Šta je novo?

Mirror's Edge

Prvi shot na 3 linku je :zgran: Odlicna je grafika, samo da ne prodje ko assasin's creed, tu igru sam odigrao do kraja i pored repetitivnosti samo zbog grafike koja nije prestajala da oduzima dah.

Igrao sam je na PS3-ci i nije nista posebno. Brzo dosadi.

Kako kome :) Ne, utisci ljudi su drastično različiti, takve su i ocene. Po meni, Mirror's Edge je igra koju vredi probati, bez obzira što ima gomilu problema.

problema? ako mislis to sa kontrolama.. u opisima za pc pise da su kontrole savrsene....

Pojavila se igra u prodavnicama,ja sam je porucio :)

Ja je kupio danas, sutra cu je igrati :)

Inace u Mirror's Edgeu sve sto radis je komplikovano - zasto ici stepenicama kad mozes da glumis matrix ludilo :d

Za sve koji žele da igraju svoju legalnu kopiju bez DVD-a u drajvu, obaveštenje da trenutno raspoloživi no-dvd patch ne radi kako treba. Posle određenog vremena, igra se stravično uspori i ne dozvoljava upotrebu tastera za skok.

Takođe, PhyshX ne radi kako treba, zato je i već izbačen patch, mada izgleda da i on ne rešava problem do kraja.

Poslednja izmena:
Gledah upravo na Ea forumu. Niko se ne zali na to sto ti pises?
Koje drivere koristis ?
Izasao je patch, koji resava probleme smrazavanja igre na nekim masinama.
http://www.gamespot.com/pc/action/mirrorsedge/download.html?sid=6203111

Znaci, nije generalni problem.Treba probati pa videti, nista ne kosta.
Stvar agilnosti ili lenjosti.

Probao sam samo na par minuta, prenosim samo ono što sam pročitao, daj bože da se javlja samo na manjem broju mašina. Optimizacija deluje odlično za sada, a posebno mi je drago što postoji direktna podrška za Xbox 360 kontroler, pa ne moram da pipam miša i tastaturu :D

1680x1050, 8xAA, sve na Highest - u nekim delovima imam 35-40 FPSa. Takodje imam onaj problem sa usporavanjem gde igra se toliko uspori da na kraju jednostavno pukne i izbaci mi error. Nadam se da ce se igra srediti sledecim Catalyst driverima, posto mi je malo cudno da 4850 ne pogura na tecnih 60FPSa sve vreme.

Jesus, hvala Reloadedu sto ne ume da napravi normalan no-cd patch za igru sto sam kupio. Sve vise i vise failuju. Iskljucio sam Physx i sad skoro pa imam zakucan FPS (u nekim delovima je 45-50), a ovako zakucano na 60. Interesantna je igra, FPP (First-person platform) za promenu, ali i dalje ne zaboravljam cinjenicu da je to EA :)

Jesus, hvala Reloadedu sto ne ume da napravi normalan no-cd patch za igru sto sam kupio. Sve vise i vise failuju. Iskljucio sam Physx i sad skoro pa imam zakucan FPS (u nekim delovima je 45-50), a ovako zakucano na 60. Interesantna je igra, FPP (First-person platform) za promenu, ali i dalje ne zaboravljam cinjenicu da je to EA :)

EA veze nema sa razvojem igre, već je samo izdavač.

Za crossfire - mirror's edge.exe > Oblivion.exe
U my documents (documents na visti)
EA Games>Mirror's Edge>TdGame>TdEngine.ini
bSmoothFrameRate=TRUE > bSmoothFrameRate=FALSE ili namestite min 60 max 999 :)
ima jos zanimljivih stvarcica pod [SystemSettings] kao sto su ambientocclusion, MotionBlur itd...

Ova igra ocigledno ima radiosity efekat (pored AO).Ono sto me kopka jeste da li je realtime ili ne:)
mirrorsedge200901141009az4.jpg

mirrorsedge200901141005nz2.jpg

mirrorsedge200901141020ox3.jpg

Damn, kad ce vise da stigne:D

Pa ne igram je jos...kao sto rekoh, cekam da stigne, a to ce verovatno biti sutra...
Inace ako je sudeci po bit-tech recenziji, physx nema neki ozbiljan uticaj na fps.A ocekujem da ce raditi na max u 1280*1024 sa 2AA i bar 4AF :D

Pa ne igram je jos...kao sto rekoh, cekam da stigne, a to ce verovatno biti sutra...
Inace ako je sudeci po bit-tech recenziji, physx nema neki ozbiljan uticaj na fps.A ocekujem da ce raditi na max u 1280*1024 sa 2AA i bar 4AF :D

Tako se i ja nadam izgleda bas dobra samo mi nije jasno jel ATI koristu tu fiziku:D

Koristi, naravno, samo sto gubis FPS...

Ja kidam zivce, igra usporava na 4 chapteru i nece daljeee : ' (

Jeste li sigurni da na Ati karticama ima fizike?

...Fortunately though, PhysX has since been bought out wholly by Nvidia, who have coded the PhysX software to run on their latest graphics cards. Put simply; if you have an 8 series Nvidia card or higher (we played on a GTX 280 with no problems at all) then you’ll be able to enable extra PhysX content in Mirror’s Edge. All the physics calculations have now been shifted to the graphics card, rendering dedicated physics hardware redundant, but it will use up some of your graphics hardware causing a slight hit to FPS performance. We found that (thankfully) this hit wasn’t really noticeable though.

Dakle, postoje dve opcije:
Za ATi korisnike je fizika na OFF i ukljucivanjem istog (ako je to uopste moguce) se ili ne dobija nista ili igra crashuje.
Ili pak ako je fizika na ON, objekti podlozni uticajima fizike se prikazuju u igri i fiziku radi CPU, a to uzasno srozava fps.

Jedan od objekata koji se pojavljuje u igri kad je physx ON, tj. nema ga uopste kad je na OFF:

http://images.bit-tech.net/content_images/2009/01/mirrors-edge-pc-review/bphysxon.jpg
http://images.bit-tech.net/content_images/2009/01/mirrors-edge-pc-review/bphysxoff.jpg

Ovo vazi za neke staklene objekte, tkanine, zastave, dim, itd.
http://www.youtube.com/watch?v=rOqV0uSlgYg

Bas me zanima, dakle -moze li se na ATiju ukljuciti fizika u meniju igre, i naravno, postoje li doticni objekti u igri uopste? :)

Ako i postoji, kapiram da kalkulacije radi CPU, što znači da je pad performansi obavezan.

ATI graficke mogu ukljuciti u opcijama na on fiziku ali oni ne vide fiziku prosto ne radi to sto mi sa nvidia vidimo to oni ne vide kad ukljuce znaci ne mogu
Sad sam bas cito po forumima:D:D.

Poslednja izmena:
ATI graficke mogu ukljuciti u opcijama na on fiziku ali oni ne vide fiziku prosto ne radi to sto mi sa nvidia vidimo to oni ne vide kad ukljuce znaci ne mogu
Sad sam bas cito po forumima:D:D.
koja recenica :d

Poslednja izmena:
^haha:D

Nekako imadem osecaj da starivuk skace od srece :D:D

Nazad
Vrh Dno