Šta je novo?

MSI NetBook Air

Pa ako je suditi po pristupachnim cenama MSI laptopova ovo ce biti pun pogodak za one kojima je Apple Air nedostizan sa cenom, a i najverovatnije ce biti MAC OS kompatibilan ;)
Logo jabuke nije skup i lako se lepi pozadi :D

Uf extra je, totalno prekopirani Air, a i ova cica maca ima lep osmeh :D

Uf ako bude Mac OS kompatibilan onda ga i ja kupujem da čuvam što više svoj MacBook jer ko zna kad ću ponovo imati pare da ga kupim :d

Poslednja izmena:
a jel imam DVD ? :d

btw ovo postaje tragi-komicno!

zar smo dotle stigli da se sve meri u odnosu na Apple ("Nokija izbacila novi iPhone killer" #1, #2, #3...)
i zar cemo cekati da Apple predstavi novi proizvod pa da ga onda ostali kopiraju ?

Poslednja izmena:
Sigurno će kinezi da urade bolje nego ameri (ok, flejm je, ne morate da odgovarate...)...

Nego još niko nije pitao "da li laptop dolazi sa ovom kineskinjom" :D

Aaaa nisam ni skontao MSI na onom ekranu, proleteo temu, kroz glavu mi proletelo "a, neki novi Air, booring"...

Omniče, kakve su ove kineskinje? :d

a jel imam DVD ? :d

btw ovo postaje tragi-komicno!

zar smo dotle stigli da se sve meri u odnosu na Apple ("Nokija izbacila novi iPhone killer" #1, #2, #3...)
i zar cemo cekati da Apple predstavi novi proizvod pa da ga onda ostali kopiraju ?

Baš me zanima kakve će biti kopije MacWheel-a :d

Meni ovo izgleda kao one kopije iPod plejera koje valja computer dream :D

Da ima taj miris :D
Samo shto MSI zna da napravi laptop ;) Jel da ne zna ne bi bili br.1 u Srbiji po prodaji...
Istini za volju imaju dobre cene, pa je i to jedan od razloga, ali ako je suditi po tome onda MSI Air ima svetlu buducnost, bash kao shto i Wind imau odnosu na konkurenciju.

Kome ne smeta sto se na prednjem poklopcu ne nalazi naceta jabuka, treba mu ultraprenosivi laptop, a nema bas para na pretek, cenim da ce mu ovaj MSI odgovarati. :)
Nadam se da ce mu i kvalitet plastike biti na visem nivou od prosecnih MSI modela, jer iako se MSI dosta popravio sto se kvaliteta iste tice, jos uvek malo kaska za vodecima. Doduse, to nadoknadjuje boljim komponentama koje se mogu dobiti za istu svotu novca.
To povecanje kvaliteta je nuzno ako se usme u obzir cinjenica da je ovaj uredjaj namenjen nosenju tamo-ovamo, ne bi valjalo da prsne kuciste baterije recimo, hehe. :p

Poslednja izmena:
Kako nije, pa ti imas Mac? ;)

Pa eto :D

Pazi, nemam nista protiv toga da se "preuzme" koncept tankog laptopa ali ovako ocigledno (da ne kazem namerno!) koprinje dizajna jednog proizvoda (nema veze sto je apple, al sta ces kad su maheri za dizajn) je malo smesno i tuzno... Nikako nije za kompaniju koja treba ipak ima neko "ime". Zato sam to i uporedio sa sa kopijama iPoda.

Pa eto :D

Pazi, nemam nista protiv toga da se "preuzme" koncept tankog laptopa ali ovako ocigledno (da ne kazem namerno!) koprinje dizajna jednog proizvoda (nema veze sto je apple, al sta ces kad su maheri za dizajn) je malo smesno i tuzno... Nikako nije za kompaniju koja treba ipak ima neko "ime". Zato sam to i uporedio sa sa kopijama iPoda.

Pa shta je u tome loshe? Tj kako tebe pogadja to kao krajnjeg kupca?
Ja bih voleo da se pojavi kopija Ipoda koja ce raditi i izgledati maltene isto, samo po nizoj ceni. Te kopije koje si naveo to ne rade :) naprotiv, izgledaju smeshno.
MSI je ozbiljna kompanija pa ne sumnjam da ce kvalitet izrade biti vishe nego dobar kao i odabir komponenata unutar kucishta njihovog Air-a.
Mene recimo logo na kucishtu ne pogadja ni najmanje, osim naravno ako nije napisana parola tipa "I am gay" sa logo-om siluete dva mushakarca koji se ljube :D :D :D
Dok god je cena manja spreman sam za sitne kompromise :type:

Poslednja izmena:
Sigurno će kinezi da urade bolje nego ameri (ok, flejm je, ne morate da odgovarate...)...

Nego još niko nije pitao "da li laptop dolazi sa ovom kineskinjom" :D

Nemoj druže ko oni čobani sa sajma automobila:d. Smučilo mi se:D

Pa shta je u tome loshe? Tj kako tebe pogadja to kao krajnjeg kupca?
Ja bih voleo da se pojavi kopija Ipoda koja ce raditi i izgledati maltene isto, samo po nizoj ceni. Te kopije koje si naveo to ne rade :) naprotiv, izgledaju smeshno.
MSI je ozbiljna kompanija pa ne sumnjam da ce kvalitet izrade biti vishe nego dobar kao i odabir komponenata unutar kucishta njihovog Air-a.
Mene recimo logo na kucishtu ne pogadja ni najmanje, osim naravno ako nije napisana parola tipa "I am gay" sa logo-om siluete dva mushakarca koji se ljube :D :D :D
Dok god je cena manja spreman sam za sitne kompromise :type:

Etiketiraj me kako hoces ali meni je takva vrsta kopije seljacka... Ko cover bendovi. Nasminkaju se i obuku isto, cak i priblizno dobro sviraju al' opet nije to - to :)

Pa nije apple prvi napravio tanak laptop, ali ne vidim da si pomenuo kako oni od nekog kopiraju (recimo Vaio) :)

Apple nikada nishta novo i korisno nije napravio, samo zna da stavi dobar ukrasni papir :)

Poslednja izmena:
Pa nije apple prvi napravio tanak laptop, ali ne vidim da si pomenuo kako oni od nekog kopiraju (recimo Vaio) :)

Apple nikada nishta novo i korisno nije napravio, samo zna da stavi dobar ukrasni papir :)

mislis ovako:

sony_n10_1.jpg

macbook.jpg

btw svo to hardwersko kopiranje je manje bitno* jer jedino Apple ima sopstveni OS. Ostali moraju da cekaju na M$. Posledica toga je da, izmedju ostalog, nikada nece postici "it just works" nivo kao sto to moze da uradi Apple.

*(necemo spominjati FireWire, NuBus slotove dok Intel nije napravio PCI, AltiVec... (ovo sve na konto toga na Apple nije nista novo napravio ;)))

Poslednja izmena:
Neko kupuje laptop, neko kupuje etiketu zalepljenu na tom laptopu...

Ja bih ovo kupio samo tako... Naravno, ukoliko cena bude prihvatljiva, tj. realna za takvu konfiguraciju... A možda ga i kupim :D

Neko kupuje laptop, neko kupuje etiketu zalepljenu na tom laptopu...
Pa tako ispada ;)
Mada je kovacm u pravu za

kovacm je napisao(la):
svo to hardwersko kopiranje je manje bitno* jer jedino Apple ima sopstveni OS
Ali sve to ako se gleda iz perspektive normal user-a tj korisnika koji hoce da kupi fensi rachunar i da ne razmishalj niochemu vishe, power userima nije veliki problem da ga naprave i da je SW u full-u :D

Ja bih ovo kupio samo tako... Naravno, ukoliko cena bude prihvatljiva, tj. realna za takvu konfiguraciju... A možda ga i kupim :D
Cenim da ce MSI ici na tu kartu ;) Slichno ali primetno jeftinije.

Poslednja izmena:
Ali sve to ako se gleda iz perspektive normal user-a tj korisnika koji hoce da kupi fensi rachunar i da ne razmishalj niochemu vishe, power userima nije veliki problem da ga naprave i da je SW u full-u :D

Cenim da ce MSI ici na tu kartu ;) Slichno ali primetno jeftinije.

ovaj MSI je napravljen od plastike... sto je < fency nego aluminijum ali i daleko jeftinije od aluminijuma... ;)

Poslednja izmena:
BTW ko god je koristio Mac Air zna kakva je to extra nasminkana kanta... Videcemo mozda ova kopija bude funkcionalnija od originala :D

ovaj MSI je napravljen od plastike... sto je < fency nego aluminijum ali i daleko jeftinije od aluminijuma... ;)
To ne mora da bude minus ni najmanje ako je plastika kvalitetna ;) i samsung ima plastichne shtampache i LCD televizore, ali je plastika na vrhunskom nivou ;) a i smanjuje tezinu uredjaja :)

BigJoe je napisao(la):
BTW ko god je koristio Mac Air zna kakva je to extra nasminkana kanta... Videcemo mozda ova kopija bude funkcionalnija od originala :D
Nema shta, Apple Air je stvarno "utegnut" rachunar, tu i tamo ima sitnije propuste ali je sam izrada fenomenalna! No tako je sa svakim Apple uredjajem...

Nazad
Vrh Dno