Šta je novo?

Novi ADSL paketi

Sto se tiche upload-a kod adsl-a, priclino je obeshrabrujuce. Jer gledam i hrvate, oni odavno imaju slicne pakete kao telekom sto treba da uvede. Tipa 8mbps download, a upload max bude 768k, i to je kod najskupljeg paketa.

istinski upload moze samo da se sprovede kod kabla, samo problem je sto kablovski operateri nece da daju veci upload nego sto moraju, to jest dace tek toliko vise da budu bolji od adsl-a , sto i dalje nije dovoljno.

...

Odmah 1. januara bih presao na 16384/768 posto vec skoro dve godine koristim najveci paket kod gore pomenutog Lelekoma samo je pitanje da li ce odmah 1. moci da se promeni postojeci paket na taj Click 16 i na koji nacin posto ne verujem da ce se naci na sajtu opcija da se promeni kao sto sad postoji. U svakom slucaju, svi znamo kakva je tehnicka podrska Lelekoma i koliko su orijentisani prema korisnicima, nijedno obavestenje od njih nisam dobio za ovih skoro dve godine, nema sta. Pitanje je sad...

Bogami, Telekom ovog puta azuran... evo informacija na njihovom sajtu o novim paketima...

Odlicne cene :) evo sad sam poslao zahtev za promenu paketa :).Konacno nesto lepo od Telekoma.

Konacno.
Necu da ih hvalim nimalo, jer su to trebali i mogli da urade odavno, ali eto odluka Ratela je konacno urodila plodom za nas korisnike.

Bogami, Telekom ovog puta azuran... evo informacija na njihovom sajtu o novim paketima...

Pohvale za to i nove brzine:),ali uvek ide ali:d,mislim da su malo preterali sa cenama posle paketa 4/256(taj paket ima još relanu cenu i verovatno ću ga uzeti),već cena paketa 6/384 je dosta visoka i mislim da je za većinu našeg stanovništva nepristupačna:mad:,a o skupljim paketima da i ne govorim:wall:

Poslednja izmena:
Ja sad nesto razmisljam da ne bude kao sa IPTV u pocetku u odredjenim gradovima ne moze veca brzina :)

Kolika je iskoriscenost UL linka na ADSL-u ako se istovremeno DL-uje punom brzinom tj. koliki je UL moguce izvuci ?

Uvek manje(mada up uvek može da povuče max,osim ako nije ograničen),medjutim onda ti guši dl..Ako ti je paket recimo 2/198 i ako ti vuče DL 202-3Kb onda Up bi trebalo ograničiti na nekih 16-17 eventualno 18kb:wave:

Meni npr na 10/768 skidam brzinom 1.1mb/s i upload 40kb/s

Meni ovaj click 5 izgleda najzamiljivije.

Milio sam na 8. Moja greška.

Po mom mišljenju za naš standard mnogo para(bar za mene a mislim i za većinu)
Najpristupačniji je(od bržih paketa) 4/256,a relan je 2/192,ovo sve ostalo je bar po mom mišljenju skupo...Ja bih prvi voleo da imam click16,ali ništa od toga

pozitivno je da je ipak nakon svih godina telekom najzad izbacio ponudu sa brzinama kakve su u svim pristojnim zemljama standard.

nazalost, cene su i dalje prilicno ne prilagodjene. puno je para za sve iznad paketa od 2mbita. ali sada cene samo mogu da idu dole. nece imati koje pakete vise da ponude osim ako ne uvedu VDSL :) u sta sumnjam. cene ce sada samo morati dole.

Konacno.
Necu da ih hvalim nimalo, jer su to trebali i mogli da urade odavno, ali eto odluka Ratela je konacno urodila plodom za nas korisnike.
Da ih pohvališ ?
Ovo je ono najgore što može da se desi, godinama i godinama nam bacaju mrvice, i kada nam bace parče hleba mi ih pohvalimo. E PA NE MOŽE TAKO
I pogledaj malo bolje cene da li su realne, ne gledaj u odnosu na pre, već kako zaista treba da bude.

...

Pri slanju zahteva pise da ima "Greska pri evidentiranju zahteva". Zna li neko mozda o cemu se tu radi? Da li je jos neko imao slican problem?

Poslednja izmena:
I kod mene isto, zvao sam 9813, kazu da sada povecavaju ovo standardno , a za nove pakete posle nove godine.

Aha, onda OK, pomislio sam da je nesto do sertifikata u Firefoxu pa rek'o da vidim kako je kod vas.

Hvala na odgovoru kolega ;)

nazalost, cene su i dalje prilicno ne prilagodjene. puno je para za sve iznad paketa od 2mbita. ali sada cene samo mogu da idu dole. nece imati koje pakete vise da ponude osim ako ne uvedu VDSL :) u sta sumnjam. cene ce sada samo morati dole.

PTT-ovcima ce biti najbolje. Posle godinu dana 20% popusta, nije mala usteda. A i pre toga 10 i 15 nije lose. :)

Poslednja izmena:
Svejedno,kao što je legend rekao i dalje su cene visoke i nerealne za naš standard(za jače pakete),iskreno se nadam da će ići dole(ili da će se jeb*ni SBB nakaniti da dodje u moj kraj):)

u ovom momentu sve je do SBB-a i njihove poslovne politike. sada kada su konacno povezani, slobodni od telekoma, imaju mogucnost da puste velike brzine za jako pristojne pare. ako pak odluce da budu tu negde sa telekomom, onda je to znak da je napravljen nekakav precutni dogovor oko brzina i cena sa TS, tj. "daj da deracimo dok mozemo" poslovna strategija.

npr. laicki pretpostavljam (bazirano na cenama preko) da bi SBB mogao bez problema da ponudi 8mbita za ~3000 din, a 16mbita za ~4000 i time unisti telekomove pakete. telekom bi u ovom slucaju morao prilicno brzo da reaguje. SBB se konstantno siri, broj korisnika koji imaju internet pristup kod SBB je samo ~20.000 manje od korisnika TS, sto je beznacajno kada se ima u vidu kakvom infrastrukturom TS raspolaze.

u ovom momentu sve je do SBB-a i njihove poslovne politike. sada kada su konacno povezani, slobodni od telekoma, imaju mogucnost da puste velike brzine za jako pristojne pare. ako pak odluce da budu tu negde sa telekomom, onda je to znak da je napravljen nekakav precutni dogovor oko brzina i cena sa TS, tj. "daj da deracimo dok mozemo" poslovna strategija.

npr. laicki pretpostavljam (bazirano na cenama preko) da bi SBB mogao bez problema da ponudi 8mbita za ~3000 din, a 16mbita za ~4000 i time unisti telekomove pakete. telekom bi u ovom slucaju morao prilicno brzo da reaguje. SBB se konstantno siri, broj korisnika koji imaju internet pristup kod SBB je samo ~20.000 manje od korisnika TS, sto je beznacajno kada se ima u vidu kakvom infrastrukturom TS raspolaze.

Ovde se ne radi o "dobroti" sbb-a. Povecanje brzine dolazi od konkurencije i samo od konkurencije. SBB moze da ponudi vece brzine, i upload i download, iz prostog razloga sto je u pitanju kabal. ADSL moze daleko slabiji upload da ponudi.

Sada se postavlja pitanje koliko ce sbb, sa svojim boljim predispozicijama, da ponudi brz internet? Odgovor je onoliko koliko moraju.

SBB trenutno ima najbolju ponudu na trzistu, pre svega zbog brzeg upload-a (koji je naravno jako bitan), i samim tim drze dominantnu poziciju. Jedini razlog da oni jos vise povecaju brzine je ako ADSL poveca.

Znaci, ljudi jednostavno ne kapiraju da provajderi ne povecavaju brzine iz nekakve njihove dobrote, vec iskljucivo i samo iz razloga konkurencije. Da je sbb jedini internet provajder u srbiji, mi bi svi imali 64k. Da je verat.net jedini internet provajder u srbiji, mi bi svi imali 64k. Da je comcast jedini provajder interneta u americi, i tamo bi imali 64k.

Konkurencija ljudi, i samo konkurencija.

Poslednja izmena:
Jel' neko uspeo da promeni brzinu ADSL-a na paket 6? Ja nisam uspeo, prijavljuje gresku.

Novi OPEN ADSL Click paketi Telekoma

Telekom Srbija od 1. januara 2009. godine uvodi još tri nova OPEN ADSL CLICK internet paketa sa znatno većim brzinama prenosa podataka u oba smera (downlink i uplink):

• Click 6, u kojem će brzine protoka biti 6144 Kb/s u dolaznom i 384 Kb/s u odlaznom saobraćaju, po ceni od 3.230,00 dinara;

• Click 8, u kojem će brzine protoka biti 8192 Kb/s u dolaznom i 512 Kb/s u odlaznom saobraćaju, po ceni od 3.825,00 dinara;

• Click 16, u kojem će brzine protoka biti 16384 Kb/s u dolaznom i 768 Kb/s u odlaznom saobraćaju, po ceni od 4.675,00 dinara.

Istovremeno, postojeći OPEN ADSL1, ADSL 2 i ADSL 3 paketi, uz nova imena dobijaju i nove brzine, pa će tako korisnici moći da pristupaju Internetu po još većim brzinama Click 1 od 1024/128 Kb/s, Click 2 od 2048/192 Kb/s i Click 4 od 4096 /256 Kb/s.

Paket Start je ostao nepromenjen.

Povećanje brzine protoka podataka primenjivaće se i na ADSL pakete namenjene veleprodaji, tako da će drugi Internet Servis Provajderi biti u prilici da ove pogodnosti ponude svojim korisnicima.

Budući da internet sve više nalazi primenu u mnogim praktičnim segmentima svakodnevnog života, Telekom Srbija će ovakvim ponudama i dalje nastojati da što više približi njegovo korišćenje kroz raznovrsne sadržaje, utičući istovremeno i na razvoj informacionog društva u zemlji.

Izvor: Mondo Vesti

Sad tek gledam na sajtu njihovom. Sve cene su BEZ pdv-a

Jel' neko uspeo da promeni brzinu ADSL-a na paket 6? Ja nisam uspeo, prijavljuje gresku.

Jos ne moze, i meni izbacuje gresku pri pokusaju na Paket 16. Ima gore iznad sto je napisao kolega digital01, rekli su tek posle 1. januara... Nista ne ostaje nego da cekamo...

Ja sam dosad sve promene radio preko maila tj posto je u pitanju pravno lice.Slao sam dopis i uvek su ispostovali,poslao i za ovo e sad ne znam dok ne dodjem kuci.Probajte i vi tako.

Heh, sad' moram da cekam sledeci racun da vidim koja mi je korisnicka sifra da bih mogao online da probam da promenim :-D

Heh, sad' moram da cekam sledeci racun da vidim koja mi je korisnicka sifra da bih mogao online da probam da promenim :-D

Ako imas aktiviranu uslugu "moj racun", ne moras da cekas da ti stigne racun da bi video sta te interesuje. Tamo imas sve pa i sifru korisnika !

Nazad
Vrh Dno