Da, ali ta prica vazi za HD Tach, kao sto si i sam rekao, kod njega razlike nema... a on je ostavio sliku iz HD Tune-a
A HD Tune vec vidi razliku izmedju fragmentovanog i defragmentovanog harda. (ne racunam onaj njegov spike sada, pricam u gobalu)
Ja uzeo jedan u NS-u u oktobru i evo poceli su da mi se pojavljuju bad sectori, ceo komp mi uspori i blokira. Kada uradim chkdsk i zameni bad sectore disk radi jedno vreme normalno, pa onda se ponovo pojave. Obicno mi na torrentima javi error..
Proveri, pa vidiIsto vazi i za HD Tune, posto i on meri "sirove" performanse.
Proveri, pa vidi
Nemam obicaj da pricam u prazno... a volim ponesto i sam da probam i licno se uverim
![]()
Proveri, pa vidi
Nemam obicaj da pricam u prazno... a volim ponesto i sam da probam i licno se uverim
![]()
Proverio, vid'o i nema veze sa fragmentacijom fajlova. Za razliku od HDTach-a, HD Tune temeljnije testira brzinu, pa zato moze da dodje do vecih uspona i padova.![]()
Excelent findJos jedna zanimljiva stvar, koju nisam ni ja znao (zaokruzeno).![]()
Generalizujes... a to ne valja raditiNiiice, skoro pa 200, par desetina MB/s vise od AAKS RAID-a.
Generalizujes...
A, toNe, nego na osnovu RAID rezultata sto su ljudi postovali:
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1430680&postcount=38
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1582874&postcount=219
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1510411&postcount=135
Pa to, i mene je malo ukenjalo sa ovim mojim... zato i kazem, voleo bih da vidim uparena dva koji u singlu teraju *po* ~100MB/sNe kazem ja da je razlika velika, sto je previse ocekivati i slazem se da ima varijacija, mozda je S22 jednostavno ubo dobre AALS. Ali eto, cifre su zasad takve kakve su.![]()
Samo mali info molim vas pošto me mrzi da prelistavam zbog toga čitavu temu...
Drugar mi reče da posle one oznake WD6400AAKS postoji broj serije a po njegovim rečima često se dešava da se serije razlikuju po buci u zavisnosti od tipa glave i voice coil motora.
Zna li neko o čemu se radi u toj zavrzlami? :d
KAMIKAZE je napisao(la):1. Koju od ove tri varijante je najbolje uzeti (pretpostavljam zadnju)?
KAMIKAZE je napisao(la):2. Da li se u medjuvremenu pojavila neka novija i bolja varijanta?
Ako imaš mogućnost da biraš naravno sa najsvežijim firmwerom WD6400AAKS-75A7B0
WD6401AALS
Suštinski je to isti proizvod koji je malo "agresivnije" podešen.
Necu nista "agresivnije" jer mi treba "dugotrajnije" ,)
U pitanju su revizije diska :type:
WD6400AAKS-00A7B0
WD6400AAKS-22A7B0
WD6400AAKS-75A7B0
Pitanja za naprednije korisnike i poznavaoce:
1. Koju od ove tri varijante je najbolje uzeti (pretpostavljam zadnju)?
2. Da li se u medjuvremenu pojavila neka novija i bolja varijanta?
Ako imaš mogućnost da biraš naravno sa najsvežijim firmwerom WD6400AAKS-75A7B0
WD6401AALS
Suštinski je to isti proizvod koji je malo "agresivnije" podešen.
Pogresno i pogresno.![]()
Za firmware sam vec odgovorio u prethodnom postu.
WD6401AALS je sasvim dugaciji disk od WD6400AAKS, tacnije jedino im je zajednicko sto koriste iste tanjire. Ali koriste dosta drugaciju elektrnoniku i dosta razlicitu mehaniku.
Najznacajnije razlike su u tome sto je osovina motora kod AALS pricvrscena na obe strane, a kod AAKS samo na jednoj, sto utice na nivo vibracija. U elektonici, AALS koristi dva lokalna procesora, AAKS samo jedan. I tako dalje. AALS se smatra za pouzdaniji disk, sto ne znaci da je i brzi, ako je samo to nekome vazno.
AALS bi trebao da ima 5 godina garancije, za razliku od 3 godine za AAKS - medjutim domaci uvoznik to ne postuje (...barem KimTec, ne znam za Pakom koji nezavisno uvozi WD)
Naravno AALS je i adekvatno skuplji.
,
- "Green" WD6400AACS
- "Blue" WD6400AAKS
- "Black" WD6401AALS
Za tebe je onda ovaj prvi na listi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari