Šta je novo?

Losa serija z-5500

Kako je moguće da neko daje garanciju 2, a neko 3 godine?

Koliko košta zamjena trafoa i kaskade van garancije?

herros, moram i ovako javno da ti se zahvalim (naime covek je urgirao da mi se zvucnici zamene novim).
Hvala jos jednom.

Poslednja izmena:
Kako je moguće da neko daje garanciju 2, a neko 3 godine?

Velika kutija 3, mala 2.Pise ti na njima ja mislim.

To ne znam, zovi servis pa ce ti reci.Ono sto znam je cena nove kaskade od 13 do 17e bez carine i pdv-a, trafo je oko 20e bez carine i pdv-a.

Poslednja izmena:
Jel ovo pakovanje vazi i za z2300? Konkretno, na garanciji mi pise 36meseci, a na logijevom sajtu stoji 2god.
U principu, sve radi kako treba samo potenciometar pucketa. Kol'ko kosta ciscenje ili popravka istog (van garancije)?

edit:ah da, uvoznik CompLand.

Poslednja izmena:
Meni pise garancija 1god na Z-5500, no dobro, ako bude nesto u drugoj godini znam koga cu da cimam jer nije moja greska sto sam na papiru dobio 1god :D

Poslednja izmena:
Logitech je taj koji propisuje garanciju, a ne uvoznici.

@ Castor Jel ti se to puckanje javlja stalno kada ga ukljucuje i ukljucujes i da li se javlja u svim efektima (stereo, stereo x2, movie i music). Meni se javlja samo kod efekta stereo i stereo x2. Ako ti lepo rade zvucnici za ove dve godine koliko ih imas mislim da ne vredi da se cimas sa zamenom kaskade i trafoa.

Jel ovo pakovanje vazi i za z2300? Konkretno, na garanciji mi pise 36meseci, a na logijevom sajtu stoji 2god.
U principu, sve radi kako treba samo potenciometar pucketa. Kol'ko kosta ciscenje ili popravka istog (van garancije)?

edit:ah da, uvoznik CompLand.

Ja licno se jezim od Z-2300, iskreno Z-4 ima mnogo bolji raspon frekvencija od njega.Sub mu je mnogo jak, a gura po 5a u pilote.....sto je apsurd.Zato uvek dobijas efekat "tamnog" zvuka, a sub udara li udara.Kod Z-4 je sve to rasporedjeno kako treba , plus estetika...... ..

Za ciscenje(Ako je to) je cena 500 din u Kimteku, u Complandu je sigurno ista ako ne tu su negde.Mada da li si ti siguran da treba samo da se ocisti?

@ Herros Pitanje u vezi pucketanja zvucnika kada se ukljucuju i iskljucuju, da li to moze da proizvede neke daljne ozbiljnije kvarove ili ne.

@ Herros Pitanje u vezi pucketanja zvucnika kada se ukljucuju i iskljucuju, da li to moze da proizvede neke daljne ozbiljnije kvarove ili ne.

Kada pucketaju zvucnici u vecini slucajeva izumire kaskada.Cisto da vam obrazlozim, ...kaskada je difuzni kanal koji je debljine 2mm i sluzi kao sekundarna zastita na zvucniku, medjutim ako ona ode ....onda se cuje kao da imate napon u njemu.Duboko i iritirajuce zujanje pa makar i utisali zvucnike do kraja.E tu nastaje problem, tada odlazi konzola.Tako da odgovor na tvoje pitanje , ako je slucaj koji sam pomenuo onda je pozeljan servis odnosno menjanje kaskade.
Mada znam primere(Kao tvoj) da rade bez problema vec jako dugo ......, a isto im se desava kao kod tebe.

Poslednja izmena:
To picketanje odnosno jedan kratak iritirajuci zvuk prilikom ukljucivanja i iskljucivanja se desava samo kada mi je u efektima ukljucen stereo ili stereo x2, a kada je ukljucen efekat movie ili music picketanja nema, tako da uvek kada ga gasim stavim na music ili movie i mislim da sam problem time resio.

Poslednja izmena:
Koju zvucnu imas?Kako je povezano....analognim ili optikom?

