Šta je novo?

Samsung T220 vasi utisci

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Vidim da se pojavio pomenuti tft ali vrlo malo ima nekih recenzija o njemu.Zainteresovan sam za kupovinu ovog modela samsung t220 pa bih zamolio svakoga ko je dolazio u dodir sa ovim monitorom da kaze neke svoje utiske o ovom monitoru.Da li je ovaj monitor bolji od modela 226bw,2232bw ili od 226cw?
Kosta oko 320 eura ali ne znam sa kojim panelom dolazi kod nas.Video sam ga juce u erc-u ali im je tek dosao pa ga nisu raspakovali.Na kutiji pise da je proizveden u rumuniji.
Znaci samo me interesuje da li je ok monitor i da li vredi te pare ili za tu lovu ima nesto bolje.
Pozdrav.

Ma ok, mene zanima da mi neko kaze utiske ko upraznjava igranje na ovom monitoru. Zbunila me izjava ovog Djumexa koji je izjavio da mu se ne dopada kako Counter Strike izgleda na ovom monitoru. Stvar je u tome sto bi ja ovaj monitor najvise koristio za igre i eventualno gledanje filmova. Jos uvek se dvoumim izmedju 20-incnog modela 5030bw i ovog T220. Plasi me samo da mi ovaj T220 nije prevelik i da se mozda na vecem monitoru vise uocavaju mane kad igricu ne poteras u nativnoj rezoluciji. Ja nemam tako jaku konfiguraciju da bi igrao igre 1680x1050. Igrao bi i neke starije igre na njemu, a ne samo najnovije. Dakle, bio bi jako zahvalan kad bi mi neko prokomentarisao sve ovo. Ponavljam, dovuimim se izmedju T220 i 2053bw. Hvala unapred i pozdrav!

Poslednja izmena od urednika:
Ma ok, mene zanima da mi neko kaze utiske ko upraznjava igranje na ovom monitoru. Zbunila me izjava ovog Djumexa koji je izjavio da mu se ne dopada kako Counter Strike izgleda na ovom monitoru. Stvar je u tome sto bi ja ovaj monitor najvise koristio za igre i eventualno gledanje filmova. Jos uvek se dvoumim izmedju 20-incnog modela 5030bw i ovog T220. Plasi me samo da mi ovaj T220 nije prevelik i da se mozda na vecem monitoru vise uocavaju mane kad igricu ne poteras u nativnoj rezoluciji. Ja nemam tako jaku konfiguraciju da bi igrao igre 1680x1050. Igrao bi i neke starije igre na njemu, a ne samo najnovije. Dakle, bio bi jako zahvalan kad bi mi neko prokomentarisao sve ovo. Ponavljam, dovuimim se izmedju T220 i 2053bw. Hvala unapred i pozdrav!

Igrice izgledaju odlicno, ali najbolje u 1680*1050, moj burazer igra CS u windowed modu, ne znam kako moze, al njemu odgovara tako :d
U svakom slucaju neces pogresiti sa ovim monitorom, I'm in love on 1st sight :D

ja mogu da vam kazem sledece: ako ste do sada bili na CRT prelazak na TFT boli. Posle mesec-dva covek se navikne i to je to. Jeste gameing na CRT BOLJI ali posle perioda navike na LCD to BOLJE cete zaboraviti.

ima li neko problema sa gradientima u ps-u? jel treba da se podesava nesto ili mi se nesto *ojebalo ? o_O

(prelaz npr crno na belo izbaci nesto sto jedva lici na gradient)

U Tehnomarketu, cena mu je pala na 15.999 din (do 13.1.2009), za tu cenu, mislim da je zakon.

Ajd daj mi link (sajt) ka Tehnomarketu, moze i na pm, imam taman para da ga kupim :).
Evo sad sam video na ITSvetu, i dalje stoji cena 230e.

Jel to neka akcija koja traje do 13. januara, pa posle ponovo dizu cenu ?

Poslednja izmena:
ima li neko problema sa gradientima u ps-u? jel treba da se podesava nesto ili mi se nesto *ojebalo ? o_O

(prelaz npr crno na belo izbaci nesto sto jedva lici na gradient)

hm... pa prebaci u 32bitni mod i onda razvuci gradient.
na T240HD izgleda prilicno dobro - ne vidi se dithering ali su zato oglovi katastrofalni tako da gradient gore izgleda tamniji, dole svetliji...

Ajd daj mi link (sajt) ka Tehnomarketu, moze i na pm, imam taman para da ga kupim :).
Evo sad sam video na ITSvetu, i dalje stoji cena 230e.

Jel to neka akcija koja traje do 13. januara, pa posle ponovo dizu cenu ?

Google je cudo :)
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09038302
Na sajtu pise da je цена са ПДВ-ом 19,999.00 дин. ali je do 13.1.2009 popust 20% na sve proiizvode. Verovatno da posle 13 nema tog popusta. Ja sam uzeo u Nisu.

Poslednja izmena:
grozda hvala na info.

Danas sam ga pazario u Tehnomarketu (na Banovom brdu) za 16.000 dinara.
Odmah sam proverio koji je panel, i dobio onaj osrednji, tj C panel.

Oznaka u servisnom meniju:
M-TW22H0CDa-1002.0

Meni izgleda odlicno, naravno sad se treba igrati sa podesavanjima (brightness, kontrast, boje, magictune...).

E sad, nisam znao kako se iskljucuje servisni meni (posle sam provalio da treba se gasi gasenjem monitora :D), pa sam svasta cackao, i nesto sam promenio sto ne mogu da vratim na staro:

drugi red: Panel Ch No:

Pisalo je tu broj 1, ali sam ja (pokusavajuci da izadjem iz sistemskog menija) povecao ovaj broj (drzanjem tastera menu) na 3, i onda sam jelte pokusavao da smanjim, tj. vratim na 1, ali to je ocigledno nemoguce, pa sam pokusao da doteram broj do 9, u nadi da ce posle 9 doci 1 :D, al ne moze ni to, sad mi stoji broj 11.
E servisnom meniju, taster na gore radi svoju funkciju, dok taster na dole, menja opcije (auto, pixel shifter, jezik), ali ne moze da menja ovaj Panel Ch No.
Tasteri source i auto ne rade nista, a sa tasterom menu se moze samo povecavati ovaj broj panela (drzanjem 4-5 sekundi).
Probao sam i sve ostale tastere da drzim na 5-6 sekundi, kada je oznacen ovaj Panel Ch, ali nista.

Jel zna neko kako da vratim ovaj Panel Ch No na cifru broj 1, kako je i bilo ?

Sa koje razdaljine gledate u monitor. meni je razdaljina 0,75 - 1 metar.

Poslednja izmena:
grozda hvala na info.

M-TW22H0CDa-1002.0

Meni je ovaj A - trebalo bi da je Samsungov

Nasao sam jedan mrtav pixel iako sam kao zevao u prodavnici :) Srecom na mestu je gde se golim okom i ne primecuje - u samom dnu ekrana bas zadnja linija ... ispod znaka NetCaptor na slici ...

Probao sam program Dead Pixel Buddy i sa njim se ne vidi ovaj mrtav pixel, izgleda da je suvise nisko ... a nekad ga i nema ... nije mi bas jasno?

Panel Ch No:

Na stranom forumu rekose verovatno nikako ...

I made same mistake when trying to exit secret menu. After short browsing I found out that panel ch. no. means the number of panel replacements. It’s only a service note and doesn’t do anything else. There is probably no way to reset it.

Sto se tice razdaljine od ekrana ... pa tu je negde oko 0.70 - 1m, zavisno kad mi sta zatreba i kako se zavalim u stolicu :)

Poslednja izmena:
@zdravko: Ha, kada budeš prodavao monitor, nema šanse da objasniš da panel nisi menjao 11 puta do sada :p

@grozda: Ja ga ne bih ni video, da nisi rekao gde se nalazi :wave:

Znaci ja sam zabo najlosiji panel od vas :D, *** kupio sam poslednji sto je bio u prodavnici na Banovom brdu, mada realno nisu to bogzna kakve razlike ;). Sigurno da ima, ali ne velike.
Eto recimo, ja nemam nijedan mrtav pixel, probijanja svetlosti po stranama NEMA.

I sam sam skapirao da ono sa Panel Ch No je zaebancija, znaci nista ne znaci, da bas sam ja slao monitor u popravku i 11 puta menjao panel :d.

Sad ne znam sto se tice boja, dal su isprane ili nisu, nisu u rangu sa ovim mojim CRT-om naravno, ali rekao bih da su ok.

Nego nesto ne mogu da pristupim u meniju opcijama za boje (Color tone, Color contrast, Color effect...), kaze not available ??? A postavim pre toga za Magic Bright da bude custom !

Sad vidim da ne mogu da pristupim ni podesavanjima za sliku (Coarse, Fine, Sharpness, H - V position) ?

Jel treba mozda da se instalira magic tune ????

Ja sam u opcijama namestio da mi za Magic Bright bude Dinamic contrast
(on podesi 100 brightness i 75 contrast, verovatno jos nesto podesi).
Sta vi koristite ?

Nego nesto ne mogu da pristupim u meniju opcijama za boje (Color tone, Color contrast, Color effect...), kaze not available ??? A postavim pre toga za Magic Bright da bude custom !

Sad vidim da ne mogu da pristupim ni podesavanjima za sliku (Coarse, Fine, Sharpness, H - V position) ?

Ako si monitor zakacio preko DVI onda ove opcije nisu dostupne!

(Coarse, Fine, Sharpness, H - V position) - ti ni ne treba
a (Color tone, Color contrast, Color effect...) ces morati preko graficke karte da regulises... :/

preko VGA kabla sve ove opcije ce ti biti dostupne...

Ja sam u opcijama namestio da mi za Magic Bright bude Dinamic contrast
(on podesi 100 brightness i 75 contrast, verovatno jos nesto podesi).
Sta vi koristite ?

stavi contrast na 95% (100% pojede svetle nijanse) pa onda po potrebi "doziraj" brightnes.

Poslednja izmena:
Znaci ja sam zabo najlosiji panel od vas :D, *** kupio sam poslednji sto je bio u prodavnici na Banovom brdu, mada realno nisu to bogzna kakve razlike ;). Sigurno da ima, ali ne velike.
Eto recimo, ja nemam nijedan mrtav pixel, probijanja svetlosti po stranama NEMA.

probijanje se vidi na crnoj boji i uglavnom kad je mrak. Naravno da se ne vidi kad imas sliku na ekranu. :) Skini nokia monitor test pa vidi tamo, ugasi svetlo u sobi. Nema sanse da nema probijanja ni malo.

probijanje se vidi na crnoj boji i uglavnom kad je mrak. Naravno da se ne vidi kad imas sliku na ekranu. :) Skini nokia monitor test pa vidi tamo, ugasi svetlo u sobi. Nema sanse da nema probijanja ni malo.

:p.
Dobro de, imam probijanje na gornjoj ivici, 2-3 mm :smoke:, na donjoj 1mm :banana:.
Sto se tice toga, odlicno sam prosao, jedino mi je panel zapao nesamsungov :), mada ja se ne bunim ;).

@kovacm
Instaliraj Magic Tune, mogu boje da se podesavaju, i kad je monitor prikljucen preko DVI-ja ;).

pa vec sam rekao da boje moraju preko graficke karte da se podesavaju... e sad da li preko MagicTune ili nekog drugog utilitija... ;) (nemam Windows pa mi MagicTune ni ne radi...)

Nasao sam jedan mrtav pixel iako sam kao zevao u prodavnici :) Srecom na mestu je gde se golim okom i ne primecuje - u samom dnu ekrana bas zadnja linija ... ispod znaka NetCaptor na slici ...

Probao sam program Dead Pixel Buddy i sa njim se ne vidi ovaj mrtav pixel, izgleda da je suvise nisko ... a nekad ga i nema ... nije mi bas jasno?
Zato sto to nije mrtav pixel (dead), vec zaglavljen (stuck)... i to rozi, tj. crveni, koliko ja vidim.
A kao sto si i sam primetio, ima ponekad tendenciju i da se odglavi... sto sa klasicnim mrtvakom nije situacija ;)

grozda hvala na info.

M-TW22H0CDa-1002.0

Meni izgleda odlicno, naravno sad se treba igrati sa podesavanjima (brightness, kontrast, boje, magictune...).

E sad, nisam znao kako se iskljucuje servisni meni (posle sam provalio da treba se gasi gasenjem monitora :D), pa sam svasta cackao, i nesto sam promenio sto ne mogu da vratim na staro:

drugi red: Panel Ch No:

Pisalo je tu broj 1, ali sam ja (pokusavajuci da izadjem iz sistemskog menija) povecao ovaj broj (drzanjem tastera menu) na 3, i onda sam jelte pokusavao da smanjim, tj. vratim na 1, ali to je ocigledno nemoguce, pa sam pokusao da doteram broj do 9, u nadi da ce posle 9 doci 1 :D, al ne moze ni to, sad mi stoji broj 11.
E servisnom meniju, taster na gore radi svoju funkciju, dok taster na dole, menja opcije (auto, pixel shifter, jezik), ali ne moze da menja ovaj Panel Ch No.
Tasteri source i auto ne rade nista, a sa tasterom menu se moze samo povecavati ovaj broj panela (drzanjem 4-5 sekundi).
Probao sam i sve ostale tastere da drzim na 5-6 sekundi, kada je oznacen ovaj Panel Ch, ali nista.

Sa koje razdaljine gledate u monitor. meni je razdaljina 0,75 - 1 metar.

Jel to cena preko veze?Bila neka rasprodaja?
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09038302

Nisam siguran da sam dobro montirao monitor na postolje, jer malo da gurnem i pocne da se klati :D, znaci klimav je !?!
Kada gurate postolje u monitor, znaci onaj svetlo sivi deo, jel treba nesto da kvrcne pa da je to signal da je dobro legao, jer ja sam gurao kolko moze da se gura, ali...
Znaci levo desno se cima dosta...

Tilt mi radi normalno, pa se mozda tripujem.

Poslednja izmena:
da, pricha se da je taj monitor klimav, i da je nezgodno uradjeno sklapanje postolja.
pogledaj kako si sve spojio, da li sve lepo lezi, jer ne bi trebalo bash jako da se klima.

da, pricha se da je taj monitor klimav, i da je nezgodno uradjeno sklapanje postolja.
pogledaj kako si sve spojio, da li sve lepo lezi, jer ne bi trebalo bash jako da se klima.

Onaj deo mora da udje do kraja, da se lim ne vidi a da se klima, klima se ... takav mu je dizajn ... monitor je 22" a vrat postolja nije siri od 5 cm, jos ako je i sto na tockicima kao moj ... :)

Mislim da je lim usao do kraja. Nego meni radi tilt napred nazad, tj. za vertikalni ugao. Jel moze ovaj monitor levo desno da se pomera (rotira) ?

Moze ako ga u'vatis sa obe ruke i pomeris levo/desno :d:d

Nazad
Vrh Dno