Šta je novo?

Unreal Tournament 3

gde se otvara konzola u ovoj igri? kad pritisnem TAB, nesto mi otvori, i kad ukucam to sto si napisao, izbaci me u meni, i napise connection failed.......

Konzoli se pristupa pritiskom na taster ` (nalazi se levo od broja 1) a može i TAB kada je konzola svedena na jedan red. Što se tiče neuspele konekcije probaj u neko doba uveče. Taj češki server koji pominješ je parba.cz, a 62.24.64.67 je adresa na kojoj se nalazi.

Unreal Tournament 3
Nemoguće dobra grafika, nemoguće zarazna igrivost, nemoguće umreti. Da, da ovo je nemogući turnir treći put. Da li će opravdati očekivanja?

Invazija Nekrisa je počela, i vaš klan je bio prvi koji je napadnut. Rat je počeo a vi odlazite na prvu liniju fronta da se pridružite istorijskoj bitci i spasite čovečanstvo. Unreal tournament 3 obeležava povratak vrhunske turnirske pucačine iz prvog lica. Donosi nam grafiku, igrivost i izazov koji su dostojni današnjih standarda.
Glavni meni, opcije, izbor meča i izbor misije

Igra počinje tako što je vaša kolonija napadnuta od strane Nekrisa. Vi ste u ulozi Reaper-a koji je u celoj zbrci pao u nesvest. Kada se povratite saznajete da vas je unajmio Inzagi i da je počeo rat. Vaš tim se nalazi na ostrvu koje liči na Japan. Kada odradite misije koje su vezane za ovo ostrvo imaćete izbor u širenju svoje teritorije ka istoku ili zapadu. Krajnji cilj vam je da se osvetite za svoju koloniju i svoj klan. Zato, šta čekate? Pušku (čitaj miša) u ruke i napred u nove pobede.
Osvoji tuđu zastavu ili isprazni tuđu 'bateriju'

Igra je podeljenja na šest delova. Deathmatch u kome je jedini cilj da do kraja meča imate najviše ubistava, dok se u team deathmatch-u nalazite u timu kada se vaš broj ubistava sabira sa brojem ubistava ostalih u timu. U capture the flag (CTF) delu poenta je zarobiti protivničku zastavu i doneti je do svoje baze ili svoje zastave. Isto ovo je potrebo uraditi i u Vehicle CTF samo što vam na raspolaganju stoji i određen broj vozila. Duel, kao što mu i samo ime kaže, je meč u kome ste jedan na jedan sa protivnikom pa ko je bolji. Warfare je novi deo igre i u njemu je potrebno da osvojite primarni 'Node' i povežete svoje jezgro sa protivničkim da bi ga tek u tom slučaju osvojili.
Izbor klase: iron guard, ronin, krall i liandri

Sve ovo su programeri, editori ili ko već smišlja priču pokušali da objasne u single play delu igre. Tako je zapravo razlog zbog kojeg se ponovo pojavljujete na mapi nekakav uređaj koji se nalazi na bojnom polju i koji vas u trenutku smrti vraća u bitku. Pa je cilj pobede u ovakvom tipu meča zapravo isprazniti baterije ovom uređaju. Dok u delu igre gde treba da 'maznete' tuđu zastavu i pobedite vi zapravo kradete uređaj koji napaja protivničku bazu. Moramo priznati barem su pokušali da nam pojasne mehaniku igre a ne da nas samo bace u sred akcije i to je to.
Kada jednom sednete u ovu zver niko vam ništa neće moći

Grafika u suštini nema grešaka. Dizajn je sličan prethodnim igrama. I sada imate isto nabildovane likove sa masivnim oklopima koji trčkaraju naokolo po industirjskim kompleksima. Mada ovog puta zbog invazije Nekrisa imamo i vanzemaljske SF mape kao i vozila kojima oni raspolažu. Kada igrate kao Nekris na raspolaganju će vam biti vozilo, nalik na tronogog osvajača iz filma 'Rat Svetova', koje nas je posebno oduševilo. Nije sve namešteno tako da vozite samo vozila koja su od vaše rase već postoji i mogućnost da se ukrade tuđe vozilo, ali samo ako ga je vozač napustio.
Capture the flag, vehicle CTF, death match i warfare

Od samog trenutka kada počne akcija pa do poslednje sekunde, ili poslednjeg poena, igraćete u jednom dahu koji može da traje minut a ponekad i desetak minuta. Igra je toliko nabijena akciom da ćete po završetku neke mape tražiti još. Kada igrate na maloj mapi sa srednjim brojem igrača igranje posteje toliko zarazno da nećete stići da se okrenete a dan će vam već proći. Ako vam igranje u single play modu nije bilo dovoljnu u svakom trenutku se možete pridružiti ljudima na internetu i unaprediti svoje iskustvo.
Single play, instant akcija, meč smrti i pametniji botovi

Unreal tournament 3 koristi Ureal engine 3, isti koji koristi igra Gears of war. Kao takav on pokazuje odlične rezultate na skupim konfiguracijama, ali ako vaša konfiguracija nije gejmerska ili skupa igra će pokazati bolje rezultate od ostalih u svom žanru, tako vam dajući dobro igračko iskustvo na srednje jakim mašinama. Igra podržava widescreen rezolucije što je dobro. Samo se pokazalo da pri takvom igranju imate manju liniju preglednosti nego pri standardnim rezolucijama. Što bi značilo da igra iseče gornji i donji deo ekrana od 4:3 rezolucije da bi pogled stao u širi monitor.
Novitet u turnirskim pucačinama iz prvog lica, warfare

Muzika je dobro implementirana u atmosferu i ni u jednoj sekundi vas neostavlja u tišini. Čak smo primetili u šumi zvukova i 'prozivki' drugih igrača da postoji na svakoj mapi različit zvuk koji označava da ste nekog ubili, što dodatno unapređuje atmosferu. Dizajn mapa, likova, oružija i vozila nas je ostavio bez daha. Igra nudi izobilje zabave u šest posebnih tema igranja kao i dobro osmišljenu single play kampanju. Unreal tournamet 3 vredi svaki uložen dinar i zaslužuje mesto u kolekciji svakog zaljubljenika u pucačine.
Platforma: Windows XP / Vista
Minimalna zahtevnost

* CPU: Intel P4 2.0GHz ili ekvivalentan AMD
* RAM: 512MB
* Hard Drive: 8 GB plus prazan prostor zbog boljeg rada
* Video: NVIDIA 6200+ ili ATI Radeon 9600+
* Sound: DirectX 9.0c kompatibilna zvučna kartica
Trailer:
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=CVNod4gJpHU[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
da li neko ovo igra preko lan-a... jel moze preko hamachi ja? aj ako neko igra neka se javi ja bi probao...smorilo me da igram sa botovima...

da li neko ovo igra preko lan-a... jel moze preko hamachi ja? aj ako neko igra neka se javi ja bi probao...smorilo me da igram sa botovima...

Za razliku od kolege forumasha ja ti ne bi savetovao da pazarish UT3, iz razloga sto ce vrlo uskoro (mesec-dva) da se pojavi par online (kvazi MMO) naslova sa UT mehanikom (zasnovani na UT3 enginu). Plus sto ces tu uz klasicno napucavanje imati dosta "nazovi RPG" elemenata (kao sto je budzenje oruzja, skilovi i slicno). Neke od tih igara su Earthrise, Global Agenda (3rd person) i dugo ocekivani Huxley. Sve tri igre bi trebale da udju u beta fazu krajem godine/pocetkom sledece i neke od njih nece imati pretplatu.

E sad, ako ti bash sad bitno da igrash UT3 online, najbolje je da kupish igru, shto ja nikad ne bi uradio jer igra je prosek/ispod proseka (ovo kazem kao fan UT serijala).

hvala na savetu....nisam ja planirao da je kupim nemam para da se bakcem sa takvim stvarima...

sad je dosla nova Lara i NFS pa picim to :D

pozdrav

Ja sam kupio pre meces dana preko STEAM-a za 20 dolara i zadovoljan sam. Mnogo sam se vise naigrao nego sa nekim igrama koje sam platio 2-3 puta skuplje.

Ja sam sa onim Unreal Pack-om ili shta vec napravio mnogo dobru kupovinu. Em imam UT,UT2k4 i UT3 vec imam i Unreal koji nikada ovako ne bi odigrao. A sve to za istu cenu kao UT3+UT2k4.

Jel moze nekako da proradi save u singleplayeru ili bas moram da pravim online nalog?

Da li postoji nacin da se ubace mape iz UT2004 u U3? Da li ima neki map pack?

Postavio sam novi video, a obrisao stari:
http://www.youtube.com/watch?v=RGrH-wBSJDU

U pitanju je skoro isti video kao prethodni, samo sto sam ponovo uradio kombo i snimio koristeci FRAPS a ne preko demo recording-a, posto snimanje u demo-u ima za manu da se ne vidi nisan i ne cuje se zvuk pucanja pustke (sto malo nervira) sada je to ispravljeno. A prethodni video je samo dodat kao nastavak.

Svaka čast.

Ako igraš MP navrati na parba.cz da ti uzmem meru :d

open 62.24.64.67

Bio sam kratko vreme na parbi, ali posle nedelju dana igranja nekih desetak dana nisam mogao ni da otvorim server, tada mi je prekipelo i uzeo sam preko Steam-a celu igru. Mada sam probao danas i juce nekoliko puta i dalje nikako ne mogu da pristupim serveru. Sada uglavnom visim na severnoamerickim DM serverima, mada ponekad svratim i na evropske. Jurim da igram sa igracima plasiranim u prvih 100, sada vec znam koji su najbolji pa gledam da se tada nakacim na server, sto za posledicu ima moj losiji kill ratio. :d Samo sto mi je ping tamo mnogo veci problem koji se krece 160-180, mada i pored toga uspevam da ih ubijem iako sam novajlija, UT3 mi je prvi MP koji igram a imam igru nekih 3-4 meseca.

Poslednja izmena:
Bio sam kratko vreme na parbi, ali posle nedelju dana igranja nekih desetak dana nisam mogao ni da otvorim server, tada mi je prekipelo i uzeo sam preko Steam-a celu igru. Mada sam probao danas i juce nekoliko puta i dalje nikako ne mogu da pristupim serveru. Sada uglavnom visim na severnoamerickim DM serverima, mada ponekad svratim i na evropske. Jurim da igram sa igracima plasiranim u prvih 100, sada vec znam koji su najbolji pa gledam da se tada nakacim na server, sto za posledicu ima moj losiji kill ratio. :d Samo sto mi je ping tamo mnogo veci problem koji se krece 160-180, mada i pored toga uspevam da ih ubijem iako sam novajlija, UT3 mi je prvi MP koji igram a imam igru nekih 3-4 meseca.

Koristim još uvek demo verziju pa nemam baš neku alternativu. Original ću siguno uzeti ali na parbi se može kvalitetno igrati jer svrati dovoljno skilera pa bude zanimljivo. Evo probaj večeras ili mi se javi na PM ako želiš konkretniji dogovor.

Pokusavao sam sinoc da odem na server ali opet ista prica, svaki put bi mi igra izletala u glavni meni, izgleda moze samo sa demo-om.

Izasao je novi beta patch za UT3.

http://www.epicgames.com/download/ut3patch4beta1.exe

Donosi dosta izmena, glavni meni je izmenjen, ima vise izbora pri pravljenju lika, dodato je podosta opcija za graficko podesavanje, sada u server browseru postoji opcija spectate IP i join IP, u borbi ako ste blizu protivnika mozete da vidite ime iznad njega. Ovo su sve izmene koje bi trebalo da se nadju u njemu, ovo su podaci od pre 10-ak dana pre izlaska bete.

http://www.beyondunreal.com/view_story.php?id=12466

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    168.9 KB · Pregleda: 57
  • 3.jpg
    3.jpg
    193.8 KB · Pregleda: 58
  • 4.jpg
    4.jpg
    148.1 KB · Pregleda: 40
  • 5.jpg
    5.jpg
    138.4 KB · Pregleda: 35
  • 6.jpg
    6.jpg
    243.8 KB · Pregleda: 52
Gde igrate online?

Imam listu od 10 servera ni jedan ne radi.

Ja sam obicno na Viper optic za DM, Overclock3D i Beer Drinkers za TDM, i UMG za Warfare. Ali svaki server koji nadjem u browseru radi provereno. Ako je neki offline ne prikazuje mapu i za ping stoji 9999.

Da li ti je ranije radilo kako treba?

Poslednja izmena:
U poslednje vreme paraba.cz (najpopularniji demo server) nije u fukciji pa sam posle više od godinu dana igranja demo verzije odlučio da kupim Unreal Turnament 3 - Collector Edition. Evo kako izgleda paket i šta se nalazi u zaista lepo dizajniranoj metalnoj kutiji:

Prilozi

• Unreal Turnament 3 - Collector Edition.jpg
    Unreal Turnament 3 - Collector Edition.jpg
    135.5 KB · Pregleda: 55
  • Unreal Turnament 3 - Collector Edition (iznutrice).jpg
    Unreal Turnament 3 - Collector Edition (iznutrice).jpg
    186.7 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Lepo, lepo.

A ja zaboravih da kazem da je uskoro treba da izadje ekspanzija za UT3. Cackao sam po fajlovima iz beta patch-a (najbolje sacekati zvanicnu verziju posto jos brlja neke stvari, ja sam i dalje na 1.3) i nasao spisak mapa za ekspanziju (takodje bice ukljucene Morbias, Facing Worlds i Searchlight in Bonus Pack-a).

-DM
KBarge
Nanoblack
Ocean Relic
Stall
Turbine

-CTF
Lost Cause
Morbid
Searchlight
Shaft

-VCTF
Rails
Stranded
Suspence Necris

-Warfare
Confrontation
Darkmatch
Downtown Necris
Hostile

@paradigma: imas moje nickove Count_de_Money i Silencer1010
Obicno sam na Viper fiber-optics za DM, Beer Drinkers i Overclock3D (na ovom uglavnom ima po 30 igraca za mapi predvidjenoj za 10 :D) za TDM.

Mozda ne bi bilo lose da prodjes jednom kampanju online cisto da upoznas mape.

Prilozi

• 43264304ge7.jpg
    43264304ge7.jpg
    351.2 KB · Pregleda: 38
  • 46305713wx7.jpg
    46305713wx7.jpg
    303.4 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Smorio sam se od ovih mapa. Ja sam godinu dana vežbao HeatRay pa mi sve ostale mape dođu k'o da sam pokrenuo Quake 4. Ima svega nekoliko koje bih igrao ostale su kreativna glupost.

Navika je cudo, ja sam se smorio od Deck-a jer na koji god server da oved uvek je 50% meceva Deck. A bilo mi je dosadno dok sam imao demo da picim samo Heat Ray. Ima dobrih mapa samo im daj malo sansu. Defiance je isto dosta popularna, meni je Shangri omiljena, a u poslednje vreme dosta igram Rising i Diesel a od custom mapa Gutter.

Greed mi se chini odlichnim, bilo bi iskusno videti shta ce se desiti ako neko dobije neki debeli power-up zato shto ima muno skulla i onda se transformishe u Titana. Kao i kako bi izgledao titan rush. Onaj Betrayal vec, mi se chini *******im.

Titan se ukljucuje kao mutator, nije sastavni deo Greed-a, tj, trebalo bi da moze da se ukljuci i u DM, CTF, Warfare.

Ma da provalio sam. Ali kazu da si shto vishe skulla imash biti jachi, a to +Titan=Overkill. Titan rush bilo gde, moze i u CTF i u Node ako su sve povezali do tad.

Postoji nacin da se probaju Greed i Betrayal u beta patchu, moze da se omoguci na sledeci nacin: ako je instaliran beta patch u UTVote.ini se podesi bAllowGameVoting=True, zatim se hostuje server (najbolje do 1 kill kako bi se mec brzo zavrsio). Kada se mec zavrsi mogu da se glasaju Greed (za ctf i vctf) i Betrayal (za DM).
Titan mutator nece biti do zvanicne verzije.

A to sa lobanjama, je bilo u fazonu kada sam igrao da na 5 dobijes double damage, na 10 armor, na 15 bersek i tako dalje, mada nisam igrao dugo.
A u Betrayal sam se samo zeznuo sto sam stavio 1 bota, ali je otprilike islo nesto ovako. Ako ga izdate i ubijete dobijete 1 (mada tamo pise da dobijete onoliko koliko pise iznad njega koliko vredi), zatim tih 30 sekundi ste rough i svaki kill se boduje sa 1, a on ako vas ubije dobija 10 kao payback. Nisam ovo dugo igrao, ali koliko sam razumeo fora je dobro proceniti da li izdati ili juriti.

Poslednja izmena:
Pojavio se i Titan Pack za PC. Pre njega je potrebno instalirati novi patch.

titan.jpg

Patch v2.0

TITAN Pack

Poslednja izmena:
Vrh Dno