Creative SB live je kartica a povezano je analogno. Postavio sam pitanje u vezi zamene kablova odnosno sta se tacno dobija stavljanjem debljih i kvalitetnijih kablova da li si mozda imao isustvo sa zamenom postojecih kablova.

Poslednja izmena:

To ne znam, zovi servis pa ce ti reci.Ono sto znam je cena nove kaskade od 13 do 17e bez carine i pdv-a, trafo je oko 20e bez carine i pdv-a.

Ma dobio sam kutiju kao da je frižider stigao, a ne zvučnici...

@ Castor Jel ti se to puckanje javlja stalno kada ga ukljucuje i ukljucujes i da li se javlja u svim efektima (stereo, stereo x2, movie i music). Meni se javlja samo kod efekta stereo i stereo x2. Ako ti lepo rade zvucnici za ove dve godine koliko ih imas mislim da ne vredi da se cimas sa zamenom kaskade i trafoa.

Meni se pucketanje, da ne kažem pucanje, javlja prilikom uključivanja/isključivanja prekidača za svjetlo, frižidera, veš mašine... Inače, u njihovom radu nema problema - krčanja, radio stanica, šuštanja ili tako tome sličnog...

Inače, zvučnici su povezani preko coax-a i optike i uglavnom su u PLII Music (mp3) ili "DD/DTS" (filmovi) modu...

@Bojan84

Ako je samo u tim modovima, moguce je da imas problem na stereo ulazu.Da li si probao da nakacis neki drugi uredjaj na 5500?Da li su isti simptomi?

dobija stavljanjem debljih i kvalitetnijih kablova da li si mozda imao isustvo sa zamenom postojecih kablova.

Dobri kablovi su uvek plus ako imas.Mada generalno neku razliku i neces primetiti.

Ne znam kako se zove radnja niti covek koji je drzi samo znam da vecina servisa u ovom gradu rade kablove kod njega.Na Banovom Brdu u trznom centru(Preko puta Meka) na prvom spratu imas radnjicu koja radi sve sto ti treba od kablova,optike u top klasi.

Meni se pucketanje, da ne kažem pucanje, javlja prilikom uključivanja/isključivanja prekidača za svjetlo, frižidera

Da, ti kao da imas problema sa naponom.Posto su Z-5500 mnogo osetljivi, da li ti se to desava i sa nekim drugim uredjajem..TV,HI-FI ?

Poslednja izmena:
Koji? I šta sa garancijom? Jel' postoji neki način da se provjeri da li je garancija 2 ili 3 godine i da li pokriva ovaj problem?

Koji? I šta sa garancijom? Jel' postoji neki način da se provjeri da li je garancija 2 ili 3 godine i da li pokriva ovaj problem?

CIju Garanciju imas?Izadji na oficijalni sajt logitech-a pogledaj koliko je u garantnom roku, a tu sto ti uvoznik dao ako se razlikuje, lepo jedan mail u Logitech ..navedes ime firme u kojoj si kupio.....i bice ti sredjeno.Nikakva inspekcija niti bilo sta ...samo Logitech ..to je dovoljno.

CIju Garanciju imas?Izadji na oficijalni sajt logitech-a pogledaj koliko je u garantnom roku, a tu sto ti uvoznik dao ako se razlikuje, lepo jedan mail u Logitech ..navedes ime firme u kojoj si kupio.....i bice ti sredjeno.Nikakva inspekcija niti bilo sta ...samo Logitech ..to je dovoljno.

Hvala za savet, i ja cu pokušati ovo pošto sam dobio samo godinu dana garancije.

Kao što rekoh na prethodnoj strani:

Kupio sam u Logo-u na proljeće 2006. godine. Njihova je garancija, ali ne znam gdje mi je... Jel' to pokriveno garancijom?

EDIT:
Nađoh garanciju... Datum kupovine: 13.05.2006. godine, ali mi na garanciji piše da je garantni rok 2 godine...

A ti meni ne reče ništa da li garancija pokriva moj problem ili ne? Jer, ako ne pokriva čemu da cimam i sebe i Logitech...

Ja licno se jezim od Z-2300, iskreno Z-4 ima mnogo bolji raspon frekvencija od njega.Sub mu je mnogo jak, a gura po 5a u pilote.....sto je apsurd.Zato uvek dobijas efekat "tamnog" zvuka, a sub udara li udara.Kod Z-4 je sve to rasporedjeno kako treba , plus estetika...... ..

Za ciscenje(Ako je to) je cena 500 din u Kimteku, u Complandu je sigurno ista ako ne tu su negde.Mada da li si ti siguran da treba samo da se ocisti?

Slazem se da z2300 ima samo snagu i nista vise. Medjutim nije to sad pitanje.
Interesuje me u vezi garancije. Da li je 2 ili 3 godine? Jer, ako je 3 godine (tako mi pise na garantnom listu, ali moguce je da to nije tacno) onda imam besplatan servis, a ako je 2 - onda cu morati da platim.
Sto se tice potenciometra, sustanje se javlja samo kad se doticni koristi (zvuk se pojacava ili smanjuje), tako da se meni cini da to treba samo ocistiti.

@all: sto se tice tog pucketanja pri ukljucivanju i iskljucivanju zvucnika (power on/off), ista stvar se javlja i na altec-u VS2421E (zvucnici novi) tako da sumnjam da je to nesto pokvareno, vec jednostavno "dizajneri" zvucnika nisu uspeli da rese neke probleme, pa ih prosledili tako "falicne" na proizvodne linije.

Evo odgovora sa zvanicnog Logitech sajta.

Package Contents

o Logitech® Z-5500 Digital: 4 satellites, 1 center channel, 1 subwoofer
o 6-channel direct cable
o Digital SoundTouch™ control center
o Wireless remote control, batteries included
o User manual
o 2-year warranty

Zanimljivo, ja sam marta 2007. dobio 3 god garanciju. Toliko pise.

@all: sto se tice tog pucketanja pri ukljucivanju i iskljucivanju zvucnika (power on/off), ista stvar se javlja i na altec-u VS2421E (zvucnici novi) tako da sumnjam da je to nesto pokvareno, vec jednostavno "dizajneri" zvucnika nisu uspeli da rese neke probleme, pa ih prosledili tako "falicne" na proizvodne linije.

I ja mislim da ovo nije kvar niti nesto sto bi moglo da izazove neki veci kvar zvucnika, vec pojava koja dizajnerski nije odmah resena, ali nije nista opasno.

Sad cu da budem malo onako ......

A, sta vas koji moj zabole da li su to dizajneri ili inzinjeri ili vozaci koji su tumbali.......to nov uredjaj ne sme da radi, simple as that.
Telefon u ruke i cimajte radnje odakle ste uzeli ili servise da vam se to otkloni.Niste vi to jeftino platili da bi vam "pucketalo".

Poslednja izmena:
I ja mislim da ovo nije kvar niti nesto sto bi moglo da izazove neki veci kvar zvucnika, vec pojava koja dizajnerski nije odmah resena, ali nije nista opasno.

90% zvucnika za PC ima taj "brum" pri paljenju zvucnika. Promenio sam ih dosta pa govorim iz iskustva. Z2300 je imao manje izrazen taj brum nego recimo EVO5 koje sad imam. ATP3 ima takodje izrazen "brum" pri paljenju, kod nekog manje, a kod nekog vishe izrazen. Kada sam slusao Z5500 takodje sam primetio cuveno "brum" pri paljenju/gasenju, ali nije mnogo izrazen.

Probaj na suvo da ih ukljucis.Odnosno iscupaj sve kablove koji ga povezuju sa racunarom, pa ga onda pali.

Imam problem sa povremenim (na 5 sec) treperenjem displeja. Imam ih 20ak dana , desilo se mozda 3-4 puta . PID je R840. Imam integrisanu zvucnu karticu, spojeno mi je opticki , koax i redovno sa tri chincha (rear,front i sub/centar). Inace ustekani su na poseban steker, kontr.centar se blago zagreje u gornjem delu(nista specijalno).
Probao sam one opcije za boost , promenu skina, napominjem samo probao posto ih nemam potrebe peglati preko normalne jacine a skin 2 mi se i nesvidja , da li da odradim onaj reset ? Mozda mi je zbog toga pocelo treperenje displeja?

Isto mi se desava kad je na stereo ili stereo 2 jedno "pucanje" prilikom ukljucivanja. Na ostalim opcijama toga nema.Probao sam da iskopcam sve kablove koji spajaju komp i kontr.centar i isto se cuje pucanje.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno