Šta je novo?

Afrika - utisci

Nikada se nisam lozio na igru jer korisiti sixaxis, 1080p, ili ima Sony nalepnicu.

@driver mislim da je i tebi jasno da ovo nije istina.

@kimi, po obichaju si omashio poentu. zashto bi neko ko voli da gleda tako neshto automatski morao da zavoli ovu igru.

btw. na tv-u imam samo tri memorisana kanala: discovery, animal planet i national geographic.

Poslednja izmena:
Dobro darkado, šta je tebe tolko pogodilo oko Afrike da sad moramo volko da se prenemažemo :)?

zashto bi neko ko voli da gleda tako neshto automatski morao da zavoli ovu igru.

Ko kaze automatski, ali ovakve stvari bi trebalo da se cene, ne da se pljuju, cak i ako nemas nikakvu nameru da je "igras".. Interaktivni (donekle) Animal Planet, ja cenim ovakve poteze ma koliko los rezultat ispao na kraju.. i oko tih stvari je Driver apsolutno u pravu..

Zanima me koliko je skriptovan zivotinjski svet, da li su zivotinje uvek na istom mestu, predelu, da li su uvek iste animacije kako pije vodu, lovi, itd? Bilo bi dobro da ako im pridjes preblizu da pobegnu, da beze u razlicitom pravcu u zavisnosti s koje strane im pridjes i takve stvari.. verujem da nije bas previse raznoliko i da bi eventualna Afrika 2 mogla bas da bude bruka, ali nazalost prodaja verovatno nece biti najsrecnija jer nemas municiju i health-bar ;)

Poslednja izmena:
@kimi, po obichaju si omashio poentu. zashto bi neko ko voli da gleda tako neshto automatski morao da zavoli ovu igru..

opet ko po obicaju TI si omasio poentu i opet to prebacujes drugima. gde sam rekao da ces automatiski zavoleti igru? jel citas ti sta ljudi pisu ili odgovaras napamet? (retoricko pitanje, odgovor je ocigledan!!)

poenta je AKO volis to o cemu pricamo ONDA ces sigurno probati. ne garantujem da ce ti se svideti (kako i mogu kad nisam ni probao) ali ces sigurno probati nesto sto volis. to je imlikacija, ne ekvivalencija.

Dobro darkado, šta je tebe tolko pogodilo oko Afrike da sad moramo volko da se prenemažemo :)?
mene nishta ali ove shto misle da je ovo najinovativnija stvar josh od isusa ochigledno nesto jeste

@kimi samo potvrdjujesh status bota branetji neshto shto nisi ni probao

mene nishta ali ove shto misle da je ovo najinovativnija stvar josh od isusa ochigledno nesto jeste

@kimi samo potvrdjujesh status bota branetji neshto shto nisi ni probao
Je li bre... a ko je tako nešto rekao o Africi... Pa Afrika je naslov oko koga su se najviše vodile misli "da l će da bude smor"... Niko ovde nije pričao da je ovo naj..... (šta li već, dopiši sam), nego prosto ljudi kažu da neće da igraju NFS gde uletiš u zgradu, a onda ti s leđa neko istovari 500 zombija, a ti ih ubijaš sačmarom, dok glavni lik govori "hell yeah, fuck, big balls, USA, shit...".

Poslednja izmena:
Ljudi otvorio sam topik da podelim utiske o tome kakva je igra onima koje to interesuje. Da odgovorim na pitanja koga šta zanima. Ne vidim razlog za toliku gorčinu kod darkada i sličnih. Šta te briga ako nećeš to igrati ni kupiti? Rekao si jednim postom sve što treba i dokle sad?

Poslednja izmena:
Meni se afrika nesviđa iako je nisam ni probao:)
Ja priznajem da mi igrice gde nema oružuja i klanja nisu zanimljive:D
Ali nemogu da kažem za nešto da je promašaj ili da je to loše a da nisam probao igricu.
Jednostavno me ne zanima,zato nebi trebalo da se hejtuje afrika:)

Poslednja izmena:
Nešto si pobrkao. Nismo mi rekli da je ovo najinovativnija igra na svetu, već si ti rekao "kako ******ska igra, sa druge strane prodavati reklamu+tech demo je genijalan potez developera", a i dalje ne čusmo šta je to tako strašno u ovoj igri.

***, neverovatno koliko hejta.

Poslednja izmena:
Pa da nas boli uvo za te činjenice, ne bismo ni igrali niti se raspitivali. Tebe možda boli uvo jer igrica™ je igrica™, ali nas ne :)

Da Filipe, igrica je IGRICA. To sto se upotreba zabavnog softwara prihvata kao ostvarenje nekog zivotnog cilja je, po mom misljenju, sliucaj za nekog specijalistu. Napraviti takav software jeste umetnost. Igrati se sa njim je zabava nista vise.

Dalje, ne znam da li primecujete da taj "hejt" pravite vi sami koji se "lozite" na ovaj naslov? Stalno se prica o tome kako je bezveze sto jedna strana "hejtuje" ovu drugu zato sto imaju suprotno misljenje a kad neko kaze da u odredjenom naslovu ne vidi cemu toliki hype onda krene drvlje i kamenje sa te druge strane i tako u nedogled. a gotovo uvek sony 'ekskluzivci" besne kao da si im zapalio crkvu.
Pateticno i definitivno paranoicno...

Znaci evo definitivnog razloga zasto necu uzeti ps3 - da ne postanem toliko opterecen.

Poslednja izmena:
Da Filipe, igrica je IGRICA. To sto se upotreba zabavnog softwara prihvata kao neko ostvarenje nekog zivotnog cilja to je vec po mom misljenju sliucaj za nekog specijalistu. Napraviti takav software jeste umetnost. Igrati se sa njim je zabava nista vise.

Dalje, ne znam da li primecujete da taj "hejt" pravite vi sami koji se "lozite" na ovaj naslov? Stalno se prica o tome kako je bezveze sto jedna strana "hejtuje" ovu drugu zato sto imaju suprotno misljenje a kad neko kaze da u odredjenom naslovu ne vidi cemu toliki hype onda krene drvlje i kamenje sa te druge strane i tako u nedogled. a gotovo uvek sony 'ekskluzivci" besne kao da si im zapalio crkvu.

Znaci evo definitivnog razloga zasto necu uzeti ps3 - da ne postanem toliko opterecen.

Što misliš da su ljudi koji imaju ps3 opterećeni?
Opterećeni čime?
Ja nikad neću uzeti 360 iz razloga što je ps uvek imao kvalitetnije igrice i konzole.
Evo ti samo jedan primer!
Crash Bandicot je radio notzdog i čim ga je preuzeo drugi studio(iz razloga da bi se pojavio na boxu) odma je igrica postala shit.
Pitaj svakog ko se igrao na konzolama,bar poslednjih 15 godina.
Tolko od mene.

Valjda mi za ovo nečete dati negativne poene?
Jer one wormove više nedobijam nego oma poene:(

@mazi
kad vec pomenu, moj durgar koji se bavi istim poslom dok je radio u cubase samo mi je pricao o logic-u, kako ima najbolje semplove i sta ti ja znam. onda se zaposlio u nekom studiu gde se radi u logicu i tolko je popizdeo da ti ne mogu opisati :) .. kaze: sve sto ocu da uradim u logicu, u cubase-u uradim 3, 4 puta brze.

al kaze, bole njih (studio) ku*ac. naplacuje se satnica, pa je bolje uzeti 3, 4 puta vise para za isti posao:)

Poslednja izmena:

Mislio sam da se konzole uzimaju radi igranja... a ono radi drugih stvari. Isto tako, taj iphone verovatno imaš zbog nekog nastupa, umesto zbog telefoniranja :)?

Uzeo sam apple zato sto mi je Logic laksi i produktivniji za muzicku pordukciju od cubase-a.

A ja PS3 jer mi se vise svidjaju ekskluzive nego na X360... i u cemu je problem? :) Prividjaju ti se stvari... mozda neki preteruju sa filozofiranjem ali to je zato sto moraju po 200 puta da ponavljaju neke ocigledne stvari koje su istina. To je samo parche hardvera od par stotina evra, o cemu pricamo bre :)

Nego nadam se da se ono moje pitanje o skriptovanosti nece pogubiti.. ;)

Poslednja izmena:
@Kimi: I to je relevantno kako? Ja recimo koristim logic od verzije 7 pa mi je i dalje produktivniji od cubase-a :) i ko je u pravu? Obijca. Meni je laksi logic, njemu cubase - end of story. Rezultati su gotovo isti.

@Bane: Druze, sto vreme vise prolazi ja tebe sve manje i manje kontam. Kakve sad veze ima iPhone (uzeo sam ga zato je visestruko funkcionalniji od ostatka a i imao sam dobru cenu :) ) i zasto izvrces moje reci?

@Boris Lozac: Upravo je stvar u tom copy/paste ponasanju i filozofiranju. I igranju "pravih" i "ozbiljnih" igara...

@ppredrag: Jao, izvini. Stvarno mi nije bila namera. Hoces maramicu?

Uglavnom, ljudi kojima je ovo i bilo upuceno znaju ko su i znaju da iza mojih reci ne stoji zelja za hejtom i ostalim "ko ima veci" prepirkama. Neke poznajem slabije, neke bolje ali dovoljno da imam visoko misljenje o njima pa me zato ovakve konstantne izjave stvarno nerviraju.
poz.

@Bane: Druze, sto vreme vise prolazi ja tebe sve manje i manje kontam. Kakve sad veze ima iPhone (uzeo sam ga zato je visestruko funkcionalniji od ostatka a i imao sam dobru cenu :) ) i zasto izvrces moje reci?
Pa pitam te pošto ti "nećeš da kupiš ps3 zbog nečijeg nastupa..." mislio sam da se konzole uzimaju radi igranja... Pa te pitam da li si i iphone kupio zbog položaja zvezda ili da bi telefonirao :)?

samo potvrdjujes da si najveci spamer (da ne kazem ono sto jesi jer za to sledi warn) na forumu i da je ovo poslednji put da ti bilo sta odgovaram.
reci slobodno, samim pogledom na tvoju mashinu je choveku odmah jasno da sa tobom ne vredi raspravljati jer si ti reshio shta je najbolje a najbolje je naravno ono shto si kupio.

Je li bre... a ko je tako nešto rekao o Africi... Pa Afrika je naslov oko koga su se najviše vodile misli "da l će da bude smor"... Niko ovde nije pričao da je ovo naj..... (šta li već, dopiši sam), nego prosto ljudi kažu da neće da igraju NFS gde uletiš u zgradu, a onda ti s leđa neko istovari 500 zombija, a ti ih ubijaš sačmarom, dok glavni lik govori "hell yeah, fuck, big balls, USA, shit...".

ova igra je chak plitja od igara tipa upucaj/iseci/raznesi magijom sve oko sebe. prednost takvih igara (od kojih volim samo gow) je shto imash neki cilj, neku prichu da te vodi a zombiji/chudovishta/nevini ljudi su samo nachin da se dodje do kraja. to je neki moj pogled na to.

imam josh jednu napomenu, molim vas da mi nadjete quote kako je neko ovako skochio shoferu za grlo kad je rekao da box netje da igra ni njegov klinac ili tako neshto. neshto i ne vidim da boxovci zalaze u ps3 temu a u box temi malo-malo pa neki pametan. nema potrebe dalje raspravljati jer je svakom ko gleda sa strane a ne iz nekog tabora sve jasno.

reci slobodno, samim pogledom na tvoju mashinu je choveku odmah jasno da sa tobom ne vredi raspravljati jer si ti reshio shta je najbolje a najbolje je naravno ono shto si kupio.

ova igra je chak plitja od igara tipa upucaj/iseci/raznesi magijom sve oko sebe. prednost takvih igara (od kojih volim samo gow) je shto imash neki cilj, neku prichu da te vodi a zombiji/chudovishta/nevini ljudi su samo nachin da se dodje do kraja. to je neki moj pogled na to.

imam josh jednu napomenu, molim vas da mi nadjete quote kako je neko ovako skochio shoferu za grlo kad je rekao da box netje da igra ni njegov klinac ili tako neshto. neshto i ne vidim da boxovci zalaze u ps3 temu a u box temi malo-malo pa neki pametan. nema potrebe dalje raspravljati jer je svakom ko gleda sa strane a ne iz nekog tabora sve jasno.

Ej jes ti video nekada ps3

lol, otkud ti to grujo? naigrao sam se ja na ps3-ojci. dodushe pes-a i gh-a ali sam se naigrao itekako.

uopste im nije originalna ideja sa slikanjem. iam na mobu (k800) fotoquest fishing gde ronis i slikas ribice i kornjace i morske konjice :)

Jao, igra je mnogo dobra, poceli su da mi se ljuste tasteri na telefonu k'o kora od banane od silnog igranja! :d

Sto se igre Afrika tice, ne mogu da govorim o njoj kao neko ko je igrao, jer nemam PS3, ali cu dati neko svoje misljenje kao povremeni gejmer i ljubitelj prirode, divljine, NG-a...

Igra me je odusevila jako lepom i detaljnom grafikom! Gledao sam HD trailer i utisak je WOW, a verujem da bi bio WWOOOOWWWW kada bih imao gde da je isprobam uzivo! :)
Od nekih ovde cujem da je prostranstvo bez nevidljivih zidova, sto mi malo cudno deluje jer ipak je rec o ogranicenom prostoru, samo je pitanje o kolikoj velicini se tu radi.
Ideja o majanju po Africi budi u meni zelju za pustolovinom! ,) Super mi deluje to sto moze da se vozi onaj Land Rover Defender, pa pentranje po drvecu i trazenje odgovarajuceg ugla a sve s ciljem da se zirafi ufotka glava. :D
Zatim, kupovina opreme je takodje fina stvar. Mozda bi bilo pomalo smorno kada bi se sve svodilo samo na point and click fotkanje, ovako ima neke fore sa objektivima, pa uglovima, kadriranjem i ostalim stvarima.
U svakom slucaju, ako ikada skupim kintu za PS3 i neki LCD, definitivno cu nabaviti Afriku, jer kada vec ne mogu da odem tamo u stvarnom svetu i druzim se sa zverima, mogu u virtualnom! :wave:

Znas kakva je ovde sitvacija u Beceju sto se tice misljenja ljudi o kozolma?:)
Losa!
Zato sto kad nekog pitas da ti kaze razlog zasto bi kupio ps3 on ti odgovori zbog pes-a:)
Mislim razumem da neko kupi ps3 zbog prakticnosti ubacis disk i igras(vazi za one koji nemaju pojma da instaliraju igrice odnosno ni nezanima ih to,kao npr ja:D )ali zbog pesa ma daj:D
Ja u svom zivoti nijaednu igricu nisam presao na kompijuteru!Ali bukvalno nijednu!(neracunajuci worms armagedon:D )
Ps3 se kupuje zbog granturisma i tako nekih igica koje lice na nesto:)
A sto se tice ove afrike sta znam graficki deluje dosta dobro(sad sam odgledao hd rewiew sto je postavio goran.a),ali dzaba kad nema kalas:D

Od nekih ovde cujem da je prostranstvo bez nevidljivih zidova, sto mi malo cudno deluje jer ipak je rec o ogranicenom prostoru, samo je pitanje o kolikoj velicini se tu radi.

Sad ću da ti objasnim praktično. Počinješ u jednoj "uvali" da je tako nazovem, šta znam kolike veličine. Možda neki kvadrat dimenzija 10x10 kilometara. To bi trebalo da bude kao neki uvod u igru gde se upoznaješ sa osnovom igranja. Ubrzo se otvaraju dve nove mape, jedna otprilike iste veličine a druga veća. E onda u te tri mape možeš potpuno slobodno da se krećeš i istražuješ. Ispunjavaš zadatke na te tri mape i potom se otključavaju sledeće. Malo bi glupo bilo da je kompletan prostor odmah otvoren i provoziš sve i kraj :).

Da Filipe, igrica je IGRICA. To sto se upotreba zabavnog softwara prihvata kao ostvarenje nekog zivotnog cilja je, po mom misljenju, sliucaj za nekog specijalistu. Napraviti takav software jeste umetnost. Igrati se sa njim je zabava nista vise.
Potreban, ali ne i dovoljan uslov. Fali dopuna: "Nije svaka igra svakome zabava". Ono što je zabavno meni je drugačije od onog što je zabavno tebi, a opet drugačije od nečega što je zabavno Banetu, Goranu, Maxi ili driveru.

Na osnovu toga ide dalja segregacija igrača, koja se uglavnom bazira na igrama kakve igraju. Neki vole zahtevnije, intenzivnije, izazovnije i teže naslove. Neki vole igru bez briga. Bože moj! Ali fora je što i u tome ima razlike. Meni je, npr. Afrika igra bez briga, za opuštanje. Nekome je NFS 17, a nekome Wii sports. Opet, vrh igre uz koje sam proveo ili provesti sate i sate (kada je konzola u pitanju) su MGS4, GT5p, Killzone 2, a nekome Gears, Fable 2 i PGR4. Pravo je čudo da se ne pojavi neki kompleks više vrednosti, priznajem :d

Ovde nije krenulo od toga što je neko rekao da "ne vidi čemu toliki hype", već od "kako ******ska igra". Nekolicina ovde (pre svih Bane i driver, ali često i ja) reaguje kada vidi da se pišu neke stvari - ok, često se tu pretera. Ali, poenta je u tome da i jedna i druga strana preteruju i pričaju svašta, a u stvari misle na nešto drugo.

Nemoj se sad i ti samozavaravati poput Maxe, pa to kačiti na forum kao neki stav. Uzeo bi PS3 čim bi se na njemu pojavila piraterija. Mislim, ***. Sad ja trebam da iznosim real life podatke kako si i zašto uzeo XB360 - naravno da nećeš uzimati konzolu gde trebaju da se plaćaju originali. Ali, malo je bezveze reći posle da nećeš uzeti PS3 iz razloga X da bi pojačao svoje argumente u nekoj drugoj raspravi. Tako ja mogu da kažem da sam prodao svoj XB360 jer nisam želeo da igram *****ske igre i zaglupljujem se, a posredan dokaz da XB360 zaglupljuje je da sam ga imao i prodao. Što naravno nije tačno i nema veze sa životom. Kao ni tvoja tvrdnja da nećeš kupiti PS3 "da ne bi postao opterećen", već jer nema piraterije. Da ima, kao ne bi ga uzeo? Sigurnija konzola koja se ne kvari i na kojoj ionako izlazi 99% igara koje izlaze i na XB360?

P.S. Igrica nije igrica. Ne postoji samo jedna. There can not be only one! :)

Vrh Dno