Malo previše para traže za taj PHII, procesori bi trebali zamijeniti 9850 i 9950 price point, tada bi to bio pravi deal.
nismo se razumeli... nisma ja mislio nista da prebacujem... nego jedva cekam Fedjine skorove pod vazduhom... za tebe ne sumnjam da ces joj iz kompresije dushu izvaditiFedja je majstor na svoj nacin .....
Moja malenkost na svoj !
U svakom slucaju AMD is back..........
ja mislim da su cene od 230 i 270 USD sasvim realne, obzirom na kompetitivne performanse... ovo sto se e-taileri sada vrljaju cenam ce na dan launcha da nestane, obzirom da ce SVI imati P II na raspolaganju...Malo previše para traže za taj PHII, procesori bi trebali zamijeniti 9850 i 9950 price point, tada bi to bio pravi deal.
nismo se razumeli... nisma ja mislio nista da prebacujem... nego jedva cekam Fedjine skorove pod vazduhom... za tebe ne sumnjam da ces joj iz kompresije dushu izvaditi![]()
ja mislim da su cene od 230 i 270 USD sasvim realne, obzirom na kompetitivne performanse... ovo sto se e-taileri sada vrljaju cenam ce na dan launcha da nestane, obzirom da ce SVI imati P II na raspolaganju...
Pa recimo da cemo videti na koliko Phenom 2 moze da radi sa dobrom plocom i vazdusnim hladjenjem 24/7.![]()
Recimo da mene to najvise interesuje, znaci Prime95 1-2h i stabilan klok 24/7 isto tako me interesuju rezultati PII procesora u gamingu, znaci ako je moguce u referentnim testovima koje svako od nas moze da izvrti, pa da malo pravimo poredjenja u odnosu na konkurenciju, ona cuvena "cena i performanse".
Zanima me pre nego sto pokazes testove, dali je brzi od Q9550 na istom kloku ili nije? render i gaming, ako je brzi u kojim aplikacijama je brzi. Ako mozes da mi das odgovor na ovo pitanje voleo bih da bude sto jednostavniji i sto jasniji, ja dosta toga ne razumem sta znaci u strucnoj terminologiji koju cesto upotrebljavasali bih voleo konacno da dodjem do odgovora na ovo pitanje.
:wave:
(stabilan OC takt recimo sat vremena orthos (priority 9) - default takt) / cena u evrima
dobijamo oc potencial po euru !
@monteboy
Nisam te razumeo, ali nema veze.
*******i je napisao(la):Ako se pokaze da je losiji od Q9550 znaci da je nesto bolji od Q6600 sto je moja pretpostavka da ce biti. Ne znam kako ce onada proci prica cena i performanse a svemise cini da ce PII nestati u prasini koja se bespotrebno podigla i da ce Vuk Mandusic ostati bez pusketo jes kada bude video da nije svaka puska ubojita nabavice sebi i7 top da upuca neki spi rekord, he he
![]()
evo na primeru ove malo zastarele 90nm kombinacije
X2 3800+ -> (3480 MHz - 2000 MHz) / 38€ = 38,95 Mhz/€ !
Napokon kompletan test P2 920 vs P2 940 vs i7 920 vs i7 940 vs Q9550 vs Q9450 vs Q6600 (nadam se da će biti i boljih uskoro)
NDA više nije tajna http://www.hwbox.gr/showthread.php?t=3189&garpg=2
Test je lose podesen, memorijske performanse su lose, previse sintetickih testova koji ne pokazuju snagu novog procesora. Winrar imam vise na Phenomu 9950BE 2.6 Ghz sa dobro podesenom plocom i memorijom na 1066 CL4.
Nista nema dok taj CPU ne dodje u prave ruke i dok se ne uporedi - head2head sa starim, pa da izmerimo zaista koliko je poboljsanje.
Napokon kompletan test P2 920 vs P2 940 vs i7 920 vs i7 940 vs Q9550 vs Q9450 vs Q6600 (nadam se da će biti i boljih uskoro)
NDA više nije tajna http://www.hwbox.gr/showthread.php?t=3189&garpg=2
Problem je sto AMD nikada u sintetickim testovima nije pokazivao zube. To je vazilo cak i za doba Netburst ere.Veliko je pitanje koliko su ovi testovi uopste referentni, moze da se desi da iz nekog ne poznatog razloga daju veliku prednost i7 platformi i da isto tako degradiraju performanse PII procesora, svakako pokazuju kakve rezultate mogu da daju dva razlicita procesora u istim uslovima rada i testirani na isti nacina. Prosto mije ne verovatno da je PII u rangu Q6600 procesora, cini se da je jedino sto ga izdvaja po performansama OC potencijal koji ima, valjda bi trebalo da ide preko 3800mhz sto je u slucaju Q6600 procesra malo teze izvodljivo.
Pa ima nesto malo ubrzanja u odnosu na Phenom I. :d Jedno 5-6%, a L3 kesh ne utice na CB10.Meni samo nije jasan ovaj cinebench test, ispada da nema brzinskog pomaka u odnosu na Phenom, vec samo da je visi klok doneo tih ~15% ubrzanja...
Bice toga, angazovao sam drugara koji profi radi u maxu i mayi, pa cemo da vidimo ko je brzi od koga u realnom zivotu.Ja bih radije da se napravi neka render scena u nekom od program za 3Danimaciju pa da se na taj nacin istestira, mislim da bi blender bio dobar pokazatelj performansi, makara sto se toga tice.
[/QUOTE]Gaming je jedan od realworld pokazatelja snage procesora.Gaming testovi su ok, crysis, farcry 2 i trebalo bi da se ubaci GTA 4 kao test platforma, ume da ceni snagu procesora i Qxxx procesore.
Ako uzmemo ovaj test kao validan mozemo da dodjemo do prostog zakljucka da je PII bas ono sto sam i ocekivao sporiji od Q9550 a malo brzi od Q6600, sto volim kada sam upravumakar na tren, ko zna sta ce pokazati testovi koji ce se tek pojaviti:S:.
Ono sto mi se zaista svidja u ovom testu jesu rezultati PII u gamingu kojii su u vecim rezolucijama bas dobri, sto je meni dovoljan razlog da promenim platformu, naravno pitanje je dali je to zaista bas tako, recimo i ja primecijem da i7 940 podbacuuje u pojedinim igrama, ne znam zasto ali je tako. Crysis sa E8500 4200mhz imao sam 76fps sada ima 72fps:S:.
Ako uzmemo ovaj test kao validan mozemo da dodjemo do prostog zakljucka da je PII bas ono sto sam i ocekivao sporiji od Q9550 a malo brzi od Q6600,
Veliko je pitanje koliko su ovi testovi uopste referentni, moze da se desi da iz nekog ne poznatog razloga daju veliku prednost i7 platformi i da isto tako degradiraju performanse PII procesora
*******i ako je tebe bitna sintetika u sandri ! Eto razloga da predlozis svakome i7 i Q9550. Ako ipak neko zatrazi savet uvezi gaming masine neznam po kojoj osnovi bi imao obraza da coveku predlozis 50% skuplju platformu koja je realno ista ILI CAK SPORIJA !
Nema osnove ni po ovim sumljivim testovima da govoris da je generalno Q9550 brzi cpu a kamoli kad realno izadje i dodje u prave ruke.
Eto ja se nadm da ce ta render scena biti dostupna svakom ko bi zeleo da istestira recimo performanse svog racunara, bilo bi dobro da bude napravljena za blender koji je lak za instalaciju i upravo sluzi za testiranje.Bice toga, angazovao sam drugara koji profi radi u maxu i mayi, pa cemo da vidimo ko je brzi od koga u realnom zivotu.![]()
To je ono sto mene najvise interesuje, ako se kojim slucajem pokaze da je razlika u performansam pri velikim rezolucijama u korist PII onako velika kao u onom testu, ja sam prvi ko ce preci na PII platformu. Ne vidim logku kako je to moguce ali i nemoram da je vidim, dovoljno je da tako budeGaming je jedan od realworld pokazatelja snage procesora.
Ne ja nikoga ne *****avam, samo pokusavam da budem realn i da dodjem do nekih odgovora koji me zanimaju u vezi PII. Lepo sam napisao "Ako uzmemo ovaj test kao validan" sto znaci da mozda i nije validan, ne vidim cime sam tu nekoga *****avao isto tako sam izrazio sumnju u referntnost sinteticnih testova i predlozio nesto sto ce po meni dati najbolji uvid u to sta je zaista brze@*******i koliko vidim ne zej*bava samo ostale vec i sebe![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari