000e ako ga budes koristio jedanko dugo kao i i7 platformu 3god, racunam da u nemackoj neces moci da nadjes radnika kog ces platiti manje od 1000e +benificirani radni staz zbog rada sa opasnim supstancama
Sto se gaminga tice, trenutno imam posla i obaveza koje trebam da obavim pa nikako ne nalazim vremena da se nadjem sa Nikolim a tvoje gaming testove nisam jos uvek video Crysis i GTA4, sem ako ne racunas onu komediju koju si postavio sa E8600, he he veliki overklokeru koji ne znas da izvrtis naj obicniji crysis test:-devil-: Znaci da sam ti priliku i mogucnost da prozivas intel i i7 do mile volje tako sto cemo napraviti poredjenje u gamingu gde su razlike minimalne a ako uzmemo u obzir pojedine testove bice da je PII jos za nesto malo bolji od i7 narociti u velikim rezolucijam, bilo bi dobro da se malo strpis da uzmem kartu i da za to vreme postavis svoje rezultate pa onda prozivaj budi sarkastican i cerekaj se do mile volje, barem ces imati valjanih razloga za tako nesto.
Izvini sto nemogu da ti cutiom, provociras me svojim nerealnim stavom i nacinom na koji ga interpretiras, necu da kazem da lazes, mozda si se malo nalozio na PII pa ti neki djavo neda mira u svakom slucaju daleko da je i7 svega 2% brzi od PII kao sto si govorio a vidi da i dalje tvrdis isto. Moja pretpostavka da ce biti u rangu sa Q6600 procesorom je bila samo pretpostavak dok jos niko nije imao priolike da proba PII, ako pogledas koliko je phenom los procesor kakvu realno pretpostavku bi mogao da imam? Ako uzmemo u obzir da je u najvecem broju testova sporiji od Q9550 onda je moja pretpostavaka da ce biti izmedju Q6600 i Q9550 bila tacna, jedino sam pogresio u tome sto sam mislio da ce biti blizi Q6600 nego Q9550 a ustvari je skoro pa jednak po performansama Q9550 stim da nema tako dobar oc potencijal za 24/7 to jes malo teze ide preko 3.8ghz uz neko vazdusno hladjenje sto Q9550 procesorima nije nikakav problem o Q9550s i da ne pricamo.
Nisam ni tvrdio da je generalno brzi, uvek sam izbacio igre iz price, i uvek sam rekao u dobrom broju real-world primena!Generalno nebih imao ni raspravu sa tobom alfaunits da si rekao da je i7 u nekim disciplinama samo brzi CPU. Tu nisi pronaso toplu vodu to je svakome jasno da je u encodingu , renderingu ova arhitektura performantnija neistina je da je generalno 50%-100% brza ali nekih 30% za sigurno stim sto sam CPU ovdje ne igra sam ulogu nego cela platforma.
Naravno da moze da "zavrsi" posao, ali jedno je zavrsiti posao a drugo je odraditi vishe posla.Radise o tvom omalozavanju Phenom'a II kao proceesora samo za igrice, pa covece do skoro su ljudi odradjivali na intelovim quadovima tipa Q9650 ili Q9550 rendering , video encoding , publishing itd. i bili zadovoljno naravno kome je i trebao quad. Sad imamo AMD proizvod koji je po performansama bar jednak jednom Q9550 a kad se lepo nasteluje moze biti i brzi zbog cega onda ovaj cpu nebi adekvatno zavrsio posao ili cak bolje kad se uporedi sa Q9550 a uz to dodje dosta jeftiniji ?
Ja ne mogu vishe od 3GHz zbog napajanja i dva RAID kontrolera+16 diskova koji vuku vishe nego ostatak platformeZnam da nemas sredstva da postignes moje performanse verujem i da smo na istoj masini da nebi imao sanse ni blizu da postignes iste performanse i to ne ocekujem od tebe.
Zato i rekoh biraj test i frikvenciju pa ce mo uporediti![]()
Ne, ne, ne, ti nemas blage veze kakav development ja radim i sta je sve software developmentAko neko tvrdi da mu treba i7 iskljucivo zbog software developmenta onda taj blage veze nema sta prica
O, covece, pa ja nisam lud! Ja sam rekao da meni za to treba, i da mi znaci brzi CPU, a ne da je neophodna osnova LOL. Znam ljude koji jos to rade na P3.Mene licno nikada neces moci ubediti da je i7 osnova za ozbiljan software development
KOME? Kucnom korisniku? PII - imas moju iskrenu podrsku.Ovdje treba pogledati balans i videti sta je zaista nekome isplatljivije kupiti.
Ne mesaj "zezanje i ozbiljan rad" sa "igranje, kancelarija i zarada koja zavisi od kolicine uradjenog posla".0Generalne izjave tipa ovo je za zezanje a ovo je za ozbiljan rad su u najmanju ruku "neistina" i stvaraju kod citaca ovog foruma pogresnu sliku a ti se iz petnih zila trudis tvojim pausalnim iizjavama to da postignes.
Ma da ...Da si uporedio i7 sa nekim Sempronom pa covek i da ti poveruje ali ovako samo se slatko mogu nasmijati na tvoje fan parole.
Mozda je covek video Kyle-ov test, pa vidi da Tri-SLI duplira na i7 od PIINeznam da li si ti *******og nagovorio na i7 ali covek ce se prosto razocarati kad bude video performanse u vecim rezolucijama nije valjda pljunuo tolike novce da bi vrteo tipa Anandtech Crysis na 800x600ili Sandru
Nekad nula, u prosecnim danima nesto tipa 10-ak rebuilda (onog sto sam naveo gore) + testiranja, a imao sam i nedelje kada sam radio skoro 100 recompile-a. (i isplatila su se jer sam uspeo da na vreme izbacim driver koji se nalazi na dva velika laptop OEM-a na skoro svim modelima).koliko kompilata vrsis na dan prosecno ?
Od potrebe - onih dana sam radio i po 20 sati.Koliko radis dnevno sati ?
Read above.koliko puta izvrsavas full build projekta u toku dana ? Cenim da si svestan da je i kompajler dovoljno inteligentan da kompilira samo onaj deo koda koji si i menjao u tvom tekucem radu
Projekti na kojima radis koliko imaju kodnih linija od prilike
4 skoro.i koliko godina (dana) su evaluirali ?
1.Sa kolikim timom (manpower) radis na tim projektima ?
Ne, ne, ne, ti nemas blage veze kakav development ja radim i sta je sve software development Mali montica je mozda to zamislio kao pisanje koda pa je i kancelarijska mashina OK Ili compile 3-4 C fajla od 10KB...
A evo dacu ti konkretan poslovni primer: 20 drivera koji imaju shared source base sa drugim #defines od po 500KB koda - znaci kompajlovati 10MB C koda!
Vreme potrebno da se to kompajluje, signuje, naprave instalacije, version bekap (sve automatizovano, ali sve mora da se odradi izmedju testiranja) na QX9650 je negde 2.5 minuta. Dok sam bio na Opty 165 @3G, to je trajalo >20 minuta!
Ovih 2.5 zvuci malo i nebitno - ali ja to moram da odradim ponekad i 100 puta DNEVNO, jer treba da kompajlujem, testiram, nesto ne radi, menjaj source, recompile (MORA full rebuild), pa jovo nanovo... a ja nemam integrisani debugger za drivere pa da mogu sve na brzaka da uradim sa Edit and Continue debugging.
Nije uopste lepo pricati i potcenjivati nesto o cemu nemas predstavu... ovo nije software development kakav vecina ljudi radi. (ne hvalim se, smor je...)
Jesi ti ovo poceo da me vredjas ili si se bash lose izrazio jer ti hvali "i" i zarez?Tvoj je licni problem sto bodes oci sa developmentom drajvera , debuging je tu veoma otezan i mukotrpan nije za pohvalu tesko zaradjen novac![]()
Svrha je da razlicit driveri rade razlicite stvari, ali ima deo koji je isti za sve. Promene su cesto i u headerima, kada mora rebuild ceo.U cemu je problem ako imas shared bazu. Koja je svrha shared baze ako je svaki sekund menjas te je potreban full build ?
Ne toliki ali 2x ocekujem, zbog HT-a.razumijem da ti treba brza masina ali ako ocekujes skaliranje sa QX9650 na i7 kao sto tvrdis da je bio slucaj sa opterona na QX onda se tu debelo varas![]()
Aj dosta sa lazima vishe, nigde nisam rekao da sam ga i probao za ovo, niti rekao da je za development bolji, vec za rendering, enkdoing, kompresiju.I generalno da i svog specialnog slucaja izvlacis zakljucak da je jedan CPU za ozbiljan rad a drugi za igrice nije objektivno.
Jesi ti ovo poceo da me vredjas ili si se bash lose izrazio jer ti hvali "i" i zarez?
Volio bih to da vidim na delu ali ni blizu nece biti dva puta.Ne toliki ali 2x ocekujem, zbog HT-a.
Aj dosta sa lazima vishe, nigde nisam rekao da sam ga i probao za ovo, niti rekao da je za development bolji, vec za rendering, enkdoing, kompresiju.
Lepo sam naveo da cu biti sarkastican, cisto da vidis kako to izgleda kad i drugi to rade a ne samo ti. Jeste sarkasticno ali su oni rezultati moji protiv tvoji barem tacni i krajnja matematika cena performanse je tacna, ali daleko od toga da je to zaista tako i da bi stvari mogle da se postave na taj nacin. Recimo da ti redovno radis i pretstavljas PII na ovaj nacin na koji sam ja pretstavio i7, to je ono sto iritira, pritom cesto ne dosatju ragumenti za tvoje pametovanje a da ne pricam da to radis poredeci tudje rezultate sto je van svake pameti ako vec imas procesor i ceo pc sklop u top izdanju.
Ti ne razumes jednu stvar, meni je sve jedno dali je PII brzi ili sporiji od Q9550 ali ti si krajnje zanimlji za prepisku u ovoj temi, toliko si nerealan da prosto ne mogu da odolim da ne kritikujem tvoje pisanje i tvoje opservacije na ovu temuJa stvarno nemam vremana da trazim Q9550 da bismo pravili poredjenje u nekim ozbiljnijim aplikacijama ali bih voleo da se neko ko ima takav procesor ukljuci u ovu temu pa da vidimo sta je od cega bolje i koliko, mislm vec smo videli manje vise, ali eto cisto da imamo o cemu da raspravljamo na dalje
![]()
Narano da cu postaviti rezultate, kako ne razumes da ima posla i da ne mogu trenutno da stignem, to je jedini razlog. Kada sam rekao da ce PII nestati u prasini koja se digla oko njega mislim da sam i obrazlozio zasto to mislim, mozda sam malo prenaglio sa ocenom da ce nestati, ali svako nece postici neki znacajniji uspeh, prosto ne moze da zauzme neku posebno bitnu poziciju na trzistu i da se kaze da je na tom mestu nesto posebno kao sto su svojevremeno bili Q6600 i Q9550 procesori, sve sto je uspeo da uradi u odnosu na konkurenciju je da se opasno priblizi svom glavnom rivalu Q9550 ali ne i da ga prestignem, zato i nije nista posebno. Da je kojim slicajem za 10% brzi od Q9550 i da se klokuje makar na 4000mhz opusteno sa vazdusnim hladjenjem, onda bi situacija bila daleko bolja, ovako kada znamo da iz intela dolaze i5 procesori ja ne vidim da ce se PII proslaviti u skoroj buducnosti i da ce na kraju ove godine odneti krunu najpoularniji cpu kao sto je to Q6600.
Opet lazes da sam ja to rekao ili insinuirao.Rekoh iz tvog specificnog slucaju nemas nikakav povod da generalizujes o stvarima sta je za ozbiljan rad a sta za igre.
Citiram korisnika: alfaunits
Ajde opet, sine...
Jel' ti primarno kupujes skup sistem da bi zaradio njime ili da bi se igrao? Ako je ovo prvo, pojesces i 20% manje brzine za gaming.
Ako je ovo drugo, i7 je van price, i nema sta da diskutujemo.
Do sad sam samo citao ali, gde ja vidim prednost phenoma, za par meseci kada ja budem sebi sastavljao racunar, imacu nek ogranicen budzet i sad za nekih 400-500 evra ja dobijem
phenom II
plocu
4 gb rama
Bruka graficku
kod intela za te pare dobijem plocu i procesor.. i jos moram da dam mnogo para za ddr3 memoriju i graficku, i znaci 200-300 evra vise.. sve to, a cemu? radi neke mizerne razlike u performansama koju nebi ni osetio osim ako ne merim vreme ili frame rate.. Tu po mom misljenju lezi prednost AMDa. cak i sad sa phenom jedan, nije to los procesor, samo je malo sporiji od intela, i na primer ko radi sa 3d grafikom kuci i treba mu quard moze za smesne pare da sklopi konfu.
Malo si se upristoji sa komentarim u ova zadnja 3-4 posta, pohvalno
Ja nisam poredio PII sa Q8200. Prednost koju i7 ima kolika go da jeste ne opravadava cenu i ja nikada nisam rekao da je opravdava. Ja cu svoj cpu jako lepo iskoristiti zasta god mi bude trebao a kupio sam ga pre svega iz radoznalosti i nisam se vodio logikom da dobijem maksimum za ulozeni novac, pritom nikome nisam preporucivao da ga kupi ili nameta to resenje kao idealno, cak sam rekao da je preskupo. To sto si prokomentarisa na racun cene i Q9550 u odnosu na PII zeleci da kazes da ce se nesto ustedeti mislim da si upravu ali to nesto nije 100e vec mnogo manje a ako uzmemo u obzir da je Q9550 ipak malo brzi od PII i da ima bolji OC potencijal ja mislim da vredi platiti tu razliku, ali opet ne mora da bude presudno, samo razlika je mala da bi se o njoj komentarisalo i retki su oni koji planiraju da kupe tako skup procesor a da im je problem dati koji evro vise za nesto sto je generalo gledano bolje
Stvarno si naporan sa forsiranjem te price o cenamaizmedju ostalog evo ti cene kakve su kod nas i adekvatan hardver pa sam napravi poredjenje, ja ne znam gde si ti video tu razliku od 100e.
P5Q pro - 110e
Q9550 - 245e
PII 940 - 245e
PII 920 - 210e
Ne znam koja maticna ploca bi bila pandam ovoj intelovoj, znam samo da je P5Q Pro vise nego dovoljna za sve sto Q9550 moze da ponudi. Ne razume pitanje memorije koje si postavio, koliko znam i jedna i druga platforma koriste DDR2 stim da za intel procesore postoje i DDR3 ploce.
Cene sam nasao na PC berzi.
Noted and observedAu covece ala naspamova ovu temu..Pa postoji dugme pod nazivom edit... :S:
kad neko laze vishe nego sto treba:monteboy je napisao(la):Mislim vas dvojica ste pustili pricu da I7 sije negdje Phenom'a II i do dva putaU sintetici kao Wprime'a da !
Ja lepo pitah *******og da mi navede jednu realnu aplikaciju koja takodje pokazuje slicne performanse kao i wprime na i7 ali ostadoh bez odgovoraIzgleda tek treba da se izprogramira.
Read above. A evo i below jos jedno izvrtanje istine sa tvoje strane za nesto sto ja nikad nisam tvrdio. Uvodis komentare na nesto sto nema veze sa onim sto sam ja rekao nego samo uzimas delove iz mojih postova i pravis slagalicu kako tebi odgovara.alfaunits vrati se unazad i pogledaj koliko puta si me prozvao u ovom threadu lazovom pa razmisli ko kome mora da se izvine !
Zbilja kad vidimo performanse u VisualStudio X64 nemamo sta da diskutujemo, Phenom II ispada odlicna allround platforma
![]()
Aha, znaci to sto ima OC diplomu znaci i da zna stvari nevezane za OCing? Svaka ti cast LOLKako je smesno kada totalni outsider krene OC veteranu kakav je Monti da soli pamet.
Do sad sam samo citao ali, gde ja vidim prednost phenoma, za par meseci kada ja budem sebi sastavljao racunar, imacu nek ogranicen budzet i sad za nekih 400-500 evra ja dobijem
phenom II
plocu
4 gb rama
Bruka graficku
kod intela za te pare dobijem plocu i procesor.. i jos moram da dam mnogo para za ddr3 memoriju i graficku, i znaci 200-300 evra vise.. sve to, a cemu? radi neke mizerne razlike u performansama koju nebi ni osetio osim ako ne merim vreme ili frame rate.. Tu po mom misljenju lezi prednost AMDa. cak i sad sa phenom jedan, nije to los procesor, samo je malo sporiji od intela, i na primer ko radi sa 3d grafikom kuci i treba mu quard moze za smesne pare da sklopi konfu.
Pre bih rekao platformu, ali nije realno. realno je za dobar broj korisnika, koji traze sweetspot, ili imaju limit, za koji hoce najbolje.Btw, zar nije najlogicniji nacin uporedjivanja onaj po cenovnom rangu?
A da mi poredjujemo cene u Tajikistanu?Slabo je Phenom II zastupljen trenutno u Srbiji , nerealna je cena za Phenom II 940 od 245€.
Ja predlazem da se ova tema zakljuca i da se otvori nova jer ovo vise nije tread o PII neko prepucavanje. Sta se vi brinete o tome ko ce i sta da kupi kad ce svako da uzme ono za sta ima novca i ono sto mu najvise odgovara.
@monteboy
Ponovo si nerealan, pa ko je kriv AMD sto nema highend ploce, nemaju ni highend procesore tako da je to razumljivo he heP5Q pro je ekstra ploca na kojoj Q9550 radi na 4000mhz bez problema i ima sve sto je jednom prosecnim korisniku potrebno da jedna ploca ima. Sigurno da je ova ploca koju si linkovao za poredjenje sa P5Q pro ako nista drugo ruzna je do bola
samo mi reci po cemu ove dve ploce mogu da se porede? misli ovo je smesno sto si ti linkovao i da kao poredjenja, uzobilji se malo
Maximus II formula i slicne ploce su samo sarena laza za one koji misle da su time sto su dali 250e kupili pravu stvar. Seti se samo P5K kako je bila dobra za ekstremni ocMi zivimo u srbiji a ovde su cene ovakve kave jesu, tako da bi bilo pozeljno da na to obratis paznju kada vec pominjes cene, na nemackim forumima linkuj njihovu berzu ovde dolaze u obzir PCberza, Benchshop, ITsvet i tako ta mesta za oglasavanje i reklamiranje cenovnika, ja mislim da bi tako bilo naj realnije ako vec govorimo o prosecnom srpskom potrosacu koji zivi u srbiji
Ako uzmemo u obzir situaciju kod nas skoro i da nema razlike u ceni te dve platforme, znaci pokusaj sad ako mozes da mi nadjes tih 100e razlika o kojima pricas znaci hocu da vidim tu tvoju racunicu bez linkovanja evropskih cena.
Zasto ne postujes neki rezultat u gamingu? sta cekas ti bar imas sve sto ti treba, ja cu vec postavit rezultate samo malo da nadjem vremena.
@isnogood
Zar ja nisam pomenu da sam kao izvor informacija koristio PCberzu? a tisi bas naso gde ces da kupujes , pakom he he, em su derikoze em kad se nesto pokvari mora da se ceka na reklamaciju po mesec dana.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari