Šta je novo?

MSI NetBook Air

Cena izmedju 700 i 1000 dolara.
To mi dodje nekako previshe za lap zasnovan na Atom platformi.
Atom se iovako nije preterano dobro pokazao...

BigJoe je mislio na brzinu Air-a - jednostavno Intel C2D na 1.6GHz sa ko zna kakvim optimizacijama za smanjenje potrosnje i grejanja, i 4200rpm harddisk su dovoljni samo za email, web i nesto malo officea.

Cim pokrenes PhotoShop na Air-u sve ode u q... ;)

btw nisam ni rekao da je plastika minus vec da je aluminijum uber fency. plastika nikada ne moze biti ni problizno fency kao aluminijum. (najverovatnije sve i da hoce MSI ne bi mogao da napravi uredjaj od aluminijuma i da mu se isplati prodaja... ipak on nije ta fency liga kao Apple, tako da je plastika "just fine" :))

Poslednja izmena:
Stvarno mi nije bila namera da pokrenem jos jednu smaracku temu tipa "Apple protiv celog sveta i tri ulice sire".

Ono sto je meni zanimljivo je u kolikoj meri su 'dalekoistocne' firme nesposobne da naprave nesto sto ne izgleda kao da je kupljeno "kod kineza" a da ne iskopiraju vec vidjeno.

Stvarno mi nije bila namera da pokrenem jos jednu smaracku temu tipa "Apple protiv celog sveta i tri ulice sire".

Ono sto je meni zanimljivo je u kolikoj meri su 'dalekoistocne' firme nesposobne da naprave nesto sto ne izgleda kao da je kupljeno "kod kineza" a da ne iskopiraju vec vidjeno.

Ne znam da li si primetio kao su bas ljudi koji nemaju neki apple-ov uredjaj "osetljivi" kad se da bilo kakav los komentar na ne-apple hw (ne daj Boze pozitivan na apple HW)?... vrlo slicna situacija kao na xbox vs ps3 frontu.

Nigde nisam rekao (a ni ostali) da ce laptop kao laptop biti krsh, vec da ovo copy/paste u samom izgledu uredjaja veoma jeftino i seljacki. Opet cu da napisem - do jaja sto su se ohrablili da naprave tanak laptop koji ce biti jeftiniji (i sto da ne, BOLJI) od Air-a (plus ja nisam video da je iko ovde hvalio Air), ali zasto su morali tako ocigledano da iskopiraju kompletan izgled racunara?

@Driver... e kad ti odvalis onda se zemlja trese, al' nema veze. Tu je Bane da odmah uskoci kao podrska.

Generalno postoji stav da neko ko ima mac-a fanaticno veruje u sve sto apple zamisli i izmisli. Totalno pogresno. Ja imam recimo macbook i iPhone i imao sam prvi ipod nano i presrecan sam upotrebljivoscu tih uredjaja a recimo ne mogu da smislim novi iMac, mac book pro liniju i najnoviji nano. Air nisam probao ali e izgleda mi kao neko srecno resenje (recimo debilarija oko izvlacenja usb porta...)
Uglavnom, ove prepirke i "ratove" zapocinju oni koji uglavnom nemaju apple HW (a medju kojima ima sigurno i onih koju nisu ni seli blizu nekog apple uredjaja vec eto samo vole da kontriraju).

Poslednja izmena:
Pa nemaju ga jer su oduševljeni njegovim kvalitetom, softverskom potporom i odnosom cene i mogućnosti... ali se slažem sa time šta si rekao :).

Poslednja izmena:
ma pusti to mad_muzzy... ;)

mogao je da spominje i gomilu drugih stvari kao to da je npr. deo Sonyjevih inzinjera presao u Apple (ne mogu da nadjem link sad) ... ali kao sto sam rekao "svo to hardwersko kopiranje je manje bitno* jer jedino Apple ima sopstveni OS"...

u svakom slucaju ona nebuloza od izjave "Apple nikada nishta novo i korisno nije napravio, samo zna da stavi dobar ukrasni papir" ne stoji ;) i to na kvadrat! :D

btw velko hvala na hintu.

Kompjuter godine na kome Vista najbolje radi je MacBook Pro :)

A MS je tokom 70 ili 80 imao napredak samo zahvaljujući tome jer su neki inženjeri prešli iz Apple-a :)

Pre neki dan sam sličnom liku (koji mrzi i ne vidi poentu apple-a) pokazao moć istog, on se jadan mučio dva sata da na dva laptop-a (na jednom je xp na drugom vista) da namesti štampač a ja sam samo morao žestoko da se pomučim i da ubodem kabl u usb port što mi je veoma teško palo i sve je savršeno radilo :d

Poslednja izmena:
Ne bi bilo loše da taj Apple na taj OS ubaci koju mogućnost ili nedaj bože opciju...

cekaj, ti si Bane jedan od onih koji misli da na Mac-u ne moze nista da se podesi (customisira) kako korisniku odgovara? :D :D

O cemu pricas ti Bane?

Možda je čovek pogrešio temu :d

Pa dobro, i nije toliko loše naspram Appleovih par hiljada, jedini je problem to što će taj laptop biti kod nas 1200e, a još gore je što će se neko zeznuti pa kupiti MSI a ne MacBook jer dosta ljudi nije upućeno u savršenstvo Apple-a :(

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno