Šta je novo?

Mirror's Edge

Probao sam demo na ps3, i odusevljen sam dizajnom, zaljubio sam se u izgled igre, fenomenalno izgleda, kao neka pre...bena reklama. Opet kukam zbog gamepada jer ova igra trazi brzinu, a sa gamepadom se osecam kao invalid kome su data pogresna pomagala. Po onome sto sam probao u demou, pretpostavljam da ce igra biti prava mala jurnjava, gameplay pun adrenalina, i to na jedan poseban nacin.

Jedva cekam da se pojavi za PiSi :D

Poslednja izmena:
Mislim da je već ranije najavljeno da će se PC verzija pojaviti nešto kasnije.

Izgleda da će sve više izdavača namerno da kasni sa PC verzijama, pošto se svi tripuju oko piraterije, očigledno.

kako ce im kasnjenje pomoci ? Pirati ce pomreti do 2009-te ? :D

Ne to je vise ona fora, ajde da izbacimo prvo za konzole, da poplaćamo sve troškove i zaradimo, pa cemo onda nesto odstancujemo i za PC-jevce i ostalu pirateriju (neka cheka sirotinja):D

Tako nesto, plus sto moraju da naprave igru da radi na 999.999 kombinacija hardvera ;)

Nije piraterija glavni razlog, zato sto postoji i na konzolama.Kao ni "prilagodjavanje razlicitom PC hardveru", jer je to besmislica.Znamo kojem je hardveru danas najteze prilagoditi neku igru...

Pre ce biti ovo:

MGS Europe: Simultaneous releases would “shoot ourselves in the foot”
July 1st, 2008 @ 15:35
Peter Zetterberg, business development manager for MGS Europe, has told GI that simultaneous releases for PC and Xbox 360 would be a bit of a disaster for the firm.

“On a global scale the Windows Vista business is as important as our Xbox 360 business. But in Germany for example, we want more gamers to buy our Xbox 360,” he said in an interview published today.

“If we launch a game that is on 360 and PC simultaneously, we basically shoot ourselves in the foot by allowing the German market to choose to play the PC version – because they are more likely to buy that than spend their money on the Xbox 360.”

“If we launched a Halo game on PC and 360 in Germany simultaneously, 80 per cent of sales would be on the PC,” he added
.

Mirror's Edge je jedan od naslova u koji se ulozilo puno, ocekuje se dosta od njega i vazan je za prodaju konzola.A dolaze novogodisnji praznici...

Poslednja izmena:
Nije piraterija glavni razlog, zato sto postoji i na konzolama.Kao ni "prilagodjavanje razlicitom PC hardveru", jer je to besmislica.Znamo kojem je hardveru danas najteze prilagoditi neku igru...

Pre ce biti ovo:

Mirror's Edge je jedan od naslova u koji se ulozilo puno, ocekuje se dosta od njega i vazan je za prodaju konzola.A dolaze novogodisnji praznici...

Moj bratanac, koji jos uvek klinac doduse, je skinuo demo na XBoxu i kaze da je igra golo *****, i da ima losu grafiku, kaze takodje da se ta zenska samo juri po nekakvim zgradama i da nema dve razlicite zgrade, sve isto izgledaju, moracu to sutra da pogledam kod njega...

MGS Europe: Simultaneous releases would “shoot ourselves in the foot”
July 1st, 2008 @ 15:35
Peter Zetterberg, business development manager for MGS Europe, has told GI that simultaneous releases for PC and Xbox 360 would be a bit of a disaster for the firm.

“On a global scale the Windows Vista business is as important as our Xbox 360 business. But in Germany for example, we want more gamers to buy our Xbox 360,” he said in an interview published today.

“If we launch a game that is on 360 and PC simultaneously, we basically shoot ourselves in the foot by allowing the German market to choose to play the PC version – because they are more likely to buy that than spend their money on the Xbox 360.”

“If we launched a Halo game on PC and 360 in Germany simultaneously, 80 per cent of sales would be on the PC,” he added.

To je po meni i dalje marketingško lupetanje i pravdanje po principu koji sam vec naveo.

Ja podrzavam nex999-ovu teoremu.
Kad se budu prodavali Microsoft XPC i Sony PC3 tada ce izlaziti naslovi paralelno. Ovako nema ko da gura PC kao platformu. Ne kazem ni jednog trenutka da nema zarade na PC naslovima.
A patchevi i poludovrsene igre ce postojati sve dok postoji internet...

:D

Download a screenplay movie of Mirrors Edge (PC| as released by NVIDAI to demonstrate PhysX

The video weighs in 78MB but it's definitely worth viewing, the physics effects are stunning.

NVIDIA also send out a press release today to announce that Mirror's Edge supports PhysX:
"Faith's world in Mirror's Edge is visceral, immediate, and very dangerous; it is imperative that the gameplay reflect this level of urgency," said Owen O'Brien, Senior Producer at DICE. "NVIDIA PhysX technology affords us the ability to bring a totally new level of immersion to the game, and by doing so, gamers can truly become part of the world."

With the NVIDIA PhysX physics engine, the world of Mirror's Edge comes to life with real affects of wind, weapons impact, and in-game movements. Every-day objects within the game become part of the overall experience. Cloth, flags, and banners can now impact weapons and players; ground fog interacts with the player's footsteps; explosions fill the air with smoke and debris; and weapon impacts are enhanced with interactive particles.

On the PC, PhysX technology harnesses the power of CUDA(TM), NVIDIA's general-purpose, parallel-computing architecture, to handle 10-20 times more visual complexity than what's possible without a GeForce(R) CUDA-enabled GPU. And unlike competitors' solutions, which do not offer hardware-scaling capabilities, only PhysX technology leverages the best of both CPU and GPU architectures to deliver the ultimate, immersive, user experience. With over 100 million CUDA-compatible GeForce 8 Series and higher GPUs shipped to date, PhysX technology has the largest installed base of general-purpose, parallel-computing processors to run on.

"If you love intense combat scenes, fast-paced chases, and sky-high adventures then Mirror's Edge is the game for you," said Ujesh Desai, vice president of GeForce desktop business at NVIDIA. "Gamers will appreciate the greater freedom of movement, including sliding under barriers, tumbling, wall-running, and shimmying across ledges -- all within an environment that is dynamic and immersive, delivered in part by our PhysX technology."

http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=2123&file=4&evp=61b47f98de384e3d2b34b0207934f958

Ne mogu odma na DL, al ocekujem da kad Vera pogleda na dole u trku vidi....hmmm soft bodiez :d

^Sorry, this download link is expired.

Definitivno, izgleda odlicno.
Plus sto najzad stize UE3 igra koja vizuelno ne lici na druge.

Probah pre par nedelja kod ortaka na PS3u i odlepio sam kako je do jaja igra(s obizrom da sam veliki ljubitelj parkoura kao i njegovog tvorca David Belle-a),grafika je nestvarno dobra,3-4 puta sam prelazio demo cak sam se i relativno dobro snasao na kontroleru s obzirom da je igranje FPSa na njemu tezak mazohizam,to svi znaju,mada da ne pocne flame hocju samo jos da dodam da jedva cekam da izadje za PC,mada igracju je i na konzoli kad se pojavi :)

Poslednja izmena:
Ja uspeo da skinem ovu HD verziju... Bas mi onako veselo izgleda, toplo, da kazem :D

Razbacuju se sa ovim PhysiX cloth efektom samo tako.

Hehe,ono sto zabrinjava u tom videu je sto na uvodu stoji "available only on 9800GTX+ and better"...mozda je to razlog brzog uklanjanja videa?Iskreno se nadam da ne ispadne tako...:smash:

Ovo je po meni inovacija godine, ne igra godine, ali bar inovacija. Nije ne znam kakva, ali je tako s obzirom na to da su ostale igre podbacile i da LBP i Heavy Rain još nisu out...

Hehe,ono sto zabrinjava u tom videu je sto na uvodu stoji "available only on 9800GTX+ and better"...mozda je to razlog brzog uklanjanja videa?Iskreno se nadam da ne ispadne tako...:smash:

LOL, moguce. U svakom slucaju je teska glupost, ne izgleda nista specijalno (graficki) sem sto koristi PhysX.
Slazem se sa Maxom, bice ovo ok, originalna igra. Ako je fino izvedu bice super (razlicit dizajn nivoa, dobra prica itd.). Repetitivnost nivoa bi verovatno predstavljala najveci propust u igri.

LOL, moguce. U svakom slucaju je teska glupost, ne izgleda nista specijalno (graficki) sem sto koristi PhysX.
Slazem se sa Maxom, bice ovo ok, originalna igra. Ako je fino izvedu bice super (razlicit dizajn nivoa, dobra prica itd.). Repetitivnost nivoa bi verovatno predstavljala najveci propust u igri.

Veruj mi, ja sam na pola igre i nimalo nije repetitivna... Ok stalno se skače, tuče i beži, ali i u fps igrama koje su jako dobre, stalno ideš i pucaš, pa nam nisu dosadile u poslednjih 20 godina :). Ovaj PhysX efekat mi se dopada, možda je još jednom pređem u PC verziji...

Lepo iznenadjenje sa physX-om, igra sjajno izgleda, first person POP izvedba sa primesama FPS-a - me happy. U svakom slucaju oseti se kvalitetet...

Ovo je po meni inovacija godine, ne igra godine, ali bar inovacija. Nije ne znam kakva, ali je tako s obzirom na to da su ostale igre podbacile i da LBP i Heavy Rain još nisu out...

E? :) LBP je out all right, a Heavy Rain nece pre sredine 2009-e...

Nazad
Vrh Dno