Šta je novo?

Prince of Persia (2008)

Upravo predjoh igru, ne mogu da vam opisem koliko sam razocaran!
Elementi platforme su prelaki, borbe su prelake, poslednji boss je prelak, sve se zavrsi za nepuno poslepodne, princevi komentari bas i nisu zanimljivi, princ u nekakvom polu manga fazonu, sam kraj igre tek me je razocarao, nadam se da nece biti nastavka ovog princa, ne moze ni da prismrdi SoT-u... Bas sam razocaran, dok sam igrao imao sam na momente osecaj da igram interaktivni film, a ne Princa, samo tipkas par tastera, a sve se samo odvija, bljak.

Jedino sto bih mogao pohvaliti jesu lake, ali zanimljive borbe, steta sto ih nema vise i stil grafike, ali sve je to vec vidjeno i ranije na primer u Okami-ju.

Jos jednom, samo se nadam da nastavka nece biti...

A i da bude nastavka (a bice), ko te tera da ga igras :D

Upravo predjoh igru, ne mogu da vam opisem koliko sam razocaran!
Elementi platforme su prelaki, borbe su prelake, poslednji boss je prelak, sve se zavrsi za nepuno poslepodne, princevi komentari bas i nisu zanimljivi, princ u nekakvom polu manga fazonu, sam kraj igre tek me je razocarao, nadam se da nece biti nastavka ovog princa, ne moze ni da prismrdi SoT-u... Bas sam razocaran, dok sam igrao imao sam na momente osecaj da igram interaktivni film, a ne Princa, samo tipkas par tastera, a sve se samo odvija, bljak.

Jedino sto bih mogao pohvaliti jesu lake, ali zanimljive borbe, steta sto ih nema vise i stil grafike, ali sve je to vec vidjeno i ranije na primer u Okami-ju.

Jos jednom, samo se nadam da nastavka nece biti...

Potpuno se slazem stobom:)

Ja sam ovog Princa odigrao do pola, smorio se i ununstall. Sve mi je nekako na istu foru, malo skakucem, nikne trava, pa na kupljenje onih light-ova i tako ukrug.
Imao zelju da odigram do kraja, ali misiiim stvarno...:p

Ja sam ovog Princa odigrao do pola, smorio se i ununstall. Sve mi je nekako na istu foru, malo skakucem, nikne trava, pa na kupljenje onih light-ova i tako ukrug.
Imao zelju da odigram do kraja, ali misiiim stvarno...:p

Meni je ona ranija trilogija skroz ok igrica ovo je vise kao neka bajka u strip fazonu (hocu reci vise je za klince:) )

Meni se novi princ svidja - pred njim sam igrao The Two Thrones i smorio se zato shto nisam mogao da predjem vezira na kraju (ne volim te fore kada imash milisekundu da pritisnesh dugme inache si busted). Ovaj novi iako ima neke slichne fazone, ima veoma lepo odradjen sistem kretanja - sve je nekako glatko i logichno, borbe su isto interesantne (barem meni) i nije preterano tezak (ako nekom treba veca tezina, mozda bi bilo lepo da ubisoft napravi i neki izbor tipa easy - hard). Sve u svemu, jedva chekam sledeceg princa!

Poslednja izmena:
koristim logitech rumble pad 2 dzojstik i kad aktiviram prince of persia 2008 igrica ga u opste ne prepoznaje. xbox controler je zatamnjen kao i vibracija, moram klasicno tamo da ga namestam.
pa me interesuje jel to moze nekako da se namesti i kako? da mi radi normalno i da mi radi vibracija takodje...

koristim logitech rumble pad 2 dzojstik i kad aktiviram prince of persia 2008 igrica ga u opste ne prepoznaje. xbox controler je zatamnjen kao i vibracija, moram klasicno tamo da ga namestam.
pa me interesuje jel to moze nekako da se namesti i kako? da mi radi normalno i da mi radi vibracija takodje...

Tvoj logi ne podrzava xinput tako da nista od vibracija.

Poslednja izmena:
Predjoh ga konacno i ja. Kasno sam nabavio.

Sve u svemu, lepo nasminkano, ali stvarno prelako. Uprostili su svo to skakutanje, bas je falilo izazova. Celu igricu sam presao zavaljen u stolicu, nema dela koji te natera da se priblizis monitoru i opsujes socno :d. Inace, vizuelno je odlicno, takodje i dizajn nivoa, sloboda.

Kad se sve sabere, moze da prodje. Valjda se moze reci i da mi se svidelo cim sam se cimao za 'iljadu i jedno seme :)

Tvoj logi ne podrzava xinput tako da nista od vibracija.

pa sta mi preporucujes koji dzojstik da uzmem na kome ce sve to normalno da radi i koji to podrzava? jel isto imam problem sa vibracijom kod gta IV...
smorio sam se ziv sad za njega, ima da ga poklonim mladjem bratu...

pa sta mi preporucujes koji dzojstik da uzmem na kome ce sve to normalno da radi i koji to podrzava? jel isto imam problem sa vibracijom kod gta IV...
smorio sam se ziv sad za njega, ima da ga poklonim mladjem bratu...

Nazalost nemas mnogo opcija: XBox360 wired ili wireless kontroler, Saitek Cyborg Rumble revsion 3 (umesto FPS dugmeta ima klasicno X dugme za aktiviranje Livea, kompatibilan je sa XBox360) i Logitech Chillstream. Problem je sto original Xbox360 kontroleri kostaju puno (obe verzije kostaju oko/preko 50e) a wired kontroler i USB dongle za PC od wireless kontrolera ces tesko naci (u NS kolko znam nema nigde da se kupe... mozda u BG moze). Gore pomenutog Saiteka jos nema kod nas tako da ti jedino preostaje Logitech Chillstream.

Poslednja izmena:
extra sve bolje do boljeg znaci.
cekam ja dok dodje ovaj saitek i kupujem. i onda opet prince... :p
*** ne mogu da verujem za logi da samo jedan jedini njihv dzojstik to podrzava nijedan drugi...

extra sve bolje do boljeg znaci.
cekam ja dok dodje ovaj saitek i kupujem. i onda opet prince... :p
*** ne mogu da verujem za logi da samo jedan jedini njihv dzojstik to podrzava nijedan drugi...

Takodje cekam ovog novog Saiteka... izuzetno mi se dopada ergonomija ovog gamepada (susta suprotnost od Chillstream-a) i varijanta sto mogu u toku igre zmeniti polozaj D-pada i leve pecurke. Znaci instant prebacivanje izmedju kontrolera za PS2 i xbox.

Potpuno se slazem stobom:)

Zali Boze utrosenog vremena! Ja gluplji "nastavak" neke franshize u zivotu nisam video. Prvo su nam uzeli PRINCA i ubacili ovog manga seronju (excuse my french), onda su izbacili odlican borbeni sistem i kombo udarce i maksimalno uprostili celu igru, a o tome koliko me nervira ova grafika "k`o iz crtaca" necu ni da pricam...Ubedljivo najbolji princ ikada bio je WW! Mracan, sa odlicnom pricom, jos boljim borbenim sistemom i najboljim cliffhanger krajem ikada! Ovo je sramota. Sad cu da uninstalliram ovo govedo i vratim SoT!

p.s. Jesam nostalgican, sta cu ;)

Meni se jako svideo novi Prince of Persia, ali je naravno najveci nedostatak odsustvo veceg izazova. Malopre sam ponovo presao Sands of Time. To je stvarno remek delo sto se platformskih zagonetki tice, a najvise volim i takodje mrzim:D deo kada Fara uzme vase oruzje pa posle moras ekstra da pazis jer nema bodeza da te vrati. Novi Princ mi ima prelepu atmosferu i takodje zanimljivu pricu i svidja mi se sto sam osecao da igram skroz drugacijeg Princa, a ne onog starog. Verujem da ce nastavak nove sage biti jos bolji.

Ja igram vec par dana, igra je totalna opustencija, puno mi se svidja. Nije previse teska, nesto izazovna, ali je jako... relaksirajuca. Podseca me na vreme kada sam kao klinac uzivao u sega igricama :D (tipa aladin lol ).

Igra nije za osobe koje traze izazove, ali ako volite eto tako neki "casual gaming", onda preporucujem :)

Meni se jako svideo novi Prince of Persia, ali je naravno najveci nedostatak odsustvo veceg izazova. Malopre sam ponovo presao Sands of Time. To je stvarno remek delo sto se platformskih zagonetki tice, a najvise volim i takodje mrzim:D deo kada Fara uzme vase oruzje pa posle moras ekstra da pazis jer nema bodeza da te vrati. Novi Princ mi ima prelepu atmosferu i takodje zanimljivu pricu i svidja mi se sto sam osecao da igram skroz drugacijeg Princa, a ne onog starog. Verujem da ce nastavak nove sage biti jos bolji.

I igrao si potpuno novog i drugacijeg princa. :) U prvoj polovini igre, novi princ ostavlja utisak naqurcenog zenskarosa i lokalnog pljackasa, bez porodice, prijatelja i stalnog mesta boravka, dakle krajnja suprotnost princu iz trilogije. Elem, koga je odusevio kraj, mozemo da popricamo preko spoiler taga. :d

Uglavnom...

...ne secam se da me je jedan "end game" ovoliko odusevio. Na cinjenicu da nam jos jedan cliffhanger end ne treba u zivotu, ovaj put nisam ni pomislio - toliko je ozbiljno, neocekivano i interesantno odradjen kraj prvog dela nove trilogije. Sam princ, koji je sve vreme odavao utisak lucprdastog i otkacenog zenskarosa, a cije su me opaske i flertovanje sa Elikom umele posteno da nasmeju u toku igre, na kraju je pokazao totalno drugacije lice... Naime, njegova otkacena personalnost je uz klasican "hollywood hero" fazon donosila i ocekivane "good guy with noble heart" osobine, za koju smo ocekivali da ce posebno proraditi pred kraj igre. Ali, na kraju se desilo sta se desilo... Interesantno je uzeti u obzir i cinjenicu da pored svojih saljivih opaski, koje je proturao kroz celu igru, nekoliko puta je umeo da pomalo perfidno "prcne" princezu i stavi joj do znanja kakvi su njegovi pogledi na svet. A iz tih recenica, mozemo lako da zakljucimo da je princ, u stvari, jako sebicna osoba. Suprotnost misljenja je cesto dolazila u zenit konverzacije izmedju Elike i princa, pogotovo kad ga ona uzasnuto pita: "Is there any cause, that you believe in?", a on joj lezerno odgovara da je to samo nacin da se ljudi kontrolisu, a da on voli da "gradi sam svoj put"... Na kraju se princeva sebicnost i beskrupoloznost manifestuju u pravom svetlu, kad je radi ljubavi prema jednoj devojci, svesno zrtvovao ostatak planete...

Moja neka vizija: Princ nikad nije usao u celu ovu stvar zato sto je hteo nekom da pomogne, ili da bi stavio na sebe breme coveka koji moze da spase celu jednu civilizaciju... Prosto, Elika mu se svidela, posao je za njom, prvenstveno da bi se dobro zabavio. S vremenom, i dubljim upoznavanjem Elike, u njemu pocinje da raste veliko postovanje prema njoj, ali, opet, dovoljno da bi se zesce zatreskao u nju, a ne da bi shvatio njen cilj... Na kraju on dokazuje da su mu njegoce zelje bitnije od cele planete i spreman je sve da zrtvuje samo da bi bio sa njom... Sto se mene tice - odvratno sebicno. Nazalost, verujem da bi mnogi na njegovom mestu postupili identicno... ;)

problem pri instaliranju...

..Imam mali problem,puci mi instalacija odmah pri startovanju.Evo i detalja.
"Error Code: -5001 : 0xffffec75
Error Information:
>SetupNew\setup.cpp (211)
PAPP:prince of Persia
PVENDOR:Ubisoft (www.ubisoft.com)
PGUID:7C11154F-3539-4CB5-979D-EF7913473E53
$14.0.0.162
@Windows XP Service Pack 3 (2600) Non IE/Netscape 61608.19"

ako neko ima resenje nek javi.
Hvala puno

p.s.nastavicu da trazim po netu

Prince of Persia

Ima li negde save game za ovu igru??Reinstalirao sam Win pa mi otislo sve!:wall:

Danas kupih igru, instalirao.Prvi utisci, vrlo sarena grafika i zanimljiv dizajn nivoa. Prvi utisak je pozitivan.;)

Zavrsih ovo...posle duzeg vremena, Ubisoft igra koja ...moze da prodje:p Lagana jeste, pomalo repetativna (ali ne kao oni zvucniji naslovi iz iste kuhinje), pricica i nije losa...Muzika mi se dopada, vizuelni smek takodje.

...i kraj mi se veooooma svideo:D

Ostavlja mesta za razmisljanje....which is nice.

Jedino sto me iritiralo jeste glavni junak, koji je izgleda pao iz McDonald's-a u ovaj svet.Znaci, mogli su Eminema da angazuju da glumi persijskog princa...

Poslednja izmena:
Igra me smorila neverovatno. Princ kao da je izasao iz holivudskog filma sa njegovim glupim komentarima.

Driveri 180.48 , bez ukljucenog v-sync loading ucitava sporo. Sa ukljucenim v-sync ucitavanje je onako kako se ocekuje, brzo.

izgubih cio dan da provalim o cemu se radi, skunuh 2 verzije i isto! Kakav glupav bug, vez Vsync nije htio ni prvi nivo da ucita! :wall: Jel ima jos neki workaround za ovo, mislim da imam zadnje drajvere, a Vsync nikad ne palim :S: Inace, gtx260 je u pitanju :smoke:

Nazad
Vrh Dno