Šta je novo?

2.1 zvucnici do 70-80€

Rale45

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
620
Bas me zanimaju 2.1, jer mi je takav raspored u sobi da ne moze 5.1 nikako lepo da se namesti.

Po mogucstvu da imaju OK bas, i odvojene kontrole, da ne moram da se zavlacim ispod stola da smanjim ili utisam.

Predlozi? :)

Pozdrav!

Zar je moguce da stvarno nemate inspiraciju i ideju kako da napravite jeftine a dobre stalke?! Pa ja sam za 1200din napravio extra masivne i dobre stalke za solo2!U tu cenu mi je usao utroseni medijapan,perfektno ostri podesivi siljci,farba.Sve sam sam napravio i napunio ih peskom i stavio distancere. Visina varira zbog podesivih siljaka od 55 do 60cm, a tezina je oko 15kg po komadu. Samo se na ovaj nacin dobija njihov najbolji zvuk,sve ostalo su improvizacije. Necete da se usrecite ni zidnim nosacima ni stolovima koje god modele kupovali...

Zar je moguce da stvarno nemate inspiraciju i ideju kako da napravite jeftine a dobre stalke?! Pa ja sam za 1200din napravio extra masivne i dobre stalke za solo2!U tu cenu mi je usao utroseni medijapan,perfektno ostri podesivi siljci,farba.Sve sam sam napravio i napunio ih peskom i stavio distancere. Visina varira zbog podesivih siljaka od 55 do 60cm, a tezina je oko 15kg po komadu. Samo se na ovaj nacin dobija njihov najbolji zvuk,sve ostalo su improvizacije. Necete da se usrecite ni zidnim nosacima ni stolovima koje god modele kupovali...

Jel' ti nije problem da okacis par slika da vidim kako si uradio te stalke?:)

E da i mene interesuju ti stalci,posto uzimam za 2,3 dana 6c.Razmisljao sam da li da se prihvatim 7c i uzmem ih ali zaista nisam spreman da se olaksam za 10 crvenih.Doduse do neki dan je neki lik prodavao 7c za 80e pa sam mislio da ga zovem,jedino mi je bila fora kako da ih prebacim posto sam ja u NS-u.I dok sam ja trazio nekog od drugova ko ce do Bg-a u skorije vrijeme kolima, lik je povukao oglas.E sad da li se predomislio pa ih ne prodaje ili je prodao ne znam,znam samo da dok sam se ja predomisljao oglasa vise nema.Ajd ako neko zna sta je bilo sa tim oglasom nek mi javi.Da se sjecam ko ih je prodavao poslao bih mu ja poruku da vidim sta se tu na kraju zbilo.Samo mi sad jos treba da kad sad nazovem radnju da mi kazu da su rasprodali 6c.Onda ima da...ujedam.

Kolko ja znam u BGu nema više ni 6C ni 7C...ni u Grappolu ni u BCCu...ni u NOVA-i...ja sam juče zvao..

Ima još par komada 5C, ali su mi slabašni...i bolje mi zvuče od njih SOLO2 koji nemaju daljiski..

Tako da sad bukvalno razmišljam da dam 190€ i kupim Logitech Z Cinema!

p.s. Stalci , kada se kupuju gotovi, a ne prave, su 3000din komad...što je preskupo za zvučnike ovog ranga

Poslednja izmena:
E da i mene interesuju ti stalci,posto uzimam za 2,3 dana 6c.Razmisljao sam da li da se prihvatim 7c i uzmem ih ali zaista nisam spreman da se olaksam za 10 crvenih.Doduse do neki dan je neki lik prodavao 7c za 80e pa sam mislio da ga zovem,jedino mi je bila fora kako da ih prebacim posto sam ja u NS-u.I dok sam ja trazio nekog od drugova ko ce do Bg-a u skorije vrijeme kolima, lik je povukao oglas.E sad da li se predomislio pa ih ne prodaje ili je prodao ne znam,znam samo da dok sam se ja predomisljao oglasa vise nema.Ajd ako neko zna sta je bilo sa tim oglasom nek mi javi.Da se sjecam ko ih je prodavao poslao bih mu ja poruku da vidim sta se tu na kraju zbilo.Samo mi sad jos treba da kad sad nazovem radnju da mi kazu da su rasprodali 6c.Onda ima da...ujedam.
prodavao ih je Dule13 i prodao ih je.

Kolko ja znam u BGu nema više ni 6C ni 7C...ni u Grappolu ni u BCCu...ni u NOVA-i...ja sam juče zvao..

Ima još par komada 5C, ali su mi slabašni...i bolje mi zvuče od njih SOLO2 koji nemaju daljiski..

Tako da sad bukvalno razmišljam da dam 190€ i kupim Logitech Z Cinema!

p.s. Stalci , kada se kupuju gotovi, a ne prave, su 3000din komad...što je preskupo za zvučnike ovog ranga

E do k....
Ja se izvinjavam, ali malo sam iznerviran.Doduse sam sam kriv sto sam docekao da se 6c razgrabe.Kad sam prosle sedmice zvao BCC rekli su mi da imaju jos 2 para i da bi mogao da ih rezervisem.Medjutim ja se predomisljao dal da uzmem 6c il' da uzmem ove 7c polovne i na kraju izvisih i za jedne i za druge.
Ni meni se ne uzimaju 5c.Ne znam, cini mi se da su 6c dosta bolji.
Ajd ako neko cuje da se prodaju 6c ili 7c neka javi,bicu mu izuzetno zahvalan i usto vodim na pivo onog ko me obraduje takvom vijescu.
Kad sam juce zvao BCC rekose da nemaju 6c a da naredna isporuka stize tek tamo krajem februara ili pocetkom marta.
Stalke nisam ni mislio da uzimam.Budzio bih ja nesto.Hvala na informacijama u svakom slucaju.

Kaze Grappolo, prva isporuka, krajem januara. Mada ne znam koliko im je verovati. Nije resenje uzeti nesto gluplje a skuplje, vredi cekati.

Nema sta.Cekati,cekati i samo cekati.Osim ako naleti nesto polovno.

e sad si me bacio u razmišljanje, bio sam kod druga kad je kupio Solo 6c i slušao, prvo na nekoj integruši, posle i sa nekog kineskog mp3 plejera i imao je solidne srednje, basa stvarno nije bilo, a visoki su bili neubedljivi. paranoja? uglavnom nisam imao prilike da ih čujem sa nekog boljeg izvora, ovako je sve što mogu da zaključim da se potencijal samo nazire? :trust:

Pa realno, bez wufera se i ne moze ocekivati neki "dubok" bas na kompjuterskim zvucnicima. Kod stereo sistema uvek bude neka "akustika" od zvuka.

veselo, veselo, ovo se nece svideti Solo fanovima :D
i ja se razmisljam za ove zvucnike i skakako mi prija da cujem i 2. misljenje, posebno ako se ne podudara sa ranije iznetim misljenjem...sto vise mislim - to sam manje pametan...

veselo, veselo, ovo se nece svideti Solo fanovima :D
i ja se razmisljam za ove zvucnike i skakako mi prija da cujem i 2. misljenje, posebno ako se ne podudara sa ranije iznetim misljenjem...sto vise mislim - to sam manje pametan...

...закључак да је закључак, закључен на основу већег броја закључака је кључан :d

Једноставно звук замара, није довољно добар, делује му као да му фали неки од опсега а и хендикепира га висок бас - не иде сигурно испод ~70hz.

Ide ispod 70hz, testirao. 60hz je dominantan, kao i frekvencije negde oko 100hz ako se dobro secam. 50hz je dosta slabiji, 40 se jedva cuje i ispod toga nista, nula. Ima i na nekim ruskim sajtovima merenja, potrazite. Ono sto mu ja zameram oko basa, je da mu fali vishe udarca , veci deo se dobija od refleksa.

Inace, da razresimo dilemu oko Hi-Fi-ija i Solo. Radio sam uporedan test sa B&W 601 na Yamahi (citaj Hi-Fi), i tacno je da Solo zvuci zatvorenije, i da vise krije odredjene frekvencije...ali...moze da se uporedjuje (i ako je zvuk potpuno drugaciji).. sto nije bio slucaj ni sa jednim kompjuterskim plastikanerima.

Solo 6c je multimedijalni PC 2.0 sistem i kosta 60-70e.. i za te pare peva.. peva i za mnogo vishe.. neka mi neko navede jedan PC sistem koji dalje bolju pokrivenost frekvencija.

To, da li se nekom zvuk svidja ili ne, je stvar ukusa. Ko voli da slusa bas, a ostatak neko cvrckanje (kao moj brat na primer) neka kupi neki 2.1 sistem. Eto logi 2300 ima basa i na izvoz, pa ko voli da slusa stojece talase i reflekse od zidova neka odvrne woofer i neka uziva u okretanju zeluca.. Kazem, ne vredi o ukusu raspravljati.

Poslednja izmena:
Тешко да може да избаци 60 како ваља, правио сам тестове пуштајући одрђене ствари и пратио спектрум у фубару. У њему се лепо види које ферквенције раде а које не.

Али није проблем само у ферквенцији него и у еластичности баса, и боји звука који је на СОЛО-у некако мени напоран за слушање.

Извукао сам из нафталина мој матори стуб SONY-RX70 који је у своје време коштао 600 ДМ, е сад звучници су тросистемци којима су цркли "ултра"-тонци (има бас-среднјотонац, високотонац и твитер или како се већ зове). Чак и са тим хендикепом сахрањују СОЛО 7цу ко од шале, и са мањим обимом баса и једним звучником мање прави доста нижи бас. Ја мислим да су нешто усрали при дизајну СОЛО-а.

Али и даље стојим при тврдњи да Микролаб А-6201 боље звучи од соло 7це и то толико да се одмах на први поглед види без неких опсежних тестова. Сваки пут се изненадим кад их пустим :D. Типујем на то да а-6201 има чистији звук због бољег појачала које је успут и екстерно.

Додатно када се стави у игао собе производе нижи бас од 7це, не јачи наравно, али нижи и доста еластичнији бас. Соло расипа бас. Само значи за јачину баса, али и за генрално оптималну топлину звука а-6201 мора да буде уз зид или у неком углу.

Definitivno se slazem da ima nesto u basu sto nije kako valja. Nabavio 2 para solo 5c, pa cu uzeti po jedan levi pasivac.. kod drugara da isprobamo na ozbiljnijim pojacalima, da vidimo kako se ponasa.. uporedicu sa jos nekim kutijama pa cu preneti utiske.

Moj utisak u vezi racunarskih sistema je onako.
Nisam nikada cuo te nove microlab 2.0 sisteme.
Ono sto je bilo karakteristicno za starije modele koji su bili skuplji od ovih o kojima pricate je da su bili potpuno neizbalansirani.
Recimo H300 to je top microlabov sistem u 2.1 konfiguraciji.
Bez igranja sa podesavanjama srednji-visoki-bas, nema dobrog zvuka.
Jeftiniji sistemi - dzinovski krateri u opsegu koji treba da reprodukuje.
Jednostavno umaraju.
Mislim da microlab ne radi dobro skretnice ...

Da se razumemo ni cuveni AL621 nije bio nesto bolji u odnosu na top microlabe, bolji balans, ali sveukupno losiji kvalitet zvuka.

Uopste me ne bi cudilo da neki od jeftinijih 2.0 sistema sa izdvojenim pojacivacem imaju prijatniji zvuk, u jako malim prostorijama i kada se pustaju tiho.

Ali potrudite se da ih prvo poslusate.
Inace mislim da grapolo group ili kako se vec zovu prodaje microlab.

Dok cekate da stignu, evo vam ideja za profi stalke. Obecao sam slike jos odavno, ali ih evo tek sada postavljam. Ovo sto vidite kosta 1200 dinara za par, sve full. Ako nekog zanima postupak izrade, objasnicu.

Prilozi

• 29122008(002).jpg
    29122008(002).jpg
    293.5 KB · Pregleda: 279
  • 29122008(004).jpg
    29122008(004).jpg
    246.6 KB · Pregleda: 222
  • 29122008(005).jpg
    29122008(005).jpg
    221.4 KB · Pregleda: 200
  • 29122008(008).jpg
    29122008(008).jpg