Šta je novo?

Inform Guard LCD 1000AP/Line Interactive

625va koji se ponaša isto kao i 1250 koja je razlika sem u ceni i ventilatoru ...
Pa pojasnio sam mu ali mi nije odgovorio

Pa bas je u tome stvar, jer bi ti bio sasvim dovoljan.

@voodoons
Nisam nasao a brzinu sta im je ASR technology, ali AVR je AVR ;)

Jesi li gledao koliko vuce na full load-u sa baterije?
Meni skoci neki procenat.

Ellipse ASR (Advanced Surge Reduction) UPSs include a high performance surge protective device which complies with IEC 616431.
Sad, ako nekog ne mrzi da trazi dalje...
U full loadu je dosao do max.32% na masini iz potpisa.
Pustio sam 2D Mark Vantage da vrti, inace ga drzi na 21% u idle.

Pa bas je u tome stvar, jer bi ti bio sasvim dovoljan.

@voodoons
Nisam nasao a brzinu sta im je ASR technology, ali AVR je AVR ;)

Jesi li gledao koliko vuce na full load-u sa baterije?
Meni skoci neki procenat.
MA bre brate bio bi meni dovoljan i Rul Leskovac jer mi baterija uopste i ne treba i ne staj mi na muku ...:trust:

Poslednja izmena:
Izgleda da je najveci problem kod tih modela,softwer. Kod manjeg modela [ocigledno] ne pokazuje pravo opterecenje,dok kod tebe "brljavi" dijagnostika stanja baterije.
pozz

Izgleda da je najveci problem kod tih modela,softwer. Kod manjeg modela [ocigledno] ne pokazuje pravo opterecenje,dok kod tebe "brljavi" dijagnostika stanja baterije.
pozz
Upravo tako ali vidish i kod nove 650 i 600 isto pokazuje 30% (ako je verovati servisu, ali mislim da jesu testirali sva tri modela)

Poslednja izmena:
Kazi mi, nisi nasao [ili stigao] neku radnju za popravak elektromotora i probao Ups?

Nisam, ali čuh ga nekoć da cakće nešto hahah

Poslednja izmena:
A jeste li merili izlazni napon? To sto "stekce" je dobar znak [ziv je!:D],al sta se desavalo sa izlaznim naponom? Kada se ukljucio na baterijsko napajanje?

Ellipse ASR (Advanced Surge Reduction) UPSs include a high performance surge protective device which complies with IEC 616431.
Sad, ako nekog ne mrzi da trazi dalje...

Hvala - to je dovoljan info ;)
AVR sa "normalnom" Surge protekcijom je po meni ipak bolja varijanta nego ASR bez AVR-a ,)

MA bre brate bio bi meni dovoljan i Rul Leskovac jer mi baterija uopste i ne treba i ne staj mi na muku ...:trust:

Ma kakvu muku? :p
Tema je pokrenuta sedmog novembra, pa valjda bi se dosad zapalio da ne valja :D

Uzivaj i ne brini mnogo (meni je neverovatno, ali izgleda da si veca picajzla od mene :zgran:), vidis da radi i da se niko osim nas nekoliko nije zalio na MGE ;)

:wave:

Ma ja mu zelim,kao i svima,sve najbolje u Novoj godini i da se pokvari pun kamion APC ups-eva ispred kuce,a vozac [verujuci da je u Jevropi] ode da potrazi pomoc.:-devil-:
pozz

zelko.d je napisao(la):
A jeste li merili izlazni napon? To sto "stekce" je dobar znak [ziv je!],al sta se desavalo sa izlaznim naponom? Kada se ukljucio na baterijsko napajanje?
Ma nisam hteo da se bakćem sa time tj. nisam imao vremena, radio sam neke pripreme za stampu pre nove godine, ...... A Ti mi samo bacaš koske, haha
Razmišljam da mi umesto ovog mog nesretnika pošalju APC Line-R LE1200VA Automatic Voltage Regulator i neki jeftiniji UPS (opet nova samo 625 va haha, zbog ventilatora ...)

Ma ja mu zelim,kao i svima,sve najbolje u Novoj godini i da se pokvari pun kamion APC ups-eva ispred kuce,a vozac [verujuci da je u Jevropi] ode da potrazi pomoc.:-devil-:
pozz
I dobiće zgrtalicu ...

Poslednja izmena:
Hvala - to je dovoljan info ;)
Uzivaj i ne brini mnogo (meni je neverovatno, ali izgleda da si veca picajzla od mene :zgran:), vidis da radi i da se niko osim nas nekoliko nije zalio na MGE ;)

Pa kad su tupavi, ali će da žive duže...

Ah da da se pohvalim šta mi je budala počela priređivati pre izvesnog vremena
Poruke koje UPS ostavlja kada je uključena konfiguracija određeno vreme (nebitno da li prođe 10 ili manje sati, ostavljena da skida nešto sa neta samo), a baterija je puna 100%.

To odradi posle neke vrste provere napunjenosti baterije i tera comp u stand by ili hibernaciju iako su sve te opcije isključene, a kada vratim comp iz tog stanja i proverim bat one su 100%.
Kada isključim alarme za low i critical level batery onda comp ne ide u stand by ili hiber....

Poslednja izmena:
Angry-PC-User.gif

Poslednja izmena:
Mislim da je ona moja teorija o podzemnim vodama ili starom indijanskom goblju,ipak ,do sada, najverovatniji uzrok!:wall:

Nemo' glavu o tastaturu

Razmišljam da mi umesto ovog mog nesretnika pošalju APC Line-R LE1200VA Automatic Voltage Regulator i neki jeftiniji UPS (opet nova samo 625 va haha, zbog ventilatora ...)

:smash: :smash: :smash:

Ne, ne, ne - glupo razmisljas :p

Nova 625 vec ima AVR :trust:

Pogledaj sliku, pa proveri koji ti je datum unet za pocetak rada UPS-a i menjanje baterije.

Ako to ne upali, pod Activation mozes da iskljucis da te obavestava o bateriji i drugo, ali u tvom slucaju bi mozda trebao da opet pokusas sa garancijom :-devil-:

Ako uspe, onda uzmi APC, ili jos bolje MGE Nova 625VA, pa da vidimo kakve on probleme ima :D :D :D

Prilozi

• UPS lifecycle monitoring.jpg
    UPS lifecycle monitoring.jpg
    56.2 KB · Pregleda: 44
:smash: :smash: :smash:

Ne, ne, ne - glupo razmisljas :p

Nova 625 vec ima AVR
:trust:

Pogledaj sliku, pa proveri koji ti je datum unet za pocetak rada UPS-a i menjanje baterije.

Ako to ne upali, pod Activation mozes da iskljucis da te obavestava o bateriji i drugo, ali u tvom slucaju bi mozda trebao da opet pokusas sa garancijom
Pa šta ako ima AVR, pare verovatno neću tražiti a za novu 625 sam se našalio ali sad možda baš to i uradim , Kada može dual layer, dual core što ne bi moglo i dual AVR

Ako uspe, onda uzmi APC, ili jos bolje MGE Nova 625VA, pa da vidimo kakve on probleme ima :D :D :D
Ako si čitao post iz servisa Oni tvrde da se i modeli 625 i 600 potpuno isto ponašaju kao 1250

Poslednja izmena:
re: Chipc

Ja cu odneti kod drugara na testiranje moj rezervni APC Smart Ups,pa cu objaviti kako se on ponasa prilikom varijacija napona. Bateriju sam mu promenio pre mesec dana i samo je napunio i ugasio ga [glupo mi da spajam dva upsa na red,koliko god zvucalo interesantno?!;)].
Jedino sto je APC softwer za tu seriju jako komplikovan ,ali radi korektno.
Mozda mozemo napraviti neku matematiku,ako budes vracao MGE.

Ja cu odneti kod drugara na testiranje moj rezervni APC Smart Ups,pa cu objaviti kako se on ponasa prilikom varijacija napona. Bateriju sam mu promenio pre mesec dana i samo je napunio i ugasio ga [glupo mi da spajam dva upsa na red,koliko god zvucalo interesantno?!;)].
Jedino sto je APC softwer za tu seriju jako komplikovan ,ali radi korektno.
Mozda mozemo napraviti neku matematiku,ako budes vracao MGE.
Kombinacije, dolaze u obzir ...Mada sumnjam da bi mi vratili novac, a i nisam siguran da bih ja tražio povraćaj novca već kao što rekoh zamenu za neki drugi uređaj ...

Poslednja izmena:
Pa šta ako ima AVR, pare verovatno neću tražiti a za novu 625 sam se našalio ali sad možda baš to i uradim , Kada može dual layer, dual core što ne bi moglo i dual AVR

Ako si čitao post iz servisa Oni tvrde da se i modeli 625 i 600 potpuno isto ponašaju kao 1250

[glupo mi da spajam dva upsa na red,koliko god zvucalo interesantno?!;)].

Dovoljan je i jedan AVR, al' 'ajde :d

Video sam da su napisali, al' im ne verujem ;)

Pise u uputstvu da se ne sme vezivati redno (daisy chain), a i ne bi tebalo stavljati surge arrest iza UPS-a.

Dovoljan je i jedan AVR, al' 'ajde :d
Ama jes' dovoljan (kakva je mreža kod nas možda i nije) ali sam mislio da za iste pare imash APC AVR uredjaj -Line-R LE1200 Automatic Voltage Regulator , znači ne Ups već samo AVR + recimo Mge novu 625 koji je eto takođe sa AVR-om ili neki jeftinije UPS nebitno, što sam prevideo pri kupovini ...
A i razlika između modela Nova 1250 i 625 je u još jednoj bateriji i većem kućištu a u ceni je oko 45e, pa ti vidi koliko onda vredi elektronika AVR - a, dok je cena modela APC line -r LE 1200 AVR uređaja 55e, znači sam AVR uređaj vredi toliko ...

Video sam da su napisali, al' im ne verujem ;)
Ma ne verujem ja MGE suportu, a ovaj put mislim da je momak iz servisa odradio test ona dva slabija modela

Poslednja izmena:
test APC

Jutros sam odneo onaj rezervni APC Smart Ups SU620INET kod drugara i na brzinu premerio kako mu radi AVR:

1. na 195V ulaza na izlazu je 230V,cuje se rele i to je zasluga AVR
2. na 170V se ukljucuje ponovo AVR i "vraca" na 228V [cuje se rele unutra]
3. na 150V ulaznog napona Ups prebacuje na bateriju
4. na 160V baterija se iskljucuje i ups prebacuje na mrezu koju koriguje i daje na izlazu 212V

Zakacena je sijalica od 100W kao potrosac na izlaz,cisto radi nekog opterecenja.
Nisam merio kako se ponasa prilikom prenapona jer im autotrafo ne ide preko 235V.
Mrzilo me da nosim tamo i racunar sa instalisanim APC Power Chute i tamo se igram sa jos nekim podesavanjima.
Znaci AVR mu radi od 160V pa navise.
pozz

Jutros sam odneo onaj rezervni APC Smart Ups SU620INET kod drugara i na brzinu premerio kako mu radi AVR:

1. na 195V ulaza na izlazu je 230V,cuje se rele i to je zasluga AVR
2. na 170V se ukljucuje ponovo AVR i "vraca" na 228V [cuje se rele unutra]
3. na 150V ulaznog napona Ups prebacuje na bateriju
4. na 160V baterija se iskljucuje i ups prebacuje na mrezu koju koriguje i daje na izlazu 212V

Zakacena je sijalica od 100W kao potrosac na izlaz,cisto radi nekog opterecenja.
Nisam merio kako se ponasa prilikom prenapona jer im autotrafo ne ide preko 235V.
Mrzilo me da nosim tamo i racunar sa instalisanim APC Power Chute i tamo se igram sa jos nekim podesavanjima.
Znaci AVR mu radi od 160V pa navise.
pozz
Bo'me dobar, a je li mu tako i po specifikaciji ...,
Izgleda da jeste

APC je napisao(la):
Output
Output Power Capacity
390 Watts / 620 VA
Max Configurable Power
390 Watts / 620 VA
Nominal Output Voltage
230V
Output Connections
(1) IEC 320 C13
(3) IEC 320 C13
(2) IEC Jumpers
Input
Nominal Input Voltage
230V
Input Frequency
50/60 Hz +/- 3 Hz (auto sensing)
Input Connections
IEC-320-C14 inlet
Input voltage range for main operations
160 - 286V
Input voltage adjustable range for mains operation
151 - 302V
Batteries & Runtime
Battery Type
Maintenance-free sealed Lead-Acid battery with suspended electrolyte : leakproof
Typical recharge time
5.50 hour(s)
Replacement Battery
RBC4
RBC™ Quantity
1
Typical Backup Time
at Half Load
15.7 minutes (195 Watts)
Typical Backup Time
at Full Load
5.5 minutes (390 Watts)
Runtime Chart
Smart-UPS

http://www.apcc.com/resource/includ..._sku=SU620INET&CFID=12574540&CFTOKEN=45378089

Poslednja izmena:
re:

Pa to se skoro u dlaku slaze sa fabrickim podacima.
I ima jedan dodatak,baterija je u originalu 12Ah, dok sam stavio 14Ah,znaci da bi trebalo da ima koji minut vecu autonomiju.
Jedino sto ovaj moj sadasnji ima vise dijagnostickih led dioda na sebi,vecu snagu [700VA/450W] i cist sinusni napon na izlazu,dok ovaj manji ima dobru aproksimaciju sinoide.
pozz

Pa ima vas vec dovoljno da registrujete stranku ili udruzenje gradjana "MGE-30%":D

Nazad
Vrh Dno